wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 16 januari 2019

När jag blev en levande snödriva

Av Wilma Border collie - 16 januari 2019 18:27

Min morgonrunda var kall. Var enligt matte 15 minus, tur att jag har rejäl päls. Klarade av vad jag skulle och gick hem ett tag.

   

Så där Sigrid och Micco är hämtade och nu var det rena vårvärmen med bara 10 minus. Enligt matte var det bäst att vi höll oss i rörelse. Jo det är ju enkelt med hon som tror att hon ska rulla överallt i evigheter.

   

Nån Ekorre hemma som vill umgås? Nix alldeles övergivet, antar att de försökte värma sej nånstans. De kunde faktiskt ha fått bo i min päls, den är varm och bra.

   

Gick till sjön för matte hade en plan. Vi började med en del lek, hade en massa skoj.

   

Sigrid drog som vanligt iväg långt. Men nu skulle det tränas enligt matte. Sigrid kan inkallning och är superduktig när hon inte har sina perioder.

   

Jo hon kom faktiskt och fick torkad blodpudding som belöning. Var ett tag sen vi hade sån som godis så det var uppskattat.

   

Fast vi fick tillsägelse alla tre om att genast kliva av isen. Den håller säkert, men vi får i alla fall inte vara där.

   

Det är tur att det finns pinnar med smaskig bark, annars skulle jag ha dött svältdöden för länge sen. Denna botar de allra värsta hungerkänslorna.

   

Sigrids kurs i inkallning fortsatte och hon skötte sej exemplariskt varje gång. Tror att blodpuddingen drog.

   

Fast jag fick göra ett antal ingripanden som polis när hon bestämde sej för att döda Micco.

   

Skulle gå en sväng och då glömde Sigrid allt om skötsamhet. Det var nosen i backen och försök att rymma. Alltså blev hon koppelfånge igen.

   

Micco var sugen på godisträd för han kollade ganska många men helt utan framgång. Kanske var för kallt för att de skulle blomma idag.

   

Hittar man inga godisträd går det tydligen bra att göra en Sigrid. Alltså dra iväg och vägra komma. Matte uppskattade inte alls Miccos påhitt och han behöver inte alls börja med samma dumheter.

   

Bara jag som är på fria tassar. Sköter man inte inkallningen då blir man fånge vilket helt plötsligt både Sigrid och Micco var.

   

Fast efter en stund så fick de prova men båda med släpande koppel. Skulle de sköta sej nu?

   

Jag kom direkt när matte kallade, Sigrid var döv och skulle gräva en grop. Inkallning hade hon aldrig hört talas om. Micco han bestämde sej för att han skulle ingenting eller möjligen gå hem.

   

Så återuppstod Pitbull Sigrid. Nu skulle Micco dö igen. Stackarn han har det inte lätt med den mordiska Sigrid.

   

Hörrni nu har vi tur! Susannes affär är öppen så nu ska vi ta oss in.

   

Jodå vi kom in och fick det mycket välbehövliga godiset. Berättade att vi minsann aldrig får nånting. Den torkade blodpuddingen den höll vi tyst om.

   

Micco hade nåt djupt samtal med Susanne. Tror han beklagade sej över Pitbull Sigrid och hemska matte som gjorde honom till fånge när han inte skötte sej.

   

Den här snödrivan ska föreställa mej. Jag är på eftermiddagsrunda och det snöade och snöade. Matte var inne på Tempo och vände. Hon har som bekant ingen tidsuppfattning, enligt henne var hon inte borta mer än ett par minuter. Jag anser att det syns hur tydligt som helst att jag passat Tempo i flera timmar.

   

Gick hem, var tvungen att skaka av mej alla snö ungefär varannan meter och ändå såg jag ut så här när jag kom in genom porten.

Fortfarande så snöar det massor ute, antar att jag kommer att förvandlas till snödriva på kvällsrundan också.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards