wilmablogghund

Alla inlägg under februari 2019

Av Wilma Border collie - Onsdag 20 feb 18:27

I dag skulle det bli en bra dag med hela min flock samlad. Såna dagar gillar jag.

   

Hämtade Sigrid och Micco. Men Sigrid ansåg att det är glassväder och tänkte inte gå nånstans utan sin glass. Nu fick hon lämna den hemma för enligt matte blåste det djupfrysta huggormar.

   

Så även Jenna är hämtad och nu ska vi hitta på nåt. Innebar att försöka hitta ett ställe utan en massa skridskobana och den där isande blåsten och där vi skulle kunna leka på fria tassar.

Fast vi har minsann span på nåt. Där framme är Inez som rastar sin matte.

   

Blev en ordentlig hundröra när alla skulle hälsa på alla samtidigt.

   

Inezmatte förstod att vi behövde godis så hon bjöd oss.

   

Sigrid ansåg att hon behövde mer så hon visade nästan alla konster hon kan bara för att komma över mera. Hon lyckades.

   

Vi ville leka, men det är inte lätt när fyra av fem möjliga hundar är koppelfångar. Matte vägrade släppa oss eftersom vi var alldeles för nära trafikerade och hala gator.

   

Vad pratar ni om? Tycker att det låter riktigt trevligt.

   

Perfekt Inezmatte sa att vi kunde få leka på Inez tomt, Den har staket och inga skridskobanor.

   

Alltså det finns hopp om Sigrids återgång till sitt normala jag. Hon var minsann med och lekte och försökte inte ens döda Inez. Även när Sigrid är sitt normala trevliga jag så brukar hon mordhota Inez. Leka det har hon inte gjort på massor med evigheter men idag passade det.

   

Jenna hon hade fullt upp med att verkligen inspektera allt. Hon har bara varit en snabbis hos Inez en gång.

   

Men så hittade Sigrid ett gammalt tuggben som Inez grävt ner. Det ansåg Jenna att hon skulle ha så det blev en vild jakt på Sigrid.

   

Ha, ha de förlorade båda två. Sigrid tappade benet och det snodde Micco.

   

Jag gick in en sväng och hittade ett ben där. Mycket gott var det och jag kunde käka i lugn och ro medan de andra jagade varandra ute på tomten.

   

Fast sen var vi tvungna att hjälpas åt at bevaka Inez tomt. Det rörde sej minsann både människor och ett par hundar utanför.

   

Detta är den vilda jakten på Micco. Han fyndade ytterligare ett ben. Jag, Inez och Jenna ansåg att vi skulle ha det. Gick inget bra för Micco försvann med benet och grävde ner det under en buske.

   

Sen gick han till matte och försökte tigga godis. Typ jag har inte fått nåt ben ge mej godis. Men han hade ingen framgång, så lättlurad är inte ens matte.

   

Jenna hon vill alltid kramas med mej och berätta att jag är den allra bästa Border collien hon känner. Jag tar självklart emot all sån uppmärksamhet, mycket trevligt när nån uppskattar mej.

   

Alltså Inez måste ha nån märklig benodling på sin tomt. För helt plötsligt hittade jag ett nytt. Nu gäller det att springa snabbt. Jag vann och fick ha fyndet i fred.

   

Jenna lyckades också hitta mer. Tydligen växer tuggben väldigt bra i snö och mjuka och trevliga blir de också.

   

Lämnade Inez och skulle gå en sväng till. Tog gator som vi sällan går på.

   

Mycket spännande dofter där. Sigrid hittade en massa spår efter hanar bland annat. Hon börjar nog planera för att lukta gott.

Sen återstod bara det lämna mina kompisar i sina respektive hemma. Hörde att Jenna träffar jag igen på fredag, men Sigrid och Micco i morgon.

Eftermiddagsrundan då hade jag planerat för affärsbesök. Gick inget bra, stängt överallt. Elände blåst både på godis och umgänge.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Tisdag 19 feb 18:22

Hörde talas om att i dag skulle vi åka till Eskilstuna.

Hämtade Sigrid och Micco och informerade om att vi skulle säkert besöka Köttbullerstaurangen.

Vi åkte, hann en liten bit innan matte insåg att nåt var fel, hon tog en annan väg ut ur Malmköping och lyckades i en rondell med att svänga hemåt i stället för att åka rakt fram. Efter att ha varvat en annan rondell så blev det i alla fall rätt.

I Eskilstuna passade vi bilen medan matte gjorde nåt tråk. Fördrev tiden med att prata om de smarriga köttbullarna som väntade.

   

Alltså detta är bara för mycket! Matte har ställt bilen utanför vår restaurang och försvann ensam!!!!!! Vi var blåsta på köttbullarna. Ingen risk att hon skulle käka upp dom i alla fall eftersom hon är vegetarisk.

Usla ursäkten var att hon skulle bara lämna nåt till sin mamma och dessutom skulle hennes mamma bort och inga köttbullar var tinade.

Passade bilen igen medan nån tråkmat handlades.

På väg hemåt passerade vi Sigridmattes jobb. På håll såg matte nån vänta på bussen, varvid hon bestämde sej för att det var nog Sigridmatte. Alltså saktade hon in och tänkte plocka upp personen. Bara det att det var en gammal människa med rullator!!!

Alltså denna är vi ute och åker bil med!! Ett under att vi inte försvinner spårlöst för all framtid.

   

Äntligen ute ur bilen och vi är hemma nära sjön. Jag och Micco lekte en hel del.

 


Så provade vi att käka gräs. Nä det här övervintrade är inget gott, bara att hoppas att det goda färska kommer snart.

   

Men är det verkligen möjligt?? Trodde att jag drabbats av hallucinationer.

   

Nä isen håller på och dör och det var isfritt vid hundbadet. Om ni bara visste vad gott det är med sjövatten. Har inte druckit sånt på evigheter.

   

Sigrid hittade sand som gick att gräva i. Hon grävde och grävde. Många djupa och livsviktiga gropar blev det. Den som närmar sej hennes gropar riskerar en mycket plågsam död.

   

Eftersom vi blev blåsta på de goda köttbullarna så käkade jag bark. Måste försöka bli mätt på nåt i alla fall.

   

Provade att flyga. Går utmärkt att flyga mellan borden här. Får jag träna en del så kan jag säkert flyga ännu längre.

   

Micco ska aldrig mer försöka påstå att han fryser. Kan man plaska runt i sjön i februari då är man inte frusen.

   

Fast när han slutade bada så kollade vi bryggorna. Mycket viktigt och Sigrid bara grävde. Matte lät henne vara lös med släpande koppel. Hon glömde allt om jakt eftersom det bara skulle grävas.

   

Det är nånting där uppe? Kan det möjligen vara en social Ekorre?

   

Blev anklagad för att vara extremt förvirrad för jag satt och stirrade på nåt skräp som fastnat i trädet. För övrigt bör inte matte prata om förvirring efter hennes konstiga saker på förmiddagen.

   

Otroligt!!!!! Helt plötsligt kom Sigrid ihåg att hon kan det där med inkallning. Vore trevligt om hon hinner vara normal en stund i alla fall innan det är dags att bli hormonhäxa.

   

Normal och normal…………….helt plötsligt så skulle Micco dö igen. Slutade med att jag var tvungen att vara polis och Micco sökte skydd hos mej.

   

Inte bara sand som det ska grävas gropar i. Jorden skulle också provas Samma sak där, vi fick inte närma oss för då kom dödshoten.

   

Om Sigrid grävt och stoppat huvudet i de viktiga groparna? Nä det kan väl ingen tro så ren och fin som hon är.

Gick till bilen och skjutsade hem dom till sej. Jag åkte hem och sov.

   

Äsch! Varför har inte tillfälliga Pryl 7an öppet när jag passerar??

   

Se till att öppna dörren!! Du ser väl att Dixie vill ha ost! Jo jag kom in och Dixie fick sin ost.

   

Lyckades hitta ett ställe på Heden som inte var skridskobana. Min boll så klart jag vill leka med den. Var länge sen sist.

   

Hade mycket skoj med den en stund, men sen började det regna så jag ville hem.

I morgon har jag hela min flock samlad. Får se vad vi ska hitta på då.

ANNONS
Av Wilma Border collie - Måndag 18 feb 18:29

Blev väldigt bra i dag också.

Började med att samla ihop hela min flock. Gillar när jag har den samlad, desto fler kompisar desto bättre.

   

Så där, vi hann passera skidbacken innan den öppnade. Vi som sköter oss lekte en del. Jag planerade egentligen för lite kurs med Jenna i snörullning, men det blev aldrig av.

   

Fången hon hade som vanligt en massa storslagna planer. Men det hjälpte inte hur mycket hon än försökte att ge sej i väg. Vi andra hade en massa skoj.

   

Jaha så blev vi fångar allihopa. Men eftersom jag sett vad matte pysslat med så berättade jag för de andra att detta skulle bli toppenbra. Bara att invänta mattes återkomst.

   

Matte försvann och ägnade sej åt att skvätta blod om kring sej. Vi skulle alltså ÄNTLIGEN få spåra igen.

   

Hon kom tillbaka efter att vi väntat i många långa evigheter. Sigrid var så taggad att hon kastade sej i kopplet och skulle i väg helst i förra veckan. Hennes normala 4,5 kilos vikt ökade till nåt ton enligt matte.

   

Vi fick spåra på fria tassar allihopa. Hade matte försökt ha oss som fångar hade hon åkt i backen. Som vi längtat efter detta. Jenna som bara gjort det en enda gång tillsammans med mej och Ossy var superduktig.

   

Vi hittade slutet och där fanns det massor med smarriga köttbullebitar att leta efter. Fast det var bar konstigt att göra detta utan Ossy. Han älskade spår så matte brukade se till att han kunde vara med.

   

När vi var klara så kollade vi av en massa andra viktiga saker i området. Hade en hel del att pyssla med.

   

På väg tillbaka så blommade Ossys favoritbjörk med en massa ost. Vi rensade den ordentligt. Vårt sätt att visa att vi alltid kommer att minnas vår fantastiska kompis.

   

Sigrid blev fånge igen eftersom vi var nära det som var Ossys dagis. Där tror hon att hon ska jaga deras katt vilket självklart är förbjudet. Men hon försökte spåra en massa annat istället.

   

I bland tar det sin lilla tid att reda ut koppeltrassel. Vi skulle bli fångar för Tråkskogen hade bara skridskobanor till stigar och vi skulle ta en annan väg.

   

Gick på gator som det var länge sen vi gick på. Fanns mycket intressant där.

   

Micco hittade nån fläck som var extra intressant. Men han stackarn hann knappt börja undersöka den innan Sigrid kissade över vad det nu var,

   

Passerade torget. Tydligen många hundar som använder den här stora krukan som toalett för det fanns massor med dofter där. Ungefär nu kom matte på att det kommer inte att dröja alltför länge innan det är dags för Sigrid att börja lukta gott och bli Hormonhäxa.

   

Men titta där kommer Dixie! Henne var det länge sen vi träffade.

   

Stackars Dixie har inte fått ost på evigheter. Hon njöt verkligen när matte tog fram den.

   

Så träffade vi allra bästa godiskompis också. Hundlivet kändes verkligen bra.

   

Lämnade hem Jenna. Gick hem med Sigrid och Micco. Deras katt Nisse längtade väldigt mycket efter mej så han skulle kunna komma in. Fast inne så försökte Sigrid döda honom. När inte det gick så råkade Micco illa ut. Jag gjorde några polisingripanden innan jag lämnade dom.

   

Eftermiddag och jag har hämtat Jenna för en runda. Vi hade så tur att vi träffade Dvärgschnauzer Åke. Väldigt trevligt med umgänge ett tag.

   

Så skulle vi passa affären i ett par minuter. Då hade vi sån tur att vår allra bästa godisutdelare kom igen.

Gick en sväng och lämnade hem Jenna. Hörde att nu ses vi på onsdag.

I morgon är flocken alltså mindre bara Sigrid och Micco.

Av Wilma Border collie - Söndag 17 feb 18:23

Bara att inse att söndagar är numer precis lika bra som lördagar. De där hemska ensamma tråksöndagarna är ett minne blott.

Hade träff med Sigrid och Micco och sen hamnade vi alldeles rätt.

   

Jag inledde med en del avkopplande rullning. Tänkte mjuka upp kroppen inför vad som väntade.

   

Bara det att jag kan minsann upptäcka en Ekorre på hur långt håll som helst. Alltså drog jag till skogen. Jag syns som en prick inne bland träden och där var Ekorre. Försökte förklara att det hade inte kommit några kompisar ännu så den kunde väl umgås med mej en stund. Tråkekorre! Den vägrade.

   

Gav upp och det började komma kompisar som denna snygga Leonbergerhane som heter nåt som dementa matte glömt.

   

Tjoho, det kommer fler, det kommer att bli alldeles underbart idag också!

   

Jenna kom. Mycket trevligt för vi har inte setts sen i fredags och det är alldeles för länge sen.

   

Blev självklart en massa lek. På söndagar kommer det många hundar som inte är med på lördagarna så kompisarna varierar.

   

Ella och Golden Mikko börjar bli riktiga kompisar, de hade mycket att prata om.

   

Jag hade en massa skoj med Beagel Mimmi. Hon och jag gillar att leka tillsammans.

   

Sigrid som föredrar människor smörade en massa för Jennamatte. Tydligen hade hon en massa att berätta

   

Självklart var det inte bara lek. Det förekom en massa viktiga diskussioner också, men vad vi pratar om det angår bara oss inte människorna.

   

Jenna hon vara bara tvungen att berätta för mej att jag är den allra bästa Border collien hon vet.

   

Kelpie Ella hade en massa skoj tillsammans med en hund som DenDärOutsägligtDementa glömt namnet på.

   

Vackra Borzoi Myra kom också. När hon började vara med tyckte hon allt var superläskigt. Nu minglar hon runt och leker med oss som om hon aldrig gjort annat.

   

Mimmi behövde fylla på sitt energiförråd och tiggde framgångsrikt av matte.

   

Sigrid minglade runt i dag också. Hördes inga hot och de här två Dvärgschnauzrarna fattade hon tycke för.

   

Mycket skoj var det hela tiden. Massor med lek och annat roligt.

   

Vi lekte hunden på täppan på en snöhög. Mimmi vann och var mycket stolt.

   

Ella hittade sin favvis Dalmatinern och hade roligt.

   

Rick och Micco hade nåt sånt där oss karlar emellan samtal.

   

Jag och Jenna var inte sämre vi, kom på att vi hade en hel del att diskutera.

   

Så råkade matte ta fram osttuben. Det blev nån slags samling kring den och matte. Tror att nästan alla närvarande hundar var framme och bjöd sej på den.

   

Jag, Ella, Golden Micco och Borzoi Myra hade en väldig massa skoj.

   

Fast här vete sjutton vad Mikko leker med osäker på om det är Myra eller möjligen en känguru.

   

Som vanligt gick tiden alldeles för fort. Helt plötsligt hade alla gått. Men jg, Sigrid, Micco och Ella tog med våra människor in till Tommy. Skulle visst fikas och pratas mänskligt tråk. Sigrid placerade sej hos Ellas ena husse och berättade att ingen nånsin bryr sej om henne.

   

Ella fick prova att vara knähund hos Tommy. Hon var lite misstänksam men kommer säkert att komma på att det är faktiskt väldigt trevligt.

   

Detta kallas för hundfika. Samling runt Tommy som delade ut välbehövligt godis till oss alla.

Sen var det dags att gå hem.

Men jag har hört att i morgon har jag hela min flock samlad och vi ska få göra når skoj. Har minsann sett vad matte tagit fram så det kommer att bli väldigt bra.

Av Wilma Border collie - Lördag 16 feb 18:17

Som vanligt tog det alldeles för lång tid innan det blev lördag igen. Men i dag var det dags.

Väntade i massor med timmar efter morgonrundan innan det enligt matte var dags att ge sej iväg.

   

Var är dom?? Det är bråttom och mina kompisar släpar troligen runt på en extremt långsam människa.

   

Äntligen! När ska människor lära sej att vi hundar alltid har bråttom till våra viktiga saker?

   

Hälsade på inne hos Tommy först. Mycket trevligt för det fanns minsann en massa köttbullar på golvet. Sen fick vi ännu fler. Bra med en människa som begriper att det går åt massor med energi när det är hundträff.

   

Anne har du också köttbullar? Nä det var bara något tråkigt garn och sånt har jag ingen användning för.

   

Jag pratade en massa med Tommy. Viktiga diskussioner om viktiga saker, men vad stannar mellan honom och mej.

   

Sigrid hon gjorde allt för att visa att hon minsann är en liten snäll knähund och inte alls Sigrid Den Förskräckliga som ska döda alla och jaga storvilt.

   

Gick ut, perfekt det har kommit många kompisar. Detta kommer att bli toppen.

   

Nu ska jag minsann leka och ha skoj med alla både nya och gamla kompisar.

   

Som vanligt var det en del viktiga diskussioner. Både om veckan som gått, vad vi planerade för skoj idag och andra viktiga hundsaker.

   

Massor med lek blev det. Här har jag och Sansa väldigt roligt.

   

Titta! Under kan ske. Sigrid kan röra på sej normalt sitter hon och blänger surt på alla hundar men i dag minglade hon faktiskt runt. Inga direkta dödshot heller vad jag hörde.

   

Den här snöhögen var otroligt intressant. Massor med dofter och alla hanar var tvungna att kissa extra mycket på den. Kanske är det spår av nån tik som tänker lukta gott snart.

   

Jag lekte som vanligt en massa med Nikki och en ny Amstaffkille. Han var trevlig och vi hade mycket skoj.

   

Hoppsan! Vad hände har Nikki bitit huvudet av mej under vår brottningsmatch??

   

Ingen fara jag hade det kvar. Tog en paus och pratade mer med Tommy. Han behöver en massa hundumgänge nu när Ossy är på andra sidan bron.

   

Inte bara jag som ställer upp Sigrid, Micco och den snygga Aussiekillen hade också en massa viktiga diskussioner med honom.

   

Den här Pudelkillen bestämde sej för att jag var det allra vackraste han träffat och blev störtförälskad i mej. Visst jag vet att jag är oemotståndlig, men måste hanar alltid visa sin kärlek så översvallande och handgripligt?

   

Fortsatte med massor med skoj lek. Alla leker med alla och grupperna byter hela tiden deltagare. Hundlivet är verkligen toppen.

   

Västgötaspetsen Atle kom äntligen igen. Har inte träffat honom på flera månader.

   

Aussien hade det inte lätt för han blev kastad i backen av Chess och Jennas brorsa Hasse. Bra gjort av de två att fälla honom.

   

Jo jag undrar har du möjligen en godisbit att bjuda på? Skulle behöva lite energi. Hade tur så jag blev bjuden.

   

Inte bara jag som är oemotståndlig. Aussiehanen han fattade tycke för Peggy, hon var den snyggaste tik han nånsin sett.

   

Blev en massa mer lek, Bäst att passa på för nu började fler kompisar ge sej hemåt.

   

Peggy och Alice hade nån tävling om vem som kunde springa snabbast. Tror det blev oavgjort.

   

Så gick tiden för fort igen, som den alltid gör när man har så där otroligt skoj. Men jag var faktiskt trött efter allt skoj.

   

Matte fick tomatplantor av Kelpie Ellas hussar. Nu är det bara att vänta på att det blir vår och varmt så de kan flytta ut på balkongen.

Hemma så käkade jag min Dentastix och sen sov jag väldigt gott.

I morgon är det söndag och jag vet att det blir ytterligare en väldigt bra dag.

Av Wilma Border collie - Fredag 15 feb 18:26

I dag har det varit en sån där alldeles perfekt dag.

När det var dags att samla ihop dagens flock så använde matte min bil. Hämtade Sigrid och Micco och sen Jenna. Insåg att det var något trevligt på gång.

   

Ännu bättre! Inte nog med att hela flocken var med. Hamnade vid en väg som jag inte gått på evigheter, tror det var förra våren. Dessutom visade det sej att Labrador Alice och hennes husse skulle hänga med idag. Kan aldrig ha för många kompisar med mej.

   

Micco kollade en massa saker på ett fält. Matte är inte alldeles säker på om han gått här förut. Det var i alla fall första gången för Jenna och Alice.

   

Alice hon hade riktigt skoj. Sprang och kollade en massa viktigt hela tiden. In i skogen och ut på vägen igen.

   

Jenna bestämde sej för att smöra lite extra för Alice. De känner varandra sen hundträffarna.

   

Vägen var för det mesta alldeles befriad från is, fast i bland var det kortvariga skridskobanor. Men det var inget som bekom oss. Bara så alldeles perfekt att äntligen kunna vara på andra ställen igen.

   

Jenna var lika upptagen som Alice med att kolla allt. Springa in i skogen och kolla och sen en vända på vägen.

   

Sigrid fick som vanligt vara fånge. Hon hade ett intresse och det var spåren efter olika djur. Hade hon vart på fria tassar vete sjutton nät hpn återkommit.

   

Detta blir perfekt nu är vi snart framme vid ett ställe där jag inte varit på evigheter.

   

Inte alltid det är vår inte. Här var det fortfarande vinter och bara Hälge, Rådjur och Vilda grisar som rört sej.

   

Framme! Jag berättade för Jenna att det här bordet är mycket lönande om man vill ha ost. Alice vågade inte prova det. Men faktiskt så fick vi ost allihopa.

   

Alice skulle posera för bilder också. Fast egentligen hade hon massor att utforska.

   

Detta är ett rent under. Sigrid den förskräckliga är i rena misstaget på fria tassar och lyckas sköta sej!! Visst hon letade spår men drog aldrig. Kanske finns det hopp om att normala Sigrid återkommer igen.

   

Jag berättade en massa för Jenna om Sörmlandsleden igen. Det är massor hon behöver veta och framöver kommer hon att få hänga med och jobba på den. När det blir isfritt så kan vi t ex bada i sjön som skymtar bakom oss.

   

Sigrid och Micco som är vana assistenter till mej kollade att skärmskyddet var okej. Det var det, inga som helst problem med det.

   

Matte ägnade sej åt favoritnöjet gästboken. Nu skulle papperna från förra året bort för vandrare ska räknas och en massa konstigt mänskligt tråk.

   

Alice hon hittade minsann en trevlig lite bäck. Porlade så där som det kan göra när det är vår.

   

Sigrid var fånge igen och tur var det för hon skulle absolut dra på några otillåtna grejer.

   

Blev samma väg tillbaka, men vad gjorde det? Vi hade fortfarande en massa att undersöka. Faktiskt hade vi tassarna så fulla med en massa att vi alldeles glömde bort att leka idag.

   

Alice hon fortsatte med sitt dra en sväng i skogen för att komma ut på vägen och dra upp i skogen igen. Nu när det blir trevlig barmark så kommer alla trevliga dofter fram också.

   

Här har någon hund dragit på Ekorrspan. Vadå, jag vet att en gång så satt det en i ett träd här. Var bara tvungen att ge mej i väg och kolla.

   

Jag blev visst borta lite länge för Alice och Alicehusse gick i väg och skulle hämta mej. Men det är så lätt att glömma tiden när jag ekorrspanar. Tänk om den där sociala helt plötsligt sitter där.

   

Äsch, jag kom och det slutade med att jag blev fånge. Hörde nåt om att jag inte alls skulle ägna mej åt fler avvikelser

   

Närmade oss bilarna och då träffade vi en fågelskådare som vi brukar möta i bland. Lyssnade på massor med mänskligt tråkprat i evigheter.

   

Förstår inte varför Alice skulle hamna i duschen när hon kom hem. Vadå, lite lera och diverse utsökta dofter från Grävlings bajs och sånt, det är väl så vi hundar ska dofta? Människor tål då inga utsökta dofter.

Lämnade hem mina kompisar i deras respektive hemma. Somnade gott när jag kom hem, det tog på krafterna att kolla allt efter min långa frånvaro. Matte fixade statistiken och räknade vandrare, övernattningar och vilka som kommit från utlandet.

   

Eftermiddagsrunda, tog mej in på tillfälliga Pryl 7an och serverades utsökt kaka av Anna.

   

Kom på att jag fortfarande var trött så jag höll på att somna på golvet.

I morgon är det lördag ÄNTLIGEN. Då ska jag minsann leka, mingla och ha massor med skoj med alla mina kompisar.

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 feb 18:33

Egentligen så skulle jag ha drabbats av en sån där eländig dag utan kompisar idag. Men jag hade tur-

Jennas matte är sjuk (synd om henne men bra för mej) så Jenna fick hänga med mej så slapp hon ägan sej åt VAM (Vård Av Matte).

   

Gick i väg och Jenna var sugen på att springa vid sjön. Men matte hade en plan som med tur skulle fungera.

   

Äntligen är det mindre med is på skridskobanan som ska föreställa väg. Nu gick det faktiskt att gå här.

   

Jo Jenna du vet här går min Sörmlandsledsetapp. Jag jobbar hårt som fyrbentetappledare så alla vandrande hundar ska få en bra vandring. Bara det blir mindre snö så ska jag visa alla viktiga saker jag utför. I dag var det enligt matte inte att tänka på att försöka ta sej fram den vägen.

   

Tänk det gick att gå på den här vägen också och vi kunde äntligen vara på fria tassar. På den andra kör det en hel del bilar så där gäller fångenskap.

   

Som sagt det har varit halt och massor med snö. Här har nån stackars bil suttit fast. Är nog lika bra att matte vägrar skjutsa oss på de små hala vägarna tills det blivit bättre väglag.

   

Skulle in i skogen. Sen sist hade en lite gran tröttnat på livet och lagt sej ner. Kanske tålde den inte all snö.

   

Tjoho!! Här har vi inte kunnat gå på hur länge som helst. Firade genom en massa hopp över hfallet träd.

   

Matte svor mest över att snön fortfarande är djup här. Tydligen hade hon trott att det skulle börja bli barmark men den verkar långt bort ännu.

   

Jenna har bara varit med här en gång. Nu tänkte hon hälsa på hos Räv, men Räv är precis lika asocial som alla ekorrar så hon hade inget för kontaktförsöken.

   

Äsch!! Sist jag var här då fanns det fortfarande kantareller vid det här trädet. Men idag var det bara en massa snö. Jag som var sugen på att jobba lite som svamphund. Blev djup besviken.

   

Fick tröstost av matte som sa att bara det töat lite mer kan vi åka till Bombmurkelskogen så kan jag jobba. Ska nog lära Jenna att leta Bombmurkor tror jag.

   

Hade massor att kolla. Blir så när jag inte har varit här på länge.

   

Ville du något? Så klart vi kommer. Bäst att sköta inkallningen för annars blir det sån där trist fångenskap i koppel.

   

Kollade ett av mina kända Ekorrträd, men det var ingen hemma.

   

Provade en sten i stället. Denna brukar vara lönande. Var den i dag också.

   

Jenna fick också prova den och jag försökte sno hennes belöning.

   

Titta det tar sej!! Nästan så att Jenna rullade i snön. Några fler lektioner så kommer hon att förstå hur skönt det är.

   

Tänk vad det är trevligt när marken kommer fram igen. Då kommer alla trevliga dofter också, hundlivet blir mycket mer spännande.

   

Gick ut på ängen och lekte. Massor med skoj hade vi.

   

Men jag förstår inte var denna Corigeätande Border collie kom från. För det kan absolut inte var jag som ser ut så här.

   

Vi fortsatte ha en massa skoj. Bäst att passa på, ensamheten kan drabba oss när som helst.

   

Så var det mer koll av alla viktiga händelser. Tänk när alla skogar blir framkomliga då kommer vi att ha tassarna överfulla varje dag och jag har massor med skogar att visa Jenna också.

   

Lämnade skogen och hamnade på spårvägen. Blev fångar för den var hal och besvärlig.

   

Detta är läskiga bron. Eller jag tycker inte att den är läskig längre. Försökte visa Jenna att det går bra att gå på den.

   

Jenna tittade och funderade. Satte framtassarna på gallret och fick mängder med beröm av matte.

   

Men det slutade med att matte bar henne och jag gick. Vi fick i alla fall belöning båda två. Jag vet att det tar tid att vänja sej vid denna så vi får träna mer så kommer det nog att fungera.

   

Så träffade vi Taxen Dreamy också. Var väldigt länge sen jag träffade henne och Jenna har inte gjort det förut.

   

Men vad är detta?? Vi som tänkte bjuda Dixie på ost eller om vi var godissugna. Eländet Susannes affär var stängd.

   

Ja men tillfälliga Pryl 7an är säkert öppen. Nä inte den heller, är det ingen ordning på mina affärer längre?

Lämnade hem Jenna så hon kunde ägna sej åt VAM .

När jag var på eftermiddagsrunda hade jag faktiskt sån tur att tillfälliga Pryl 7an var öppen. Mina affärer borde alltid vara öppna när jag passerar.


Av Wilma Border collie - Onsdag 13 feb 18:26

Har insett idag att det finns hopp om bättre tider. Verkligen dags för det.

   

Hämtade Jenna som skulle hänga med mej idag. Hann bara en liten bit så träffade vi Dixie som var så sugen på ost. Bjöd självklart, måste vara generös mot mina vänner.

   

Ser du Jenna där kommer Rick. Då kan vi säkert leka med honom en stund.

   

Jodå det blev skoj lek en stund för vi träffade Inez också på Heden. Men sen gick vi åt olika håll.

   

Nähä, skidbacken var öppen idag också. Jag som hade planerat för fler lektioner i kursen njut av att rulla i konstsnö med Jenna.

   

Tog den isiga stigen i skogen istället. Det gick att gå där eftersom det börjat töa en del.

   

Så äntligen fria så nu ska vi minsann leka en stund. Måste passa på och roa oss när tillfälle ges.

   

Hade en lektion med Jenna om att det lönar sej att hoppa upp på båtar. Men det gick inget bra idag. Jenna har korta ben och båten var hal. Vi får fortsätta den här kursen när det är torrt.

   

Hittade en pinne med utsökt bark på. Behövde som vanligt stilla hungern genom att käka en del sån. Men Jenna har tydligen pratat med Kleptoman Leya för hon försökte stjäla den hela tide. Men jag släppte inte.

   

Det är fortfarande så konstigt detta att Ossy inte är på dagis. Jag stod och tittade en stund och mindes allt skoj vi har haft. Saknar min bästa kompis så mycket.

   

Träffade Inez och Rick igen. Trevligt för det var en stund sen.

   

Lekte en del med dom innan vi skildes igen.

   

Titta stigen är upptrampad och inte är den isig heller. Perfekt för det var ett tag sen det gick att gå här och matte pratade om att vi skulle kolla nånting.

   

Ännu bättre, det växte ost på några fallna träd. Vi rensade självklart bort allt.

   

Jo det finns hopp. I skogen börjar det bli barmark och vi hörde hur matte pratade om att nu dröjer det inte innan vi kan få gå trevliga spår igen. Låter väldigt bra detta.

   

Lekte en massa mer i skogen. Egentligen skulle vi ha fortsatt men stigen blev skridskobana så vi vände.

   

Jenna hon tittade och tittade, men inte var det hundträff idag inte. Hade varit trevligt om det varit fullt med kompisar här.

   

Blev koppelfångar när vi skulle gå genom Tråkskogen för där är det skidspår och de ska vi inte gå i.

   

Jenna bestämde sej för att det där liften i skidbacken det var minsann det farligaste hon hade sett. Troligen käkar den Corgies och inte hade den vett att försvinna fast hon morrade mycket hotfullt åt den.

   

Så var det skridskobana igen. Bara att gå i blåbärsriset och sen planera var nästa stig menar skridskobana skulle kunna passeras. Må allt denna is försvinna snabbt nu.

   

Släpp in oss!!! Vi ser ju att Dixie står på andra sidan dörren och är så sugen på ost och vårta trevliga sällskap.

   

Blev insläppta, Dixie fick sin ost och Susanne gav oss gott godis. Precis vad vi behövde.

   

På torget så träffade vi Sniff. Mycket trevligt, fler kompisar till oss. Bjöd honom på ost för han råkar veta att matte har sån i fickan.

Lämnade hem Jenna. Gick hem och hade tråkigt medan matte höll på med tråk.

Inte blev det nåt hämta Sigrid och Micco på eftermiddagen heller. Matte fick meddelande om att de skulle vara hemma idag.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se