wilmablogghund

Alla inlägg under april 2019

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:29

Blev en bra dag igen. Söndag och det innebär att det är umgänge med en massa kompisar.

På söndagarna är det lite lugnare hundar än på lördagarna, men jag är anpassningsbar så med lugnare eller rädda hundar leker jag försiktigare.

 

Innan alla kompisar började anlända så skulle jag prova den där nya rutchkanan. Funderade en del om jag skulle ta mej ner för den.

 

Matte slängde ner lite godis och då var jag bara tvungen att prova. Gick bra att stå på alla fyra och åka ner. Ny erfarenhet.

 

Detta var inte alldeles enkelt att ta sej upp samma väg. Insåg att jag nog ska använda trappan när jag ska upp. Men det gick efter lite kämpande.

  Balanserade en del på den stora slangen också. Finns många skoj saker att använda om man är hund.

 

Nu kommer det äntligen nån jag känner. Det var Mezzo som kom tillsammans med Primo och deras matte.

 

Strax efter kom Golden Mikko och vi hann bara hälsa på honom så kom det flera.

 

Så där Dvärgschanuzer Moha, lilla Chihuahuan (som den dementa glömt namnet på) och Daisy.

 

Ja, ja Mezzo jag vet att du ärkär i mej. Men du behöver inte vara så översvallande och inte luktar jag gott heller.

 

Hade lite planeringssamtal. Gäller att vi är överens om vad vi ska hitta på för skoj.

 

Dvärgschnauzer Moha var väldigt intresserad av den lilla Chihuahuatjejen. Förra söndagen så tyckte hon att allt var läskigt först men nu är hon en i gänget med oss andra.

 

Golden Mikko och Daisy har funnit varnadra och hade superskoj tillsammans. Precis som det ska vara, alla är kompisar med alla och det skapas en massa nya vänskapsband.

 

Det var minsann fler än jag som provade rutchkanan. Perfekt bygge som kan användas både av människovalpar och oss hundar.

 

Tack Tommy! Äntligen en människa som förstår att jag aldrig någonsin blir kliad eller får nåt mänskligt umgänge. Klia mer, det är underbart.

 

Västgötaspets Atle trivdes alldeles ypperligt med de lugnare hundarna. I dag slapp han jobba som polis utan kunde mingla runt och leka med oss andra.

 

Självklart var det en massa lek och spring i flock också. Roligt har vi.

 

Fast Golden Mikko hade vissa bekymmer när hans matte helt plötsligt hade hundnappat en annan hund. Nu var det inte nån allvarlig hundnappning utan hennes matte fick tillbaka henne.

 

Atle och Frasse hade en massa att prata om. Tror de ägnade sej åt killsnack och sånt struntar vi tikar fullständigt i.

Så helt plötsligt började alla ge sej i väg igen. Tiden hade självklart gått alldeles för fort.

 

Jaha detta var en ny variant. Människorna höll på med en massa tråkprat om en massa saker. Jag provade om Tommy fungerade som hundsäng medan matte och Anne pratade. Jo det var helt okej att ligga så här en liten stund. Men sen var det dags för mej också att ta mej hem.

 

Titta här då. Matte fick minsann present, bara undrar vad hon gjort för att förtjäna den.

Ett fint foto av mej som Mohahusse tagit på nån tidigare hundträff. Detta ska hamna inom glas och ram och hängas upp på väggen.

I morgon har jag visst hela flocken samlad, får se vad vi ska hitta på för nånting.


ANNONS
Av Wilma Border collie - Lördag 13 april 17:43

Hade faktiskt en bra avslutning på dagen igår. Släpade med mej den zoombieliknade matte ut för kvällsrundan.

Hämtade upp Sigrid och Micco så de fick sin kvällskiss.

Sen när jag lämnat dom kom det en bil och stannade. I bilen var min människokompis Ann Marie som hade haft ärenden åt mina trakter. Perfekt för hon bjöd mej minsann på en korv. Utsökt gott. borde få korv på alla kvällsrundor.

Lyssnade på en massa tråkprat natiurligtvis, fast jag roade mej med att studera Igelkottar.

Så blev det idag och jag visste självklart att det var lördag så jag passa dörren i flera dagar innan det var dags att ge sej i väg.

 

Där är Anne, henne har jag inte träffat på många evigheter så det var bäst att springa och umgås.

 

Hm vad är detta?? Nu har Tommy varit så där kreativ igen, för detta fanns inte i torsdags. Kollade noga.

 

På baksidan hittade jag en trappa som jag också undersökte noga.

 

Hm, ta mej ner för den där kanan det måste jag nog ta en riktig funderare på. Matte pratade om att denna kan vara perfekt när vi har våra roliga aktiveringsträffar. Jag kom fram till att det borde gå alldeles utmärkt att leka hunen på täppan här.

Tänk så fantastiskt bra vi hundar har det som får vara hos Tommy och han är så snäll som gör en massa saker som vi kan använda,

 

Självklart så kom det en massa kompisar. Här har Daisy kommit och blir välkomnad.

 

Jenna kom och eftersom vi inte har träffats sen i torsdags så var vi tvugna att umgås och leka en massa. Ofrivilliga skilsmässor är inte bra.

 

Hittade den där skoj gamla leksaken igen. Hade en massa skoj med den en stund.

  Jennas lillhusse försökte äta nåt. Jag och Chess ansåg att vi var i mycket större behov av det. Vi misslyckades, får alltså träna mer på att se ut som om vi aldrig någonsin får nåt att käka.

 

Hoppsan! Dalmatiner Tilly blev visst kastad i backen av Mikki och Golden Mikko. Men ingen fara det var självklart bara lek.

 

Överallt minglade det runt hundar. En del lekte, andra diskuterade viktiga saker. Full aktivitet hela tiden.

 

Kommer nån mer bäst att samla ihop en mottagningskommité alla ska känna sej välkomna.

 

Fullt ös hela tiden och överallt. Vi har alltid tassarna fulla.

 

Det är perfekt med de här stora öppna ytorna när vi vill ägna oss åt flockspring och jaktlekar. 

 

Till Jennas stora lycka så kom Borzoi Myra. De två älskar att springa fort och mycket tillsammans, Jenna är nästan lika snabb som Myra trots skillnaden i benlängd.

 

Rottis Amber kom. Var länge sen sist som hon var med. Alltid trevligt att träffa gamla bekanta.


 

Är man människovalp så är nya rutchkanan uppskattad. I alla fall hade Jennas lillhusse en massa skoj där.

Jag funderar fortfarande på om jag ska prova framöver.

 

Jenna och Daisy försökte tigga godia av Golden Mikkos matte. Vet inte om de lyckades. Men vi gör av med massor av energi medan vi har skoj.

 

Hur gick detta till? Helt plötsligt var det bara jag och Jenna kvar,. Bäst att leka mer för vem vet när vi får chansen igen? Nog för att vi hörde en massa prat om Jennas umgänge med mej i nästa vecka, men den känns fruktansvärt avlägsen.

Hem och sov, det tar på krafterna att ha så här skoj.

 

Eftermiddagsrunda och jag hade Sigrid och Micco med mej, deras matte jobbar visst. Gick en sväng men hände inget av värde och inte träffade vi några vi känner heller.

Tänkte, trodde och hoppades att kanske att Ann Marie skulle komma åkande igen och ha korv med sej, men den turen hade vi inte.

 

Jag jobbar hårt på att bli av med min gamla omoderna vinterpäls. Rejäla rullningar på gräs borde hjälpa att få den att lossna.

 

Ja och?? Vadå skräpig i pälsen och inte få gå in. Är det mitt fel att det fastnade en massa gammalt torrt gräs när jag rullade?  Utsattes för en massa krafsande i pälsen innan jag blev insläppt.

I kväll ska jag visst hämta upp Sigrid och Micco en sväng och sen ska jag vila mej i form inför i morgon.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Fredag 12 april 17:55

Kolla bilden under, det var lite kyligt i morse. Fast denna bild ljuger lite, det var drygt 9 minus och när matte hade  hämtata kameran var det varmare.

 

Hoppas det var sista gången på väldigt länge det var så här kallt. Var friskt att gå ut för morgonrundan.

Sen efter att ha slappat en stund så hamnade jag i bilen. Trodde att jag skulle hämta upp i alla fall någon del av min flock men det skulle jag inte.

 

Hamnade i Eskilstuna och hämtade upp mattes mamma. Sen skulle jag passa bilen här. Typiskt ställe där matte kan gå totalt vilse för att aldrig återfinnas. Fast hon var snart ute igen, hennes mamma som skulle ha nåt.

 

Blev utsläppt medan hennes mamma gjorde nåt i nån annan affär, Kollade av om det rört dej några snygga hanar,. Verkar vara brist på såna på trist parkeringsplats i Eskilstuna.

 

Roade mej med att balansera på diverse olika saker. Människor tittade underligt på mej, vadå, har de aldrig sett en hund balansera och käka ost på tub??

Nåt skulle jag fördriva tiden med eftersom hundar inte får gå in i affärer i det där Eskilstuna, tur att jag inte bor där.

 

Provade en bänk också. Bra bänkar där för de gav ost.

 

Så går det utmärkt att gå slalom mellan några märkliga pinnar. Sen kom mattes mamma så vi skulle åka vidare.

 

Du säjer vad??? Vadå blåst på köttbullar??????? Tydligen var det dåligt med tid så de där köttbullarna få blien annan gång. Var bara en massa saker som skulle bäras upp till Köttbullerestaurangen medan jag passade bilen.

Skjutsade mattes mamma till nåt ställe och sen skulle jag hem. På väg hem så hade matte planerat en skog, men den dementa människan glömde att svänga. Behöver ta körkort så det blir ordning i tillvaron.

 

Hamnade hemma vid sjön. Skulle röra på mej ett tag där enligt matte. Men jag tror jag ser nåt det var kanske bra att matte var dement och glömde svänga.

 

Jag såg rätt, detta var ju toppen!!

 

Jag hittade Sigrid och Micco som var ute och rastade sin matte. Slapp alltså vara alldeles utan kompisar i dag.

 

Efterosm jag var blåst på köttbullarna och hungrig så käkade jag bark. Det mättar ganska bra och gav energi så jag kunde umgås en stund till.

 

Sjövattnet var utsökt gott men enligt människorna blåste det svinkallt där.

 

Sigrid hon grävde sina livsviktiga gropar. Många och djupa, undrar fortfarande vad hon ska ha alla till.

 

Kollade av bryggorna också. Men sen skulle jag hem. matte pratade om hungrig och annat mänskligt krafs.

Var hemma ett tag,

 

Ute på eftermiddagsrunda och självklart affärsrunda. Tiggde godis hos Susanne, fick gott sånt och umgänge. Precis vad jag behövde.

 

Träffade Chihuahua DeeDee som var ute i samma ärende. Bjöd henne på en del av mitt godis också.

  Tillfälliga Pryl 7an. Blev gott godis där också. Kände mej mycket nöjd och belåten. Trode jag skulle gå hem men på min gata så hamnade jag i min bil igen.

 

Nu har jag hamnat i Sparreholm och trodde att matte virrat till det värre än nånsin. Jag är vid den där jättestora affären, där matte kan gå vilse, men varför ska vi vara utanför en port till ett lager?

 

Nu är det riktigt underligt. Matte körde in i Fabrikens enorma lager och släppte ut mej ur bilen. Vad sjutton ska hända egentligen?

 

Kollade runt en del. Hittade inga bra hundsaker och julglitter var visst inte heller aktuellt.

 

Rottis Helgas husse är duktig bilveterinär och Pelles däck bor på det där lagret när de inte sitter på bilen. Nu var det dags att sätta på sommarskor.

 

Somnade på golvet ett tag. Tog på krafterna att kolla en massa saker där inne. Människorna pratade tråk om en

kommande operation på min bil. Nåt med bromsar som ska bytas.

Hamnade i bilen igen och åkte hem. Enligt matte skönt att slippa höra dubben smälla nu, tystare med sommarskor tydligen.

Nu ska jag vila mej i form inför morgondagen när det är dags för alla mina kompisar och en massa skoj igen. Fast jag ska visst ta ut Sigrid och Micco en snabbis på min sista runda. Gäller att hålla matte vaken tills dess, hon bara gäspar den klena människan.

Av Wilma Border collie - Torsdag 11 april 17:46

Fortfarande så lider matte av hallucinationerna om djupfrysta huggormar, isbjörnar och sånt.

Äsch, lite friska vindar och en del snöflingor är vad jag ser.

Sigrid och Micco är lediga i dag, men jag hämtade Jenna för nu skulle vi göra nåt skoj.

 

Men så trevligt, tänker fåren vara med och ägna sej åt hjärngympa och skoj lekar?

 

Nä du Jenna de ville inte alls vara med för de försvann när de såg oss. Tråkfår

 

Till Jennas stora glädje så kom Borzoi Myra. De två springer massor och fort tillsammans.

 

Självklart var jag också med och lekte. Detta är livet att ha en massa skoj tillsammans med kompisar.

 

Så kom Golden Mikko också. Alltså blev det ännu mera lek, bäst att passa på.

 

Detta är Nikita en trevlig Labradortjej. Hon har varit med på nån vanlig hundträff vid nåt tillfälle förut. Alltid skoj när det kommer nya hundar.

 

Av en massa skoj blir vi törstiga. Eftersom det fortfarande var iskallt så var det is på vattnet i skålen. Enkelt att åtgärda. Jag gillar problemlösningar så jag lyckades få bort isen och under den fanns det vatten att dricka.

 

Aha, mina kompisar ska lära sej hur man letar efter godis i en handduk. Detta brukar jag pyssla med hemma i bland.

Matte lägger i godis, viker, lägger mer godis, viker och sen avslutar hon med att vika ännu mer. Jag förklarade för Jenna hur man bäst öppnar detta och hittar godiset.

 

När jag undervisat Jenna så fanns det en annan handduk till mej med köttbullebitar i. Gillar verkligen detta att leta och klura.

 

Gungun gjorde samma sak tillsammans med sin matte. Hon fattade omgående hur man gör, Gungun alltså av nån outgrudlig anledning verkar inte människor så intresserad av att leta godis i handdukar.

 

Mikko jobbade bra. Fast Jena försökte komma över hans handduk också. Hon misslyckades eftersom matte släpade bort henne.

 

Labrador Nikita gjorde det flera gånger. Alltså detta är jätteroligt om man är hund. Vi får använda både nos och hjärna medan man klurar på hur man ska göra få att nå godiset.

 

Kopplade av ett tag med en massa mer lek. Människorna gnällde om kallt och tydligen hade alla samma hallucinationer som matte. Om de hållit igång som oss hade de inte frusit eller haft hallucinationer.

 

Nästa övning. Du förstår Jenna att under en del av de här burkarna så finns det köttbullebitar. Det gäller bara att klura ut vilka.

 

Jenna är smart och älskar mat så hon klarade av det utan problem.

 

Maddie letade i gamla kartonger, går precis lika bra med såna. I bakgrunden jobbar Myra med sina och löste det med glans.

 

Matglad labrador då är detta drömmen. Nikita klarade också av det som om hon aldrig gjort annat.

 

Var det nån som sa att man ska se normal ut på bild? Vet faktiskt inte riktigt vad Jenna och Maddie har för sej, men de är garanterat inte så galna som det ser ut på bilden.

 

Vi diskuterade en massa viktiga saker också. Vi hundar pratar bara om intressanta saker, tråkpratat det får människorna sköta.

 

Går det inte att leta mer köttbullar under burkarna så fungerar det utmärkt att sno en och springa och leka med. Denna var det dålig kvalitet på för den hamnade i soporna.

 

Dags att sluta för idag och de flesta har lämnat. Men Jenna var tvungen att kramas en stund innan vi skulle till våra respektive hemma.

Käkade lite lunch och sov gott.

 

Eftermiddagsrunda. Vi träffade Rick som var ute och rastade sin husse. Umgicks med hnom en stund.

 

Matte skulle kolla nåt som inte fanns, men jag och Jenna sprang en massa på en äng. Lika bra att passa på för vem vet när vi får chansen igen.

 

Öppna! Vi vet att det är öppet på tillfälliga Pryl 7an så vi ska in. Blev insläppta så vi fick godis och umgänge. Sånt är viktigt.

 

Fortsatte till Susannes affär. Tänk äntligen var Dixie där, har inte träffat henne på evigheter. Dixie hade inte fått ost på flera år sa hon så vi tre delade systerligt på en  del.

Känner mej väldigt nöjd med dagen.
Av Wilma Border collie - Onsdag 10 april 17:45

När jag var ute sista gången i går tillsammans med Sigrid och Micco så snöade det. Men matte påstod att det säkert skulle försvinna under natten. Hon hade tyvärr fel för nrär jag var ute på morgonrunda så var världen fortfarande vit.

 

Har samalt ihop hela flocken och nåt ska vi hitta på. Åka till bra skog var inte att tänka på för inte nog med snöeländet det blåste iskallt och matte hade sina vanliga hallucinationer om huggormar, pingviner och sånt.

 

Nä vi tänker inte alls fortsätta vi ser nåt.

 

Inez och Rick som kom. Självklart var vi tvungna att hälsa, fast Micco var ganska sur.

 

Fortsatte vi var självklart fångar eftersom det är trafikerade gator. Inez och Rick de rusade runt på fria tassar, en dag kommer det att sluta med en olycka.

 

Så nu får även vi vara fria för nära skidbacken är det inga bilar. Matte ansåg att den vägen kunde vara bra för där skullle det förhoppningsvis blåsa mindre.

 

Micco som var på sitt sämre humör drog iväg och höll till vid en gran. Han ville inte umgås med nån och trodde att han skulle stanna där. Fick han självklart inte.

 

Försökte få igång Rick och leka men det hade han ingen som helst lust med.

 

Sigrid hon hade sina egna planer. Leka var under hennes värdighet, men sätta nosen i vädret och sen försöka dra efter något okänt det skulle hon. Men eftersom hon var fånge så kunde hon glömma alla såna planer. Sköter man sej inte är det fångenskap som gäller.

 Inez och Jenna hittade några dofter som de hade långa diskussioner om. Jag kollade men eftersom det inte var nån snygg hane så brydde jag mej inte. Gäller att lägga energin på rätt dofter.

 

Skildes från Inez och Rick. Jag och Jenna funderade på om vi skulle dra in i skogen här. Kanske att det skulle kunna finnas en ny godisskog. Men enligt matte var det bara att glömma. Jenna var på rymmen där lördags ihop med Golden Micco och de hade inte hittat minsta smula med godis så vi la ner planerna.

 

Hoppet är det sista som lämnar hunden. Här brukar Sigrid ge sej iväg på otillåtna äventyr och det var inget undantag idag.

 

Vi gick genom Tråkskogen och nu var minsann livet toppen enligt Sigrid. Ovanför skidbacken fanns det is att rulla på. Hade hon fått bestämma så hade hon troligen legat kvar och rullat fortfarande.

 

Jag ger inte heller upp. Jenna SKA lära sej att snörulla. Men som vanligt trodde hon att vi skulle brottas.

 

Hörru din eländiga unge!!!! Det där var MIN pinne som JAG hittat! Var vänlig och återlämna den omgående. Tro inte att hon lyssnade, nä jag fick jaga länge innan jag kom över den. Tror Jenna har samma kleptoman drag som Leya.

 

Nästan ute ur Tråkskogen och där hade minsann snygga hanar lämnat hälsningar. Luktade länge innan jag meddelade att min lukta gottperiod närmar sej. Viktigt att informera om det.

 

Drabbades av passa affären i några minuter medan matte var inne och köpte nåt viktigt tills i morgon. Inte nog med det, hon träffade minsann Magnus som har våran allra bästa Grisöronaffär. Fast han hade inget bra sortiment från den med sej.

Lämnade min flock i deras olika hemma.

 

Detta är jag och min allra bästa Klepotoman Leya för ett par dagar sen. Vi älskar varandra och brukar gosa så här. När jag kom hem var hon den allra bästa katt jag vet.

Matte såg att jag tog nåt på golvet och försvann snabbt in i sovrummet.

Allra bästa Kleptoman Leya hade gjort inbrott i skafferiet under min frånvaro och spritt ut en massa kycklingpinnar.

Precis det välkomnande jag vill ha efter varje runda. Tyvärr var matte alldeles för snabb för jag hann bara ta en.

Kollade om Leya hunnit gömma några men jag hittade inga.

I morgon blir det bra, då ska ett gäng hundar träffas igen och så ska vi ha såna där skoj saker för oss. Inte bara leka utan använda nos och skalle också. Tror det blir en bra dag.

Av Wilma Border collie - Tisdag 9 april 18:03

Matte hade inga hallucinationer om djupfrysat huggormar och sånt i morse. Altså bestämde hon att jag och Jenna skulle till en bra skog. Enligt matte skulle vi kolla viktiga saker.

 

Bra vi blev skjutsade till början av min Sörmlandsledsetapp. Var ett tag sen vi var här så det hade säkert hänt massor.

 

In i skogen för nu ska vi göra viktiga saker.

  

Jag arbetar och får massor med beröm. Matte letade efter de väldigt sällsynta Rökpipsvamparna som växer i den här skogen. De fanns inte där de brukar, men på ett annat ställe. Jag markerade snyggt, troligen är jag den enda hund som kan dom. Sigge Svamphund kunde dom självklart men han är på andra sidan Regnbågsbron och jag lärde mej dom för ett par år sen.

 

Här är en av dom. Fanns tre stycken, bättre än inga för förra året vägrade de att visa sej.

 

Jag och Jenna hade en massa viktiga saker att kolla medan matte fotograferade svampar.

 

Här vid sjön återkom mattes hallucinationer. Hon påstod envist att det blåste runt pingviner, eskimåer och isbjörnar så nåt kolla vattenkvaliteten i sjön skulle vi inte ägna oss åt.

 

Förra gången vi var här så höll bron på att bli översvämmad. Nu hade vattnet sjunkit mycket och jag fick Jenna att springa över den utan problem. Hon har varit lite misstänksam mot broar och spänger.

 

En Blåsippa trotsade isvindarna och var utslagen. Jag struntar i blommor.

 

Matte fortsatte att titta efter såna där Rökpipsvampar. Fanns inte på vanliga stället nu heller, men på ett annat ställe där satt de. Jag har markerat och de växer på en liten hasselpinne som skymtar bredvid min nos.

 

Fanns tre stycken här också. Bra etapp jag har i början Rökpipsvamparna som bara finns på några få ställen i Sörmland och i slutet av etappen har jag Bombmurklor. Perfekt för en svamphund som jag.

 

Jenna ägnade sej åt att fynda. Hon hittade ett gammalt ben som jag ansåg var värdelöst men en skatt för henne.

 

Jag lovar det kommer att bli grönt ute i år också. Titta här, det dröjer inte innan häggen kommer att ha gröna löv.

 

Kollade skärmskyddet. Viktigt så det är okej för vandrande hundar.

 

Ännu viktigare, stå på bordet för då kommer minsann osttuben fram. Sånt här måste Jenna känna till.

  Lärde Jenna hur man kollar dassen. Normalt är det Sigrids uppdrag men eftersom hon inte var med så fick det bli Jennas jobb. Jag behöver assistenter till mitt uppdrag som fyrbent etappledare.

 

Fortsatte en bit efter vägen för matte skulle göra nåt mer. Vi kollade av skogen men inga händelser av värde och inte hade det fötts några Stenmurklor heller.

 

Hamnade tillfälligt i fångenskap för matte skulle prata med några som bor långt bort i skogen. Pratades tråk länge om vägbommar och annat krafs.

 

På väg tillbaka och nu ska vi leka. Jaga varandra runt ett träd är skoj.

 

Bara så du vet Jenna tänker jag vinna.

 

Men hörde du vad jag sa?? Jag vann så är det bara. Enligt matte var det oavgjort, men hon såg självklart fel.

Lekte ganska mycket mer eftersom vi redan gått här och inte behövde kolla så mycket.

 

Drack massor med vatten när vi passerade ån. Man blir törstig av att hålla igång som vi gör.

 

Tro inte att Jenna glömmer. Förra gången vi var här så hittade hon Vilda grisens bortslarvade skalle. Den var hon och rotade fram igen. Självklart försökte hon ta den med sej. Men matte påstår att hon hört att Jennas matte inte alls vill ha den hemma hos sej.

 

Slutade alltså så här. Jenna blev lurad att släppa den och så blev hon fånge. Skallen får hon väl roa sej med vid nästa besök. För övrigt så var det dags att gå till bilen och åka hem igen. Tiden går alltid för fort i skogen.

Gick på eftermiddagsrunda. Först hälsade jag på hos Susanne och berättade att jag inte fått godis på flera veckor. Jag fick självklart.

Sen hämtade jag Sigrid och Micco och var ute en sväng med dom. Ska visst ta ut dom på min sena kvällsrunda också.

I morgon har jag hela min flock, nåt ska vi väl kunna hitta på då. Förhoppningsvis har det slutat blåsa iskalla vindar.


Av Wilma Border collie - Måndag 8 april 17:46

Matte fick tillbaka sina hallucinationer idag. Redan på morgonrundan pratade hon om att det flög runt djupfrysta huggormar. Jag såg minsann inga, fast det blåste kallt.

 

Gick och hämtade Sigrid och Micco. Nu var den stora frågan vad vi skulle hitta på, mattes hallucinationer var värre. Hon började prata om isbjörnar och eskimåer också.

 

Fast det kanske inte bara var hallucinationer för titta i min päls. Det försökte snöa på tvären flera gånger.

 

Faktiskt så finns det snödrivor kvar. Som här dit solen inte nått.

 

Sigrid och Micco planerade att bada i en bäck men det fick de inte alls för matte. Nåt om att det var alldeles för kallt för såna sysselsättningar.

 

Här var det spännade dofter. Vi diskuterade dom länge och mycket ingående. Jag bestämde mej för att lämna en hälsning om mitt kommande lukta gott och det var i sista sekunden som Micco drog undan sitt huvud.

 

Här har vi inte varit på ett bra tag. Trevligt, jag och Micco sprang en del, Sigrid ansåg att hon skulle jaga vilt så det var fångenskap.

 

Micco gjorde bort sej och började också dra iväg och leta spår och vara tämligen döv. Där rök hans frihet.

 

Här har vi inte gått på väldigt länge. Jag drabbades också av fångenskap för sist fanns det hundätande hästmonter längre fram. Matte hade ingen lust att leta efter hund som sprungit i panik för att inte bli hästföda.

 

Inga hästar synliga, men troligen stod de och lurpassade nånstans i väntan på att få sätta tänderna i mej.

 

Sen kunde jag vara på fria tassar. Men kolla Sigrid hon skulle minsann jaga efter nåt förbjudet.

 

Sen försökte hon få med sej Micco. Visst samarbete är bra men sånt här samarbete är inte alls bra enligt matte. Sigrid ska inte inbilla Micco att de kan ge sej iväg och slita strupen av Hälge eller Vilda grisar.

 

Ut på en annan väg och jag ansåg att vi skulle fortsätta genom skogen och ta en sväng på min Sörmlandsledsetapp.

Matte hänvisade till de djupfrysta huggormarna som enligt henne fortfarande flög runt i mängder så ta den vägen ska bli vid bättre väder.

 

Undrar om det är nåt skoj inne i skogen? Typ en social ekorre eller så. Men det verkade alldeles dött tyvärr.

  

Jaha fångar allihopa för vi var tillbaka bland hus och gator och där får vi inte vara på fria tassar. Lyckades inte ens få gå och hälsa på vid huset som alltid har godis.

 

Nä ni, det är nog inte vår i alla fall. För alla spårvagnar verkar sova. De är annars ett mycket bra vårtecken. Enligt tråkmatte var det dags att lämna hem Sigrid och Micco för vi hade varit ute länge.

Var hemma och slappade medan matte höll på med tråk.

Så skulle jag iväg och göra nåt.

 

Hamnade vid Klovsten för jag skulle träffa Sheltie Truls som behöver träna på att träffa snälla hundar. Jag hittade en gammal benknota, säkert efter nån gammal viking eller så. Grejade med den och låtsades inte alls om att Truls var alldeles nära mej. 

 

Undrar vad som händer om jag springer? Jodå Truls blir modigare och modigare och vågade springa tillsammans med mej. Jag låtsades fortfarande inte om honom. Bäst att han får kolla in i sin egen takt.

 

Hittade den där leksaken som jag och Jenna hade dragkamp med i går. Lekte med den och Trula han var nära mej hela tiden. Hörde hur han fick massor med beröm och det fick jag också eftersom jag är så otroligt duktig på att läsa andra hundar.

 

Duktig Truls han vågade tigga godis av Tommy med mej alldeles berdvi. Jo jag tiggde jag också.

 

Människor är mycket trevliga i Truls värld. Han berättade för Tommy att han har samma elände som jag. Aldrig nån människa som bryr sej om honom.

 

Fortsatte att tigga godis tillsammans. Både av Tommy, Truls husse och matte. Han slappnade av mer och mer och tog glatt fast jag var precis bredvid.

 

Sen provades andra saker. En Mule har Truls aldrig sett, hans husse satt i den och lockade på honom. Men hoppa in i den var överkurs. Jag har åkt sån flera gånger.

 

Lärde Truls att Mule det är en bra grej. Det kan nämligen växa smaskig ost på såna. Faktiskt allra första gånge det hänt.

 

Jo vi letade tillsammans. Jag kollade att Truls hittade och sen städade jag bort lite rester.

 

Duktig Truls! Ossy han älskade att åka fyrhjuling i den här lådan. Jag provade en gång, åkte två meter sen hoppade jag av. Men Truls satt där som om han aldrig gjort annat. Fast den var avstängd och stod stilla.

Var inne och fikade, höll på lite mer med att träna på umgänge och jag visade att jag kan lägga mej på golvet och låtsas sova.

 

Ute igen och vi springer tillsammans. Övning ger färdighet för Truls var alldeles avslappnad.

 

Faktiskt så blev det lite lek också. Hörde hur människorna berömde Truls för att han är så modig och mej för att jag läser andra hundar så bra.

Tror att Truls somnade gott när han kom hem efter allt detta. Var faktist ganska trött jag också, men vi ska visst träffas igen. Matte tycker att det är så roligt att jag kan hjälpa en annan hund så mycket genom att bara vara jag.


Av Wilma Border collie - Söndag 7 april 17:38

När jag var ute för min kvällsrunda i går så träffade jag först Anne. Mycket trevligt med lite umgänge en stund. Så kom Jenna som rastade sin matte. Nu blev det bra, för människorna pratade och enligt matte skulle inte Jenna vara själv i dag. Hörde bra planering.

 

Perfekt! Jag fick hämta Jenna som slapp vara ensam medan hennes matte var på jobbet. Istället fick hon hänga med mej på hundträff.

 

Hej Daisy med matte det var väldigt länge sen. Daisymatte rullade på nån isfläck och bröt foten så de har inte kunnat komma på evigheter. Fast Daisy tyckte att Jenna var lite läskig.

 

Jag däremot blev fånge och skulle gå och göra viktiga saker. Där kommer Sheltie Truls, ni vet han som är så rädd för andra hundar. Nu skulle vi träna lite igen bara han och jag.

 

Jag slickade ost och Truls han vågade lukta mycket på mej idag. Jag var fullt medveten om att han var där med låtsades som om jag inte märkte nåt. Truls känner sej tryggare då.

 

Titta1 Det tar sej minsann. Jag får beröm för att jag har så otroligt bra hundspråk och tar det väldigt försiktigt med den som är rädd. Ska träffa Truls i morgon igen för lite träning bara han och jag.

 

Medan jag tränade med Truls så hade det kommit många kompisar bakom svansen på mej. Nu ska jag ha skoj och leka.

 

Sigrid hade kommit tillsammans med Micco och Atli. Faktiskt så hittade Sigrid en kompis, en ny hund som hon hälsade artigt på utan att svära.

 

Vi lekte massor. Detta är livet att vara många hundar och ha en massa skoj.

 

Hörru Jenna släpp!! Jag hittade faktiskt den här fört så den är min! Vi hade en lång dragkamp innan jag vann.

 

Daisy kom på att hon skulle lämna sin matte och var med och minglade runt. Inte lätt när man varit borta så länge som hon.

  Beagel Mimmi har inte heller varit med på länge. Hon och Atli blev kompisar och hade en massa skoj.

 

Mimmi älskar att springa snabbt och mycket och det gör Jenna också. De sprang som värsta kapplöpningshundarna tillsammans.

 

Till och med Micco kom på att han skulle vara social och umgicks med Mimmi en stund.

 

Hade en del såna här viktiga gruppdiskussioner ocks mellan alla lekpass. Det är mycket att pyssla med på en hundträff.

 

Detta är en liten Chihuahua som var med för första gången. Hon blev välkomnad av spanieln som matte naturligtvis glömt namnet på. Först var allt superläskigt men det släppte snabbt.

 

Hon vågade sej ut på egna äventyr och syns bredvid Borzoi Myra. Den som tittar noga ser att Myra har minsann varit och vårdat pälsen i nåt lerigt dike.

Strax efter denna bild så sa matte att det var dags för oss att åka. Jag skulle nämligen i väg och göra mer saker idag.

Var hemma en stund bara innan det var dags att åka.

 

Men hej Kelpie Ella!! Jag hamnade hemma hos henne och hennes hussar. Har inte träffat varken Ella eller hennes människor på evigheter eftersom Ell har doftat gott och inte kunnat komma på hundträffarna.

 

Kollade noga av hennes ägor. Pinkade in dom noga, tänkte att det var lika bra i fall det skulle komma nån hane. Jag har börjat planera för mitt lukta gott och det behöver omgivningen veta.

 

Jag och Ella hade mycket att prata om. Jag berättade en massa om vad som hänt på de hundträffar hon missat och annat viktigt. Människorna befanns sej på andra sidan staketet och matte kröp runt på marken.

 

Hemma hos Ella växer det nämligen såna här Kameleontskålar. De är ovanliga och det finns bara några få fynd i Sörmland men nu fanns de hos Ella.  Eftersom matte aldrig sett dom så var hon tvungen att åka och titta. Det ska alltås svamp till för att jag ska få komma hem till kompisar.

 

Vackra är de, bara några millimeter stora, de största var kanske en halv centimeter eller nåt. Finns massor drygt hudra stycken på en liten yta.

 

Ella berättade en massa viktiga hundsaker för mej. Fick veta mycket om vad som händer runt hennes ägor och så en massa som stannar mellan henne och mej.

 

Fick bland annat veta att det minsann bor flera Ekorrar hos henne. Jag spanade på många ställen och såg faktiskt en. Men tyvärr inte social. Fast jag är bra avundsjuk på Ella som har dom hos sej.

 

Människorna fikade och pratade tråk i evigheter. Jag och Ella käkade kycklingben och sen kollade jag om hon hade god mat. Den var utsökt. Måste kolla så kompisarna inte serveras mat som inte är god.

 

Jaha dags att åka hem. Hej då Ella med hussar, hoppas vi ses snart igen. Har hört att matte ska visa dom nåt ställe med Bombmurklor ganska snart. Bra då kan jag visa hur jag jobbar som svamphund.

Åkte hem, passerade min allra bästa Grisöronaffär, men den var tydligen stängd så jag missade trevlig shopping.

Nu är jag väldigt trött och ska vila för i morgon ska först Sigrid och Micco hänga med mej och sen ska jag vara social med Sheltie Truls.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se