wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 26 januari 2019

Lördag ÄNTLIGEN

Av Wilma Border collie - 26 januari 2019 18:21

Äntligen blev det lördag igen. Jag följde mina vanliga rutiner, morgonrundan sen bevakade jag dörren så inte matte skulle glömma mej.

   

Hm, vad är detta? Det verkar alldeles övergivet hos Ossy. Fick höra att Ossy var sjukskriven idag för han har haft ont i benet igen så han skulle inte leva rövare med alla hundar.

   

Tjoho! Äntligen kommer det en hund jag slipper uppleva en hundträff utan hundar.

   

Strax efter så kom det flera. Perfekt det kommer att bli alldeles som vanligt trots Ossys sjukskrivning.

   

Eftersom vi inte har setts på så många evigheter så blev det så klart massor med lek. Kan inte leka och umgås för mycket.

   

Golden Mikko och Aussien (som dementa matte självklart glömt namnet på) hittade varandra och hade en massa skoj. Tror Mikko saknade Ossy för de brukar tokleka på träffarna.

   

Nikki kom och henne gillar jag verkligen att leka med, massor med skoj och Mikko var också med och roade sej.

   

Jag blev väldigt uppvaktad av en liten hane som är så där otroligt kär i mej. Fast jag tittade mer på den stackars Aussien som slängdes ner i diket. Undrar om det är så att Aussies gillar att bli omkullkastade? Ossy är ju likadan.

   

Så var det en massa sånt här skoj springa i flock. Desto större flock som springer desto roligare har vi.

   

Människovalparna ägnade sej åt nåt märkligt. Ossyhusse hade tagit fram ett par stora slangar och de skulle de använda.

   

Hm detta har jag aldrig sett förut. De åkte på slangar ner för backen, märklig sysselsättning. Går precis lika bra att springa på nerför och uppför, i alla fall om man är hund.

   

Körde en massa mer spring och jaktlekar. När det är så här då är hundlivet toppen.

   

Kelpie Ella och Dalmatinen blev kompisar. De hade en hel del skoj tillsammans.

   

Som sagt massor med lek överallt hela tiden. Och vi byter grupper hela tiden så vi verkligen hinner med att leka med alla kompisar. Fast i dag var vi bara ungefär 20 hundar, har varit över 30 de senaste gångerna.

   

Jag bad matte om lite godis för att få energi. Men bakom min rygg hände det minsann saker. Roligt hade de Dalmatinern och Aussien

   

Ella som tyckte allt var läskigt första gången har blivit en i våra stora fantastiska gemenskap. Här anfaller hon under vild lek

   

Hermann han gillade verkligen osten som matte bjöd på. Fast så klart alla hundar jag känner älskar ost på tub, det är en riktig läckerhet.

   

Så var några hundar tvungna att kolla ordentligt hur det gick till att åka sån där slang. Fast det är en sysselsättning för människovalpar tror inte det passar oss hundar.

   

Jo Ellahusse, vi ser att du har en utsökt macka. Du förstår att vi är faktiskt väldigt hungriga allihopa så du får gärna bjuda. Vi har sett att du har inte alls sprungit som vi gjort så vi behöver den mycket bättre.

   

Äsch, nu har tiden gått alldeles för fort igen. Alla kompisar har lämnat och det är dags att gå hem igen Fast jag såg nåt i ett äppelträd, trodde att det var en ekorre. Hade inte den turen det var en asocial kaja.

Hem och somnade medan matte höll på med en massa tråk. Jo hon lånade datorn också och gjorde en massa uppdateringar på hemsidan. Bland annat datum när jag ska ha svampsökskurser i år. Känns avlägset men snart är det dags www.svamphundar.se är adressen.

I morgon är det söndag, i min värld en hopplös tråkdag utan kompisar. Fast matte påstår att det väntar en överraskning i morgon som jag kommer att gilla. Tror jag inte på, vill allt se att det verkligen händer.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards