wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 22 juli 2019

Nytt ställe och ännu en intervju

Av Wilma Border collie - 22 juli 2019 17:33

Ordning i tillvaron eftersom det var dags för Jenna idag. Har inte setts sen hundträffen i lördags så det var alldeles för länge sen.

Hamnade i bilen för vi skulle åka och kolla ett nytt ställe där vi inte har varit. Ska visst hända nåt i slutet på veckan och matte skulle kolla nåt.

 

Jaha så var vi framme, här har vi aldrig varit fast jag har åkt bil förbi ett par gånger. Nya ställen brukar alltid vara trevliga.

 

Befinner oss i en hage, men det verkade tomt så vi skulle nog kunna vara här utan att träffa några djur.

 

Hade en massa att kolla. Nya ställen är spännande, vi var tyvärr tvungna att vara koppelfångar eftersom matte inte visste hur det såg ut där.

 

Det är bara att vänta Jenna, hon har säkert pratat klart i den där mobilen vilken vecka som helst. Men om du lyssnar så verkar det som om vi ska göra nåt mer idag.

 

Fortsatte våra upptäcksfärder. Fanns massor att titta på och undersöka.

 

Provade en sten. Mycket bra sten för den gav godis och vi hade väldigt bra utsikt över både sjö och land. Verakde vara ett bra ställe detta.

 

Svamp fanns det också. Den här Finludna stensoppen såg så fin ut, men när matte satte kniven i den så var den full med hyresgäster. De där larverna kan bo i annan svamp.

 

Jenna fick frågan om hon skulle gå hem när hon låg och rullade. Men hon hade tyúr för hon hade alldeles missat lämningarna som syns runt henne.

  Enligt matte var det vackert med utsikten över sjön. Oväsentligt enligt oss, vi hade en massa annat att greja med.

 

Prova stubbar är en viktig sysselsättning. Bra stubbe för den gav ost. Hittade en massa andra intressanta hundsaker också.

 

Jag fick beröm när jag markerade såna här Gula strävsoppar. De är ganska ovanliga men här fanns det många.


 

Titta! En brygga att inspektera! Den blev godkänd.

 

Väldigt gott och svalkande vatten var det i den där sjön också. Jag nöjde mej med att dricka och doppa tassarna men Jenna hon ville helst ut och simma men det får bli en annan gång.

 

Jag vet Jenna de ser väldigt märkliga ut, men jag är alldeles övertygad om att de inte äter hundar. Vi kan nog gå närmare och titta.

 

Hm skulle jag vara intresserad av de där? Nä jag har faktiskt viktigare intressen i livet och de käkar inte hundar. Jenna kunde inte riktigt bestämma sej för vad hon skulle tycka

 

Märkliga får stora horn, Dessutom såg de ut som om de skulle kunna tänka sej att umgås med oss. Men det fick de inte göra.

Gick till bilen och åkte hem.

Var bara hemma en stund sen var det dags att hämta Jenna och så skulle vi ut och åka igen.

 

Så där nu har vi träff med en journalist från vår lokaltidning Eskilstuna kuriren. Nu ska vi berätta om hur det är att jobba som tryffelhundar.

 

Matte hade berätta en massa per telefon men nu var det vår tur att berätta och bli fotograferade. Jag poserade självklart snyggt när bilderna togs och hade inte ryggen mot kameran. Har fått in vanan med pressen nu, har ju hunnit vara med om en del sånt.

 

Pust börjar vara ovädershett. Passade på att vila en liten stund medan det pratades mer om tryffel och jobbet som tryffelhund. T ex detta att vi visst kan skilja på omogen, mogen och övermogen tryffel. Vi hundar har supernosar för sånt. Artikeln kommer i tidningen i morgon.

Sen var det dags att åka hem igen. Somnade gott hemma, tar på krfaterna med nytt ställe och sen intervju.

I morgon ska jag och Jenna hitta på nåt annat.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards