wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 6 mars 2019

Roligt i dag också

Av Wilma Border collie - 6 mars 2019 18:30

Dagen kunde ha börjat bättre i alla fall enligt matte.

Gick ut för min morgonrunda, gjorde vad jag skulle och kollade av en del nyheter. Medan jag var upptagen med det så hörde jag något märkligt bakom svansen.

Matte hade gjort en Sigrid och låg och rullade på en isfläck. Men med skillnaden att Sigrid njuter och matte sa väldigt märkliga saker. Inte ville hon ha en massa pussar från mej heller.

Hon kom upp och konstaterade att hon var hel, inga brutna ben och troligen ingen omskakad hjärna heller.

Gick hem, tog Kleptoman Leya på bar gärning. Hon hade tagit sej in i skafferiet fått tag på MIN påse med MINA kycklingpinnar och var fullt sysselsatt med att stjäla och gömma dom. Positivt var att jag hann sno åt mej ett par innan matte la sej i och snodde alla.

   

Så där nu har jag samlat hela min flock och vi ska förhoppningsvis kunna på en väg där vi inte gått på väldigt länge.

   

Här bor det faktiskt människor jag känner. Nähä fick inte alls hälsa på för skitmatte.

   

Så äntligen på fria tassar så jag och Jenna började leka. Vi har inte gjort det sen igår vilket är alldeles för länge sen.

   

Den där vägen skulle vi inte alls gå. Visade sej att den var skridskobana och matte tänkte inte alls ägna sej åt fler Sigridrull. Alltså kunde vi ägna oss åt att leka på fälten.

   

Sigrid hon skulle dra och nedlägga Hälge. Fanns gamla spår efter honom och hon bestämde sej för att Hälgejakt det var perfekt sysselsättning.

   

Jenna försökte få i gång Micco och leka. Han var inte alls på humör så hon fick kämpa.

   

Men Jenna är envis så hon fick igång honom till slut.

   

Vi lekte en massa och hade skoj. Så helt plötsligt hade det regnat godis. Jag, Jenna och Micco letade och åt.

   

Sigrid struntade totalt i att söka godis. Hon var fortfarande fullt övertygad om att hon skulle söka upp Hälge. Tänk vad mycket skoj hon missar när hon får sina korkade idéer.

   

Som här jag och Jenna leker fast det ser ut som om jag tar henne i örat för uppfostran. Hennes stora öron är faktiskt greppvänliga.

   

Men nu kommer det att bli trevligt. Jag fick span på nåt och var tvungen att springa och kolla.

   

Hittade Frasse och Bosse. Mycket trevligt för det var länge sen jag träffade dom. De hade spårat oss en bra bit och haft väldigt bråttom för att hitta oss. Gillar verkligen när kompisar bli så glada. De och Jenna har aldrig träffats men de blev kompisar på en gång.

   

Sigrid struntade fullkomligt i dom. Men deras matte passade. Tror hon beklagade sej för att hon inte alls fick jaga Hälge.

   

Bosse han blev alldeles dödligt förälskad i Jenna, Hon var minsann den allra vackraste tik han nånsin träffat.

   

Blev en massa lek med dom också. Jag övervakade en stund så allt gick rätt till, men inga polisingripanden behövdes.

   

Jag Frasse och Jenna hade en massa skoj tillsammans. Så här ska det vara, jag gillar när jag har många kompisar att umgås med.

   

Äsch, slut på det roliga. Dags att röra på sej och vi blev fångar allihopa för att inte börja drälla runt på människors tomter. Hade sällskap med Frasse och Bosse ganska länge. Mycket trevligt.

Men sen skildes vi åt och jag delade ut min flock i deras olika hemma.

Gick hem och nu började den klena matte att gnälla. Hennes nacke gör tydligen ont efter den där rullningen på isfläcken. Hört talas om att betala för att bli av med den.

   

Eftermiddagsrunda och jag försöker berätta för matte att innanför dörren står Dixie och är såååååå sugen på ost- Alltså måste jag faktiskt få gå in. Fick gå in och Dixie fick sin livsnödvändiga ost.

Sen har jag mest försökt att undvika att lyssna på mattes gnällande om den där nacken. Jag hoppas hon har lärt sej att det inte är lämpligt att människor ägnar sej åt samma hobbys som vi hundar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards