wilmablogghund

Alla inlägg under mars 2019

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 17:54

Mindre flock idag. Korkade påhitt jag vill alltid ha många kompisar med mej.

Hämtade Sigrid och Micco och sen skulle vi gå och göra nånting.

 

Hittade en del intressanta dofter. Behöver faktiskt hjälpa Sigrid att kolla vilka snygga hanar som rör sej i trakterna.

 

Perfekt! Det var avtalat att vi skulle få umgås med Moha en stund i dag också. Mycket trevligt och Micco uppskattade att träffa henne igen.

 

Matte tänkte att eftersom Sigrid skötte sej i går så skulle det säkert gå bra i dag också. Nähä, Sigrid började omgåenda planera för nån idiotisk storviltjakt så hon återgick till fångenskap.

 

Men så kom hon på att Moha var med och att de hade faktiskt en massa skoj igår. Alltså fick hon nya chanser att sköta sej.

 

Men hörrni vi tar och hittar på nåt skoj, människorna pratar bara en massa tråk.

 

Sigrid visade Moha att det kan löna sej att upp upp på bänkar, men Moha var ganska tveksam till att prova.

 

De började leka istället och Sigrid glömde allt om att jaga diverse rådjur.

 

Jag och Sigrid visade att det lönar sej med bord också. Faktiskt så var Moha upp med hjälp av sin matte men de bilderna blev bara skit. Ja, ja kommer säkert fler tillfällen.

 

Moha fick i alla fall ost eftersom hon var så duktig.

 

Micco kom på att det faktiskt var roligare att leka än att gå runt och se ut som om han bara längtade hem.

 

Vi ägnade en stund åt godissök också. Blev inte minsta lilla mikroskopiska smula kvar.

 

Sigrid och Moha har verkligen blivit kompisar. Jaga varandra runt ett träd var en mycket skoj lek. Så skönt att Sigrid börjar bli normal igen. Må hon glömma allt om att döda alla och bara försöka jaga en massa vilt.

 

Vi lekte en massa skoj jaktlekar allihopa också. Hade faktiskt massor med skoj.

 

Jag och Sigrid visade hur en godisgunga fungerar. Fast det var lite överkurs för Moha idag. Men det kommer fler tillfällen, man kan inte lära sej allt på en och samma dag.

Sen skulle Mohan följa med sin matte hem och göra nåt tråk, men vi kommer att träffas igen i veckan. Kan säkert hitta på skoj saker då också.

 

Hon kan om hon vill. Helt plötsligt kom Sigrid ihåg att hon faktiskt är duktig på inkallning och skötte det ypperligt varje gång matte kallade på henne.

 

Nära vägen så vi har blivit koppelfångar. Jag var bara tvungen att rulla en del i natursnön. Med tur så försvinner de sista resterna av den nu. Har faktiskt massor att göra i alla skogar som jag inte kunnat besöka på många månader.

 

Så hade vi tur och träffade Bosse också. Trevligt, sist var på hundträffen som han uppskattade mycket, Hörde att han kommer och leker med oss fler gånger på den.

 

Så kom Rocky också. Gillar detta att träffa många av mina kompisar.

 

Precis när Rocky gått så kom Dvärschanuzer Åke. han har minsann fått en kompis också en Dvärgschanuzer som heter Bosse. Blir lite problem detta att hålla isär alla Bosse. Just nu känner jag tre hundar som heter Bosse. Fast Sigrid hon bestämde sej för att hon minsann sulle via att hon har miljoner med vassa tänder som hon gärna använder. Korkade påhitt, här ska inga tänder användas.

 

Micco gillade Dvärgschnauzer Bosse. De kommer att träffas på nån hundträff och kan säkert leka en massa. Gick liksom inte idag eftersom vi var fångar precis berdvid en gata.

Gick hem med Sigrid och Micco, hörde att vi ses på hundträffen i morgon.

 

Du ser väl att Dixie väntar på mej?? Jag frångår minsann inte mina rutiner och dessutom var jag ju på en ensam eftermiddagsrunda.

 

När jag och Dixie systerligt delat på en del ost så kom Chihuahua DeeDee också.Hon berättade att hon aldrig får mat av sin matte och var så sugen på nåt att äta. Sjlvklart så bjöds hon på godis.

Nu ska jag vila för i morgon väntar ytterliagre ett gäng med kompisar och när jag lekt, minglat och haft skoj så ska jag åka och göra nåt annat som jag kommer att gilla. Fast matte vägrar berätta nu vad det är för roligt jag ska göra, bara att några vill träffa mej.


ANNONS
Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 17:55

I går kväll så var det en massa strul med Facebook så länkningen till min blogg funkade inte alls.

http://wilmablogghund.bloggplatsen.se/2019/03/13/11597978-blaaaaaaa/ detta är länken till gårdagens blogg.

I dag klev ett mänskligt vrak ur sängen och påstod att hon var 275 år eller nåt sånt. Bra då kanske hon äntligen inser att snö och isrull är en synnerligen korkad idé.

Bara det att det hette att jag och min flock skulle få roa oss på egna tassar eftersom det där gnälliga vraket hade ont på en massa ställen.

 

Flocken är fulltalig och på väg mot vad vi nu skulle göra så hittade vi Inez. Bra med lite hundumgänge så slapp vi bara lyssna på mänskligt gnäll.

 

Så dök Rick också upp. Bestämde att vi kunde ha sällskap med dom till sjön. Här sker första undret. Sigrid uttalade inga mordhot mot Inez.

 

Äntligen på fria tassar, ja alla utom Sigrid då.

 

Vi sprang en massa och hade skoj. Gäller att passa på när tillfälle ges.

 

Så fick vi syn på nåt. Vi hittade minsann Moha Dvärgschanuzer, mycket trevligt. Hon är med på hundträffarna ibland.

 

Jag och Jenna drack en massa vatten. Så gott med kallt sjövatten och eftersom vi var inställda på en massa skoj var det bäst att dricka ordentligt.

 

Vi lekte mycket men Jenna och Sigrid fick lov att vara poliser (erkänner jag brast i uppmärksamhet, är ju jag som är polis normalt) eftersom Inez var alldeles för på Moha.

 

Slutade med att Inez och Rick tog sina mattar och gick åt ett annat håll.

 

Jenna och Moha lekte en massa skoj jaktlekar.

 

Såna gillar jag också så vi jagade varnadra massor. Hade väldigt roligt.

 

Nu sker nästa under. Sigrid som ägnat senaste månaderna åt att bara stirra nedlåtande på oss som lekt och haft skoj ville helt plötsligt vara med.

 

Matte släppte hennes koppel fullt övertygad om att Sigrid inom några sekunder skulle dra på jakt. Nädå, inte en tanke på det, hon började leka massor med oss andra och hade skoj. Under kan alltså ske.

 

Vi försökte få igång Micco också, men han var inte speciellt intresserad.

 

Men vi tog ett allvarligt gruppsamtal med honom om att han visst kunde vara med och leka. Livet blir bar trist om man bara sitter och tittar på oss som har skoj.

 

Han kom faktiskt igång och hängde på och hade skoj en stund.

 

Massor med spring blev det och Sigrid hon lekte som om hon aldrig nånsin varit den förskräckliga storviltjägaren. Må nu detta hålla i sej att hon behagar bli sitt normala jag igen.

 

Dags att skiljas åt men Sigrid och Moha hade nåt viktigt samtal. Hörde i alla fall att vi ska träffas igen och ha en massa skoj. Desto fler kompisar desto roligare blir hundlivet.

 

Gick en sväng och Jenna fick ett totalt hjärnsläpp. En stubbe var det absolut farligaste hon sett. Den fick höra många och långa hotfulla morr från henne. Ja, ja hon är ung och för lite knäppa idéer ibland.

 

För övrigt inte bara Jenna som får såna. Sigrid tvärnitade vid en brunn. Studera allt vatten som rann ner var extremt spännande.

Lämnade min flock i deras respektive hemma och gick hem, mycket nöjd med att det blivit en skoj runda trots den gnälliga uråldriga matte.

 

Se här. Jenna är en mycket läraktig elev. Hon kan minsann knacka på affärsdörrar numer Ger henne MVG i betyg.

 


Vi kom in och blev bjudna på lite gott. Precis som det ska vara, affärskontakter är viktiga.

 

Sen gick vi och hälsade på i Dixis affär också. Går alldeles utmärkt att vara tre hundar om samma osttub. Vi delade systerligt på osten.

Gick en vanlig tråksväng sen.

 

Har lämnat Jenna, men hon tänkte inte alls passa sitt hus. Hon gjorde allt för att följa med mej. Vi hörde tyvärr att nu tar det flera onödiga dagar innan hon ska hänga med mej igen. Tyvärr lyckades hon inte smita med för matte överlistade henne.

I morgon är alltså min flock lite mindre men nåt ska vi säkert hitta på.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Onsdag 13 mars 17:57

Tur vi hade skoj i går för idag har det varit en tråkdag.

Började när jag vaknade, det hade fallit en massa snö under natten och det fortsatte komma.

Sen var det dags att samla ihop min flock. för att fördriva en stund ute.

 

Blött och äckligt är det, en blandning av regn och snö så försökte det blåsa en massa också. Enligt matte skulle vi få stå ut med en tråkrunda.

 

Gick till skidbacken. Jag och Jenna lekte en massa, nåt skoj måste vi ha.

 

Micco han ville ingenting, jo gå hem vilket han inte alls fick göra.

 

Jag och Jenna fortsatte att leka, Micco ville fortfarnade hem och Sigrid försökte rymma som vanligt.

 

Slutade med att Micco också blev fånge. Känslig typ, han borde ha lekt med oss så hade livet varit mycket roligare.

 

Har hört att matte pratat om spår i flera dagar nu. Alltså bestämde jag och Jenna att vi skulle kolla om det var nåt på gång. Var det inte och enligt matte så måste det bli barmark igen för att det ska gå bra.

 

Sigrid hittade spår efter Rådjur ch bestämde sej för att ett eller flera såna kunde hon minsann tänka sej att jaga idag.

Hon fick inte alls jaga såna, dags att hon kommer på bättre tankar och blir normal.

 

Alltså detta är bedrövligt, det snöar och regnar och blåser. Inte konstigt att vi var alldeles ensamma ute, normala hundar och människor håller sej inne i sånt här väder.

 

Jag gjorde ett försök att spana efter Ekorre, men lika ödsligt som vanligt. Dessutom har Jenna börjat med nåt enligt mej korkat och matte bra. När matte ber henne hämta mej så springer den inställsamma typen och gör det!

 

För att försöka förgylla den usla tillvaro så letade vi godis på verandan till Terras hus. Hittade allt.

 

Fast Sigrid hon nedlät sej inte till sånt idag. Enligt henne så var det bara jakt på Rådjur som existerade.

 

Jenna hon ville gå på hundträff, men det är bara onsdag och inga hundar fanns det. Det är många år kvar till lördag.

 

Gick genom skogen.  Fanns inget av intresse och alldeles ödsligt var det. Jag och Jenna lekte mer vid skidbacken. Försökte få igång Micco men han ville inte alls leka med oss.

 

Fast när jag och Jenna hade dragkamp om en pinne så vaknade han. Men han bet bara av en gren och gjorde flis av den.

 

Jag ger mej inte! Nån gång ska Jenna lära sej att det är underbart att rulla i konstsnö. Men i dag ville hon bara brottas. Sigrid blängde föraktfullt på oss, sånt här skoj pysslar hon definitivt inte med.

 

Detta är spåren efter mattes korkade påhitt. Hon har sagt att hon aldrig mer skulle göra en Sigrid och isrulla.

Helt plötsligt låg hon på backen, var glansis under snön. Jenna trodde att hon lekte och hoppade runt på hennes rygg. Jag försökte få henne att sluta säja en massa konstiga ord genom att tvätta henne i ansiktet. Sigrids koppel tappade hon så Sigrid försökte rymma, men mattes långa arm hann få grepp om det innan Sigrid hann sticka.

Var nog tur att skogen var alldeles ödslig medan detta utspelade sej. Dessutom blev visst matte alldeles dyngsur av att försöka simma på is täckt av blötsnö. Micco han satt bara och stirrade på allt märkligt som utspelade sej.

 

När det var ordning igen så blev vi fångar allihopa. Nu skulle vi hem, matte pratade om torra kläder.

 

Sluta gnäll. vi ska in här, vi vet att Dixie behöver ost och Susanne vill ha sin dos av Jennaumgänge.

 

Kom in, Dixie blev överlycklig och självklart så serverades det ost.

 

Susanne var snäll och delade ut gott godis också. Behövde vi verkligen efter denna bedrövliga runda.

Lämnade min flock i deras olika hemma. Gick hem och matte bytte av nån märklig anledning kläder. Inte sjutton byter jag päls inte bara för att jag blivit blöt.

Hämtade Jenna på eftermiddagen, då hade det slutat komma ner en massa. Tråkrunda, träffade inte några vi känner och inte hände det nåt annat skoj heller.

I morgon har jag hela flocken igen. Bra för jag antar att vi kommer att få lyssna på en massa gnäll, redan nu pratar den känsliga matte om ont på konstiga ställen. Jag förutsätter att vi kan hitta på nåt skoj i alla fall.
Av Wilma Border collie - Tisdag 12 mars 18:26

Perfekt dag detta. Först så samlade jag ihop hela min flock och dessutom skulle vi åka nånstans.

Matte sa att vi skulle träffa nån vi känner.

   

Mycket trevligt vi har hamnat i Sparreholm och det visade sej att vi hade dejt med Baci. Mycket skoj, lika bra att passa på när han är där och hälsar på.

   

Gick på ställen där det var evigheter sen jag gick så vi hittade massor med trevliga dofter. Underbart nu när snön försvinner och alla såna kommer fram. Dessutom är det alltid trevligt att vara flera och kunna prata om dom.

   

Jenna har aldrig träffat Baci, men hon smörade in sej på en gång. Hon blir alltid kompis med alla hundar hon träffar.

   

Så äntligen är vi på fria tassar, nu ska vi både roa oss och kolla omgivningarna ordentligt. Har inte varit här på massor med månader.

   

Jag, Jenna och Baci hade en massa skoj. Sigrid var fånge och Micco upptagen med att rulla i nåt okänt just då.

   

Fast sen hängde han på och lekte med oss, Han och Baci blev kompisar i somras när vi lärde känna Baci.

   

Sigrid blängde nedlåtande på oss och bestämde sej för att hon skulle dra och mörda en eller två Vilda grisar. De hade bökat sönder massor där, men Sigrid fick vara fånge eftersom matte inte alls tänkte leta efter henne i evigheter.

   

Vi hade så där superskoj, lekte och sprang massor. Kollade dofter och en massa andra viktiga hundsaker.

   

Sigrid glömde sina Vilda grisar när hon lyckades hitta isfläckar att rulla på.

   

Baci och Jenna hade väldigt skoj tillsammans. Jag gillar verkligen när mina kompisar blir kompisar.

   

Fast jag hjälpte faktiskt Jenna att slänga Baci i backen. Mycket skoj lek som vi upprepade flera gånger.

   

En massa skoj kräver som bekant extra energi så vi fick smaskigt godis av Bacimatte. Precis vad vi behövde för att fortsätta ha skoj.

   

Kom på att en gång för länge sen var det minsann en Ekorre nånstans här borta. Alltså drog jag och kollade. Men det var lika stor brist på Ekorrar här som överallt.

   

Fortsatte att leka istället. Alltså vi hade så superskoj hela tiden. Tänk om Sigrid kunde återgå till att vara normal och vara med och ha skoj. Men hon skulle bara följa alla Vilda grisspår hela tiden.

   

Sprang en massa i flock också. Vi jagade varandra, men ingen vann, fast skoj var det.

   

Börjar vara övertygad om att Jenna tänker satsa på en karriär som tandläkare för hon inspekterade Bacis tänder mycket noga. De var till full belåtenhet.

   

Va?? Sitter jag konstigt?? Nä gör jag inte alls, bara provade och det var faktiskt skönt att sitta så här. Behövde ta en mikropaus och samla energi.

   

Medan jag vilade så körde Jenna och Baci en brottningsmatch. Vet inte vem som vann men tror på Jenna för hon är superbra på brottning. Erkänner jag förlorar ofta mot henne.

   

Sen jagade vi varandra igen alla utom Storviltjägaren som bara blängde föraktfullt på oss. Ha roligt är under hennes värdighet.

   

Äsch då, korkade hittepå. Människorna påstod att det var dags att gå till bilarna igen. Vi kunde minsann ha lekt i många timmar till.

Fast vi hörde att Baci kommer på hundträffen på lördag och har skoj med oss och alla andra kompisar.

   

Vi fick passa bilen medan matte handlade. Det är enligt henne fullkomligt normalt att köpa 20 stycken stora glasburkar. Inte första gången hon gör det heller. Fast de här ska flytta till nån annan framöver.

Åkte hem, käkade lite lunch och somnade.

På eftermiddagsrundan så hämtade jag först Jenna och gick en sväng med henne. När det var avklarat så hämtade jag Sigrid och Micco och gick en sväng med dom också.

Är faktiskt trött nu, tänker vila för i morgon ska jag och min flock hitta på nåt annat skoj.

Av Wilma Border collie - Måndag 11 mars 18:17

Blev en bra dag igen.

När jag skulle hämta Sigrid och Micco så användes min bil för vi skulle åka nånstans.

   

Trevligt, här har vi inte varit på väldigt länge. Matte hoppades att det inte skulle vara skridskobanor överallt.

   

Här var det minsann isfritt! Tänk om den kunde dö på sjön hemma också.

   

Micco hade planer på att hoppa i och bada, men det kunde han glömma.

   

Titta här, vattnet var väldigt strömt så det var absolut inte lämpligt med bad. Dessutom var han koppelfånge så han fick aldrig chansen.

   

Mycket har hänt under min långa frånvaro. Vi hittade massor med dofter som vi var tvungna att diskutera länge och mycket.

   

Här gick det bra att nå vattnet så jag och Sigrid doppade tassarna och drack. Sjövatten är mycket godare än vattnet hemma i skålen. Ser fram emot att hitta vatten överallt inom en snar framtid.

   

Sigrid hon letade hanar. Tydligen hade det rört sej många för det var ett evigt luktande och kissande.

   

Hoppsan! Den här flotten har tydligen rymt vid islossningen. Matte började fundera på flotten i Bäversjön. Hoppas den inte rymmer. Men snart borde vi kunna åka till Engelska skogen och kolla att allt är okej där.

   

Några Ekorrar hemma? Nä det var alldeles övergivet överallt. Verkar vara akut ekorrbrist just nu.

   

Finns en nackdel med den här rundan. Det är fångenskap som gäller för järnvägen är alldeles för nära och det kommer tåg precis hela tiden.

   

Finns det is då ska Sigrid rulla. Vi klarade oss länge från skridskobanor men på sluet då blev det sån.

   

Som här jag och Micco som är normala vi använde våra fyra ben. Sigrid ansåg att ligga på rygg var det ultimata sättet att ta sej fram.

   

Som sagt Sigrid har extremt många olika personligheter. Här har hon span och har bestämt sej för att nu ska hon jaga.

   

Tyvärr Sigrid du är ingen vattenapporterande fågelhund och dessutom fånge så nån andjakt blev det inte för henne.

Gick till bilen för nu skulle vi åka och göra nåt annat.

   

Perfekt. Shoppningdags!! Har inte shoppat på massor med evigheter. Micco han hade säkert köpt hela förrådet av pipleksaker om han fått.

   

Jag och Sigrid inventerade viktiga saker som godis och annat. Fast nu slog storhetsvansinnet till hos Sigrid som fattade intresse för ben som nästan var lika stora som henne.

   

Pratade en massa med Magnus som äger vår allra bästa Grisöronaffär också. Som sagt det är viktigt att underhålla affärskontakterna.

   

Så, dags för det extremt viktiga shoppinggodiset. Självklart så fick vi alla tre.

Åkte hem, lämnade Sigrid och Micco. Slappade medan matte höll på med tråk.

   

Eftermiddagsrunda och jag köpte en ny boll som jag var tvungen att prova. Min gamla höll på att ge upp så det var dags.

   

Perfekt boll. Jag hade väldigt mycket skoj med den, funkar lika bra som den gamla.

   

Men den har samma ovana att slå oskyldig hund på nosen när jag kastar för vilt med den. Måste ha alldeles rätt grepp om snöret.

På väg hem så hörde vi en hund skälla. Jag blev alldeles till mej och tittade och tittade, för nånstans borde jag faktiskt se Jenna. Jag hörde att det var hon.

Fick veta sen att hon lekt med sin människovalp på deras altan och det var det jag hörde. Inte nog med det, Jenna hade också varit och shoppat. Vi missade visst varandra med bara en liten stund.

Men i morgon har jag hela flocken samlad och vi ska på äventyr så det blir nog en bra dag.

Av Wilma Border collie - Söndag 10 mars 18:19

Så blev det söndag och det är ju också trevliga dagar numer. Dags för hundträff i dag också.

   

Jaha var är alla? Ska jag ha hundträff med mej själv eller??

   

Ingen fara för Labrador Alice kom så jag skulle inte alls bli själv.

   

Sen kom det självklart en massa kompisar. Desto fler vi är desto roligare blir det.

   

Min gamla svamphundselev Baci kom på sitt allra första besök. Här gör han sej bekant med Leonberger Bamse. Sen sist hade Bamse blivit av med al päls så han frös stackarn.

   

Överallt så lekte hundar tillsammans. Här är det Chess som har skoj med vad matte tror är Moha Dvärgschanuzer.

   

Sigrid var på nåt extremt märkligt humör. I dag var hon inte bekant med matte och vägrade hälsa. Som sagt det gör inget om den normala Sigrid behagar visa sej igen.

   

Micco hade en massa djupa samtal med Billbo. Antar att det var sånt där oss hanar emellan snack.

   

Så var det den lilla detaljen med att se till att man får behövlig energipåfyllning. Nån stoppade handen i fickan och det såg minsann Alice och Billbo.

   

Tommy körde runt med den där Mulen. Var några hundar som funderade på att åka sån. Nja, då kan man hamna på alla möjliga märkliga ställen så jag tänkte inte ens tanken.

   

Strunta i den där Mulen är det nån som vill leka Hunden på täppan med mej?

   

Rick och Atli kom, men Rick ville bara spana och Atli hängde på mej för att se bättre. Jag som trodde att det skulle bli lek.

   

Kom en ny pudel idag. Självklart har han ett namn som den dementa glömt, men han var trevlig och minglade runt och gjorde sej bekant med oss alla.

      

Detta var inte det smartaste jag kommit på. Tänkte rulla ovanpå snöhögen, men jag var visst för nära kanten och gled ner på backen.

   

Äntligen ett gäng som vill leka Hunden på täppan. Mycket skoj lek detta, borde finnas sån här snöhög året runt för den leken.

   

Jag vann i dag också efter en hård kamp. Atli kom helt plötsligt på att hänga på mej det var superskoj.

   

Sen var det en massa lek överallt. Flockspring är skoj.

   

Sigrid hade en del hemliga saker att berätta som hon viskade i mitt öra. Vad dtét var stannar mellan henne och mej.

   

Billbo och den nya pudeln hade en massa skoj tillsammans också. När pudeln kollat på hur skoj vi andra har så började han också leka..

   

Borzoi Myra är vacker och älskar att springa mycket och fort. Tror inte att nån av oss andra hinner ifatt henne när hon får upp farten.

   

Nä vi leker inte. I stället använde vi snöhögen till en av alla våra viktiga diskussioner, hade en hel del att avhandla.

   

Äsch, redan slut på allt skoj. Som vanligt gick tiden alldeles för fort och nu tar det flera hundra evigheter tills det är helg igen.

Dötrist eftermiddagsrunda, tänkte, trodde och hoppades. Men inte var mina affärer specialöppna när jag passerade inte. Inte fanns det varken hundar eller människor jag känner ute heller.

I morgon ska jag hitta på nåt med Sigrid och Micco, får se vad det blir.

Av Wilma Border collie - Lördag 9 mars 18:26

ÄNTLIGEN lördag igen, var som vanligt flera månader sen sist.

Dessutom som är matte alltid extremt långsam så jag får ligga vid dörren halva dagen innan det är dags att ge sej iväg.

   

Så på plats och jag frångår inte mina rutiner att ha ett enskilt samtal med Tommy. Vi viskar mycket hemlisar i varandras öron.

   

Gick ut och det hade börjat komma kompisar. Jenna, Chess, Bamse och Micco var de första jag mötte, mycket trevligt.

   

Kom fler hela tiden. Gillar när vi är många det blir så mycket roligare då.

   

Atli är på besök hos Sigrid och Micco. Länge sen jag träffade honom. Sigrid hade nån kurs i att man går på hundträff för att umgås med människor. Fast jag såg minsann att Atli föredrog att röja loss med en massa kompisar.

   

Jennas brorsa Hasse blev förälskad i Chess och uppvaktade henne ordentligt. Men han hade visst ingen vidare framgång med alla raggningsförsök.

   

Fast de flesta av oss ägnade tid åt en massa skoj lek. Gäller att hinna leka med så många som möjligt. Här har Nikki och Max en massa skoj.

   

Rick han behövde energi för att orka leka så han tiggde av matte. Jodå, han fick en del.

   

Micco minglade runt och pratade med olika hundar, Han och Remi hade mycket att prata om.

   

Atli hittade Hasses sambo Tyzon och hade trevligt med honom.

   

Som vanligt hade vi en massa diskussioner också. Gäller att klara av veckans händelser och planera en del för vad vi ska roa oss med. Blir alltid en massa trevliga samtal.

   

Jag, Jenna, Hasse och Rick hade en massa skoj tillsammans. Sprang mycket och fort bland annat.

   

Labrador Alice blir nästan alla hanar alltid kära i. I dag kom Frasse på att hon var hans stora kärlek. Tror det är så att Alice snart ska lukta gott.

   

Jag och Nikki har alltid skoj tillsammans. Vi brottas mycket, väldigt skoj.

   

Snöhögen finns kvar så vi lekte Hunden på täppan igen. Det är en väldigt skoj lek att knuffa ner varandra.

   

Så jag vann! Kämpade hårt med till slut besegrade jag även Golden Mikko som var extremt envis.

   

Är det ingen som vill komma och utmana mej igen? Känner mej lite ensam här på toppen. Nä tydligen inte.

   

Gav upp väntan och lekte med Jenna och Dalmatiner Tilly istället.

   

Helt plötsligt var det bara jag, Jenna, Hasse och Tilly kvar. Vi passade på att leka mer, för vem vet när vi ses igen? Hörde att jag inte träffar Jenna på två dagar nu, elände.

Sen var det bara hem och sova som väntade. Sov väldigt gott efter att ha käkat lite lunch.

Gick på eftermiddagsrunda, hade tur och träffade ett par människor jag känner och så mötte jag Frasse och Bosse också. Fast då hade matte kameran hemma.

I morgon är det dags igen, då kommer det ett gäng med hundar som inte var med idag. Ser fram emot en mycket bra söndag.

Av Wilma Border collie - Fredag 8 mars 18:39

Den där klena människan fortsätter att gnälla. I dag var det ena höften och skinkan som gör ont påstår hon. Att hon gnäller är en sak, det är bara att stänga av hörseln men när hon pratade om att långrunda skulle det inte bli då är det illa. Gnäll men det ska inte påverka mej och min flock.

   

Så där nu har jag samlat ihop hela flocken och vi ska dra med den halta och lytta och hitta på nåt.

   

Gick till skidbacken. Tänkte leka men jag och Jenna fick börja med att hämta Micco som försökte dra på egna äventyr.

   

Alltså sånt här borde inte få förekomma på bild. Jag fick ett tillfälligt hjärnsläpp och trodde att jag var fångad i nätet. Matte sa åt mej att gå runt och Jenna som hade gått runt skrattade åt mej. Äsch, även den bästa hund kan misslyckas.

   

Hörru ditt lilla elände, nu är jag fri från nätet. Har inte riktigt bestämt om vi ska leka eller om jag ska käka upp dej eftersom du skrattade åt mej!

   

Ingen fara jag är en snäll hund så vi lekte en massa i stället. Vill faktiskt ha alla mina vänner kvar.

   

Men stackars Micco råkade komma för nära Sigrid den förskräckliga och sökte skydd hos mej.

   

Så där sa åt honom att det var mycket bättre att han lekte med mej och Jenna långt från Sigrid som var på det mordiska humöret.

   

Medan vi lekte så gav Sigrid matte en massa lektioner i hur man bäst rullar utan att förvandlas till en gnällkärring med ont överallt. Fast jag är övertygad om att det absolut bästa är att hon inte rullar alls.

   

Jag hade samma kurs men med Jenna. Tror jag ger upp, idag vände hon bara svansen till och ville inte alls lyssna på hur skönt detta är.

   

Micco han har lyssnat för mycket på Sigrid för han drog i väg hela tiden. Jenna var och hämtade honom under ett hus när han inte alls tänkte komma.

   

Gick vidare och grejade med diverse viktiga hundsaker. Micco han slutade som fånge eftersom han hela tiden drog i väg och verkade ha nedsatt hörsel. Den halta och lytta hade ingen lust att jaga honom.

   

Passerade huset där Terra brukar bo. Perfekt för det hade regnat godis där, vi hade mycket jobb med att hitta allt.

   

Berättade för Jenna om hur det är när Terra och hennes människor kommer från Halland och allt skoj vi har Missade visst att säja att det dröjer till hösten för Jenna ställde sej på bordet och spanade.

   

Sigrid slet för under bänken fanns det en godisbit som hon inte nådde. Slutade med att matte fick flytta på bänken så Sigrid kom åt det.

   

Fick lov att ha tråkigt en stund medan den halta och lytta skulle vila de onda kroppsdelarna. Sen blev vi fångar för vägen var skridskobana. Inte lämpligt med en massa spring och lek på den.

   

Fast det blir säkert vår när som helst. Kom massor med Sångsvanar flygande som förde ett himla liv.

   

Gick genom Tråkskogen. Vid skidbacken så jagade jag och Jenna varandra. Är ett elände att hinna undan eller ikapp henne för hon är snabbare än blixten.

   

Vi erbjöd Micco att vara med, men han var inte speciellt intresserad.

   

Men Sigrid förvandlades till blodtörstig Pitbull så fort nån av oss var för nära.

   

Jag kan minsann se livsfarlig ut jag också. Fast Jenna blev inte ett dugg rädd för mej, vi bara lekte lite våldsamt.

   

Kopplade av en stund genom att dela på en smaskig pinne. Jag käkade bark och Jenna trä.

Sen var det bara att dela ut flocken i sina hemma och gå hem till tråkhemma.

   

Bra jag fick sällskap av Jenna på eftermiddagsrundan. Det regnade och blåste så vi bestämde oss för affärsrunda. Perfekt fick godis av Anna på tillfälliga Pryl 7an.

   

Så körde vi en brottningsmatch där också.

   

Bara det att i grannaffären hade Dixie minsann hört att vi var nära. Hon hade suttit innanför dörren och väntat och väntat. Kanske trodde hon att Anna och Elisabeth käkade upp all ost som hon var sugen på.

   

Dixie fick sin ost och Jenna smörade till sej godis från Susanne.

Gick en sväng men det regnade massor, synnerligen otrevligt. Hann bara hem så började det snöa.

Nu ska jag vila mej i form eftersom det är lördag i morgon, då ska jag minsann ha skoj med alla jag inte träffat på en vecka.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se