wilmablogghund

Alla inlägg under februari 2019

Av Wilma Border collie - Måndag 4 feb 18:23

Började med en massa strul. Jag gick för att hämta Sigrid och Micco.

   

Detta är jag som tänker hämta mina kompisar och katten Nisse som vill in och värma sej.

   

Detta är mattes nycklar och ett j*kla lås! Nyckeln fastnade, dörren gick inte att låsa upp. Matte grejade, sa saker som inte ska upprepas, grejade ännu mer sa ännu värre saker. Ringde till Sigridmatte och talade om att nu var det illa. Sen tog hon till den extremt onda häxblicken och på nåt märkligt sätt skrämdes låset så mycket att det öppnade sej och släppte i från sej nyckeln. Alltså kom Nisse in och de andra ut. Låset behövde viss övertalning för att släppa ifrån sej nyckeln sen också.

   

Så äntligen är hela min flock samlad. Nu ska vi hitta på nånting.

   

Av nån märklig anledning så tror matte att det snart kommer att börja gå rykten i Malmköping om den hemska människan som släpar runt på en stackars hund som ligger på rygg hela tiden. Sigrid ansåg att hon skulle ligga och rulla överallt och vägrade resa sej.

   

Nä du Jenna vi kan inte ta den här vägen det är så enormt mycket snö att vi skulle inte komma fram.

   

Gick till skidbacken. Nu är det väldigt begränsat var det går att ta sej fram tyvärr. Lär baar bli tråkvägar tills snön sjunkit ihop en del. Men jag och Jenna vi jagade varandra, sprang snabbt som attan och hade superskoj. Notera gärna hur snygg jag ligger ner vid kurvtagning

   

Så lekte vi en massa tillsammans med Micco också. Sigrid den förskräckliga satt fast i sitt koppel och försökte dra på äventyr.

   

Hoppsan!! Micco hamnade ute i lössnön och försvann nästan. Den lilla svarta picken mitt i bilden ska föreställa honom.

   

Jenna tänkte ge en eller annan hjälpande tass i fall han inte skulle kunna komma upp. Men han löste det på egen tass.

   

Gick vidare på vår tråkrunda fast vi hade roligt mest hela tiden. Vi kan roa oss tillsammans mest matte som gnäller över tråkrundor. Fast visst vore det bra att kunna åka till alla skogar.

Jag och Jenna hade en massa skoj i ett dike. Var väldigt roligt att stoppa ner henne i snön.

   

Matte lyckades tappa en av sina extraklor och använde bänken vid Terras stuga för att få tillbaka den där den ska sitta. Micco han ansåg att dörren skulle öpnas så han kunde gå in. Men ännu dröjer det många månader innan Terra kommer och bor här.

   

Nå kommer du den här veckan eller? Ska det ta sån tid att få dit den där extraklon?? Vi har faktiskt en hel del mer att pyssla med.

   

Sigrid hon trodde att hon skulle kunna hoppa upp på en av de kända godisstenarna. Men det gick inte var alldeles för mycket snö i vägen.

   

Hade faktiskt tänkt att vi skulle gå här, men det var bara att glömma. Sigrid och Micco skulle troligen ha drunknat i snön och blivit jobbigt för mej och Jenna.

   

Lyckades hitta ett annat ställe där det gick att ta sej fram eftersom det gått människor där. I skogen var minsann istiden kvar.

   

Trevligt vid skidbacken så träffade vi Rick som rastade sin matte. Han letade också efter ställen där det gick att ta sej fram.

   

Umgicks en stund medan människorna pratade tråk. Typ vilka ställen man möjligen kan gå på och vilka som ska undvikas.

   

Detta är Malmköpings livsfarliga Border collie som bestämt att Corgie är den ultimata lunchen.

   

Nä så illa var det inte alls. Bara jag och Jenna som lekte lite våldsamt.

   

Efter att ha pulsat fram genom snömängderna så var det väldigt skönt att komma ut på den plogade gatan igen. Mycket lättare att gå här.

Lämnade hem Jenna och sen lämnade jag Sigrid och Micco. Matte sa saker igen och fick ge låset extra elaka blickar innan det behagade låsa upp sej och lämna tillbaka nyckeln. Skulle visst komma nån och titta på det på eftermiddagen.

   

Hemma så hade den här lilla söta alldeles oskyldiga Maine coonen roat sej. Kleptoman Leya har en ny hobby. Nu hade hon städat i tvättkorgen och plockat ur massor med strumpor och underkläder och placerat i sängen. Matte hade åsikter igen. Så skulle hon ta en bild på den lilla söta oskyldiga katten. Men se bli fotograferad det har Kleptomanen alltid avskytt. Nu försökte hon stjäla kameran. Bita i kameraremmen och slå på kameran med tassarna i försök att komma över den. Hon misslyckades, men matte fick kasta mängder med märkliga suddiga bilder.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Söndag 3 feb 17:57

Det trillade ner en och annan snöflinga i natt.

När jag skulle gå ut för morgonrundan var det inte alldeles enkelt att få upp porten

   

Det var nog ett par flingor som kom under natten för det var rejält snödjup. Tur att jag har lite längre ben och är vältränad.

   

Efter att ha varit hemma ett tag så skulle jag ut igen . Hittade bilspår att gå i var lite enklare än snön. Tur att inte Sigrid och Micco var med för de hade troligen drunknat i snön.

   

Men sen kom vi till ställen där de fantastiska snöröjarna hade plogat. De stackarna har det inte lätt nu.

   

Är det verkligen möjligt? Detta är vägen mot Ossys hemma och det är Tråksöndag. Ska jag ha sån tur att det händer något roligt i dag också?

   

Fantastiskt! Det är hundträff på gång för Borzoivalpen kom nästan samtidigt som mej. Med tanke på vädret och att det fortfarande snöade så trodde vi inte att vi skulle bli så många idag.

   

Men det kom flera Kelpie Ella kom och stora Leonbergerhanen med sin kompis. Detta kommer att bli superbra.

   

Blev en del lek i snön. Snö är skoj.

   

Så kom Ossy äntligen ut. Hans husse slet med att ploga överallt men åkte hem och släppte ut Ossy.

   

Det är lugnare på söndagarna så vi har lite mer tid till viktiga samtal oss hundar emellan. Ossy och Borzoien (som matte kommer att lära sej namnet på vilket årtionde som helst) hade nåt viktigt att prata om.

   

Självklart så var det en massa lek också. Måste passa på när tillfälle ges.

   

Vad jag och Ossy pysslar med? Jo vi la oss ner och tog ett snack om viktiga saker medan de andra funderade på vad vi gjorde.

   

Men titta det kommer fler tappra hundar!!!!!!! Otroligt med tanke på snökaoset så blev vi faktiskt åtta hundar som hade trevligt tillsammans.

   

Jag och Ossy fortsatte med våra mycket viktiga diskussioner. Har en hel del att prata om just nu.

   

Umgicks mera ett tag innan det var dags för alla att ge sej hem igen.

   

Fast jag och matte följde med Anne och Ossy in ett tag. Jag slappade på soffan medan människorna fikade och pratade mängder med tråk.

   

Sen när vi skulle gå så hjälpte jag Ossy att tigga godis. Mer effektivt om man är två, borde ge bättre utdelning.

   

Ute hade det slutat snöa och solen kom fram. Vackert är det och snön behövs om vi ska ha nåt vatten. Fast alla bra skogar de är bara att glömma ett tag framöver.

Gick hem och slappade mycket nöjd över att det inte blev en tråksöndag.

   

När jag skulle på eftermiddagsrunda så bestämde sej matte för att försöka hitta Pelle Peugeot under all snö. Det går faktiskt fort och enkelt med den här borsten. Egentligen avsedd för att ta bort päls från mattor men enligt matte super när snön ska bort från bilen.

Gick en sväng, träffade först Rocky och sen Rottis Helga.

Nu påstår matte att hon nog ska skotta fram bilen från snövallarna. Jag tänker vila mej i form för i morgon ska jag ha hela min flock med mej. Vad vi ska hitta på då det visar sej.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Lördag 2 feb 18:24

Som vanligt tog det alldeles för många månader innan det blev lördag igen. Men idag var det dags igen.

Väntade som vanligt i massor med timmar efter morgonrundan innan det var dags att ge sej iväg.

   

Så framme och som de artiga hundar vi är så hälsade både jag och Sigrid ordentligt på Ossyhusse. Sigrid kan visa sina bästa sidor så länge det gäller människor.

   

Detta är ett försök till hundnappning av mej. Ossyhusse tog mej och tyckte att jag kunde åka sån där Mule med honom, Anne och Ossy. Jodå jag har åkt Mule, men då har matte varit med. Tro inte att skitmatte försökte rädda mej, nä hon stod bara och skrattade

 


Nä jag ska inte åka nånstans jag tänker minsann vara kvar och ta emot alla kompisar som kommer. Hoppade ur snabbare än jag kom in.

   

Så kom den trevliga Aussiehannen som demensmatte säkert kommer att lära sej namnet på om några år eller så. Honom har jag haft mycket skoj med

   

Sigrid den förskräckliga hade åsikter. Men han brydde sej inte om hennes mordhot.

   

Strunta i henne, vi leker i stället det är mycket roligare.

   

Hade en del samtal om veckan som varit, människoträning och vad vi förvntade oss av dagen. Viktiga hundgrejer detta.

   

Så det kommer ännu fler. Jätteskoj och vi hälsar självklart alla välkomna. Ingen ska uteslutas ur vår gemenskap inte.

   

Men Sigrid henne gav minsann matte bort till Ellas ena husse. Nåt om att ta henne och återlämna henne om nån månad när vinterhumöret har gett sej och hon är sitt vanliga trevliga jag igen.

   

Vi har så skoj och nu med en massa snö är det ännu roligare. Springa i den är en utmaning och man landar mjuk vid brottningsmatcher.

   

Jenna kom och röjde loss med alla. Här är det jakt på Dalmatinern.

   

Det är inte bara Sigrid som skaffar sej snöbollar i pälsen. Aussien var bra på det han också.

   

Golden Mikko och Beagel Mimmi samarbetade och lyckades brotta ner Leonberger Peggy. Det är verkligen en bedrift.

   

Inte bara lek inte. Var en massa viktigt mingel också där vi har en del djupa diskussioner om väsentliga hundsaker. Alltid kommer det upp en massa viktiga saker.

   

Ossyhusse hade grejat och gjort ett stort snöberg där människovalpar kan åka slang. Jennas människovalp hade väldigt skoj och åkte mycket.

   

Jag och Ossy ansåg att matte skulle bjuda på nåt gott. Jo vi fick faktiskt, behöver energi.

   

Sigrid hon slår rekord i att vara sur. Sitta och blänga eller hitta nån människa att prata med. Vara med och ha skoj det är under hennes värdighet nu.

   

Körde ett sista rýck med mer skoj innan det var dags att skiljas åt igen. Som vanligt gick tiden alldeles för fort.

   

Skulle till sjön på väg hem. Det var väldigt vad det var mycket människor på isen då.

   

Hände märkliga saker där. En del spelade Strykjärnscurling, märklig mänsklig sysselsättning.

   

Så sågade de fram stora isblock i sjön också. Tyvärr kom jag aldrig så nära att jag kunde kontrollera vattnet.

   

Men isen på sjön är bra tjock. Alltså ingen fara att ägan oss åt isrejs inte.

Träffade en del människor jag känner och hundar som varit på hundträffen. Ossy var också där.

   

Rottis Helga var där och hon funderade tydligen på en karriär som den första hunden som spelar Strykjärnscurling. Fast hon hade ingen framgång. Såg att hon inte alls fick hålla på med dom.

   

Så tog matte fram en present som jag fått av Kelpie Ella. Kött från nån som heter Fasan. Har jag aldrig käkat förut. Utsökt gott tyckte både jag, Sigrid och Micco. Storviltjägaren Sigrid kanske skulle ta och lära sej jaga såna så vi får sånt ofta.

Hemma så somnade jag gott. Är alltid så skönt trött efter att ha haft en massa skoj.

Gick på eftermiddagsrunda. Träffade Jenna som blev alldeles överlycklig var flera timmar sen vi sågs senast.

I morgon är det söndag. Undrar hur den blir. Kan bli en sån där tråkdag eller så kanske det blir lika bra som förra söndagen när det helt plötsligt var hundträff igen.


Av Wilma Border collie - Fredag 1 feb 18:32

Har haft en sån där alldeles vanlig hunddag.

Hämtade Sigrid och Micco för nåt skulle vi hitta på att göra.

   

Vi träffade Smilla, mycket trevligt tyckte jag och Micco , Sigrid ansåg självklart något annat. Sen fick vi syn på nåt som såg mycket trevligt ut.

   

Det var Frasse och Bosse som var ute och rastade sin matte. Sigrid den förskräckliga skulle självklart försöka döda två. Men det misslyckades hon med.

   

Detta är en typisk Sigrid demonstration. Får man inte döda så så vänder man ryggen till och låtasa som vi andra inte existerar.

   

Jag var i alla fall artig och pratade en massa med Bosse. Man ska vara artig och trevlig mot sina vänner.

   

Micco var också artig och umgicks med båda två.

   

Skildes från dom och skulle hitta på nåt. Ansåg att jag och Micco skulle leka. Han var med på idén så vi hade en massa skoj ett tag.

   

Men jag råkade ut för Sigrids humör. När hon inte kom åt Micco så försökte hon slita strupen av mej.

   

Nu kan jag hennes attacker så jag klarade mej med livet i behåll.

   

Det är minsann service. Någon hade skottat bryggan åt mej.

   

Detta var märkligt. De har skottat bort snön och målat ringar på isen. Fast det ska visst spelas strykjärnscurling där i morgon.

   

Sigrid trodde hon hamnat i paradiset. Hon rullade och rullade på den framskottade isen.

   

Provade jag också fast valde ställe med mer snö. Känns bättre att rulla i sån.

   

Märkligt nu växer det granar på isen. Fast det har visst att göra med att de ska ta upp en massa is från sjön i morgon.

   

Hm ska nog klaga. Varför var inte den här bryggan skottad? Det är enklare att kolla dom när de är befriade från snö.

   

Gick vidare och tog spårvägen, där fanns det en upptrampad stig att gå på. Matte så noga till att inte tappa Sigrids koppel.

   

Men vad pratar du om? Vi brukar faktiskt gå i den här trappen. Matte vägrade efter som den inte skottas och enligt henne var mer eller mindre oframkomlig.

   

När jag skulle lämna hem Sigrid och Micco så kom deras katt Nisse och berättade han han minsann varit ute i flera veckor. Hade han inte alls för han gick ut när jag hämtade dom. Släppte in Nisse och lämande de andra två.

Gick hem och sov ett tag.

   

Eftermiddag och jag har tagit mej in på tillfälliga Pryl 7an. Snälla Elisabeth ge mej något att åta. Jag är så hungrig får aldrig nåt att äta hemma.

   

Jag fick en smaskig kaka och en bit hundgodis. Mycket välbehövligt.

   

Lika bra att hälsa på hos Susanne också. Men det ser konstigt ut där inne. Har Dixie krympt??

   

Så illa var det inte. Dixie var hemma men Chihuahua Dee Dee var där och hälsade på. Hon dansar minsann på bakbenen när hon tigger godis.

Nu ska jag vila mej i form. För i morgon väntar alla kompisar med lek, mingel och en massa trevligt umgänge.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se