wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 2 juni 2019

Nu har jag träffat min nya kompis Basse

Av Wilma Border collie - 2 juni 2019 17:29

Idag skulle det enligt matte hända nåt skoj, skulle bli nån överraskning för mej.

Inledde dagen med att hitta en Champinjon på morgonrundan. Fick en massa beröm.

Sen skulle jag på min längre runda, tänkte att det kanske var nu det skulle hända.

 

Om jag tar den här vägen då kommer jag minsann till Klovsten och hundträffen. Tänkte att det skulle vara den bra överraskningen. Men inte det inte, fick bara höra att Hormonhäxor ska inte gå och ragga hanar.

 

Passerade campingen. Här var det minsann varit massor med snygga hanar. Kom till och med en rusande men hans husse han få tag i honom. 

 

Där framme är läskiga bron, eller egentligen är den inte läskig längre. Jag gick snyggt över den och fick självklart ost när jag gjort det.

  Spårvagnarna är ute och rör på sej så jag fick fortsätta att vara koppelfånge. Hörde över sjön hur mina kompisar hade en massa skoj. Kände mej extra övergiven, skulle ha varit med och det där roliga det har jag fortfarande inte hittat.

 

In i skogen och äntligen kan jag vara på fria tassar ett tag. Kanske finns det roliga här.

 

Jo jag har markerat den stora Fjälltickan så det är bra om du tar fram osten nu. Lika bar att vara övertydlig så jag slickade mej ordentligt om nosen. Fick ost.

 

Nästa svamphundsjobb. Runt mej skymtar det svampar som heter Vitspröding. Är en matsvamp men de är kvar i skogen för amtte är inte så förtjust i dom.

 

Det är nåt där ute i gräset. Undrar vad det är, har inget minne av att jag har sett det. Hörde hur jag blev kallad korkad Hormonhäxa igen.

 

Hur skulle jag kunna veta att det var en liten buske? Har inget minne av att den brukar vara här, skulle ha kunnat vara det där roliga som jag aldrig hittar.

 

Jobbade mer som svamphund. Fyra stubbar med sån här Föränderlig tofsskivling lyckades jag hitta. Fick massor med beröm.

 

Så här ser de ut. Det är väldigt goda men absolut ingen nybörjarsvamp. Kan förväxlas med riktigt giftiga om man inte kan skillnaderna.

 

Bäst att övervaka mattes plockning. Hon missar säkert minst hälften om inte jag håller koll. Blev mycket så jag hörde nåt om att lunchen var fixad.

 

Ja jag kommer, var bara och kollade lite viktiga saker. Hittade varken hanar eller sociala ekorrar. Kollade kantarellerna och de blir fler och fler överallt. Må det fortsatta falla massor med svampvatten.

 

På väg hem och jag tröstar mej med lite bad. Inte hittade jag nåt skoj inte och inte fick jag vara på fria tassar när jag skulle bada heller. Nåt om alldeles för stor risk för hanar. Dumheter!

Gick hem och kände mej blåst och grundlurad.

Men så skulle jag i väg igen.

 

Har hamnat hos Tommy och titta!!!!! Nu har han kommit lille Basse Bus. Detta är Tommys nya hund en kille som ska heta Basse. Han är en Miniatyre American Shepherd förkortas MAS. Alltså en mindre variant av Australian shepherd som Ossy var. Matte har vetat om detta ett bra tag och går kom han från Skåne hem till Klovsten.

 

Drygt åtta veckor ung bara men vassa tänder det har han. Fullkomligt bedårande enligt matte.

 

Basse är en tuff liten kille, han uppför sej som om han alltid har bott här.

 

Jodå vi kommer att bli superkompisar. Han var väldigt nygfiken på mej så jag lät honom lukta ordentligt. Vi kommer att träffas mycket.

 

Kleptomandrag har han för han försökte minsann stjäla mitt koppel.

 

Små valpar blir fort trötta och jag blir trött av alla hormonstormar så vi slappade lite i skuggan.

 

Gick runt på Basses nya revir tillsammans. Jag berättade en massa viktiga saker för honom.

 

Basse satt en mattes knä och jag berättade en del viktigt för honom. Jag ska minsann lära honom allt jag kan och lite till. Bad lite om ursäkt för att jag är inte riktigt mitt vanliga jag på grund av alla hormonerna. Men bara de har lagt sej då ska vi minsann röja loss tillsammans.

 

Matte funderade på hundnappning. Visst är han alldeles bedårande söt min nya kompis. Jag är övertygad om att han kommer att bli en superkompis och vi kommer att ha massor med skoj tillsammans.

 

Som sagt han är tuff. Vi var till sjön och badade också.

 

Enligt Basse så går det alldeles utmärkt att leka i sjön också. Alltså detta var överraskningen och detta kommer att bli så bra. Bara jag slutar jaga hanar så ska jag lägga massor med energi på att vara extramamma till honom och lära honom allt om hundlivet.

Lär träffa honom i morgon igen. för då är vi ett gäng tikar som ska träffas hemma hos honom.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards