wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 4 juli 2019

Guidat Moha igen

Av Wilma Border collie - Torsdag 4 juli 17:57

Fick sällskap idag också. Gillar att ha kompis med mej i skogen och Jenna skulle jag inte träffa förrens på eftermiddagen.

Men när jag skulle till skogen så behagade matte hämta Moha med vidhängande matte.

 

Detta blir bra, var ett tag sen jag var här och för Moha är det alldeles ny skog. Alltså planerade jag för alla viktiga saker som jag skulle visa henne.

 

Så på fria tassar så nu kan jag visa alla viktiga saker. Moha vet att jag kan en massa så hon hänger alltid på mej.

 

Moha håller på och lär sej att plocka blåbär själv. Äsch, sånt har man människor till, de ska också sysselsättas med nåt.

 

Säkert igen som märker om jag kollar här inne en stund. Var nån vid namn matte som märkte. Jag skulle inte alls spana på Ekorrar.

 

Ost är svårt att motstå så jag kom. Tänk om Moha hade tömt hela tuben?

 

Äsch då, jag har visst varit på för många span. Slutade så här, blev fången ett tag.

 

Så ordningen är återställd. Jag är tillsagd att inte alls spana Ekorrar utan ta hand om Moha i stället.

 

Kantareller växer det överallt nu. Mohamatte plockade och Moha kollade noga vad hon gjorde.

 

En gång vet jag att det var en Ekorre här. Men Moha började visa samma tendenser som Jenna alltså skvallra om vad jag sysslar med. Insåg att det var lika bra att ge upp.

 

Fortsatte genom skogen. Jag berättade en massa viktigt för Moha finns massor i mina skogar som hundar bör känna till.

 

Den här vägen har jag inte gått på evigheter. Faktiskt inte sen den där olycksaliga gången i höstas när jag tappade bort matte, Terra, hennes människor och Ann Marie och virrade runt i skogen alldeles ensam i ett par timmar. Nu gällde det att ha stenkoll på människorna.

 

Nå kommer ni? jga kan mina skogar och var säker på att vi skulle den här vägen men med tanke på mina dåliga erfarenheter här så hade jag stenkoll.

  Mohamatte plockade mer kantareller, finns mycket både vuxna och alldeles nyfödda valpar.

 

Men kom nu då, Jag har en massa mer viktigt att visa Moha och jag gillar inte att vara här. Tänk om jag blir så där borttappad igen och måste virra runt ensam i evigheter innan jag hittar människorna

 

De kom så vi kunde fortsätta. Jag och Moha smaarbetade bra för vände jag svansen till så kollade Moha var människorna var. Kändes tryggt.

 

 Jag gjorde en instas som svamphund och visade kantareller. Bra för osttuben kom fram.

 

Det var förskräckligt vad det trillat mycket träd hä'r. Fördelen med att vara hund är at man kommer under dom väldigt enkelt. Människorna fick gå en trasslig omväg, men jag hade stenkoll på var de befann sej.

 

Nu ska jag visa Moha mer viktigt.

 

Torpet där mattes farfar föddes för länge, länge sedan. Förut var det en välskött jaktstuga, nu håller det tyvärr på att förfalla.

 

Den här skylten måste självklart visas. Var väldigt länge sen det gick att köra med nåt här,

 

Ännu mer kantarelkler. Skulle tro att Mohas människor har ätit såna till middag idag. Matte plockade inga, vi hittar så vi klarar oss i alla fall.

 

Många timmar i skogen och vi är trötta. Moha av allt nytt och jag är trött för det var jobbigt att ha sån koll på människorna i den läskiga delen av skogen.

Hem och sov gott.

 

Eftermiddag och äntligen har jag fått hämta Jenna. Fast vi försökte förklara för matte att gå ut var inte så nödvändigt, vi kunde faktiskt umgås i trappan eller nåt.

 

Släpades ut och det föll svampvatten Men enligt matte så lite att det skulle vi minsann klara. Undrar när hon ska lära sej att vi blir svårt skadade?

 

Äsch stängt i Susannes affär.

  Men tillfälliga Pryl 7an var öppen och där är pålitligt godisservering. Precis vad vi behövde.

Släpades runt en sväng medan det fortsatte falla en del svampvatten.

 

Började falla mera. Lämpligt nog kunde vi kasta oss in i lottkiosken och få varsitt kex. Fast där fick vi inte alls vara kvar för matte. Det började falla massor med svampvatten men vi släpades hänsynslöst vidare och ådrog oss svåra skador.

 

Syns inte så bra på bilden men det forsade vatten efter gatan. Lämnade Jenna och hörde dumheter om att nu tar det tills måndag innan vi träffas. Korkat!

I morgon har jag visst nåt att pyssla med igen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 9 dec 17:47

I morse så lyckades jag med nåt otroligt. Åkte till Basse, släppte ut honom och vi ägnade oss åt en massa skoj morgonlek innan det var dags att åka hem till mej. När vi varit hemma ett tag så ringde Bassehusse och frågade när Basse blivit hämtad....

Av Wilma Border collie - Söndag 8 dec 17:36

Jag sov gott hela kvällen igår. Det tar på krafterna att passa Basse och hans husse. Gick på min vanliga morgonrunda i morse, Matte hade åsikter om snorhalt. Var hemma ett tag passade på att sova lite mer eftersom jag inte riktigt visste hur dage...

Av Wilma Border collie - Lördag 7 dec 17:34

Jobbig dag detta.   Jag är på min morgonrunda. Inget hämta Basse, innebär att det är lördag och träff med alla kompisar. Men ännu är det mörkt och jag är vid Hembygdsgården. Väldigt dött och övergivet.   Ska vi gå in här? Tänkte att jag kan...

Av Wilma Border collie - Fredag 6 dec 18:16

Blev inte så mycket morgonbus idag. Det regnade när jag hämtade Basse så vi lekte bara lite för att undvika att få allt för svåra regnskador. Var hemma hos mej och matte funderade på vad vi skulle hitta på. Försökte regna av och till men ut skulle ...

Av Wilma Border collie - Torsdag 5 dec 17:57

Vanliga morgonrutinen med att hämta Basse. Men matte la sej i vårt skoj morgonbus. Inte fick vi springa var vi ville utan motades iväg ut i gräset. Var nog lika bra för vägen var skridskobana så vi halkade runt när vi skulle til bilen. Hörde nåt om a...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se