wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 27 mars 2019

Bombhundar och skoj eftermiddag

Av Wilma Border collie - 27 mars 2019 17:41

Mycket bra dag det här.

Inga stormar så matte hade inte några hallucinationer om djupfrysta huggormar och sånt krafs.

Ännu bättre var att idag skulle jag ha hela min flock med mej.

 

Det här kommer att bli toppen. Länge sen jag var här och helt ny skog för Jenna, för Sigrid och Micco var det också ett bra tag sen sist.

 

Kom nu Jenna ska jag visa dej massor med bra saker i den här skogen. Sigrid var fånge som vanligt och Mico han tänkte minsann inte följa med nånstans.

  

Jodå Jenna de kommer, vi får ha lite tålamod bara. Du vet långsam människa då tar det tid.

 

Storviltjägaren hon letade efter spår av vilt att jaga. Men det kunde hon glömma.

 

Micco är inte alls på humör. När han inte fick dra tillbaka till bilen utan var fånge för att följa med så försökte han med taktiken vägra gå. Framgångslös den också. Han brukar faktiskt gilla att vara i skogen men nu passar ingenting.

 

Jo du förstår Jenna att här brukar det växa en svamp som heter Stenmurkla. Såna lönar det sej att markera, men i dag fanns det inga där. Får väl visa för Jenna nån annan dag i stället.

Vi kollade runt massor i skogen, jag visade viktiga saker , vi undersökte dofter och annat spännande.

 

Kom till min Sörmlandsledsetapp. Skulle bara gå en liten bit på den men jag visade Jenna hur bra den är att springa fort på.

 

Alltså detta är två skvallerbyttor som ska föreställa mina kompisar. Jag drog iväg för att kolla ett Ekorrträd. Jenna skymtar bland träden för hon tänker hämta mej och Sigrid står på en sten och har stenkoll på var jag är. Jag som planerat att avvika lite diskret så där.

 

Är ni nöjda nu över erat samarbete? Sigrid som spanade från stenen och Jenna som hämtade tillbaka mej.

Måste öva på att smyga iväg utan att de märker nåt.

 

Dett var enligt matte inte alls bra. Två granar som tröttnat på livet och lagt sej rakt över spängerna. De måste sågas bort så människor kommer fram.

 

Äsch, de är inte ivägen för vandrande hundar så de kan ligga. Jag och Jenna tog oss fram utan problem, bara att krypa mellan stammarna. Fast matte har andra åsikter, de ska bort.

 

Vi kan vi! Skulle kolla om det kommit några Bombmurklor här. Tänk Jenna som bara sett dom en gång kom ihåg och hjälpte mej att markera en. Bra jobbat.

  

Bra jobbat Micco. Han kom ihåg dom från förra året och markerade fint. Fast han fick höra att man får inte alls försvara svamp med en massa fula ord och tänder.

 

Sigrid glömde allt om storviltjakt och hittade en alldeles på egen tass. Massor med beröm blev det. Fanns för övrigt bara två stycken idag. Vissa år är det massor här.

 

Kollade ett par andra ställen där de brukar finnas. Men det var alldeles övergivet, kommer nog inte så många i år.

 

Nä du Micco, det var ingen ostblomning på den här tallen idag. Det har hänt att den blommat men det var inte nu tyvärr.

 

Jenna hittade nån fläck som enligt henne doftade utsökt. Då passar det att rulla, men snö är enligt henne värdelöst.

 

Passade på att visa en massa mer av skogen. Jag som kan den har massor med bra hundställen och nån annan dag så ska vi ta en annan bra runda där. Perfekt detta att det går att komma fram överallt nu.

 

Varmt blev det. Tur att det finns en massa gott vatten i skogen till törstiga hundar. Drack mycket allihopa. Må Vattentjuven glömma bort att komma och stjäla allt vatten i år.

 

Slut på det roliga, dags att lämna hem min flock igen och nu hade Micco bråttom eftersom han förstod att han äntligen skulle få slippa vara i skogen.

Var hemma ett tag och sen påstod matte att det väntade en överraskning.

 

Hamnade vid campingen och där träffade jag Labrador Diza. Mycket trevligt. Människorna hade tydligen pratat med varandra och Diza vill lära sej lite olika rundor här. Så klart jag ställer upp och visar såna.

 

Nu dör äntligen isen! Diza var alldeles verlycklig för hon kunde bada massor, Jag nöjde mej med att doppa tassarna och kolla att vattnet var gott.

 

Visade henne att spårvägen går alldeles utmärkt att springa på. Diza som aldrig gått här hade massor att göra och jag visade en massa viktiga saker.

 

Visade att det lönar sej att klättra runt på stockar. Diza var mycket läraktig men det blev bara skitbilder på det.

 

Vi drog runt inne i Hasselskogen. Jag guidade och visade alla viktiga hundsaker medan matte lärde Dizas matte hur man går där.

 

Ute ur skogen och här hade inte snön dött inte. Varmt var det så Diza kylde ner sej med hjälp av snörull.

 

Va? Jag jobbar som hundguide, då är det väl självklart att jag ska visa Diza min Sörmlandsledsetapp också. Finns massor med viktigt efter den. Fick bara höra dett det kan vi göra en annan gång, typnästa gång Diza och hennes matte är i Malmköping och ska lära sej flera vägar. Korkat jag kunde ha fortsatt guida länge. Men då var det slut på det roliga och hörde bara att vi ses på hundträffen i helgen.

Fast i morgon lär det visst bli ytterligare en sån här bra dag. Matte säjer att det finns mycket trevliga planer med i morgon.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards