wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 26 mars 2019

Inte som det var tänkt

Av Wilma Border collie - 26 mars 2019 18:01

I morse så kliade matte mej, det inträffar vid ytterst sällsynta tillfällen. Max ett par gånger per år. Men så började hon gräva i pälsen.

 

Fästingelände på jakt efter mitt blod. Nu behöver jag ha blodet själv så denna begravdes i toaletten. Nu är de alltså aktiva odjuren.

Så hade matte en plan för vad vi skulle göra idag. Men den ställdes in redan på min morgonrunda. Matte hade svåra hallucinationer och påstod att det blåste runt, djupfrysta huggormar, Piingviner och Isbjörnar. Jo det blåste men inte såg jag allt det där matte partade om inte.

 

Gick och hämtade delar av min flock, i dag bestod den av Sigrid och Micco. Vi kollade om det hänt något spännande sen sist. Hade det inte.

 

Hamnade vid skidbacken för där trodde matte att det skulle blåsa mindre. Vet inte det jag för Micco blåste i väg eller om han rymde på egen tass. Fast han återkom.

 

Sigrid hon njöt för fullt. Snö att rulla på då är livet toppen.

 

Det är skönt, väldigt skönt att rulla på konstsnön. Jag förstår precis varför Sigrid njuter av detta.

 

Jag försökte få igång Micco och leka men han var totalt ointresserad av det idag. Spelade ingen roll vad jag gjorde.

 

Vill ingen leka med mej så får jag väl vara nyttig då. Det här nätet ska säkert tas bort så jag tänkte ge en hjälpande tass. Fick inte alls ägna mej åt nätborttagnig för matte. Otack är hundens lön.

 

Inte nog med den iskalla blåsten det började snöa också, Syns lite vita prickar i min päls.

 

De här stockarna är bra för de ger alltid godis. Var nog tur att Sigrid var fånge för hon höll på att blåsa bort där.

 

Så började det hagla i stället för att snöa. Men vi befann oss nära stugan som Terra brukar hyra så vi lånade verandan där. Någon hade tappat godis på golvet, perfekt.

 

Fast Sigrid ansåg att leta på golvet var för amatörer så hon letade på bordet i stället.

 

Detta är MINEN. När Sigrid går runt med uppdragen överläpp då ska hon vara fånge för då planeras det allt möjligt otillåtet. Var ett antal gånger som hon gjorde sitt bästa för att slippa fångenskapen och dra på otillåtna saker. Men hon misslyckades.

 

Här doftar det spännande. Var tvungen att undersöka mycket och länge.

  

Tog vägen genom Tråkskogen, var ett par veckor sen sist. Vi försökte förklara för matte att det faktiskt gick alldeles utmärkt att gå på den isiga konstsnön. Hon totalvägrade och pratade om att hon inte alls tänkte  göra en Sigrid igen och ligga och rulla.

 

Jag visade att det går utmärkt att rulla utan att försöka slå ihjäl sej och bli dyngsur vilket hände när matte rullade där sist.

 

Så tar ni och skärper till er! Var tvungen att göra en polisinsats när Sigrid och Micco rök ihop. Men det räckte med att jag blängde på dom så var friden återställd.

 

Perfekt! Öppen affärsdörr bara att kasta sej in och matte hade inte en chans att hindra oss.

 

Hej Dixie. Vilken tur att vi passerade så du kan få din ost. Vi visste att du längtade efter den.

 

Vi andra tiggde godis av Susanne medan Dixie försökte få matte att tro att hon inte alls hade fått ost. Hon fick mer.

Lämnade hem Sigrid och Micco och hörde att i morgon kanske den där planen fungerar.

Gick på eftermiddagsrunda. Kom en bil och stannade. Var Tommy som försökte bjuda mej på godis. Jag var synnerligen tveksam. Har hört att man inte ska ta godis från folk i bilar, tänk om han tänkte hundnappa mej?

Ingen fara jag blev inte hundnappad, lyssnade bara på en massa tråkprat, men man kan aldrig vara nog försiktig.

 

Ja jag sitter, men varför pratar du om stanna kvar? Tror inte att jag gillar de har idéerna. Matte backade iväg medan hon hela tiden sa åt mej att stanna kvar.

 

Nä du det där går inte jag på. Jag släppte dej två meter bort och det räcker. Ge hit mitt godis nu, hade du gått längre hade du gått vilse.

Efter att ha gjort många försök så insåg matte att jag inte alls tänkte sitta och se henne försvinna i fjärran.

S tället fick jag göra lite annat, snurra, gå i åttor runt hennes ben och sånt. Det kan jag göra medan jag har stenkoll på att hon inte försvinner.

I morgon lär det visst bli en mycket bra dag säjs det.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards