wilmablogghund

Alla inlägg under juni 2019

Av Wilma Border collie - Lördag 22 juni 17:39

Mycket bra dag detta.

Började redan i morse när jag gjorde min morgontoalett.

 

Lönade att gå ut för jag hittade ett helt gäng med Champinjopner åt matte. Fick självklart en massa beröm för jobbet.

Sen passade jag dörren i flera veckor innan det var dags att bege mej till hundträffen.

 

Kom Basse vi går och hittar på nåt medan det är behagligt väder och innan alla andra kommer.

 

Snälla kan du förklara för Basse att jag behöver ha mina öron hela. Han har så vassa tänder.

 

Jag bad Basses husse om hjälp också. Han är bra smart den där lille valpen. Försöker se ut som han vill kramas när han egentligen är ute efter mina öron.

 

Sen lekte vi. Basse har fått långa ben nu så han är riktigt snabb och springer fort. Roligt hade vi.

 

Jo Tommy vi behöver energi, har du godis till oss? Vi fick och Basse har lärt sej hur man bäst tigger sånt. Mycket viktig hundkunskap.

 

Nu börjar det komma fler kompisar. Labrador Alice och Ludde kom. Trevligt nu har vi fler att ha skoj med.

  Ludde och Basse har inte umgåtts förut men de blev kompisar direkt. Basse kommer att få massor med kompisar att ha en massa skoj med.

 

Jag ägnade mej åt en massa skönt gräsrull en stund. Svalkade en del också.

 

Nikki kom och ville leka med Billbo. Jodå det blev lek mellan dom.

 

Jag hade en massa skoj tillsammans med Billbo och Sansa. I skuggan var det så svalt att det gick bra att leka en stund.

 

Dalmatiner Tilly hade skoj med en av bollarna. Det går lika bra att roa sej på egen tass om ingen kompis finns nära.

 

Leonberger Peggy började karriär som knähund. Hon ansåg att Luddemattes knä var alldeles perfekt att sitta i. Man kan aldrig vara för stor för att sitta i ett mänskligt knä.

 

Kast med Dalamtiner Tilly pågick. Kollade om jag behjövde vara polis men det var ingen fara, bara lek som Tilly var med på.

 

Kom på att det var längesen jag och Nikki lekte ordentligt. Vi körde en rejäl brottningsmatch, slutade oavgjort men vi hade roligt.

 

Jo jag, Billbo, Alice och Tilly är väldigt godissugna. Har du nåt till oss? Hade tur vi fick så vi orkade fortsätta ha skoj.

 

Vår stora vattenskål skulle fyllas på men Peggy hade inte tid att vänta så hon drack direkt från kranen och fick lite dusch samtidigt.

 

Började bli för varmt för att passa mej. Men det här däcket är världes bästa plats när jag vill ha slaka och skugga. Bara att gräva fram lite sval sand och sen ligga i skuggan.

 

Vicki opch Sansa berördes inte av att det blivit varmare utan hade en massa skoj.

 

Basse han lekte och lekte med alla hundar. Här har han skoj med Nikki och Tilly.

 

Jag och Peggy la oss i skuggan och hade ett långt samtal, ett sånt där oss tikar emellan snack. Så vad vi pratade om det stannar mellan oss.

 

Alla kompisar har lämnat bara Dixie kavr som hade en massa skoj med Basse. Skulle tro att Basse har sovit väldigt gott efter allt lekande med alla andra hundar.

Jag somnade gott när jag kom hem.

Var på trist eftermiddagsrunda, träffade inte några jag känner och alla affärer stängda.

Men i morgon är det söndag och då kommer det minsann nya kompisar att ha skoj med. Tänker alltså vila mej i form.ANNONS
Av Wilma Border collie - Fredag 21 juni 17:41

Är visst midsommarafton idag, firas inte här. Matte är trött och hade en plan. Jag bryr mej inte om mänskliga helger om det inte är jul får då får jag julklapp.

Ovädret höll sej borta så vi skulle göra nåt. Det var då jag kom på min perfekta plan.

 

Tydligen ska vi göra nåt på Sörmlandsleden. Eller det var matte som skulle göra jag började planera jag.

 

Bara att börja då. Jag vet precis var det lönar sej och nej, det är inte svamp jag letar efter just nu.

 

Hallå! Var är du? Jag behöver prata med dej. Fanns ingen Ekorre hemma i det kända trädet. Oartiga typ de ska finnas på plats när jag kommer.

 

Men nu börjar det likna nåt. Där uppe är en. nu gäller det bara att få kontakt med den så den är med på mina perfekta planer. Jag kämpade verkligen men troligen hade den här behov av hörapparat för den verkade inte alls lyssna på vad jag sa. 

 

Gick till sjön istället, drack vatten och svalkade tassarna. Kollade av sjön där allt var som det skulle.

 

Matte ägnade sej åt sitt jobb. Kom en massa skyltar förra veckan som ska upp på olika ställen på min etapp. Som här den varnar för att när det är blött kan broar och spänger vara hala. Jag fortsatte leta Ekorrar.

 

Sen kom jag på att jag skulle jobba lite. Var nämligen sugen på godis. Bredvid mej till växter så syns dom.

 

Här är dom ett helt gäng med alldeles nyfödda små kantarellvalpar. Må det fortsätta falla svampvatten så matte slipper vattna dom för att det ska finnas svamp till mina kurser.

 

Bestämde mej för att kolla på fler ställen. Var faktiskt här som jag började lära mej att det lönar sej att hitta kantareller, då hade jag bara bott ett par dagar ihop med matte.

 

Det doftar här nånstans ska de vara.

 

Jodå visst kommer det små kantareller här också. Hoppas de blir vuxna av att det faller svampvatten.

 

Midsommar är visst en magisk natt enligt människor. Kan vara magiskt på förmiddagen också, i alla fall när spökhunden med de lysande ögonen visar sej i skogen.

 

Fast egentligen var det bara jag som planerade för nästa Ekorrspan. De där ögonen orsakades av att blixten hoppade igång.

 

Äsch! Sist så drog jag här raktgenom ån mellan sjöarna bara för att jag hade Ekorrkontakt och dessutom tog det en stund innan matte hittade mej. Nu blev jag fånge. Fullkomligt onödigt, jag kunde ha gjort om det.

 

Fånge igen och jag funderar på om människor kan vara hur korkade som helst. Kom nämligen några som såg att matte höll på och satte upp något.

Vi fick höra att man får minsann inte sätta upp saker hur som helst i skogen och absolut inte i ett naturreservat.

Nä det får man inte sa matte. Men jag har etappansvaret för den här etappen och jobbar ideellt med den, du vet utan oss skulle inte Sörmlandsleden finnas. Ibland måste vi sätta upp saker efter leden för att vandrare ska få en så bra upplevelse som möjligt. Människan med sällskap försvann medan de muttrade nåt.

 

Det var denna som ansågs vara onödig. Mycket bättre att varna för att det kan vara snorhalt för tvåbeningar än att de trillar och skadar sej. Vi fyrbensdrivna vi klarar minsann hala spänger utan problem.

 

Hoppsan! Svampvattnet har satt fart på grästillväxten, så här högt var det definitivt inte för en vecka sen.

Nu är det drygt meterhögt och jag finns nånstans i det men försvann. Kunde faktiskt ha gått vilse, när jag trodde att matte skulle kolla dasset. 

Blir alltså jobb i nästa vecka med att röja fram en stig till dasset.

 

Depp, det är mest synd om mej i hela världen. Jag hade en så bra plan, men den gick inte att genomföra.

Jag hade planerat att samla ihop sju Ekorrar idag, sen skulle jag stoppa dom under en kudde och drömma om hur jag ska få kontakt med en riktigt social Ekorre vars högsta dröm är att bli bästa vän med mej. En enda Ekorre hittade jag och den lyssnade inte alls på mina perfekta planer. Hundlivet är pest!!

 

Matte satte om en massa i skärmskyddet om hur man sköter en bras, att inte lämna sopor och skriva i gästboken.

Tänk att människor måste ha en massa instruktioner, det är mycket enklare att vara hund vi  varken eldar eller skräpar ner.

 

Den här dikten är så fin, skriven för över hundra år sedan. Tänk om alla människor levde efter den. 

 

Skulle gå tilbaka. Faktiskt har svampvattennedfallet gjort att det finns lite, med betoning på lite, mer vatten i ån. Gott och svalt var det i alla fall. Men risken är överhängande att Vattentjuven stjäl påfyllningen.

 

Hm måste jag verkligen ha sju Ekorrar under kudden? Kanske skulle det räcka med en för att kunna drömma den där drömmen. Här inne brukar det vara bra, men i dag var det tyvärr alldeles övergivet.

 

Jaha där står min bil och inte minsta lilla tuss ekorrpäls har jag ens fått med mej. Bara att inse att min plan var hur bra som helst men Ekorrarna var inte samarbetsvilliga.

 

Vanliga synen när jag kommer hem. Kleptoman Leya sitter i fönstret och spanar efter mej. Fast matte påstår att hon väntar på lunchen.

Katterna och jag fick vår lunch sen sov jag ett tag.

Var ute på eftermiddagsrunda. Hade varit midsommarfirande vid Hembygdsgården. Men det blev läskigt för de hande minsann en häst där. Som alla vet så käkar hästar hundar så jag fick väldigt bråttom åt ett annat håll.

I morgon är det lördag och då ska jag träffa en massa kompisar, prata om veckan, mingla runt, leka och en massa annat trevligt.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Torsdag 20 juni 17:47

Har haft fullt upp i dag. Ovädret var tillbaka redan när jag var ute för morgontoalett, Åskarbesöket igår hade inte tagit med sej äckelhettan.

 

Här hämtat Jenna och vi har hamnat vid hundbadet. Var lika bra att svalka oss lite innan vi skulle till skogen.

 

Kollade av grillen. Den är avspärrrad och inte var det nån som lämnat några trevliga rester till två sugna hundar heller.

 

Någon som vet vad denna heter? Den ansåg att mattes arm var ett påerfekt ställe att bo på.

 

Tog spårvägen men vi blev fångar för matte trodde att det kanske skulle komma spårvagnar. Kom inga så vi kunde ha varit på fria tassar.

 

Hittade sån här Syllsvamp. Ingen matsvamp, men jag kan den och vet att den ger beröm och godis.

 

 Inne i skogen. Jag lärde Jenna att det lönar sej att markera Finluden stensopp. Tyvärr var dessa fulla med hyresgäster så de är kvar.

 

Vi passade på att leka lite innan det blev alldeles för vidrigt hett för oväder av värsta slag var det.

 

 Jag spanade av skogen, var ett par veckor sen sist. Men allt verkade vara i sin ordning. Tyvärr verkade alla Ekorrar ha försvunnit.

 

Fjälltickan lever så vi markerade självklart och fick godis och beröm.

 

Detta är Häxägg. Ser alltså ut som stora ägg men om man delöar ett sånt så syns det som inom nån dag kommer att bli en Stiksvamp (kallas även Liksvamp) de stinker nåt alldeles avskyvärt. Matte var så glad att de var i det här stadiet då är de luktfria. Bara tanken på att Jenna skulle rulla sej på en utvecklad sån gör matte lätt illamående.

 

Gräset har blivit så högt att det är knappt att vi syns. Men bra att det växer, förra året vid denna tid höll det på att vissna.

 

Hörru vi behöver godis! Vi fick eftersom vi hoppat upp på stenen.

 

De Bleka kantarellerna växer. men ännu är de alldeles för små för att plocka, de får växa och bli stora först.

 

Jenna var suåperduktig och luktade för första gången på Föränderliga tofsskivlingar. Hon fick massor med beröm för väl utfört jobb.

 

Jag har faktiskt också hitta nåt, Men det var så vidrigt ovädershett att jag passade på att vila lite.

 

Kantarellerna som bara var vita prickar sist har blivit små kantarellvalpar. Men de får också stå och växa.

 

Tillbaka vid hundbadet så vi badade mera. Hörde att matte pratade i telefonen men tänkte inte på vad hon pratade om. Brukar bara var tråkprat.

Gick hem med Jenna och trodde att jag skulle hem och slappa.

 

Hamnade i min bil och blev skjutsad till Basses dagis. Märkligt vad skulle jag göra här? Det är för mycket oväder för att leka med honom.

 

Nog för att matte brukar hota med att hon ska hundnappa Basse och tänk nu hamnade han i min bil. Nu var det inte hundnappning utan Basse behövde valpvakt ett par timmar och då ställer självklart jag upp.

 

På väg hem till mej så stannade matte vid Susannes affär. Basse måste lära sej vilka affärer som är bra. En mycket viktig hundkunskap som jag självklart lärde honom och gott godis fick vi.

 

Lika bra att lära honom att tillfälliga Pryl 7an också är ett mycket bra ställe. Den vita dosan som sitter i Basses halsband är en GPS så han kan hittas om han rymmer.

 

Elisabeth kom ut och gav oss godis och umgicks. Hörde nåt om att Basse kanske skulle riva halva affären. mattes korkade idéer, tror han skött sej utmärkt.

 

Så kom Golden Mikko också. Trevligt att träffa honom och ännu bättre var att hans matte vaktade oss medan matte var inne i affären och vände.

  Hemma hos mej så försvann mina katter, de ansåg att Basse var nåt fullkomligt onödigt som matte släpat hem.

Jag åt mitt Dentastix och Basse fick en kycklingpinne.

 

Basse fick prova aktivitetsspel, jag har ju som bekant en stor samling med såna. Han var superduktig och tycket att de var så skoj. Faktiskt har han fått låna två stycken, jag har så jag klarar mej i alla fall.

Lite synd att matte missade att ta bild när han badade i min vattenskål. Basse anser att man kan bada i allt.

 

Vi har gått ut för är man liten valp måste man gå ut och kissa ofta. Märkligt matte berömde honom massor när han kissade. Jag får minsann aldrig beröm när jag gör det. Försökte leka men det var oväder och det hördes hur Åskar närmade sej.

 

Förklarade för Basse att det var lika bra att vi gick in igen. Började falla svampvatten och jag vill inte att Basse ska drabbas av en massa otäcka regnskador. Berättade för hponom hur otrevligt det är med blött från ovan.

 

Tillbaka inne så behagade Kleptoman Leya visa sej. Jag var lite orolig för att hon skulle försöka stjäla Basse och gömma honom på nåt märkligt ställe. Men hon ansåg fortfarande att han var en skum typ och tittade på honom från hög höjd.

 

Eftersom Åskar närmade sej så skulle matte hålla till på balkongen för att inte missa blixtar och dunder.

Basse var mycket intresserad av tomat och paprikaplantorna.

 

Basse brydde sej inte ett dugg om Åskar som var väldigt högljudd. Han ansåg att det var perfekt och ligga under en stol på balkongen och lyssna. Bra med trygg valp.

Sen kom hans husse och hämtade honom. Jag vaktar gärna Basse igen var bara trevligt att ha sällskap av honom.

Men så fick matte sina korkade idéer. Åskar hade dragit vidare men det föll fortfarande en massa svampvatten.

Jag släpades ut för att hämta Jenna. Sen släpades jag och Jenna ut tillsammans eftersom matte ansåg att vi behövde en kissrunda.

Kan meddela att både jag och Jenna håller på och formulerar våra anmälningar till Hundombudsmannen. Vi ådrog oss svåra skador som kommer att ta lång tid att läka. Risken för bestående men är överhängande.

I morgon är det visst midsommar. 

TREVLIG MIDSOMMAR till er alla. Jag ska inte göra nåt speciellt, eller matte har nån plan. Vad berättar jag i morgon.


Av Wilma Border collie - Onsdag 19 juni 17:46

Vanliga rutinerna i morse. Jag gick min morgonrunda och sen försvann matte för att ta ut Rottis Helga. Men det var enligt henne sista morgonen som det behövdes.

Sen var det ÄNTLIGEN dags att hämta Jenna. Eftersom vi inte setts de senaste 50 åren eller så blev vi båda alldeles överlyckliga. Skulle åka nånstans och vi hoppades på skogen.

Nähä hamnade i hålan Flen där matte sprang in och ut på ICA snabbare än blixten. Att hon lyckades glömma viktiga saker är en annan sak.

 

Vad är detta för dumheter? Vill du vara vänlig och förklara varför våran allra bästa Grisöronaffär är stängd? Vi ska shoppa, har du lurat oss??

 

Släpades i väg för vi kunde ta en kort kissrunda enligt den där människan som lurat oss på vår shopping. Hittade spår av andra hundar, tydligen fler som rör sej runt vår bästa affär.

 

Vi var inte lurade! Hade vi lyssnat på matte så hade vi hört att vi var så tidiga att Grisöronaffären inte hade öppnat. Var nåt om att hinna saker innan det blev ovädershetta.

 

Nu ska vi shoppa. Helst massor av allt om vi får bestämma.

 

Tydligen skulle jag få en säck mat. Begriper inte hur den förra säcken kan vara slut eftersom jag aldrig får nån mat.

Misstänker att katterna käkar upp den eller nåt. Bara för att bevisa att både jag och Jenna svälter så bestämde vi oss för att väga oss. Vågen råkar stå precis bredvid maten jag äter..

Men detta var inte en av våra bästa idéer. Väga oss tillsammans blev fel, såg inte alls ut som två svältande hundar.

  

Så viktiga shoppinggodiset, min säck med mat är betald och godis fick vi knappt köpa nåt. Hörde talas om att det finns massor hemma. Har jag då inte sett till, är ytterst snål tilldelning.

 

Nu kommer det att bli väldigt bra. Vi ser minsann en av våra kompisar.

 

På Klovsten var minsann Dvärgschanuzer Moha och hennes matte. Tydligen hade människorna bestämt att vi kunde ha en liten tikträff eftersom Moha luktar gott nu. Våra hinder kom upp igen, men det hade blivit så ovädershett att vi inte orkade leka med dom.

 

Men vi kollade noga att Mohamatte gjorde rätt. Är inte alldeles säkert att människor verkligen vet hur man sätter upp dom.

 

Moha och Jenna hade nåt viktigt samtal. Möjligen kan det vara så att Moha försökte få Jenna att begripa att det är dags för henne också att lukta gott. Trodde att hon skulle göra det i hop med mej, men hon verkar alldeles ha glömt bort det.

 

Hörru din enländiga tjuv den där bollen är min! Ska jag vara tvungen att jaga dej i hettan??

 

Jag lyckades sno tillbaka den från Jenna, hon kan leka med nåt annat.

 

Pust! Varför jagade jag Jenna och bollen? Det blev alldeles för varmt. Men däcket och sanden är fortfarande att bra ställe för lite svalka och skugga.

 

Nu är det fest. Matte trollade fram såna där goda puffade kyckligfötter åt oss. Märkte inte ens att hon köpte dom, vi hörde ju bara talas om att det finns en massa godis.

 

Jenna letade förtvivlat efter fler, men det växte inte upp några ur gräsmattan.

 

Jag och Moha vi drog oss tillbaka till skuggan under däcket. Det var fullkomligt vidrigt oväder, gick inte att göra nånting.

Människorna pratade en massa tråk som vanligt och sen var det dags att åka hem.

 

Eftermiddagsrunda. Märkligt det är bara onsdag men tillfälliga Pryl 7an har öppen dörr, kan jag ha sån tur??

 

Visst hade jag tur, det var öppet och Martin gav mej gott godis precis vad jag behövde.

 

Så där, livet leker. Susanne hade sin affär öppen också och jag fick godis där med. Behövdes verkligen energi för att jag skulle orka släpa mej vidare efterosm det var vidrigt kvavt.

 

Träffade Chihuahua DeeDee också. Trevligt för det var ett tag sen sist. Jag gillar att träffa alla mina kompisar ofta och mycket. Gick en runda och när jag var nästan hemma så började svampvattnet falla. Som tur var blev jag inte skadad för det kom bara några droppar innan jag var hemma.

Sen kom Åskar på ett mycket långvarigt och högljutt besök ihop med en massa svampvatten. Matte tycker att Åskar är det bästa som finns så hon höll minsann till på balkongen bara för att lyssna på hans muller och titta på blixtar. Märklig sysselsättning. Jag bryr mej inte om den där Åskar, bara jag slipper vara ute i nedfallet.

Hoppas det inte är oväder i morgon utan att jag och Jenna kan hitta på en massa trevliga saker utan att få värmeslag.


Av Wilma Border collie - Tisdag 18 juni 17:32

Fortfarande oväder och ingen Jenna idag heller, bedrövligt hundliv jag har.

Matte lovade att skjutsa mej till nån sjö eftersom det var alldeles för hett för andra trevliga sysselsättningar.

Det planerade stället var invaderat av kossor fortfarande så det gick bort.

Här är det garanterat kofritt. Inte så länge sen jag var här, men bäst att kolla vad som hänt sen sist. Hade rört sej en del hundar.Hoppades på att nån kanske skulle visa sej och vilja umgås.

 

Miljoner med smultron finns det i alla fall. Matte åt en massa, jag blev erbjuden att smaka men nä jag hoppade över.

 

Så sjön. Ungefär det enda vettiga som gick att göra idag. Båven har utsökt gott vatten.

 

Jag tycker att pinnen hamnade väl långt ut. Det är möjligen inte så att du skulle kunna tänka dej att hämta den åt mej?

 

Inte det inte, var bara att kliva ut i vattnet och få tag på den själv. Jag fick tag på den och sen hade jag ett elände med att få pälsen torr igen.

Matte hon skaffade sej helt andra intressen.

 

Mitt ute i sjön så finns det en liten prick. Går knappt att se på denna bild tyvärr. Men där ute simmar Bäver. Vinden låg alldeles rätt och den hade kurs rakt mot oss.  Matte trodde att nu skulle det bli närkontakt med Bäver, det har hon haft nån gång före min tid.

 

Vad hände? Jag hörde bara ett jätteplask och matte som pratade om asociala bävrar. Vinden vred lite och det räckte för att den där Bäver skulle upptäcka oss. Ett jättplask med svansen och borta var den. Jaha då kanske hon börjar förstå hur jobbigt jag har det med alla asociala Ekorrar.

 

Sällsyntheten moln visade sej. Tänk om det kunde falla en massa välbehövligt svampvatten.

 

Har tröttnat på bad och mattes kontaktförsök med den där Bäver. Nu ska jag gå och göra nåt väldigt nödvändigt.

 

Precis vad jag behövde i ovädret. Matte köpte en glass till mej, de har utsökt goda glassar där.

 

Ska gå till bilen och åka hem. Men som tack för glassen så visade jag en svamp. Fick självklart massor med beröm.

 

En Rodnade flugsvamp, fast denna håller på och dör torkdöden. Den är ätlig, men då ska man vara absolut säkert på att det är rätt art, alltså ingen nybörjar svamp.

Åkte hem och när jag hade varit hemma en stund så började matte prata om svarta moln.

Detta är min gata och svampvattnet vräker ner. Det forsade massor.

 

Stupröret behöver rensas för det blev nån fontän där. Matte höll på att bli dränkt av att ta sej några få meter mellan porten och stupröret för att ta bilden.

Kom en ordentlig skvätt med svampvatten.

Gick ut på eftermiddagsrunda, kom inget då som tur var. Hade tur och träffade min allra bästa godisutdelare i alla fall.

I morgon då är det ÄNTLIGEN dags för Jenna igen. Verkligen på tiden, var flera år sen vi umgicks senast.  

Av Wilma Border collie - Måndag 17 juni 18:00

Dessa eländiga korkade mänskliga påhitt. Fick höra att idag skulle det vara en lugn dag. Skylldes på att jag haft tassarna överfulla hela helgen, det är fortfarande oväder och matte gnällde om trött och ont. Mycket dålig uthållighet på människor tycker jag.

 

Dessutom innebar det där med lugn att jag inte blev skjutsad nånstans. Jag kunde hålla mej hemma enligt matte.

 

Träffade Inez som var ute och rastade sin matte. Bestämde oss för att ha sällskap eftersom vi skulle till sjön båda två.

 

Jag tyckte att det räckte att blöta tassarna och dricka en del. Blåste vid sjön så där var det inte riktigt lika ovädershett heller.

 

Tiggde godis av Inezmatte. Bra för extra energi behövs alltid.

 

Kollade av en del runt grillplatsen men ingen hade lämnat några goda rester till oss. Leka var inte att tänka på för hett för sånt.

Inez med matte skulle vidare åt nåt håll.

 

Funderade på om jag skulle bada mer, men det kändes inte så lockande. Gick en sväng och sen fick matte en idé.

 

Detta kan sluta hur som helst. Matte ute och virrar på campingen det är som gjort för att hon ska gå vilse och aldrig hitta ut. När det inte är skog,stigar eller skogbilvägar då ser allt likadant ut i hennes värld. Funderade på om jag skulle släpas runt här i timmar.

 

Det händer att hon lyckas låta bli att gå vilse i bebodda trakter! Här bor minsann Dvärgschanuzer Moha,vi har skjutsat hem henne ett par gånger och då med vägvisning av Mohamatte. Nu var det ingen Moha hemma, hennes människor hade släpat med henne till hennes vinterhemma.

 

Gick en sväng i Ekorrskogen. Undrar om alla Ekorrar flytt ovädret för det fanns inte nån hemma. Jag kollade mycket noga på alla mina kända ställen men alldeles tomt och övergivet.

 

Passerade där Inez bor. Bestämde mej för att jag skulle hälsa på henne.

 

Inez blev glad. Jag kollade av hennes tomt men inget av värde. Jo det var väldiogt skönt att rulla i nyklippt gräs.

 

Ska jag gå hem??? Vet fakstikt inte om jag har lust eller ork till det, ligger bra här.

 

Följde med och då träffade jag Sniff. Trevligt för det var länge sen jag mötte honom. 

 

Tro inte att jag passerar pensionärernas lottkiosk utan att hälsa på. Här är det nämligen väldigt bra för de bjuder alltid mej på nåt gott. Fick ett gott kex idag.

Gick hem, somnade och insåg att matte inte försvann till Rottis Helga. Nu behöver jag bara låna ut matte vid första morgonrundan och sista kvällskissen. De andra två rundorna tar avlösningen hand om.

Tråkrunda på eftermiddagen ingen jag känner var ute.

I morgon är det ännu en ensam dag, vet inte vad jag ska hitta på men nåt blir det. Med tur händer det mer än idag.


Av Wilma Border collie - Söndag 16 juni 18:02

Ovädret är fortfarande kvar och i dag var det värre än nånsin. Redan när jag var ute för morgonrundan vid halv åtta var det vidirigt hett.

Vilade ett tag och sen var det dags för hundträff.

 

På plats och jag passade på att leka med bollen, fast det blev bara en kort stund medan soleländet försvann bakom ett moln.

 

Så ordning och reda, det börjar komma en del kompisar.

 

Basse kom ut och blev omgående kompis med Eurasierkillen som matte självklart glömt namnet på. Hon är dement normalt och nu i ovädret så blir det värre än nånsin.

 

Basse växer, helt plötsligt så har han fått mycket längre ben. Bra med såna för han moinglade runt och skaffade sej ett helt gäng med nya kompisar.

 

Golden Mikko och Eurasiern hade nån egen tävling i vem som kunde pinka in kabeltrumman mest. Vet faktiskt inte vem som vann.

 

Trots ovädret så orkade en del leka en stund. Men till och med Labrador Alice och Golden Mikko tog det lugnt, det tillhör inte vanligheterna.

 

Pratade en del med Basse som tillfälligt var fånge hos sin husse. Men han blev fri lika snabbt igen, annars kunde jag och Alice befriat honom.

 

Jag umgicks en del med Tryfflan och Winnies matte, leka var inte att tänka på i hettan. Var ganska många hundar i dag också, men bara några få som fastnade på bild. Matte glömde att ta bilder och när hon kom ihåg blev det flesta skit på grund av onda händer.

 

Fast Tryfflan hon trotsade ovädret och åkte kana i jakten på godis.

 

Kan nån skicka hit en snöstorm eller åtminstone ett redigt besök av Åskar? Jag la mej under stora däcket för där var det lite svalt.

Många hundar skulle ner och bada, men då skulle jag hem. Matte hade en tid att passa.

Hemma fick jag passa huset en stund medan hon gick och träffade nån som ska hjälpa till och rasta Rottis Helga de dagar som är kvar. Mattes onda kropp klarar inte alla rundor så nån annan tar två av dom per dag tills hennes husse och matte kommer hem.

 

Dags för dagens andra uppdrag, jag har samlat ihop mina tryffelelever och nu ska de få jobba mer med att ära sej att söka Stjärnhovstryffel.

 

Vicki hon luktade och kom minsann precis ihåg hur man gör.

 

Flisan jobbade också bra. 

 

Jag övervakade så Billbo gjorde rätt. Han skötte sej alldeles utmärkt.

Winnie hade fått förhinder idag så henne ska jag träffa en annan dag. Förhoppningsvis en dag utan oväder.

 

Söka tryffel på marken var inga som helst problem för Flisan. Hon fattade omgående hur man gör.

 

Samma sak med Vicki och Billbo, de kommer att bli superduktiga tryffelhundar alla tre. Ännu bättre att de var så duktiga och kunde koncentera sej så bra som de gjorde trots det vidriga ovädret.

En sak är säker det kommer inte att finnas en Stjärnhovstryffel som undgår deras nosar.

 

Jaha, slut på dagens kurs och alla är trötta och alldeles för varma.

När jag kom hem så somnade jag gott, det tar på krafterna att övervaka kurs och så oväder på det.

I morgon väntar en sån där eländig ensam dag utan kompisar. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, jag hoppas det är lite mindre oväder i alla fall.Av Wilma Border collie - Lördag 15 juni 18:06

Efter den fullkomligt eländiga dagen i går så har det varit fullt upp idag.

Tyvärr har ovädret återkommit med äckelhettan, var för varmt redan när jag var ute på morgonrundan.

Efter at ha passat hus medan Rottis Helga skulle ha sin morgonrunda och sen väntat i flera månader var det äntligen dags att åka till hundträffen.

 

Hann bara ur bilen så träffade jag Basse och Smilla. Mycket trevligt med kompisar direkt och Smilla var väldigt länge sen jag träffade.

 

Jag och Basse hade ett viktigt samtal på tu man tass. Vad vi dískuterade stannar mellan honom och mej men det är mycket som han behöver lära sej.

 

Smilla skulle rasta sin husse i skogen och jag och Basse gick till hans hemma för att vänta på att fler kompisar skulle anlända.

 

Basse han anser att vatten det dricker man bäst genom att hoppa ner i baljan. Han är en mycket smart hund den där lille valpen.

 

Kom en Pudelhane som vi inte träffat. Hälsade självklart mycket artigt på honom, alla hundar ska känna sej välkomna på våra skoj träffar.

  

Ja, ja Labrador Alice och Golden Mikko är inte kloka nånstans, men de har skoj. Jag kollade om det behövdes nån polisinsats men de klarade sej utan det.

Jennas snygga brorsa Hasse kom. Trevligt för det var ett tag sen sist. Tyvärr var Jenna upptagen med annat så henne träffar jag inte på flera dagar.

 

Basse var med oss och lekte en stund, men sen blev det lite för mycket för honom. Han är ju bara 11 veckor så han behövde ta det lugnt.

 

Ovädershetta och vi hundar fattade beslutet att nu var det dags att gå till sjön. Alltså var det bara för människorna att hänga på oss. En del slängde sej ut i sjön på en gång.

 

Jag kollade allt från min favoritplats på bryggan. Hade lite svårt att bestämma mej för om jag skulle bada eller inte.

 

Jo jag kan väl doppa tassarna då och dricka lite, var sånt tjat på matte att jag skulle bada. Ha! Jag vill minsann se att hon som alltid påstår att sjöarna är fulla av matteätande Vithajar ger sej ut och badar  .

 

Man kan fakstiskt ha en massa viktiga diskussioner medan man badar också. Vi hundar har alltid mycket viktigt att avhandla.

  Nästan alla har gått igen, Jag kom på att jag inte hade lekt så mycket, men hade en massa skoj en stund med Nikki och Rottis Amber. Men det blev snabbt för hett.

Sen var det bara att åka hem igen, passade hus medan matte var ute med Helga. Sen plockades en massa saker fram för jag skulle iväg igen.

 

Tillbaka på Klovsten igen. Nu ska jag vänta på att det kommer några hundar som jag ska ha kurs för.

 

Alla har kommit och vi är vid sjön. Människorna började med att äta nåt tryffelsmör som matte hade gjort. Jo vi fick smaka vi också. Här är det Winnies matte som ska prova.

 

Nu är det allvar och kurs. Här får Billbo sin belöning efter att ha luktat på en Stjärnhovstryffel. Mina kompisar skulle lära sej att leta efter Stjärnhovstryffel.

 

Vicki tränade med sin matte. Jätteduktig var hon.

 

Enligt skitmatte är detta fel, väldigt fel. Jag kan faktiskt hitta Stjärnhovstryffel så varför tigger jag av Winnies matte?. Vadå, jag hade inte godkänt Winnies godis och dessutom kan människor behöva en extra genomgång i hur man bäst belönar en blivande tryffelhund. Jag är väldigt bra på att utbilda i den kunskapen.

 

Lilla Flisan var också superduktig. Alla tränade bra och jag övervakade.

 

Men träning sker i korta pass så vi kopplade av med en massa bad och bus också. Lättare att träna när man får göra annat mellan passen.

 

Winnie tyckte att det var superbra att sitta på en stol och träna. Gick alldeles utmärkt det också.

 

Den här tuben köpte matte när jag shoppade i allra bästa Grisöronaffären senast.

 

Kan meddela att den är alldeles utsökt god och alla hundar som var med idag älskade den. Passande eftersom den innehåller tryffel.

 

En djupt koncenterad Vicki luktar på en bit tryffel som matte har i handen. Mina elever kommer att klara detta med glans,

 

Så kom Basse ner och hälsade på en stund. Han och Winnie blev superkompisar och hade massor med skoj.

 

Basse fick prova att lukta på tryffel och då ska man ha belöning.

 

Vet inte riktigt vad han pysslar med, tror han försöker stjäa hela tuben när jag och Flisan skulle ha varsin slick.

 

Tror Basse uppfann en egen kurs. Lära sej att tigga godis av alla. För när Flisan skulle ha belöning för väl utfört jobb så höll han sej framme.

Sen var det dags att sluta för i dag, ovädret gör det jobbigt. Men i morgon ska mina elever fortsätta att träna och då på ett annat ställe.Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se