wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 22 mars 2019

Ytterligare en toppendag

Av Wilma Border collie - 22 mars 2019 17:38

Blev en sån där superbra dag igen.

Min bil användes så hämtade jag Sigrid och Micco. Inte nog med det, jag fick minsann hämta Jenna också. Hennes matte hade lämpligt nog bytt arbetspass idag så Jenna behövde umgås med mej.

 

Ännu bättre jag ska minsann visa Jenna en del av min Sörmlandsledsetapp. Fast vi skulle gå tråkvägen dit. Matte parkerade utanför vägbommen. Nåt om att hon ville kolla i vilket skick vägen var innan vi körde där.

 

Bra val av matte. Förra gången så var det vissa stora problem med skidskobana på vägen och fastna i en backe. Skridskobanan var kvar, fast den hade minskat. För övrigt fanns det spår av att fler än matte haft problem för det var mycket granris på vägen i den lilla backen.

 

Eftersom matte upphört med isrullningar så gick vi på gärdet. Bra sa Sigrid nu ska jag minsann ut och jaga nåt storvilt.

Det kunde hon glömma för matte upplyste om att hon skulle förbli koppelfånge.

 

Gick vidare och jag berättade för Jenna att om man går den här vägen och sen fortsätter på en stig kommer man till min Sörmlandsledsetapp. Jag tyckte att det var en utmärkt idé att ta den vägen i dag, men matte sa att den ska vi ta sen, hon hade akuta behov av att kolla nåt annat.

 

Går det inte att komma loss och jaga diverse Vilda grisar, Hälge och sånt så funkar det tydligen lika bra med hästmonster. I alla fall om man heter Sigrid.

 

Berättade mer för Jenna om Sörmlandsleden. Hade vi tagit den där vägen som jag föreslog hade vi kommit fram här.

 

Fortsatte och kollade en massa väldigt viktiga hundsaker. Massor med spännade dofter fanns det bland annat.

 

Äsch då, blev tillfälligt fångar allihopa för det kom ett par okända hundar längre bort. Men vi skulle in i skogen och göra viktiga saker.

 

Det händer att Sigrid återgår till sitt normala jag. Här brukar den väldigt sällsynta Rökpipsvampen växa, Det kommer minsann Sigrid ihåg så hon kollade noga. Men inte minsta lilla sån hade vaknat. Enligt matte kan det ta många år mellan gångerna och hon letade i åratal innan den behagade visa sej.

 

Micco han hittade ett gryt igen. Blev genast förbjuen att ens tänka tanken att kolla närmare på det. Han blev fånge eftersom vi var nära sjön och han är alldeles för intresserad av isar.

 

Men det var väldigt vad sjön har blivit stor då. Jag har aldrig sett den så här stor. Matte har gjort det nångång för många år sedan.

 

Den här bron var viktig att kolla enligt matte. Hon hade nån hemsk dröm i natt om att den spolats bort av högvattnet och var på drift ute i sjön med stackars vandrare på den. Nu är den kvar, men stiger vattnet bara lite till så kommer den att ligga under vatten.

 

Jenna tyckte att den var väldigt märklig och tvekade att gå över. Men eftersom jag gjort det så hängde hon på mej.

Men matte påstod att vi inte alls skulle ta den vägen. Risken var stor att det skulle vara så översvämmat längre fram att vi inte skulle kunna gå där.

 

Ån mellan sjöarna är strängt förbjuden just nu. Den är alldeles för ström så Jenna fick inte alls prova vattnet som hon tänkt.

 

Matte hittade sån här Håris. Medan hon höll på och tog bilder på den så visade jag Jenna annat viktigt.

 

Här kommer en mycket stolt Jenna. Jag berättade nämligen att i det här området brukar det finnas trevliga gåvor om man jobbar hårt som fyrbent etappledare på Sörmlandsleden.

 

Sigrid och Micco blev ombedda att hålla avstånd för detta var minsann det mest värdefulla Jenna någonsin ägt.

 

Så klart Jenna var stolt. Hennes första Vilda grisskalle. Den skulle hon minsann ha med sej och aldrig någonsin överge. Hon skulle bara veta hur mycket borttappade kroppsdelar från Vilda grisar det går att hitta här. Slutade med att matte fick muta henne och göra fånge av henne för att hon skulle lämna sitt livs fynd.

 

Oj! Här har det blivit en älv av den ganska lilla ån. Vi blev fångar allihop eftersom det var väldigt strömt vatten och matte ansåg inte att vi skulle prova det.

Skulle genetligen ha gått och kollat skärmskyddet också, men det ska vi ta när det är lite torrare för det var alldeles för översvämmat idag.

 

Berättade för Jenna att om matte följt med över bron hade vi kommit fram här. Enligt matte var det lika bra att vi inte tog den vägen för det var rejält blöt och halka i vattnet från hala spänger hade inte den klena människan nån lust med.

 

Nu skulle vi egentligan ha varit på fria tassar igen. Men det kom en hel flock med Hjortar en bit framför oss så vi fick vara fångar. Sigrid hon skulle minsann jaga dom trodde hon. Men det fick hon inte, fast deras spår skulle undersökas i evigheter.

 

Nånstans där inne i skogen är dom. Jag kollade och Sigrid vägde 450 kilo och skulle iväg efter som trodde hon.

 

Så har Tussilagon börjat blomma. Fanns många enligt matte, vi brydde oss inte. Så var det massor med fjärilar vakna också men de vägrade vara med på bild.

 

Hittade ett dike fullt med utsökt gott lervatten. Både jag och Jenna drack mycket av det. Sen var det bara att gå till bilen och åka hem igen.

Hörde att ni tar det till tisdag innan jag träffar Sigrid och Micco och onsdag innan Jenna ska hänga med mej. Ingen ordning på nåt nu tydligen.

 

Eftermiddagsrunda. Mycket trevligt för jag fick sällskap av Dixie. Hon behövde ut och hennes matte var tvungen att sköta sin affär. Alltså tog jag med Dixie.

 

Eftersom Dixie älskar ost så lärde jag henne den otroligt viktiga kunskapen att vissa träd kan ha ostblommor. Det har Dixie aldrig upplevt förut.

  

Men du, det tar tid innan det växer ut nya blommor. Dixie hon städade och städade tror hon käkade upp lite bark också för att dölja alla spår av osten.

 

Berättade att det lönar sej att hoppa upp på bänkar också. Dixie lyssnade mycket noga på mej. Gillar att dela med mej av mina kunskaper.

 

Har lämnat tillbaka Dixie. Men titta här Chihuahua DeeDees katt Doris var minsann och hälsade på i affären. Det var DeeDee också men det blev bara skitbilder på henne. Fick dessutom höra att medan jag var ute med Dixie så hade Jenna kastat sej in och letat efter mej. Hon hade visst spårat mej en bit.

Var inne en sväng på tillfälliga Pryl 7 an också och hälsade på. Bjöd mej på en kaka där.

Nu ska jag ladda för i morgon är det minsann lördag igen efter månader av väntan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards