wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 31 januari 2019

Träffat Ossy och shoppat

Av Wilma Border collie - 31 januari 2019 18:25

I går hade matte nån plan om att vi skulle åka till ett ställe där varken Micco eller Jenna har varit förut. Hade varit trevligt, men sen av en massa outgrundliga anledningar så ställdes det in. Hörde att det ska vi göra nån dag nästa vecka istället.

   

Min flock är samlad och vi ska gå nån av de vanliga tråkrundorna. Sigrid kom helt plötsligt ihåg igen att hon gillar att rulla. Fast det var synnerligen tillfälligt.

   

Gick till skidbacken och vi som kan vara på fria tassar hade en massa skoj. Jag och Jenna lekte massor.

   

Stackars Micco råkade komma för nära Sigrid den förskräckliga och blev omgående utsatt för en brutal attack. Han brukar hålla avstånd men nu var han inte tillräckligt uppmärksam.

   

Fast sen hade jag, Jenna och Micco massor med skoj. Jaktlekar och brottning det är livet det.

   

Sigrid hon var fullt upptagen med att försöka dra på egna äventyr. Alltså öka sin egen vikt många hundra procent och hänga som en blyklump i kopplet.

   

Vi gick vidare och då var minsann turen med oss. Jag hittade Ossy!!!!!!! Har inte träffats sen i söndags så det var på tiden.

   

Micco och Ossy hade nåt sånt där viktigt oss karlar emellan samtal. Tänk Sigrid lät bli att svära åt honom!

   

Så var det den där lilla detaljen med matte och godisfickan. Det tänker inte Ossy missa.

   

Blev lite lek men bara en kort stund. Ossy mår inte riktigt som han ska och ska ta det lugnt. Men vi hade skoj den stund det varade.

   

Fast gräva ner sej kan väl ändå vara onödigt?

   

Så ville Ossy ha ett ostträd och matte trollade så helt plötsligt fanns det ett med mängder med ostblommor överallt på trädet.

   

Vi umgicks mer och hade en massa samtal oss hundar emellan. Var viktiga saker som vi avhandlade.

Så bad Ossy om benet vilket han självklart fick.

   

Ja du Jenna vi får nog vänta en stund. Matte hade nåt djupt och långt samtal med Ossy som aldrig verkade ta slut.

   

Hon kom och vi skulle gå vidare. Planen var vägen genom Tråkskogen. Men Ossy ville ha mer sällskap och kom efter oss.

   

Jag och Ossy hade också ett längre samtal och sen bestämde vi att det var bättre att vi följde med honom till dagis igen.

   

Lämnade Ossy där och skulle ta samma väg tillbaka. Men Ossy kom efter oss igen. Nu var hans ärende att rota i mattes fickor för att se om det fanns något gott där. Jo han fick lite mera.

   

Sen var han tydligen nöjd och gick till sitt dagis. Men vi träffas på lördag igen om det där korkade benet inte bråkar med honom.

   

Jag hade en lektion med Jenna i Ekorrspan. Hon var en mycket duktig och uppmärksam elev, fast nån eländig Ekorre såg vi aldrig till.

   

Hoppet är det sista som överger en hund. Eftersom Jenna fattade detta med Ekorrspan så trodde jag att hon skulle begripa hur trevligt det är med snörull. Alltså gav jag lektioner igen. Nä ingen framgång idag heller.

   

Sigrid hon hängde som en blyklump i sitt koppel och försökte sticka åt alla möjliga håll.

   

Vi som är normala skötsamma hundar vi hade en massa skoj. Brottades och lekte jaktlekar. Tänk om Sigrids vinterhumör kunde ge sej så hon kunde vara med och ha roligt.

Lämnade hem min flock på respektive hemma. Hörde att Jenna skulle jag träffa på eftermiddagen och Sigrid och Micco i morgon.

   

När jag skulle på eftermiddagsrunda så använde matte min bil. Mycket märkligt den brukar sällan användas då. Men titta så bra det blev! Jag och Jenna ska shoppa! Var länge sen hon var med på shoppingrunda.

   

Vi inspekterade lösgodiset och en massa andra saker.

   

Sen kom vi på att vi skulle be om shoppinggodis också eftersom matte hade köpt det där som var viktigt. Hade jag och Jenna fått bestämma så hade det shoppats betydligt mycket mer.

   

Jag kollade i alla fall inköpen så de blev rätt. Människor är av naturen opålitliga så det kunde ha köpts otrevliga saker som klotänger, schampo och sånt som vi hundar absolut inte behöver.

Skjutsade hem Jenna och hörde att vi ses förhoppningsvis i helgen på hundträffen och i nästa vecka ska hon visst hänga med mej många dagar.

Men i morgon har jag sällskap av Sigrid och Micco som vanligt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards