wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 31 mars 2019

Stillsam hundträff

Av Wilma Border collie - 31 mars 2019 17:42

Sov mycket gott i natt efter min superdag igår.

Vaknade och gick på morgonrunda, strålande solsken ute. Kändes väldigt bra eftersom jag skulle i väg och träffa kompisar sen.

Sen hördes märkliga ord från matte.

 

Detta är min stackars bil. Det hade utbrutit en snöstorm. Egentligen så hade matte tänkt att vi skulle gått till hundträffen men det blev ändrade planer.

 

Hm, ska jag ha hundträff med mej själv?? Var väldigt övergivet.

 

Snön fortsatte att vräka ner. Hörde att matte pratade om att det nog inte skulle komma så många idag med detta väder.

 

Bra Bamse och Billbo kom. Jag skulle alltså inte vara ensammen.

 

Vi pratade en del, jag berättade om vad vi gjorde i går och så avhandlade vi vad som har hänt under veckan också. Sånt är väldigt viktigt.

 

Jag och Billbo lekte en del, han är skoj att leka med. Men jag gjorde nåt för helt plötsligt hade jag ont i ena frambenet. Bara att ta det lugnare så går det säkert över.

Sen är det så här att på söndagarna ska det vara hundar som leker lugnt, lite rädda hundar och valpar. De som leker vilt kommer på lördagarna. Jag anpassar alltid min lek efter den jag leker med.

 

Kom en liten hund som var med förra söndagen, men då missade jag att umgås med honom. Matte tror att han heter Frasse, men det kan vara alldeles fel. Alla vet ju hur dement hon är.

 

Så kom Sheltien Truls. Han tycker att andra hundar är läsliga och tittade bara på avstånd, Jag var frmme men höll avstånd till honom. Enligt människorna är jag väldigt bra på hundspråk och vet vilka hundar som vill vara i fred.

 

Bosse som fått sommarfrissa kom också, jan och Frasse (om det nu är rätt namn) blev kompisar.

 

Men vad är detta? Jag har blivit koppelfånge och det verkar som om Tommy tänker hundnappa mej!! Jag tänkte inte gå en meter, men när matte följde med så insåg jag att det var nog ingen överhängande risk för hundnappning.

 

Detta är Truls som haft otur och blivit rädd för andra hundar. Blivit påsprungen och nån som bara kopplat loss och släppt fram sin burdusa hund när han var valp.

 

Vi gick lite fram och tillbaka på vägen en bit ifrån de andra hundarna. Truls tyckte att jag var ganska läskig men hade koll på matte sen han upptäckt att det fanns godis hos henne.

 

Träning pågår. Truls husse och Tommy klappar mej och Truls törs vara riktigt nära. Jag vänder bort huvudet från honom för att visa att jag inte bryr mej. Bäst att låta honom titta på mej bara.

 

Skakade tass med Truls husse medan Truls höll sej på avstånd. Men när jag vände svansen till så vågade han smyga fram och lukta lite på mej. Jag visst att han var där men låtsades som ingenting. Man ska inte skrämmas.

 

Så tog matte fram den magiska osttuben. Den kan ingen motstå.

 

Titta!! Truls vågar vara riktigt nära mej. Inte så att han vågade dela ost med mej men vi fick växelvis. Från livrädd till en decimeter mellan våra nosar det är stort det!!

 

Höll på en stund till där på vägen och tränade. Gick så bra och Truls var duktig på att koppla av fast jag var nära. Hörde hur människorna pratade om att jag och Truls ska få träffas ensamma fler gånger. Jag får alltid beröm för att jag har ett otroligt bra hundspråk och vet hur jag ska uppföra mej. Känns bra om jag kan hjälpa en rädd kompis att bli modigare.

 

Gick tillbaka till de andra hundarna. Umgicks med dom och vi ägnade oss mest åt att diskutera viktiga hundsaker.

 

Jaha där går Inez hem och Billbo hade tydligen planer på att hänga med henne. Men det fick han inte utan blev hämtad.

 

Störst och minst lille Taxen Herbert och stor Leonberger Bamse. Viktiga saker hade de tydligen att diskutera.

 

Frasse och Herbert hade också viktiga saker att prata om. Men ungefär nu var det dags att ge upp för idag.

Jag skulle enligt matte vila mitt ben.

Åkte hem och vilade, känns bättre redan. Lätt att trmpa fel när man leker.

Gick på eftermiddagsrunda som var dötrist. Fanns inga jag känner ute och mina affärer har inte förstått att de ska vara öppna när jag passerar.

I morgon ska Jenna hänga med mej och jag hoppas att mattes plan fungerar, i så fall blir det bra. Må snöstormar och annat som kan hindra hålla sej borta.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards