wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 4 februari 2019

Inte alltid allt går bra

Av Wilma Border collie - 4 februari 2019 18:23

Började med en massa strul. Jag gick för att hämta Sigrid och Micco.

   

Detta är jag som tänker hämta mina kompisar och katten Nisse som vill in och värma sej.

   

Detta är mattes nycklar och ett j*kla lås! Nyckeln fastnade, dörren gick inte att låsa upp. Matte grejade, sa saker som inte ska upprepas, grejade ännu mer sa ännu värre saker. Ringde till Sigridmatte och talade om att nu var det illa. Sen tog hon till den extremt onda häxblicken och på nåt märkligt sätt skrämdes låset så mycket att det öppnade sej och släppte i från sej nyckeln. Alltså kom Nisse in och de andra ut. Låset behövde viss övertalning för att släppa ifrån sej nyckeln sen också.

   

Så äntligen är hela min flock samlad. Nu ska vi hitta på nånting.

   

Av nån märklig anledning så tror matte att det snart kommer att börja gå rykten i Malmköping om den hemska människan som släpar runt på en stackars hund som ligger på rygg hela tiden. Sigrid ansåg att hon skulle ligga och rulla överallt och vägrade resa sej.

   

Nä du Jenna vi kan inte ta den här vägen det är så enormt mycket snö att vi skulle inte komma fram.

   

Gick till skidbacken. Nu är det väldigt begränsat var det går att ta sej fram tyvärr. Lär baar bli tråkvägar tills snön sjunkit ihop en del. Men jag och Jenna vi jagade varandra, sprang snabbt som attan och hade superskoj. Notera gärna hur snygg jag ligger ner vid kurvtagning

   

Så lekte vi en massa tillsammans med Micco också. Sigrid den förskräckliga satt fast i sitt koppel och försökte dra på äventyr.

   

Hoppsan!! Micco hamnade ute i lössnön och försvann nästan. Den lilla svarta picken mitt i bilden ska föreställa honom.

   

Jenna tänkte ge en eller annan hjälpande tass i fall han inte skulle kunna komma upp. Men han löste det på egen tass.

   

Gick vidare på vår tråkrunda fast vi hade roligt mest hela tiden. Vi kan roa oss tillsammans mest matte som gnäller över tråkrundor. Fast visst vore det bra att kunna åka till alla skogar.

Jag och Jenna hade en massa skoj i ett dike. Var väldigt roligt att stoppa ner henne i snön.

   

Matte lyckades tappa en av sina extraklor och använde bänken vid Terras stuga för att få tillbaka den där den ska sitta. Micco han ansåg att dörren skulle öpnas så han kunde gå in. Men ännu dröjer det många månader innan Terra kommer och bor här.

   

Nå kommer du den här veckan eller? Ska det ta sån tid att få dit den där extraklon?? Vi har faktiskt en hel del mer att pyssla med.

   

Sigrid hon trodde att hon skulle kunna hoppa upp på en av de kända godisstenarna. Men det gick inte var alldeles för mycket snö i vägen.

   

Hade faktiskt tänkt att vi skulle gå här, men det var bara att glömma. Sigrid och Micco skulle troligen ha drunknat i snön och blivit jobbigt för mej och Jenna.

   

Lyckades hitta ett annat ställe där det gick att ta sej fram eftersom det gått människor där. I skogen var minsann istiden kvar.

   

Trevligt vid skidbacken så träffade vi Rick som rastade sin matte. Han letade också efter ställen där det gick att ta sej fram.

   

Umgicks en stund medan människorna pratade tråk. Typ vilka ställen man möjligen kan gå på och vilka som ska undvikas.

   

Detta är Malmköpings livsfarliga Border collie som bestämt att Corgie är den ultimata lunchen.

   

Nä så illa var det inte alls. Bara jag och Jenna som lekte lite våldsamt.

   

Efter att ha pulsat fram genom snömängderna så var det väldigt skönt att komma ut på den plogade gatan igen. Mycket lättare att gå här.

Lämnade hem Jenna och sen lämnade jag Sigrid och Micco. Matte sa saker igen och fick ge låset extra elaka blickar innan det behagade låsa upp sej och lämna tillbaka nyckeln. Skulle visst komma nån och titta på det på eftermiddagen.

   

Hemma så hade den här lilla söta alldeles oskyldiga Maine coonen roat sej. Kleptoman Leya har en ny hobby. Nu hade hon städat i tvättkorgen och plockat ur massor med strumpor och underkläder och placerat i sängen. Matte hade åsikter igen. Så skulle hon ta en bild på den lilla söta oskyldiga katten. Men se bli fotograferad det har Kleptomanen alltid avskytt. Nu försökte hon stjäla kameran. Bita i kameraremmen och slå på kameran med tassarna i försök att komma över den. Hon misslyckades, men matte fick kasta mängder med märkliga suddiga bilder.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards