wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 11 juni 2019

Sällskap med Moha

Av Wilma Border collie - 11 juni 2019 17:51

Idag så skulle jag och Jenna utföra ett uppdrag, okänt vad.

Jag hamnde i min bil sen hämtade vi Jenna. Åkte till campingen och där var Dvärgschanuzer Moha med vidhängande matte. Vi skulle visa Moha en annan av våra bra skogar.

 

Så framme. Den här skogen kan jag väldigt bra, Jenna har varit här en gång och för Moha var det premiär. Var ett ag sen vi var här så det var som vanligt massor att kolla.

 

Så på fria tassar så nu kan vi ägna oss åt alla väsentliga hundsaker. Kolla vad som hänt sen sist och visa Moha en massa viktigt.

 

Både Jenna och Moha ska lukta gott så de fastnade länge på ett ställe. Skönt att jag har passerat den tiden nu och kan leva som vanligt igen.

 

Lika bra att vara först så de andra två hänger på mej. Jag vet var allt spännade finns, de långsamma människorna är inte så mycket att bekymra sej om.

 

Detta är viktigt. Jag har Ekorrkontakt. Gick in i min Ekorrbubbla och där tänkte jag stanna. För en gångs skulle så skötte sej Jenna och struntade i mej. Hon var upptagen med Moha.

 

Ja jag sitter här och ja jag hittar i skogen och vet precis åt vilket håll ni gått. Vad är det för korkade påhitt att komma och hämta mej och hota med koppel? Den här Ekorren var nästan social. Men det var bara att ge upp och följa med.

 

Vi skulle visa Moha och hennes matte den vackra jaktstugan. Hit ska matte flytta varje gång hon är folkilsken så det är ofta det planeras flytt hit.

 

Mohamatte tog massor med bilder på de vackra dörrarna. Vi hundar kollade betydligt viktigare saker.

 

Moha passar väldigt bra på trappen. Hon kan kanske jobba som vakthund när jag bor där.

 

Gick vidare och visade Moha var det går bra att dricka och svalka tassarna i sjön. Jenna ansåg att det var perfekt att försöka rulla i sjökanten. I bland ägnar hon sej åt minst sagt märkliga saker.

 

Varken jag eller Jenna får nån mat så vi stillade värsta hungern med god uppblött bark. Var i alla fall mätta en stund.

 

Nä Jenna har inte gjort nåt extra bra. Detta är bara för att försöka lura mej. Hörde minsann hur det pratades om den goda osten och sånt. Struntade i det, jag var upptagen och går inte på så enkla knep.

 

Alltså detta är inte alls bra. Jag hade Ekorrkontakt igen. Men Jenna släpade minsann med sej Moha när hon bestämde sej för att hämta mej. Tycker det räcker med en skvallerbytta, ska nu Moha lära sej samma sak. De borde istället lära sej att sitta under träd och försöka få kontakt.

 

Gav upp och följde med om än motvilligt. Passerade nära sjön igen så Jenna badade och jag drack vatten och svalkade tassarna lite.

  Blivande Hormonhäxorna hade en massa lek och samtal. Jag var kollade annat jag, de får diskutera kommande raggning bäst de vill. De kommer för övrigt troligen inte att lyckas de heller.

 

Helt plötsligt hade det regnat en massa godis på backen. Det finns inte minsat smula kvar, vi hittade självklart allt.

 Undrar om de tänker komma den här veckan eller?? Förstår inte det där att människor kan fastna nånstans och prata en massa tråk.

 

Kom på att den här trädstammen brukar ge godis. Det gjorde den i dag också.

 

Moha provade en annan och Jenna var snabbt däör eftersom det fanns godis. Gäller att passa på att äta när tillfälle ges.

 

Lätt galen Jenna ansåg att vi skulle leka. Men jag var inte intresserad, Det hade börjat falla svampvatten och sånt skadar så jag ansåg att det var bättre att gå till min bil.

 

Jag gick och Moha och Jenna fick leka bäst de ville. Kom till bilen utan att ha fått allt för svåra skador. Skjutsade hem Moha med matte och sen lämnade jag Jenna.

Eftermiddagsrundan tog tid. 

Först hamnade jag hos Rottis Helgas vuxna människovalp. Helgas människor ska åka på semester och Helga ska bo hos sin människovalp. Meningen var att Helga kanske skulle låna matte för nån runda nån dag. Men förra veckan var människovalpen med om en trafikolycka och bröt foten. Kunde ha slutat mycket, mycket värre. Alltså kan inte hon rasta Helga. Så nu måste jag låna ut matte flera gånger per dag så Helga kommer ut.

När jag gick där i från så träffade jag Essie med matte. Trevligt för det var länge sen.

Så mötte jag Helgas matte också, perfekt för hon bjöd mej på en alldeles utsökt korv.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards