wilmablogghund

Alla inlägg under juni 2019

Av Wilma Border collie - 14 juni 2019 18:02

Eländig ensam dag detta. Nog för att matte påstod att jag skulle ha en lugn dag eftersom det blir massor i helgen.

Men jag borde i alla fall ha fått träffa nån kompis tycker jag.

 

Inte blev jag skjutsad heller. Spanade för att se om jag möjlöigen skulle se till nån hund som skulle kunna tänka sej att umgås. Inte det inte, alldeles övergivet överallt.

 

Tog vägen förbi skidbacken, lika övergivet här. Men tänkte att skogen kanske skulle kunna erbjuda nåt.

 

Nä inga Ekorrar synliga nånstans och jag har massor med bra träd här. Varför vill ingen umgås med mej?

 

Skulle göra nåt där Basse bor, med tur så kanske han skuile vara hemma.

  Nä ingen Basse hemma inte, men jag hittade i alla fall min bästa boll.

 

Matte trodde att hon skulle rensa ogräs där de där bönorna växer. Gick inte alls bra, mattes muskler vägrade och låste sej. Många rundor varje dag med Rottis Helga som drar alldeles fruktansvärt i sitt koppel klarar inte mattes onda leder och muskler. Finns kroppsdelar som hon just nu kan betala för att bli av med.

 

Tog med mej bollen till lekparken istället och roade mej på egen tass eftersom matte inte kan kasta just nu.

 

Provade ena gungbrädan några gånger. Inga problem alls att gå på den och det ger belöning.

 

Gick några gånger på den andra också. De andra sakerna är bortplockade sen gräset klipptes och matte fixar inte att ställa upp dom nu. Tycker att hon ska byta till en tåligare kropp.

 

Kollade om jag skulle hitta nåt spännande här. Fanns ingenting som jag behövde tyvärr.

 

Lekte mer med bollen i stället. Nåt skulle jag ju roa mej med.

 

Äsch, börjar bli ovädershett också. Bara elände denna dag. Jag slappade en stund med bollen.

 

Bara att gå hemåt igen då. Matte påstod att hon hade saker att göra.

 

Ny insikt, fint grus brukar vara svalkande. Men undvik stora högar de halkar man bara runt i. Gick inte alls bra att försöka ligga ner och svalka magen.

 

ÄNTLIGEN. Och det är inte bara en, det är minsann TRE Ekorrar. Nån av dom borde väl vilja umgås med mej.

 

Märkte inte ens att myggorna försökte äta upp mej. Förövrigt kan jag faktiskt bjuda på lite blod om jag får sån här Ekorrkontakt. Nu slutade det tyvärr som vanligt, matte släpade i väg mej och Ekorrarna försvann till mer avlägsna träd.

 

Passerade Ekorrskogen men där var det alldeles övergivet.

Gick hem till tråkhemma och fick som vanligt passa huset en stund medan matte var ute med Helga. Pågick visst nån träning för att få Helga att dra lite mindre. Gick så där.

 

Med posten kom det jobb till matte. En massa saker som ska sättas upp vid skärmskyddet och på andra ställen på Sörmlandsleden. Människor behöver tydligen instruktioner, vi hundar klarar oss alldeles utmärkt utan såna.

 

Dagens höjdpunkt. Jag har tagit mej in till Elisabeth och det blev både godis och umgänge. Förgyllde verkligen denna tråkdag.

Men i morgon är det lördag och då händer det grejer. Först ska jag roa mej med en massa kompisar och sen ska jag vara med och övervaka en kurs som matte ska ha. Låter som en toppendag.


Av Wilma Border collie - 13 juni 2019 17:59

Nyordningen håller i sej. Jag gjorde morgontoalett, gick in och matte försvann och tog ut Rottis Helga.

Sen skulle jag till nån skog, hoppades på att matte skulle ha trollat fram sällskap till mej, men inte det inte.

 

Hamnade där min Sörmlandsledsetapp börjar. Enligt matte skulle vi titta om några svampar hade behagat anlända.

 

Äsch! Vattentjuven härjar för fullt i bäcken, han stjäl allt han kommer över den där typen och nu är det snart torrlagt här.

 

Gick och kollade att allt var okej med skärmskyddet. Såpanade men inte var det nån Ekorre i närheten som ville umgås med mej inte.

 

Det är en himla tur att det där skärmskyddet finns. Kändes mycket bra att kunna sitta i det och slippa vistas ute.

 

Syns inte på bilden men det faller svampvatten. Som alla vet så skadar sånt oss hundar allvarligt. Nu var det bara en kort och intensiv skur så jag behövde inte vänta så länge.

 

Jag är världens bästa dassinpektör om jag får säja det själv. Frågar ni otacksamma matte så har hon helt andra åsikter. Tydligen så räknas inte detta som kolla dasstunnor, gör det visst i min värld.

 

Gick och kollade kantarellvalparna. De hade inte växt nånting. Behövs en massa mer svampvatten för att det ska bli ordning på dom.

  

Nu ska jag kolla den här delen. Det är extremt viktigt i min värld.

 

Ja jag är här. Det var inte alls jag som var för långt fram. det var du som var alldeles för långsam. För övrigt borde du begripa att jag har massor att göra så allt är bra för vandrande hundar.

 

Ett par sekunder efter att den här bilden togs så fick jag bråttom. Drog till vänster och matte hörde plasket när jag forcerade bäcken. Jag hörde en del som jag inte alls tänker upprepa.

 

Medan jag var upptagen så kollade matte kantarellvalparna på ett annat ställe. Nu har de gått från att vara vita prickar till att se ut som kantareller. Finns alltså hopp.

  

Ja jag ligger här och ja jag är blöt efter att ha badat i bäcken. Men vet du jag har haft ett långt samtal med Ekorre. Dessutom kunde jag ha det i lugn och ro eftersom skvallerbyttan Jenna inte var med. Hörde nåt om att Jenna alltid borde vara med.

 

Jag hade inte alls pratat klart med Ekorre. Men släpades i väg som fånge för nu var det enligt matte slut på friheten. Vadå, jag var ensam och Ekorre pratade med mej, hur vore det att visa hänsyn till sin hund?

 

Elände! En hel bäck är stulen, sist fanns det i alla fall lite vatten i den. Inte alls bra detta. Måste nog lära mej svampvattendanser, alltså såna som gör att det faller när jag inte vistas ute.

 

Titta bredvid mej, trots min fångenskap så har jag faktiskt hittat en svamp. Fick en massa beröm men återfick inte friheten. Matte hade hallucinationer och påstod att hon sett hur jag spanade mot trädtopparna.

 

Denna hittade jag en Tegelröd björksopp. Fast den är kvar i skogen för matte är övertygad om att bäst föredatum har passerat och att den är full med hyresgäster.

Gick till bilen och åkte hem. Passade huset medan matte tog ut Rottis Helga. Stackars Helga skadades svårt eftersom det föll svampvatten när matte brutalt släpade ut henne.

 

Eftermiddagsrunda och ÄNTLIGEN sällskap. Jag hade så tur att Dixie var i sin affär. Eftersom hon längtade alldeles väldigt efter ost så smaskade vi sån tillsammans.

 

Fick godis av Susanne till efterrätt. Perfekt så här ska det alltid vara på mina eftermiddagsrundor.

 

Bara att kasta sej in i nästa affär. Tillfälliga Pryl 7an var också öppen så jag var bara tvungen att hälsa på. Hörde att Jenna tydligen hade varit där och hälsat på.

 

Anna hade minsann alldeles utsökt godis till behövande hund. Hade jag inte mina affärer så skulle jag nog svälta i hjäl.

Gick en tråksväng innan jag gick hem och passade huset medan matte var ute med Helga.

I morgon ska det bli en lugn dag enligt matte för helgen blir alldeles extremt upptagen. Hundträffar och så ska jag vara med om något nytt också,. Ska vara med och lära hundar nånting.



Av Wilma Border collie - 12 juni 2019 17:55

Nu är det en massa låna ut matte som kommer att gälla ett tag.

Började i morse. Jag gjorde min morgontoalett, gick in. Blev ombedd att passa huset medan matte försvann så Rottis Helga kom ut och fick sin morgontoalett avklarad.

Sen skulle jag hämta Jenna för vi skulle göra nåt.

 

Vi blev skjutsade och hamnade vid kungens tillhåll. Enligt matte skulle vi kolla om det kommit några svampar där.

Fast det fanns en massa annat spännade också. Massor med hundar som rör sej där.

 

Lika bra att vara en bra kompis och hjäpa Jenna att leta efter spår av trevliga hanar. Hade varit många där.

 

Sjöar finns det men det är inget bra att bada där. Fast Jenna gjorde tappra försök och var ganska sur över att hon var fånge i kopplet.

 

Jag var mer intresserad av om det fanns några kungliga Ekorrar att prata med. Gjorde det inte tyvärr.

 

Men vi hittade en And. Tänkte att han kanske ville umgås med oss.

 

Äsch då! Insåg att And är precis lika asocial som Ekorre. Han drog ut i sjön och sa en massa fula ord på fågelspråk.

 

Fortsatte undersöka omgivningarna för det var ganska länge sen vi var här. Inte fick vi göra det ifred heller för det kom polisbilar och sånt. Troligen så var det eller skulle komma nån kunglig till slottet.

 

Här växte det såna där Blodsoppar förra året, en av mattes favoritsvampar. Men den där kungen behöver vattna sina marker för det var alldeles knastertorrt och inte en endaste svamp.

 

Ja du Jenna där är det två såna där Änder till. Tror du att de kanske vill prata med två mycket ensamma hundar?

Ville de inte alls, det flög när vi närmade oss och sa fula ord.

 

Sen skaffade Jenna sej ett nytt intresse. Hade hon fått bestämma så hade hon antingen stått kvar här fortfarande eller ännu hellre tagit sej in i hagen.

 

Kungliga kossor och de ville Jenna väldigt gärna ha närmare kontakt med. Hennes ras är kovallare så allra helst hade hon nog vallat runt på kungens kossor. Men så skoj skulle det inte alls bli enligt matte som påstod at vi skulle fortsätta.

 

Faktiskt så gick vi in i en annan kohage men den var befriad från kossor så där var det säkert att vara.

 

Mycket intressanta saker fanns det här också. Sist jag gick här var det fortfarande en del snö och is kvar så det var länge sen.

 

Jag hoppas du berömmer Jenna ordentligt nu, för hon utför ett jobb alldeles på egen tass.

 

Jag blev också väldigt stolt över henne och självklart fick hon massor med beröm och godis. Den där ljusa klumpen på marken är en Finluden stensopp och den markerade Jenna som om hon aldrig gjort annat än hittat såna. Nu har hon aldrig hittat nån sån så detta var imponerande. Fast svampen är kvar för de brukar alltid vara fulla med hyresgäster.

Enda svampen som fanns idag tyvärr.

 

Törstiga var vi så det var tur att det fanns vatten alldeles nära. Mycket gott vatten hos kungen.

 

Så det passar att komma nu. Tömde du ICA eller????? Enligt matte var hon bara borta en kort stund och det var absolut inte synd om oss. För övrigt så väntade nåt trevligt.

 

Det går bara inte att vara i det där Fölen utan att få shoppa. Nu ska vi minsann shoppa loss i vår allra bästa Grisöronaffär.

 

Jenna inventerade allt så att skyltarna med priser flög. Man behöver inte vara så våldsam där. Men hon lyckades få matte att köpa nåt hon ville ha.

 

Ännu bättre, Magnus bjöd oss på smaskigt lösgodis fats vi inte shoppat klart.

 

Kolla Jena nu har hon lärt sej att man ska resa sej mot disken för att få shoppinggodis. Hn är bra snabblärd min kompis och smaskigt godis fick vi.

 

Skjutsade hem Jenna och hon fick sim puffade kyckligfot. Det var sån hon valde i Grisöronaffären. Jag fick en jag också. 

Matte försvann igen för att gå ut med Rottis Helga.

 

Snart är det förhoppningsvis dags att jobba med tryffelsök. Detta måste vara det perfekta belöningsgodiset. Smaksatt med tryffel, jag ska få smaka när det är dags för dom. Min Grisöronaffär har verkligen stort och bra urval av en massa smaskigt.

Trist eftermiddagsrunda,höjdpunkten var att jag lyckades bjuda mej på lite bulle i den där lottkiosken. Hemma igen så försvann matte igen för att ta ut Rottis Helga. Mycket spring blir det och detta kommer att upprepas när jag ska ut sista gången i kväll.

I morgon har jag inte nån kompis, måste visst klara mej alldeles på egen tass då. Men enligt matte ska vi göra nåt så jag kommer att överleva ensamheten.

Av Wilma Border collie - 11 juni 2019 17:51

Idag så skulle jag och Jenna utföra ett uppdrag, okänt vad.

Jag hamnde i min bil sen hämtade vi Jenna. Åkte till campingen och där var Dvärgschanuzer Moha med vidhängande matte. Vi skulle visa Moha en annan av våra bra skogar.

 

Så framme. Den här skogen kan jag väldigt bra, Jenna har varit här en gång och för Moha var det premiär. Var ett ag sen vi var här så det var som vanligt massor att kolla.

 

Så på fria tassar så nu kan vi ägna oss åt alla väsentliga hundsaker. Kolla vad som hänt sen sist och visa Moha en massa viktigt.

 

Både Jenna och Moha ska lukta gott så de fastnade länge på ett ställe. Skönt att jag har passerat den tiden nu och kan leva som vanligt igen.

 

Lika bra att vara först så de andra två hänger på mej. Jag vet var allt spännade finns, de långsamma människorna är inte så mycket att bekymra sej om.

 

Detta är viktigt. Jag har Ekorrkontakt. Gick in i min Ekorrbubbla och där tänkte jag stanna. För en gångs skulle så skötte sej Jenna och struntade i mej. Hon var upptagen med Moha.

 

Ja jag sitter här och ja jag hittar i skogen och vet precis åt vilket håll ni gått. Vad är det för korkade påhitt att komma och hämta mej och hota med koppel? Den här Ekorren var nästan social. Men det var bara att ge upp och följa med.

 

Vi skulle visa Moha och hennes matte den vackra jaktstugan. Hit ska matte flytta varje gång hon är folkilsken så det är ofta det planeras flytt hit.

 

Mohamatte tog massor med bilder på de vackra dörrarna. Vi hundar kollade betydligt viktigare saker.

 

Moha passar väldigt bra på trappen. Hon kan kanske jobba som vakthund när jag bor där.

 

Gick vidare och visade Moha var det går bra att dricka och svalka tassarna i sjön. Jenna ansåg att det var perfekt att försöka rulla i sjökanten. I bland ägnar hon sej åt minst sagt märkliga saker.

 

Varken jag eller Jenna får nån mat så vi stillade värsta hungern med god uppblött bark. Var i alla fall mätta en stund.

 

Nä Jenna har inte gjort nåt extra bra. Detta är bara för att försöka lura mej. Hörde minsann hur det pratades om den goda osten och sånt. Struntade i det, jag var upptagen och går inte på så enkla knep.

 

Alltså detta är inte alls bra. Jag hade Ekorrkontakt igen. Men Jenna släpade minsann med sej Moha när hon bestämde sej för att hämta mej. Tycker det räcker med en skvallerbytta, ska nu Moha lära sej samma sak. De borde istället lära sej att sitta under träd och försöka få kontakt.

 

Gav upp och följde med om än motvilligt. Passerade nära sjön igen så Jenna badade och jag drack vatten och svalkade tassarna lite.

  Blivande Hormonhäxorna hade en massa lek och samtal. Jag var kollade annat jag, de får diskutera kommande raggning bäst de vill. De kommer för övrigt troligen inte att lyckas de heller.

 

Helt plötsligt hade det regnat en massa godis på backen. Det finns inte minsat smula kvar, vi hittade självklart allt.

 Undrar om de tänker komma den här veckan eller?? Förstår inte det där att människor kan fastna nånstans och prata en massa tråk.

 

Kom på att den här trädstammen brukar ge godis. Det gjorde den i dag också.

 

Moha provade en annan och Jenna var snabbt däör eftersom det fanns godis. Gäller att passa på att äta när tillfälle ges.

 

Lätt galen Jenna ansåg att vi skulle leka. Men jag var inte intresserad, Det hade börjat falla svampvatten och sånt skadar så jag ansåg att det var bättre att gå till min bil.

 

Jag gick och Moha och Jenna fick leka bäst de ville. Kom till bilen utan att ha fått allt för svåra skador. Skjutsade hem Moha med matte och sen lämnade jag Jenna.

Eftermiddagsrundan tog tid. 

Först hamnade jag hos Rottis Helgas vuxna människovalp. Helgas människor ska åka på semester och Helga ska bo hos sin människovalp. Meningen var att Helga kanske skulle låna matte för nån runda nån dag. Men förra veckan var människovalpen med om en trafikolycka och bröt foten. Kunde ha slutat mycket, mycket värre. Alltså kan inte hon rasta Helga. Så nu måste jag låna ut matte flera gånger per dag så Helga kommer ut.

När jag gick där i från så träffade jag Essie med matte. Trevligt för det var länge sen.

Så mötte jag Helgas matte också, perfekt för hon bjöd mej på en alldeles utsökt korv.


Av Wilma Border collie - 10 juni 2019 17:53

Inget oväder på förmiddagen så matte bestämde att vi skulle åka till en skog. Mycket bra för just då var det alldeles lagom temperatur. Gäller att passa på när det går att vistas i skogarna.

 

Framme jag berättade för Jenna att detta kommer att bli bra. Jag har inte varit här på massor med månader och för Jenna är det alldeles ny skog.

 

Massor med dofter naturligtvis. Väldigt bra det här att vara två så vi kan diskutera dom ordentligt. Så hade jag självklart hur mycket som helst att kolla och ännu mer att visa Jenna.

 

Skynda dej Jenna, det kan vara en massa viktigt längre fram. Men Jenna hittade viktiga grässtrån som skulle luktas på länge och mycket. Ja, ja det är ny skog för henne så det var lika bra att låta henne hållas.

 

Ja, ja vi kommer. Det var inte alls vi som var för långt bort, det var du som var för långsam.

 

En gång så..............var bara tvungen att spana. Tänkte att Ekorre kanske saknat mej under alla månaders frånvaro.

 

 Äsch! Jenna vet att det lönar sej att hämta mej så tro inte att jag fick spana i fred inte. Bara att följa med henne.

Hörde att hon som vanligt fick massor med beröm av matte. Vet inte riktigt vad jag anser om det.

 

Fortsatte in i skogen. La upp en plan för allt viktigt som jag skulle visa Jenna, hon har massor att lära sej om alla mina skogar.

 

Här berättar jag om varför den fått namnet Koppelskogen. I höstas så försvann mitt koppel fullkomligt spårlöst där.Det har letats efter det flera gånger men det är och förblir borta. Jag klara mej bra utan, men enligt matte behövs faktiskt koppel ibland.

 

Här framme hade jag planer på att visa Jenna en bra grej som hon skulle ha uppskattat.

 

Äsch! Vattentjuven har stulit den lilla trevliga bäcken. Han bör återlämna den omgående till behövande hundar och jag kunde inte visa Jenna vilket gott och svalt vatten den brukar ha.

 

I stället så visade jag en del av de bra ställena för skogsagility. Jenna har blivit superduktig och flyger fram över de fallna träden.

 

Så var det dags igen då. Här står den där skvallerbyttan även kallad Jenna.

 

Och här inne sitter jag. Tyckte att jag valde ett bra ställe där jag är ganska dold men inte. Fast det fanns ingen Ekorre där tyvärr.

 

Vi lekte en del i stället, men det var knappt att vi hade tid med sånt. Så mycket att kolla och allt som Jenna behöver veta.

 

Här bland ormbunkarna brukar det finnas alldeles utsökt gott lervatten. Tyvärr hade Vattentjuven hittat hit också.

 

Det är så jag skäms. Här ska jag visa Jenna viktiga saker och så finns det bara en löjligt liten vattenpöl kvar. Här brukar det nämligen vara massor med vatten.

  Någon hund som trampat runt i leran tiggde visst godis av matte. Detta måste kallas för avslöjande spår. 

  Matte kollade och jo det kommer alldeles nyfödda kantarellvalpar. Typ 2 mm stora eller så, bara det faller svampvatten så kan vi säkert jobba mycket framöver.

 

Jo jag tänkte att vi skulle fortsätta här. Fick bara höra att inte idag, det kan vi ta nästa gång vi är i den här skogen, då kan jag visa Jenna andra viktiga saker.

 

Visade mer och så lekte vi en del också. Jenna uppskattade den här nya skogen, bra eftersom jag vet att vi kommer att vara här i bland under sommaren och hösten.

 

Så har tiden gått alldels för fort igen. Tydligen dags att gå tillbaka till bilen.

 

Svamphundsjobb. Det fanns faktiskt ett par Champinjoner. Fick självklart massor med beröm när jag visade dom. Faktiskt är det så här att idag för två år sedan fick jag efternamnet Svamphund och det fick jag när jag visat matte ett helt gäng Champinjoner i skogen.

 

Jenna fick prova att lukta på dom. Visst hon har varit med och hittat såna här förut, men mer träning skadar aldrig. Eftersom jag har en mycket smart kompis så fattar hon precis. Champinjonerna blev tyvärr kvar i skogen för de var fulla med hyresgäster.

 

Blev fångar för det var något mycket intressant inne i den täta skogen. Det händer att det håller till Vilda grisar där och såna ska vi absolut inte träffa.

 

Vi är trötta och hungriga, skulle du kunna tänka dej att kliva in i bilen och skjutsa hem oss?

 

Människor är märkliga skulle tas en massa mer eller mindre misslyckade bilder på en spindel som trodde att den skulle lifta med oss. Den fick inte alls lift, matte flyttade i väg den till några buskar där hon ansåg att den skulle bo.

Somnade när jag kom hem.

Gick ut på eftermiddagsrunda och insåg att ovädret minsann försökte återkomma, var alldeles för varmt helt plötsligt.

I morgon har jag hört att jag och Jenna har ett uppdrag, låter väldigt trevligt


Av Wilma Border collie - 9 juni 2019 17:40

En alldeles perfekt dag detta. Ovädret har försvunnit och det är normala trevliga temperaturer så både jag och matte kan leva igen.

Så var det dags för ytterligare en hundträff. 

 

Först var det alldeles ödsligt men det dröjde bara ett par minuter så kom de första bilarna. Kompisar på gång.

 

Precis som det ska vara det har kommit en del kompisar och det är svalt så idag orkar jag ha skoj.

 

Träffade en trevlig Eurasierkille som jag inte träffat förut. Hälsade på honom och så pratade vi lite om väsentliga hundsaker.

 

De här hanarna bestämde sej för att jag fortfarande luktar gott. Gör jag inte alls, jag sa i från och matte motade bort dom typ hundra gånger.

 

Till Jennas stora glädje så kom Borzoi Myra idag. Som vanligt ägnade de sej åt en massa springa massor och fort.

 

Goloden Mikko och Labrador Alice vete sjutton vad de gjorde. Funderade på om jag behövde agera polis, men det var ingen fara.

 

Jenna är en bra kompis för hon agerade livvakt åt mej en stund. Jag ville leka med bästa bollen, men var försedd med ett gäng hanar som var dökära i mej. Uppvaktningen var alldeles för översvallande.

  

Nej Jack jag vill inte och jag luktar inte alls gott längre. Jag vill leka med bollen utan att ha dej som ryggsäck.

   

Tog bollen och gick och diskuterade viktiga tiksaker med Myra en stund. Skönt med sånt där oss tikar emellan snack.

 

Västgötaspets Atles matte hade godis och det var minsann flera som höll sej framme. Bäst att passa på för vem vet när man får nåt nästa gång. Människor brukar vara väldigt snåla tyvärr.

 

Men titta här då. Jenna har klättrat upp på stora däcket och då kom minsann Ann Marie. Trevligt för det var länge sen jag träffade henne

 

Jag höll tillfälligt till under däcket och försökte freda mej från uppvaktningen.

 

Överallt så var det hundar som lekte och minglade runt. Massor med hundar idag, många fler än det brukar vara.

Eftersom det var bra väder så var vi inte ens och badade, det gick alldeles utmärkt att ha en massa skoj i alla fall.

 

Andra sprang massor. Här är det Jenna, Myra, Atle och Dixie som har en massa skoj. Tror Mikko funderar på att vara med.

 

När många av hundarna åkt igen då kom Basse ut. Det blir för mycket för honom med såna mängder med hundar.

Ann-Marie blev alldels förälskad i honom, det gör alla för han är en supermysig liten valp.

 

Tror hon funderade på hundnappning men lyckades inte. Basse är hårdbavakad.

 

Jennas matte och människovalp hade inte träffat Basse men nu fick de göra det. Så var det en massa lek mellan Basse och Jenna också, de har blivit superkompisar.

 

Gick tillbaka till lekparken. Atle balanserade snyggt på stora däcket.

 

Jag såg till att få lite människoumgänge. Det fotograferades av Dvärgschnauzer Mohas matte. Bra att det finns bildbevis på att jag nån enstaka gång får möjlighet att umgås.

 

Primo och Mezzo kom och hälsade på en stund. De berättade för Ann Marie att de också tillhör de där hundarna som aldrig får umgås.

 

Nu håller det på att bli fel. Västgötaspets Atle ska åka hem, men Jenna har nåt hjärnsläpp och tänkte följa med hans matte. Atle hade nämligen inga planer på att åka.

 

Så här såg det ut. Jenna kom på att hon inte skuille med och Atle han höll sej långt från sin matte och ville mycket hellre vara kvar. Men så insåg han att det nog var bäst att hänga med sin matte i alla fall.

Dessutom var det dags för oss andra också att ta oss till våra hemma.

Jag somnade gott när jag kom hem.

I morgon ska jag och Jenna hitta på nåt, har hört talas om nån trevlig skog.



Av Wilma Border collie - 8 juni 2019 17:35

Det här med att vara Hormonhäxa och lukta gott var ju inte nån av mina bättre idéer. Hade alldeles glömt hur begränsad min tillvaro blir. Alltså har jag slutat med de dumheterna.

I går hörde jag talas om att jag nog skulle få träffa alla mina kompisar idag, men vågade inte tro nåt.

 

Titta! Jag har minsann hamnat hos Basse. Han visade att han tycker väldigt mycket om leksaken han fick av mej som present.

 

Eftersom jag är artig så pratade jag en del med Tommy också.

 

Hade ett samtal med Basse också. Han skulle inte vara med på hundträffen idag, det får vänta tills han blivit lite större med de vilda hundarna på lördagarna. Så han åkte bort ihop med sin husse.

 

Tjoho det har börjat komma kompisar. Vidrigt ovädershett var det men jag var tvungen att visa min glädje över att

vara tillbaka igen.

 

Hm, sist jag var här låg det minsann godis i den här korgen. Gjorde det nu också, men matte tog det och gömde det.

 

Kommer minsann fler kompisar. Detta kommer att bli superbra, nu tänker jag ha skoj och umgås med alla.

 

Fler och fler kom. Så trevligt att äntligen få träffa alla igen. Några av hanrna luktade lite på mej men insåg att de var för sent ute.

 

Hälsade ordentligt på Leonberger Bamse, var länge sen jag träffade honom. Jenna kom också, mycket trevligt för vi har inte träffats på massor med dagar eller om det möjligen var två dagar sen.

 

Hett var det, men vi ägnade oss åt en del flockspring i alla fall. Som jag har saknat detta att ha skoj med alla kompisar.

 

Blev många samlingar kring vattenskålarna för att släcka törsten. När det är ovädershetta går det åt massor med vatten.

 

Sen fattade vi hundar ett viktigt beslut, människorna påstår att det var de, men det var faktiskt vi. Nu ska vi göra viktiga saker.

 

Mot sjön nu ska det badas. 

 

Det flesta slängde sej ut i sjön direkt för att få lite svalka. Mycket skönt, vi har det bra som har en så fin badplats att använda när vi träffas.

 

Jag ansåg att det räckte att blöta tassarna idag. Fast jag minglade runt en del i vattnet och pratade med de andra.

 

Leonberger Bamse han njöt verkligen av att vara i sjön. Ofta stod han så här och bara njöt.

 

Andra badade mer intensivt.

 

Fast det gick lika bra att leka på land. Nikki hon flög över Jenna på väg upp ur sjön.

 

Jag och Jenna hade en mycket viktig diskussion ute i vattnet. Men vad vi pratade om det stannar mellan oss.

 

Detta är en skoj lek. Ett gäng blöta hundar söker upp närmaste människa för att skaka vatten ur pälsen. Människor är så dåliga på att bada så det är lika bra att hjälpa dom att svalka sej.

 

Jag la mej på bryggan en stund. Frasse han kom på att han är alldeles våldsamt kär i mej. Jag är det allra vackratse han nånsin sett.

 

Vi blev fotograferade av Frassematte. Hörde nåt om romantik.

 

Denna bild har matte stulit från Frasses människor. Vi är ett snyggt par och titta på Frasse han är så kär att han dräglar när han tittar på mej. Nog för att jag vet att jag är oemotståndlig men att hanar dräglar när de ser mej är då inte speciellt vanligt.

 

Medan vi var romantiska så hade Jenna lyckats simma ut till den lilla ön medan hon badade med sin människovalp.

 

Jenna mästersimmerska. Ingen kan tro att hon hatat vatten. Bra detta om det blir fler ovädersdagar så kan vi bada tillsammans.

 

Tillfälligt ensam på bryggan. Frasse hade nåt annat att göra. Men jag hade koll på Leonberger Peggy som kollade att allt var okej under bryggan.

 

Av bad får man ny energi så Peggy och Nikki hade nån vild jaktlek en stund.

 

Äsch då, jag hade alldeles glömt hur fort tiden går när man har skoj., Helt plötsligt var det dags att gå tillbaka. Frasse följde mej som en skugga, fat han slutade i alla fall tillfälligt att drägla.

 

Tillbaka vid vår lekpark så hittade jag min bästa boll. Kom på att det var länge sen jag lekte med den.

 

Det var för hett för att leka med den så jag tänkte slappa under däcket. Men då kom Frasse på att han ville göra valpar. Ville verkligen inte jag. Blev inga såna för jag skulle hem.

Hemma så åt jag lite, somnade och drömde om allt roligt jag haft.

I morgon får jag gå och träffa ett gäng andra kompisar, känns som om det kommer att bli ytterligare en toppendag.


Av Wilma Border collie - 7 juni 2019 17:28

Fortfarande samma eländiga oväder occh för att göra det ännu värre så skulle jag vara ensam idag.

Inga kompisar att umgås med.

 

Har blivit skjutsad och här har jag inte varit på massor med månader. Tror det var nångång i vintras så jag hade mycket att undersöka.

 

Här ute brukar det vara bra. Måste kolla att allt är som det ska.

 

Jodå bänken var kvar och den gav som vanligt godis. Perfekt.

 

Men vad är detta? Här ska det minsann vara bryggor och nu är de borta. Gillar inte alls såna här förändringar.

 

Det fanns kvar men hade nog inte tålt isen så de har rymt och låg på fel ställe.

 

Satte mej på bänken och funderade en stund. Just då var det ganska skönt för det kom svala vidar från Båven. Men det var ytterst tillfälligt tyvärr.

 

Hittade en brygga som inte hade rymt. Tur att inte Jenna var med för längst ut så har en massa fåglar använt den som dass. Misstänkler att Jenna skulle ha utsett det till sitt nya favoritställe för rullning.

 

Gick en sväng och då kunde jag jobba. Fick massor med beröm.

 

Årets första Finludna stensopp. Tyvärr alldeles söndersprucken av torka. När matte ytog upp den sså visade det sej att den kunde ha vandrat i väg alldeles själv för den var full med larver. 

 

Fortsatte att kolla en massa viktiga hundsaker. Men hittade inget av värde. Så fick matte en idé om att vi skulle gå vidare. Med tur så skulle jag kunna besöka ett annat ställe.

 

Spanade noga från stättan. Här finns det ibland kossor och då får jag inte vara här, men det såg lugnt ut.

 

Hann bara några meter innan detta syntes. Alldeles färsk lämning efter nån kossa så här skulle jag nte alls vara. Bara att vända igen.

 

Har blivit skjutsad en liten bit till ett annat ställe som är garanterat fritt från kossor. Har inte varit här heller på många evigheter.

 

Faktiskt så länge sen att jag alldeles glömt var det är bäst att bada. Hade blivit så där fruktansvärt ovädershett så jag tog första bästa ställe för att komma åt vatten. Gick inte så bra här.

 

Här är min bra badplats. Förra sommaren när det var oväder i flera månader så var jag ofta här och badade. Perfekt för det är ofta alldeles övergivet här.

 

Ser mulet och svalt ut, men det var alldeles vindstilla och riktigt hett.

 

Insåg att det var bäst att blöta magen också så jag skulle bli lite svalare. Simmar jag gör väldigt sällan, tycket att det räcker att stå så här i vattnet. Skönt var det så jag var kvar en stund.

 

Finns en stor nackdel med att bada, jag blir så förskräckligt blöt. Var tvungen att lägga massor med tid på att försöka torka mej. Dessutom var jag lite klantig och råkade hamna i nedförsbacke.

 

Så blir pälsen alldeles full med en massa skräp också. Fast det var lätt att bli av med, bara att rúska bort.

Var så vidrigt hett nu så enligt matte skulle vi hem.

 

Detta är inte hemma, jag vet precis vad som ska hända. Hoppas hon snabbar sej på nu.

 

Jodå hon är riktigt väluppfostrad i bland. Jag fick en egen glass utsökt gott i ovädret. Kan verkligen rekommendera glassugna hundar att köpa sån vid kiosken i Sparreholm.

Åkte hem, somnade och sov gott.

 

Men vad är detta? Jag är på eftermiddagsrunda och Susannes affär är stängd! Jag som var så godissugen.

 

Men det löste sej för tillfälliga Pryl 7an var öppen och Elisabeth hade godisservering utanför. Hundlivet kändes genast lättare.

 

Ännu bättre. Passerade den där utmärkta lottkiosken. Där blev jag minsann bjuden på glass. Alldeles utsökt den också. Två glassar på en dag, så här borde det alltid vara.

Gick hem och fortsatte sova, drömde om allt skoj jag ska öra när ovädret tar slut så både jag och matte orkar göra en massa saker.

I går kväll fick matte mail. Den där forskningen som jag var med i för ganska länge sedan är helt klar nu och det har skrivits en lång artikel på engelska i nån vetenskaplig tidning.

Här är länk till den kortare svenska versionen https://liu.se/nyhet/hunden-speglar-agarens-stress Mycket intressant och så roligt att jag och matte kunde bidra till det.

I morgon är det lördag och jag har hört att jag nog ska få gå på hundträffen. Mina dagar som hormonhäxa är över för denna gång. Verkligen på tiden, jag behöver umgås med alla kompisar






Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards