wilmablogghund

Alla inlägg under mars 2019

Av Wilma Border collie - Lördag 23 mars 18:11

Så var det då äntligen lördag igen. Fattar fortfarande inte varför det tar flera månader mellan varje sån

 

Äntligen! Matte kan ta sej fram i snigelfart, jag sprang för jag såg minsann att Tommy och Anne väntade på mej. Eftersom jag är en mycket artig hund så hade jag väldigt bråttom för att hälsa ordentligt.

 

Precis när jag hälsat ordentligt så kom Golden Mikko och Aussiekillen som matte kommer att lära sej namnet på vilket kommande sekel som helst.

 

Livet är toppen. Jag och Aussiekillen lekte massor. Kolla som han skrattar åt allt skoj vi har.

 

Som de artiga hundar vi är så sprang vi och mötte ett gäng hundar. Alla måste känna sej välkomna.

 

Så gäller det att smöra lite extra för Tommy också, för utan honom så hade vi inte haft dessa fantastiska helger.

Här är det Golden Mikko och Aussiekillen som tackar ordentligt.

 

Har du möjligen nåt gott att bjuda på? Du vet ingen av oss får mat hemma och det går åt så mycket energi att ha så är skoj som vi har. Jo vi fick så vi kunde fortsätta med allt roligt.

 

Springa fort och jaga varandra det är grejer det.

  Människor ska inte ha ätbara saker utan att bjuda behövande hundar. Vi har alltid stenkoll på var det kan gå att få sej nåt att tugga på.

 

En del människor grillade korv. Onödigt, rå korv är mycket godare. Det var hårdbevakning av vad människorna pysslade med.

 

Jennas snygga brorsa Hasse kom. Han är lika rolig som Jenna.

 

Han hittade en bra långbent kompis att jaga. Hon var på sin första hundträff och verkade trivas alldeles ypperligt.

Hasse är lika snabb som Jenna trots deras korta ben.

 

Jaha och ni fikar. Vi då?? Labrador Alice, Sansa, Golden Mikko och VadHanNuHeter hade koll och försökte sno åt sej människornas fika. Förövrigt är fika en hundlig rättighet.

 

Jag lekte en massa skoj jaktlekar med Dalamtiner Tilly en stund. Mycket roligt att jaga varandra.

 

Hallå!! Nån som vill leka hunden på snöhögen?? Den minskar oroväckande snabbt nu. Jag vill ha min stora snöhög att leka på.

 

Jo det var några som ställde upp. Perfekt och jag såg självklart till att vinna kampen om den.

 

Pust! Det var jobbigt att försvara min hög. Var tvungen att vila lite efter att ha knuffat ner alla andra. Men det är en väldigt skoj lek,

 

Hm, Västgötaspets Atles matte ville tydligen också leka på snöhögen. Men jag och Alice försvarade den effektivt mot mänskligt intrång.

 

Hittade ingen som hade nåt godis så jag käkade bark för att få mer energi.

 

Brottades en massa med Nikki också. Vi har alltid skoj brottningsmatcher. Tror det blev oavgjort.

 

Hasse han gillar stora brudar. Leonberger Peggy var en av hans favoriter idag. Bra val för hon är en skoj tjej.

 

Äsch då, nu börjar alla mina kompisar släpas i väg mot sina hemma av människorna. Tiden gick som vanligt alldeles för fort.

 

Hittade Anne och berättade för henne att det aldrig är nån som bryr sej om mej. Ensam och bortglömd hela tiden. Hon trodde på mej och umgicks ordentligt med mej.

 

Fika? Nä jag orkar inte, jag vill sova. Tog ett par godisbitar som Tommy bjöd på sen somnade jag igen medan människorna fikade och pratade tråk.

 

Ska hem men var tvungen att ta en sista koll från snöhögen. Tänkte att kanske nån kompis glömt att gå hem eller kommit väldigt sent. Men det var dött överallt.

Hemma käkade jag lite och somnade gott.

Gick på eftermiddagsrunda. Hittade Borzoi Myra som passade en affär. Hon blev överlycklig när jag kom, berättade att hon inte sett nån annan hund på massor med evigheter. Fast hennes matte sa att hon minsann varit och lekt med Kelpie Ella som doftar gott nu och inte kan komma på hundträffarna.

I morgon tänker jag roa mej med ett gäng andra hundar, jag måste träffa alla mina kompisar ofta och mycket.


ANNONS
Av Wilma Border collie - Fredag 22 mars 17:38

Blev en sån där superbra dag igen.

Min bil användes så hämtade jag Sigrid och Micco. Inte nog med det, jag fick minsann hämta Jenna också. Hennes matte hade lämpligt nog bytt arbetspass idag så Jenna behövde umgås med mej.

 

Ännu bättre jag ska minsann visa Jenna en del av min Sörmlandsledsetapp. Fast vi skulle gå tråkvägen dit. Matte parkerade utanför vägbommen. Nåt om att hon ville kolla i vilket skick vägen var innan vi körde där.

 

Bra val av matte. Förra gången så var det vissa stora problem med skidskobana på vägen och fastna i en backe. Skridskobanan var kvar, fast den hade minskat. För övrigt fanns det spår av att fler än matte haft problem för det var mycket granris på vägen i den lilla backen.

 

Eftersom matte upphört med isrullningar så gick vi på gärdet. Bra sa Sigrid nu ska jag minsann ut och jaga nåt storvilt.

Det kunde hon glömma för matte upplyste om att hon skulle förbli koppelfånge.

 

Gick vidare och jag berättade för Jenna att om man går den här vägen och sen fortsätter på en stig kommer man till min Sörmlandsledsetapp. Jag tyckte att det var en utmärkt idé att ta den vägen i dag, men matte sa att den ska vi ta sen, hon hade akuta behov av att kolla nåt annat.

 

Går det inte att komma loss och jaga diverse Vilda grisar, Hälge och sånt så funkar det tydligen lika bra med hästmonster. I alla fall om man heter Sigrid.

 

Berättade mer för Jenna om Sörmlandsleden. Hade vi tagit den där vägen som jag föreslog hade vi kommit fram här.

 

Fortsatte och kollade en massa väldigt viktiga hundsaker. Massor med spännade dofter fanns det bland annat.

 

Äsch då, blev tillfälligt fångar allihopa för det kom ett par okända hundar längre bort. Men vi skulle in i skogen och göra viktiga saker.

 

Det händer att Sigrid återgår till sitt normala jag. Här brukar den väldigt sällsynta Rökpipsvampen växa, Det kommer minsann Sigrid ihåg så hon kollade noga. Men inte minsta lilla sån hade vaknat. Enligt matte kan det ta många år mellan gångerna och hon letade i åratal innan den behagade visa sej.

 

Micco han hittade ett gryt igen. Blev genast förbjuen att ens tänka tanken att kolla närmare på det. Han blev fånge eftersom vi var nära sjön och han är alldeles för intresserad av isar.

 

Men det var väldigt vad sjön har blivit stor då. Jag har aldrig sett den så här stor. Matte har gjort det nångång för många år sedan.

 

Den här bron var viktig att kolla enligt matte. Hon hade nån hemsk dröm i natt om att den spolats bort av högvattnet och var på drift ute i sjön med stackars vandrare på den. Nu är den kvar, men stiger vattnet bara lite till så kommer den att ligga under vatten.

 

Jenna tyckte att den var väldigt märklig och tvekade att gå över. Men eftersom jag gjort det så hängde hon på mej.

Men matte påstod att vi inte alls skulle ta den vägen. Risken var stor att det skulle vara så översvämmat längre fram att vi inte skulle kunna gå där.

 

Ån mellan sjöarna är strängt förbjuden just nu. Den är alldeles för ström så Jenna fick inte alls prova vattnet som hon tänkt.

 

Matte hittade sån här Håris. Medan hon höll på och tog bilder på den så visade jag Jenna annat viktigt.

 

Här kommer en mycket stolt Jenna. Jag berättade nämligen att i det här området brukar det finnas trevliga gåvor om man jobbar hårt som fyrbent etappledare på Sörmlandsleden.

 

Sigrid och Micco blev ombedda att hålla avstånd för detta var minsann det mest värdefulla Jenna någonsin ägt.

 

Så klart Jenna var stolt. Hennes första Vilda grisskalle. Den skulle hon minsann ha med sej och aldrig någonsin överge. Hon skulle bara veta hur mycket borttappade kroppsdelar från Vilda grisar det går att hitta här. Slutade med att matte fick muta henne och göra fånge av henne för att hon skulle lämna sitt livs fynd.

 

Oj! Här har det blivit en älv av den ganska lilla ån. Vi blev fångar allihop eftersom det var väldigt strömt vatten och matte ansåg inte att vi skulle prova det.

Skulle genetligen ha gått och kollat skärmskyddet också, men det ska vi ta när det är lite torrare för det var alldeles för översvämmat idag.

 

Berättade för Jenna att om matte följt med över bron hade vi kommit fram här. Enligt matte var det lika bra att vi inte tog den vägen för det var rejält blöt och halka i vattnet från hala spänger hade inte den klena människan nån lust med.

 

Nu skulle vi egentligan ha varit på fria tassar igen. Men det kom en hel flock med Hjortar en bit framför oss så vi fick vara fångar. Sigrid hon skulle minsann jaga dom trodde hon. Men det fick hon inte, fast deras spår skulle undersökas i evigheter.

 

Nånstans där inne i skogen är dom. Jag kollade och Sigrid vägde 450 kilo och skulle iväg efter som trodde hon.

 

Så har Tussilagon börjat blomma. Fanns många enligt matte, vi brydde oss inte. Så var det massor med fjärilar vakna också men de vägrade vara med på bild.

 

Hittade ett dike fullt med utsökt gott lervatten. Både jag och Jenna drack mycket av det. Sen var det bara att gå till bilen och åka hem igen.

Hörde att ni tar det till tisdag innan jag träffar Sigrid och Micco och onsdag innan Jenna ska hänga med mej. Ingen ordning på nåt nu tydligen.

 

Eftermiddagsrunda. Mycket trevligt för jag fick sällskap av Dixie. Hon behövde ut och hennes matte var tvungen att sköta sin affär. Alltså tog jag med Dixie.

 

Eftersom Dixie älskar ost så lärde jag henne den otroligt viktiga kunskapen att vissa träd kan ha ostblommor. Det har Dixie aldrig upplevt förut.

  

Men du, det tar tid innan det växer ut nya blommor. Dixie hon städade och städade tror hon käkade upp lite bark också för att dölja alla spår av osten.

 

Berättade att det lönar sej att hoppa upp på bänkar också. Dixie lyssnade mycket noga på mej. Gillar att dela med mej av mina kunskaper.

 

Har lämnat tillbaka Dixie. Men titta här Chihuahua DeeDees katt Doris var minsann och hälsade på i affären. Det var DeeDee också men det blev bara skitbilder på henne. Fick dessutom höra att medan jag var ute med Dixie så hade Jenna kastat sej in och letat efter mej. Hon hade visst spårat mej en bit.

Var inne en sväng på tillfälliga Pryl 7 an också och hälsade på. Bjöd mej på en kaka där.

Nu ska jag ladda för i morgon är det minsann lördag igen efter månader av väntan.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Torsdag 21 mars 17:35

Blev en superbra dag.

Jag förstod i morse att det skulle bli bra när vegetariska matte kladdade med blod och skarv korv i småbitar.

Sen hämtade jag Sigrid och micco.

Hamnade vid Klovsten där vi har hundträffarna och så fick vi passa bilen i typ en vecka innan matte behagade återkomma och befria oss från bilpassandet.

 

Märkligt, när vi befirades så kom Golden Mikko, Chess och Dvärgschanuzer Moha. Hm, det är torsdag och då brukar det inte vara hundträff.

 

Pratade en del med Mohamatte och Micco påstod att han är en mycket ensam och väldigt godissugen hund.

 

Men vad händer? Borzoi Myra och Billbo kom också. Märkligt flera av mina hundträffkompisar och det är bara torsdag.

Strunt samma jag insåg att vi skulle få en mycket rolig förmiddag.

 

Så kom Jenna också. Billbo, Jenna, Micco och jag sprang massor och lekte.

 

Hm, undrar vad de paratar om. Kanske vet de andra hundarna nåt som inte jag vet. Visade sej att de hade inte heller en aning om nåt. Men vi bestämde oss för att fortsätta ha skoj.

Men ungefär nu kom jag ihåg nåt viktigt.

 

Jag avvek. Finns nånstans i skogen bakom stugorna. Råkade komma ihåg att matte vart borta försedd med blod och korvpåse. Alltså tog jag saken i egna tassar och gick det spår som jag hittade där. Blev utskrattad av människorna när jag kom tillbaka.

 

Alla blev koppelfångar för det fanns ett lättare spår för de som inte gått nåt förut. Här provar Moha och hon var superduktig.

 

Billbo provade också. Han var superduktig, allra första gången för honom också men fattade direkt hur man ska göra.

 

Medan en del av oss provade spår så trampade Mohamatte upp nåt som kallas för Ruta. Alltså en fyrkant och i den göms en leksak.

 

Chess spårade också för första gången. I alla fall första gången sen hon flyttade till sin husse, om hon gjort det i sitt gamla hem vet ingen. Jätteduktig hon också.

 

Men detta stämmer inte. Alla var koppelfångar och helt plötsligt så kom Micco på fria tassar, Hans koppel hade lämpligt släppt från selen så han drog. Bara det att matte fångade honom så han fick inte alls spåra just då. 

 

Alla har gått det där nybörjarspåret och vi är fria igen. Alltså drog vi i väg och kollade så det inte fanns kvarglömda korvbitar eller nåt annat spännande.

 

Myra och Golden Mikko har blivit riktiga kompisar. Mycket skoj hade de tillsammans. Ja vi hade självklart massor med skoj alla.

 

Men va? Ännu en hund, började mer och mer påminna om en vanig hundträff.

 

Rick som var ute och rastade sin matte och de hade ingen aning om att vi skulle ha skoj idag. Rick var med och umgicks en stund med oss. Trevligt.

 

Under kan ske. Sigrid var så upptagen av allt skoj att hon alldeles glömde allt om att vara storviltjägare eller döda alla andra. Det är så här hon är normalt.

 

Ännu lever snöhögen. Vara bara tvungen att leka Hunden på täppan eller om det är snöhögen några gånger. Mycket roligt och jag vann varje gång. Tur att det inte finns bild på när jag provade att rulla ovanpå högen och lyckades trilla ner.

 

Jenna och Myra körde sina kapplöpningar. Myra med sina långa ben och Jenna med de korta men som de springer och Jenna är supersnabb.

 

Några har redan gett sej hemåt men Myra, Sigrid, Micco, Jenna och Golden Mikko  vi ska minsann gå det där spåret som jag redan gått en gång på egen tass. Fick vänta för matte hade fått för sej att spårslutet skulle vara uppätet.

Det fanns inget slut så matte gjorde ett nytt. Säkert fåglar eller möss eller nåt som snott det, jag var så oskyldig så.

 

Vi fick göra det på fria tassar och vi delade på korven som fanns där. Kolla Sigrid hon kommer minsann tillbaka klockrent när matte kallade. 

 

Men nu kommer nästa kompis. Vad är detta? Alla utom vi och Myra har åkt.

 

Labrador Alice som var ute och rastade sin matte. Hon hade också missat allt skoj, men vi umgicks en stund medan människorna pratade tråk.

 

Ähum, jag är väldigt trött, skulle det vara möjligt att få åka hem och sova?

Jodå det var inga problem skjutsade hem Sigrid och Micco och sen åkte jag hem och sov gott.

Fick höra att vi hundar som vill aktivera nos och hjärna med kompisar kommer att få träffas i bland på vardagarna och göra sånt här roligt. Har hört talas om att människorna har en massa idéer om vad vi ska kunna göra. Inser att det händer även om det är sällsynt att människor faktiskt får en massa bra idéer.

Vaknade och var på eftermiddagsrunda.Träffade lite människor jag känner och besökte självklart både tillfälliga Pryl 7an och Susannes butik

Är väldigt nöjd med min dag , så här borde alla dagar vara.Av Wilma Border collie - Onsdag 20 mars 17:41

Tur att jag hade en massa skoj igår. Idag fanns det från början nån plan om att vi skulle ha kollat en annan skog med Bombmurkor.

Men det blåste kallt, försökte regna och var tusen andra fel enligt matte.

Samlade i alla fall ihop min flock för nåt skulle vi hitta på.

 

Min bil användes men vi åkte bara en liten bit. Skulle kollas aker här enligt matte. Jenna försökte få i gång Micco att leka. Gick så där.

 

Sigrid Storviltjägare är vaken. Att hon skulle vara på fria tassar var bar att glömma för hon skulle minsann iväg och jaga en massa djur som hon hittade spår av.

 

Jag och Jenna sprang en massa och hade superskoj. Bara det att från början var faktiskt Micco med och sprang men han försvann.

 

Han befinner sej uppe i skogskanten. Där ska han inte alls vara för där har Räv eller om det är Grävling ett gryt och såna ska inte Micco ner i. Bara det att Micco han hade helt andra planer.

 

Skickade Jenna att hämta tillbaka honom. Hon är vallhund så det var ett passande jobb. Fast Micco var måttligt intresserad av att komma.

 

Slutade så här för honom. Koppelfånge för matte ville inte alls vara med om hund som försvinner ner i gryt till en ilsken grävling. Micco trodde nämligen att han skulle tillbaka till det där grytet.

 

Storviltjägaren hon brydde sej inte ens om att rulla på de få isfläckar som finns kvar. Hon skulle jaga och jaga ännu mer. Som vanligt hade hon ingen framgång eftersom matte vägrade att befria henne.

 

Gick i väg till delar av skogen där vi inte varit på väldigt länge. Ett träd hade tröttnat på livet, inga bekymmer om man är hund bara att krypa under. Matte gick omvägar med koppelfångarna.

 

Jenna fick tassarna fulla för hon har inte varit med här. Alltså hade hon massor att utforska. Vi nadra kollade mest att det var som det skulle med allt.

 

Sigrid hon tog sitt grävande till nya nivåer idag. Grävde mycket och länge i en rutten trädstam. Sand brukar vara hennes favorit men tydligen fungerar murkna träd lika bra.

 

Kollade andra sjön men badsäsongen hade inte inträffat där heller. Dags att isen dör nu.

 

Jenna hittade nåt som enligt henne doftade utsökt. Hörde att hon blev utsatt för olaga hot, nåt om att rullar du i grävlingsbajs får du gå hem. Nu var det inget såt utan bara en god dost.

Matte kollade efter nåt som inte börjat växa och en svamp som inte fanns.

 

Gick vidare. Hade en hel del att kolla, ja alltså vi som inte försökte ge sej på jakt hela tiden.

 

Leka måste man göra. Livet blir så fruktansvärt trist utan en massa skoj lek i alla fall enligt mej och Jenna.

  Sigrid och Micco ägnade sej åt stenbalansering, men Sigrid var så sur att hon vägrade godis. Det är hennes senaste påhitt. Får jag inte jaga så ska jag inte ha nåt godis för sånt har jag slutat äta.

 

Hittade en del snö är jag och Jenna hade skoj. Men ungefär nu så försökte det regna mer dessutom påstod matte att vi skulle göra ytterligare en sak.

 

Jaha bara att gå till bilen då och göra vad det nu är.

Verkade väldigt bra för vi åkte till Flen. Fick passa bilen medan matte skaffade nåt som behövs i morgon. Trodde självklart att vi skulle på shoppingrunda i bästa Grisöronaffären. Blev blåsta!! Fick höra att den tar vi nästa vecka för jag fyller år så och det ska visst köpas present till mej.

Åkte hem och lämnade av min flock i deras hemma.

 

Eftermiddagsrunda tillsammans med Jenna. Bäst att kolla, men nä tillfälliga Pryl 7an var stängd i dag. Dålig service!!

 

Här ser det bättre ut och Jenna har verkligen lärt sej det där med att knacka på dörrar.

 

Jodå in kom vi och vi fick vårt välbehövliga godis av Susanne. Umgicks en stund, stackars Dixie missade osten för hon passade sitt tråkhemma.

 

Gick en sväng, kollade om det hänt nåt. Hade det inte och det var varken hundar eller människor vi känner ute.

 

Gissa vem som inte alls vill bli lämnad?? Jenna var fullt övertygad om att jag skulle gå och göra en massa skoj.

Dessutom hörde vi otrevliga saker att nu tar det massor med dagar innan hon ska hänga med mej igen. Synnerligen korkat. Matte lutade in Jenna och låste in henne.

I morgon ska det enligt matte bli en mycket bra dag. Jag ska göra en massa skoj säjer hon, men vägrar berätta vad.

Vet ju bara att hon köpte nåt som ska användas då. 

Berättar i morgon vad det är som ska vara så bra.

Av Wilma Border collie - Tisdag 19 mars 17:54

Perfekt dag detta.

Ingent regn och ingen snö heller. Matte bestämde att nu skulle minsann jag och Jenna få åka till en skog för jobb.

 

Trevligt här var det väldigt länge sen jag var och Jenna har aldrig varit här. Insåg att vi nog skulle ha fullt upp.

 

Kollade vad som hade hänt under min långa frånvaro. Det var en hel del intressanta dofter överallt.

 

Berättade en massa för Jenna om den här skogen. Den är bra för man kan göra mycket här. Händer att det finns trevliga blodspår men eftersom matte inte bar på nåt var nog inte såna aktuella idag.

 

Grävling har vaknat. Den hade varit ute och gått i natt för det snöade i går kväll.

 

Var en massa snö och is inne i skogen och matte lät bli att göra en Sigrid och isrulla. Men det porlar vårbäckar överallt. Mycket trevligt, mer vatten till alla hundar.

 

Så äntligen på fria tassar. Nu ska vi göra en massa viktiga saker.

 

Hann inte långt innan det var dags för bombhundsarbete. Jag markerade snyggt en sån och berättade för Jenna att detta är ett av alla mina jobb.

 

Så här ser de ut Bombmurklorna. Det är en av de fem fridslysta svampar som vi har i landet. Den ska alltså inte plockas och det är för övrigt ingen matsvamp heller, men den skyddar skog från avverkning där den växer.

 

Här pågår det kurs med Jenna. Jag har markerat en som skymtar mellan oss och väntar på belöningen. Jenna lyssnade mycket intresserat på vad jag berättade.

 

Vi fortsatte att kolla runt i skogen. Matte räknade Bombmurklor. Märklig sysselsättning, men hon rapporterar fynden på nåt som heter Artportalen är visst viktigt att göra det med sällsynta svampar bland annat.

 

De här var tydligen trillingar. Noga inräknade av matte.

 

Tror att Jenna börjar fatta detta med bombhundsjobbet. Jag har markerat och hon har också nosat på den och nu väntar vi på extra gott godis. Fick både det och en massa beröm.

 

Här gör jag bort mej och det ordentigt. Kom på att nån gång så var det en Ekorre här, Nu fungerade tyvärr mattes usla minne. Hon kom ihåg att sist vi var här då var jag spårlöst borta alldeles för länge och det var nära en rejäl efterlysning av mej.

 

Äsch! Jag blev koppelfånge för matte ville inte alls ha nån upprepning med att jag försvann medan jag letade Ekorre.

 

Fast jag fortsatte att jobba som bombhund. Eftersom snön låg kvar var de inte alldeles lätta för matte att se men min ypperliga nos kände självklart doften.

 

Kollade en massa andra viktiga saker också och berättade mer för Jenna om den här skog, Inser att nu kommer vi att kunna börja besöka alla mina bra skogar där hon aldrig har varit. Har hur mycket som helst att visa henne.

 

I den här delen av skogen har jag inte varit sen i höstas. Hade självklart varit bättre att få vara på fria tassar, men skitmatte ansåg att jag spanade alldeles för mycket efter ekorrar. Dumheter, jag ska hitta den där sociala ekorren!!

 

Jenna kan minsann rulla! Snö är ointressant men hon hittade nån fläck som doftade alldeles utsökt enligt henne och där passade det att rulla.

 

Vi tränade på stubbalansering också. Gick alldeles utmärkt och gav både godis och beröm.

 

Men vi var inte ensamma i skogen. Nånting fanns det där som Jenna morrade mycket åt, jag hade också span på det som rörde sej. Bara matte med sin usla nos som inte fattade nånting. Jo hon gjorde fånge av Jenna också eftersom hon inte visste vad som rörde sej om det var Vida grisar, Hälge eller nåt annat.

 

Alltså Jenna är smart och lättlärd! Titta här hon letar minsann upp Bombmurklor alldeles på egen tass!! Bra jobbat efter att bara ha sett hur jag gör några gånger.

 

Jag hjälpte henne att markera och vi fick massor med beröm och godis för väl utfört arbete.

 

Men inte bara svamp jag har koll på. Var tvungen att kolla om den låg kvar, saken som kan göra matte lite ledsen.

 

Jo den ligger kvar. En plastflaska som Sigge Svamphund gömde här sin sista vår. Han hittade den och la den bredvid alla Bombmurkor han hittade som markering. Sen gömdes den noga. Mina skogar är fulla av såna minnen efter honom.

 

Detta kallas för samarbete. Vi var törstiga efter allt jobb i skogen. Jag trampade sönder isen så Jenna kom åt vattnet och kunde dricka. Jo jag drack jag också, perfekt detta att hitta vatten i skogen igen.

 

Sen var det bara att gå tillbaka till bilen för att åka hem igen. Vi var väldigt nöjda med skogsrundan, blir förhoppningsvis massor med såna här framöver nu.

Skjutsade hem Jenna och åkte hem och sov.

Eftermiddagsrundan, när klantmatte glömt kameran, var också bra. Först tog jag mej in i Susannes affär och såg till att Dixie fick sin ost.

Sen gick jag och hämtade Sigrid och Micco och gick en sväng med dom. Ska visst hämta dom igen när jag gör min sista runda eftersom deras matte jobbar i kväll.Har hört att i morgon då ska vi inventera en annan skog och dessutom har jag hela flocken samlad.

Låter som om det blir en bra dag.


Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 17:45

Bra måndag, jag fick samla ihop hela min flock. Alltså precis som det ska vara. Matte hade nån plan om att vi skulle gå och göra nåt eftersom det inte regnade.

 

På väg mot det där som var mattes plan så träffade vi Inez som rastade sin matte.

 

Hade sällskap med henne, hon kan behöva se andra vägar än de hon går varje dag. Ungefär nu så började det regna igen så matte ändrade de uttänkta planen.

 

Fast det är nog vår på gång. De sopar bort allt grus från gatorna och det är ett säkert vårtecken.

 

Inez skulle inte fortsätta utan gick hem med sin matte. Vi skulle få leka på de stora fälten eftersom den där andra planen får bli en annan dag.

 

Så jag, Micco och Jenna är på fria tassar. Sigrid hade visat att hon nog hade diverse planer så hon var fånge.

 

Mycket riktigt Sigrid hittade spår och bestämde sej för att den skötsamma perioden var över. Nu skulle hon minsann ge sej iväg och nedlägga något storvilt.

 

Jag och Jenna vi lekte en massa, har faktiskt inte träffats sen i går.

 

Men hörru din skitunge nu tar du och lyssnar på mej!! Ingen fara det ser värre ut än vad det är. Vi hade bara en väldig massa skoj.

 

Än finns det snö så det är lika bra att passa på och springa i den. Tro inte att den hindrar Jenna och hennes korta ben inte. Nä hon är supersnabb.

 

Micco han ville gå hem. Trodde att sätta sej i skogskanten och se deppig ut skulle hjälpa. Gjorde det inte.

 

Jag och Jenna tog ett snack med honom om att han borde vara med oss och ha skoj istället. Visst det hade börjat regna igen men det gäller att göra det bästa av situationen. Vi hade ingen framgång alls tyvärr.

 

Men Jenna vi ska inte brottas, jag försöker fortfarande lära dej hur skönt det är att rulla i snö. Tänk på att snart så finns bara den konstgjorda vid skidbacken kvar så passa på nu. Vägrar ge upp nångång ska hon lära sej, fast det var inte idag.

 

Det var tur att Sigrid fick vara fånge idag. För Vilda grisarna hade bökat massor på den lilla vägen och nedlägga en eller flera vilda grisar det var precis vad Sigrid ville göra. Hade hon varit på fria tassar så hade hon troligen försvunnit länge.

 

Tröttnade på gärdena och skulle gå vidare. Jo vi tänkte faktiskt hälsa på här. Kan ni glömma sa skitmatte. Ingen vill träffa fyra skitiga blöta hundar och dessutom är det ingen hemma. Äsch, jag som trodde att jag tänkt ut nåt bra.

 

Tog vägen genom Ekorrskogen. Tänkte, trodde, hoppades men inte en endaste Ekorre nånstans. Brukar bo många här.

 

Det finns hopp om vår för knopparna börjar vara stora och gröna nu. Att det föll iskallt regn när bilden togs är bara att förtränga.

 

Jenna och Sigrid hittade en massa intressanta dofter medan jag spanade efter alla försvunna ekorrar. Matte vände på sin pinne och såg att det var några små svampar på gång, men de bilderna blev bara skit.

 

Bara att gå hem till ensamhet och elände då. Jag har delat ut min flock i deras olika hemma och nu väntar tråkhemma. 

 

Ute på eftermiddagsrunda. Enligt matte har jag sett bättre ut på bild. Skitsnack! Jag är alltid till min fördel!!

 

Fast jag hade mycket roligt tillsammans med min boll en stund. Men sen började det regna en massa igen så jag ville hem.

Om det låter bli att regna i morgon så ska jag visa Jenna något hon garanterat aldrig har sett och visa vad jag kan.

Min flock är tydligen delad då Jenna på förmiddagen och Sigrid och Micco på eftermiddagen.

Hoppas regn och snö håller sej borta för det kan bli väldigt bra i så fall.


Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 17:50

Enligt matte var jag mer eller mindre medvetslös igår kväll och snarkade högt. 

Lögn!!

Jag var trött efter min superoliga dag och sov, snarka gjorde jag absolut inte det skulle jag ha hört.

Hade inga som helst behov av nån kvällsrunda heller men den fullkomligt oförstående matte släpade ut mej. Kissade på närmaste gräsmatta oc krävde att få gå in och sova.

Så blev det idag. Regnade när jag var på morgonrunda och sen föll det lapphandskar ett tag.

 

Det regnar, men träffas ska vi. Nu kommer det nån kompis i alla fall, bäst att vara artig och möta.

 

Trevligt både Myra och Rick kom. Kommer att bli bra detta trots att det bara regnar.

 

ÄNTLIGEN Jenna. Vi har inte setts sen i torsdags vilket är alldeles för länge sen. Hon blev överlycklig när hon träffade mej igen.

 

Så där vi är i alla fall sex hundar. Bra jobbat av mina kompisar att få med sej de känsliga människorna ut. Hörde nämligen en massa mänskligt gnäll om regn och kallt. Vidhåller att det vore bättre att de gjorde som oss hundar och sprang runt och lekte istället för att stå och prata tråk.

  

Jaha, vad ska vi hitta på nu då? Det gäller att vara överens om vad vi ska göra.

 

Jenna och Myra tävlade i vem som kunde springa fortast. Jenna har så korta ben och Myra extremt långa. Men som de sprang och Jenna var aldrig långt efter Myra.

 

Skoj, Baci kom idag också. Bäst han passar på när han är i Sparreholm och kan komma och ha skoj med oss.

Jenna blev så glad över att träffa sin nya kompis igen.

 

Dalmatiner Tilly och lille Bosse kom också, Vi blev fler hundar än nån trodde att vi skulle bli. Hade en del viktiga samtal oss hundar emellan.

 

Kolla Myra är man Borzoi med långa, långa ben då kan man minsann flyga. Behöver väl knappast tala om att hon vann vårt sprinterlopp. Nog för att vi alla är snabba, men hon är snabbast.

 

Jaga varandra runt grillplatsen är också superskoj Det gällde att göra det bästa av situationen idag och roa oss så mycket som möjligt.

Blött var det och flera hade redan gett upp och lämnat.

 

Sista tokspring. För nu gnällde alla känsliga människor om kallt och blött. Elände för nu tar det en vecka till nästa gång och det är extremt lång tid det.

Fast jag hörde att det pratades om nåt skoj i veckan, hoppas verkligen att det stämmer.

 

Matte stannade vid Tempo och där satt minsann stackars Dixie och passade brevlådan. Hon blev så glad när hon såg matte och berättade att hon behövde ost. Jag blev blåst på sån för jag satt i min bil, fast enligt matte åt jag så det räckte igår ihop med människovalparna.

Hem och sov, inte så mycket annat att göramedan regnet vräkte ner ute.

Gick på eftermiddagsrunda. Inte nån av mina affärer öppna fast jag knackade på. Men jag hade i alla fall tur och träffade min bästa godisutdelare vilket förgyllde tråkrundan mycket.

I morgon har jag hela min flock samlad. Får se vad vi ska hitta på då. Förhoppningsvis låter det bli att regna och vi kan göra nåt skoj.Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:01

Lördagar är alltid veckans bästa dag, men denna blev bättre än bäst.

Fick som vanligt vänta i hundra evigheter innan det var dags att ge sej i väg.

 

Jaha, var är alla? Ska jag ha hundträff med mej själv eller?

 

Ingen fara för Golden Mikko kom. Mycket trevligt att äntligen hitta nån att leka med.

 

Bara några minuter senare så hade det kommit många kompisar. precis som det alltid ska vara.

 

Baci kom. Hans andra gång på hundträff och han uppskattar verkligen att träffa alla trevliga hundar

 

Blev självklart massor med skoj spring. Springa tillsammans med kompisar det är livet det. Här är det jag, Golden Mikko och Nikki som har superskoj.

  Bredvid Leonberger Peggy och Dalmatiner Tilly är Eddie, Han tillhör Sigridmattes ena människovalp och är och hälsar på den här helgen. Länge sen jag träffade honom senast.

 

Självklart var Sigrid och Micco också med. Peggy och Micco hade en massa att prata om medan Baci försökte bli kompis med en Tax.

 

Alltså så här ska hundlivet alltid vara. Massor med kompisar och bara skoj hela tiden. 

 

Sigrid och Micco hittade en människa. Sigrid föredrar för det mesta människor på hundträffarna och nu fanns det visst godis också.

 

Inte en hundträff utan att leka Hunden på snöhögen inte. Som vanligt vann jag, den är min och det är superroligt att knuffa ner kompisarna.

  Eddie och vackra Borzoi Myra blev superkompisar, men han lekte en massa med Atle Västgötaspets också. Alla har alltid skoj med alla.

 

Jag och Dalmatiner Tilly hade en massa skoj med Baci. Hoppas han kommer att hälsa på i Sparreholm ofta så han kan komma och hänga med oss på helgerna.

 

Äsch då, nu har tiden gått för fort igen. Lite sista lek med Tilly och Peggy inann det var dags att åka igen. Men underligt blev det. För helt plötsligt så skulle Sigrid följa med mej medan Micco och Eddie skulle hem till Sigrid. Vi var hemma hos mej en kort stund medan matte käkade lunch och vi grejade lite. Så hamnade vi i bilen.

 

Du Sigrid detta kommer att bli toppen. Matte sa i går att det väntade en överraskning i dag och nu vet jag vad vi ska göra.

 

Hej  mina allra bästa människovalpar Oliver och Adam. Det var ett tag sen sist men nu ska vi ha skoj.

 

Vi gick till det där Djurgår´n. Trevligt för här har vi inte varit på massor med evigheter.

 

Sigrid hittade en enorm vattenpöl som hon försökte dricka upp allt vatten i, fast det klarade hon inte.

 

Vi hoppade upp på en sten och förklarade för Adam att om man som hund befinner sej på stenar brukar det ge gott godis.

 

Adam visade sej vara extremt duktig på att tillverka ostträd. Borde alltid ha honom med oss. Tänk vad många såna vi skulle hitta då.

 

Inte bara träd, det växte minsann ost på stenarna också. Vi städade väldigt noga.

 

Oliver han övervakade vårt ostletande från en stor sten. Stenar är bra för man ser väldigt bra från såna.

 

Sen började han och Sigrid kolla under stenar. De hittade visst maskar och en del andra kryp. Jag var upptagen med att kolla Adam och osten.

 

Sigrid hon älskar mina människovalpar och de älskar henne. Här pussas hon och Oliver.

 

Självklart så gosade vi en massa med Adam också. Måste tacka ordentligt för alla bra ostställen han fixade åt oss.

 

Ostställen var det. Detta var nytt, vi fick städa Adams ena sko för han hade tappat ost på den. Men inga problem vi fick bort allt.

 

Gick till det där utegymet. Oliver är urstark för han lyfte och lyfte.

 

Vi provade att balansera på ett traktordäck, Bra sysselsätttning för det gav godis.

 

Hm, märklig sysselsättning. Oliver staplade bildäck runt Adam. Tror faktiskt att det var bättre att göra som jag och Sigrid och balansera istället.

 

Sigrid och hennes gropmani, den kommer säkert att bli värre nu. Hon började gräva. Då grävde Oliver ner godis som hon fick gräva upp. Nu kommer hon säkert att tro att det går att gräva upp godis överallt.

 

Nu har vi hamnat vid kiosken för Oliver och Adam ville ha glass. Hörru Oliver du vet väl att vi är väldigt sugna på glass?? Hade ingen framgång.

 

Sigrid provade med Adam men det var lika illa där. Han åt men delade inte med sej.

 

Jag får väl ligga här och svälta ihjäl då. Hade faktiskt behövt glass men människovalparna höll avstånd.

 

Ingen fara vi fick glass både jag och Sigrid. Utsökt gott var det, borde få glass ofta.

Sen var det dags att säja hej då till oliver och Adam. Men jag hörde minsann att de och matte pratade om nåt som låter väldigt trevligt. Vi ska alltså träffas snart igen och då kommer det att bli riktigt skoj igen.

Åkte hem via en omväg eftersom vägen var blockerad av nån otäck trafikolycka. Matte var glad för att det gick att vända och att hon kan andra vägar annars hade vi nog suttit i kö i timmar.

Nu är jag trött, jag är faktiskt väldigt trött men mycket nöjd med min superlördag.Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se