wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 17 juli 2019

Äntligen Jenna och min blogg fyller år

Av Wilma Border collie - 17 juli 2019 17:48

I dag fyller min blogg 3 år. Jag hade alltså bara bott här i tre dagar när jag provade livet som blogghund.

Då var det lite trevande och jag kollade mycket på hur Sigge Svamphund skött sin blogg. Men numer är det inga problem alls, är många som vill läsa om mitt hundliv så jag fortsätter väl att blogga ett tag till då.

I dag var det äntligen dags för Jenna. Vi har inte träffats på flera år eller om det är månader. Strunt samma alldeles för länge sen är det i alla fall.

  Trevligt vi blev skjutsade till en skog där matte skulle kolla nåt. Var ett tag sen sist.

 

Fick vara koppelfångar en stund för det stank av Vilda grisar. Mycket möjligt att de var nära och såna ska vi absolut inte träffa.

 

Vi hittade minsann Kungschampinjoner i den här skogen också. Men jag ansåg att de var mina, kolla hur jag håller tassen beskyddande över MINA svampar.. Bara det att Jenna hade minsann också markerat dom och matte ansåg att vi skulle posera med vårt fynd.

 

Ja, ja svampen är MIN men okej vi kan väl posera ihop då.

 

Självklart blev det ost också. Bar detta att det finns så mycket svamp nu, blir mycket ost till behövande hundar.

 

Så äntligen på fria tassar. Nu ska vi kolla massor med viktiga saker.

 

Kolla Jenna hon har stenkoll på nåt i skogen.

 

Varför varför gick hon på den där kursen för matte om att skvallra om var jag är. Tänkte ju spana lite i lugn och ro.

  Bättre att hon ägnar sej åt sånt här. Kolla intressanta dofter och annnat viktigt.

 

Matte tittade på vackra Bruna flugsvampar som kommer nu. Vi behöver inte lära oss de här.

 

Som sagt jag är hårdbevakad.  Tänkte sitta hä en stund men det var bara att glömma.

 

Ja, ja det är väl lika bra att ge upp då, var inte ens nån Ekorre hemma. Övergick till att kolla svamp. Hittade en hel del små kantareller, Bra eftersom det inte dröjer så väldigt länge innan jag har kurs för blivande svamphundar.

 

De där eländiga Vilda grisarna hade försökt vända upp och ner på skogen här. Onödigt, mina skogar ska vara fina.

 

Någonstans under alla ormbunkar finns Jenna. Det råkar nämligen finnas bra lervatten väl dolt här.

 

Hon är bra duktig, nu hittade hon kantareller alldeles på egen tass. Fast så klart hon ser hur jag gör och tar efter. Tänk om hon kunde intressera sej för ekorrar också i stället för att skvallra.

 

Kollade av en massa mer viktigt. Hittade mer kantareller och några andra svampar. Tror denna skog blir bra till mina elever, men jag har fler att kolla innan det är dags.

 

Jo vi har varit nästan tre timmar i skogen, vi är alldeles utmattade. Jag är så hungrig att jag inte kan stå upp och Jenna käkar gärs för att inte dö av svält. Kan vi möjligen få nåt godis så vi orkar gå till bilen? Vi fick så vi skulle överleva, för övrigt påstod matte att vi ljög.

 

Så energi och vi orkar röa på oss igen. Hade mer att kolla opch här har inte Jenna gått så hon hade tassarna fulla.

 

Blev fångar för matte hörde att det var folk i skogen och de kanske inte ville träffa oss.

 

Jenna hon ville tillbaka till stället där Kungschampinjonerna växte. Hon trodde nog att det fanns nya, men så fort växer det inte upp några.

 

Ja du Jenna det stinker av Vilda grisarna. Mycket möjligt att de ligger och trycker där inne, är täta granar bredvid stigen och sånt gillar de. Bara at gå vidare för att inte störa dom.

 

Hittade gott lervatten, detta är det absoluta bästa vattnet när man är törstig. Mer sånt till oss. Gick till bilen och åkte hem. Glädjande nog så träffar jag Jenna i morgon också.

Var på eftermiddagsrunda och ägnade mej åt de vanliga rutinerna, hälsa på i affärer och få välbehövligt godis.

 

Råkade hitta en stor fin champinjon också. Bilden är tagen hemma på balkongen för matte hade ingen kamera med sej.

I morgon blir det tassarna fulla för mej och Jenna. På förmiddagen så ska vi träffa Radio Sörmland som ska prata svamp med matte och svamphundar med oss. Bleír debut för Jenna att vara med i radio. Bäst att hon vänjer sej för denna tid på året är det mycket sånt i mitt liv.

Sen ska vi ut med Dvärgschnauzer Moha som ska göra det sista med tryffel. Mattes mobil vägrar för övrigt skriva Dvärgschnauzer Moha, den anser att hon heter Dväghamstern Mohammed. Har hört att det ska bli en annan mobil framöver.




 
 
Ingen bild

Felix

17 juli 2019 18:54

Får väl gratulera din blogg på födelsedagen då, fast jag tycker det är märkligt att det redan är tre år sen, fast jag är ju sju nu så åren går fort för oss hundar. Varför har du inte lärt Jenna att leta ekorrar, jag tror att hon är duktig på att spåra såna, prexis lika bra som att leta svampar i alla fall. Här växer inga svampar men gott om ekorrar har vi, de brukar retas med mig och springa på altanen, när jag sitter i soffan och kollar ut. Det är då själva den att jag inte är ute då men det har hänt att de kommit upp på altanen när jag varit där, jädrar var det går då. Ekorren först och jag efter i fyrsprång, hihi.

Du får ha det så braigt med radion i morgon och kom nu ihåg att berätta om ekorrspan också.

Russelpussar i mängd.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards