wilmablogghund

Alla inlägg under december 2018

Av Wilma Border collie - 7 december 2018 18:24

I går hade matte nån bra plan om att jag och Jenna skulle få åka till trevlig skog. Jag har massor med såna att visa henne. Men när jag gick ut för morgonrundan så ställde matte in de planerna. Det var fruktansvärt halt och hon tänkte inte alls prova att placera min bil i nåt dike vid liten skogsväg

Ja, ja det kommer fler tillfällen.

   

Nå ska vi gå idag eller? Jag har en massa planer och vi tänker inte vänta hela dagen på dej.

   

Jo vi kom ut och halkade i väg mot okända mål

   

Inte en endaste kompis i sikte. Jag som berättat för Jenna att det brukar gå att träffa trevliga hundkompisar på Heden.

   

Gick till sjön och på gräset var det inte halt så vi sprang en massa och hade jätteskoj. Livet är roligare när man är minst två.

   

Lärde Jenna att det kan finnas ost på gungor om man har tur. Duktig var hon och fattade omgående hur man städar en gunga.

   

Försökte lära henne att de här bänkarna kan löna sej. Men det är inte lätt att vara valp med korta ben. Gick inget bra för henne.

   

Men det blev belöning i alla fall eftersom hon gjorde bra försök.

   

Vi kollade hundbadet. Jag berättade en massa viktiga saker om det som är bra för Jenna att känna till. Isen hade dött närmast land så det kanske kommer en ny badsäsong nu.

   

Gick på spårvägen men var tvungna att vara fångar. Matte sa att det fanns risk för att spårvagnarna skulle vara ute. Tydligen ska tomtar ut och köra med dom i morgon.

   

Ängen vid Hasselskogen är bra, vi sprang massor och hade väldigt skoj.

   

Matte höll på med inkallning med Jenna. Hon sköter sej exemplariskt och kommer direkt varje gång matte kallar.

   

Så hade vi sån tur att det gick att hitta ost på de gamla björkarna. Lärde Jenna att det går alldeles utmärkt att använda dom till skogsagility också. Men de bilderna blev bara skit.

   

Jag gick och markerade de gamla kantarellerna igen. Jennas första kontakt med en kantareller. Nån som sett en galnare hund??

   

Grytet var också väldigt spännande. Många dofter från Räv där. Matte hade stenkoll så inte Jenna skulle få för sej att försöka hälsa på i underjorden. Men några såna planer hade hon som tur var inte.

   

Jag hittade de där Vinterskivlingarna igen. Hade inte kommit flera men jag fick självklart beröm.

   

Nu fattade Jenna vad jag höll på med och nosade fint på dom utan att se alldeles galen ut.

   

Självklart fick vi belöning för väl utfört jobb.

   

Kom ut på grusvägen som var skridskobana. Var nog smart av matte att inte skjutsa oss till den där planerade skogen idag.

   

Sen fick Jenna syn på nåt som enligt henne var fruktansvärt farligt. Hon stirrade och morrade från klospetsarna.

   

Enligt Jenna så är detta ett hemskt hundätande monster. Inte lätt att vara i spökåldern inte.

   

Jag planerade att visa Jenna min Sörmlandsledsetapp. Berätta om hur jag sliter för att den ska vara i bästa skick för vandrande hundar. Men enligt matte ska vi ta det nån annan dag.

   

Passerade vid sjön igen. Jenna bestämde sej för att kolla om papperskorgen möjligen kunde innehålla nåt gott. Gjorde den inte.

   

Medan hon rotade i sopor så gjorde jag ett fynd. På gräset låg det en frisbee som jag omgående utsåg till min.

   

Jenna ville gärna ha den så hon jagade mej medan jag sprang fort med den.

   

Jag lät henne låna den en stund och sen hade vi en diskussion om vems den egentligen var. Jag ansåg att vi kunde ha den tillsammans.

   

Jenna tyckte att den var hennes så hon försökte gömma den genom att lägga sej på den Slutade med att matte tog den

   

På väg hem så var jag tvungen att lära Jenna att det finns en ny affär att besöka. Sånt är viktiga hundkunskaper.

   

Självklart fick vi godis i den tillfälliga Pryl 7an.

   

Ännu mer tur för dörren till Susannes affär var öppen.. Lärde Jenna att då är det bara att kasta sej in innan man blir hindrad av den som håller i kopplet.

   

Självklart fick vi godis och Jenna höll på att bli hundnappad igen. Men jag räddade henne så hon fick gå hem till sej.

   

Var på vanligt tråkrunda på eftermiddagen och sen när jag varit hemma en stund skulle jag ut igen.

Hamnade i Hembygdsgården dit matte släpade en massa prylar. Tydligen ska matte tillbringa helgen här.

Undrar vad jag ska göra? Ha dötrist eller nåt, för jag får inte gå på hundträff i morgon heller. Korkade påhitt hon kan sitta där så kan jag leka med kompisar, fast enligt matte så kulle nog hanarna tycka för mycket om mej fortfarande.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 6 december 2018 18:24

Verkade som om det skulle bli en ensam dag igen.

När jag skulle på långrunda försökte jag gåt åt Jennas hemma men misslyckades. Fick bara höra att jag får vänta tills i morgon.

   

Hoppade en del på stenarna vid Heden. Ger i alla fall belöning och jag fördrev en del ensam tråktid.

   

Gick i skogen, kollade men såg inget av värde, verkade som om det bara var jag ute i hela Malmköping.

   

Fast nu dör isen på sjön igen. Kanske återkommer badsäsongen snart?

   

Nä ingen Ossy vid sitt dagis. Elände jag skulle alltså få fortsätta vara ensam och övergiven.

   

Detta är Frostvaxskivlingar. De kommer väldigt sent och nära Terras stuga växer det massor.

   

Jag markerade dom snyggt och fick ost för väl utfört svamphundsjobb.

   

Så hände det. Ossyhusse kom med sin bil och ur bilen rusade Ossy. Han hade blivit alldeles tokig när han fått syn på mej.

   

Slut på min bedrövliga ensamhet, nu ska vi ha skoj. Ossy behövde inte följa med sin husse utan fick stanna och umgås med mej istället.

   

Kollade Terras stuga, fortfarande lika övergiven. Jag berättade för Ossy att matte påstår att det tar massor med månader innan hon kommer. Tycker faktiskt att det gått massor med månader redan. Men människor har nån annan märklig tideräkning.

   

Fast Ossy han ställde sej fint och bad matte ta en bild till Terras människor. Nåt tack för alla goda ben han får av dom.

   

Passerade de där Frostvaxskivlingarna igen. Kombinationen matte, svamp och hund slutar alltid så här. Vissa svampar har Ossy tränat på förut, men inte denna.

   

Ja, ja Ossy nosade på svampen, men jag kan dom alltså ska jag också ha belöning allt annat är djup orättvisa.

   

Nä nu tar vi och röjer loss ordentligt ett tag va? Har inte brottats rejält på några dagar.

   

Men kan du inte stå på benen?? Så svårt är det inte att hålla reda på fyra ben. Res på dej så fortsätter vi.

   

Så berättade jag en del skoj saker för Ossy. Han är lättroad för han gapskrattade åt allt jag sa. Vi har roligt ihop.

   

Hoppsan!! Borde inte förekomma bilder där jag åker i backen, föredrar dom där jag slängt omkull Ossy.

   

Jag var uppe lika snabbt så vi fortsatte att ha så där skoj som bara vi har.

   


Hoppsan! Gick du sönder när jag fällde dej? Nä det var ingen fara Ossy fick ordning på sina kroppsdelar så vi kunde fortsätta roa oss.

   

Klättra på stockarna var länge sen och det brukar ge belöning. Ossy skulle självklart vara värst och såg till att befinna sej högst upp.

   

Hm, detta var nåt nytt. Har aldrig växt ost på stockarna förut. Vi rensade väldigt noga. Är inte bra om andra hundar passerar och kommer på att det kan växa ost där.

   

Jaha så var det dags då. Detta är Ossys benblick och dessutom klättrar han på matte för att försöka hämta ben i hennes jacka. Vet inte om han tror att det kanske finns ett stort förråd i fickorna.

   

Gick vidare. Passerade skidbacken. Var ganska varm efter allt skoj så jag gjorde en massa sköna svalkande snörull. Tänk om den här snön funnit i somras när det var så ovädershett, då hade jag nog bott här.

   

På Heden hade jag sån tur att jag mötte min allra bästa mänskliga godisautomat. Mycket trevligt och gott godis fick jag.

Gick hem och övervakade mattes tråkgöra. Men nu verkar det som hon är klar med allt sånt.

På eftermiddagsrundan hittade jag en ny affär. Elisabeth som hade bästa Pryl 7an förut har en som bara ska vara öppen denna månad. Men jag tänker minsann hälsa på där ofta.

I morgon ska jag hämta Jenna, planerar för att visa henne nya ställen. Hon har massor att lära sej och jag kan alla bra ställen för oss hundar.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 5 december 2018 18:17

Trodde faktiskt att jag skulle få trevligt sällskap idag också. Men så var det inte, jag skulle vara stadshund enligt matte.

   

Fördelen med Eskilstuna är min privata Köttbullerestaurang. Nu är det bråttom och jag hoppas att det är servering för jag är hungrig.

   

Jodå mattes mamma hade tagit fram såna till mej. Förklarade att jag inte ätit nåt på massor med dagar så jag fick.

   

Sen medan människorna fikade så såg jag till att få mer köttbullar. Gäller att passa på och äta när tillfälle ges. Vet inte när jag får mat igen.

   

Så skulle jag vara stadshund. Var faktiskt länge sen jag gick på Eskilstunas gator senast, håller helst till i alla mina skogar.

   

Mycket hanar finns det i alla fall. Nu är jag inte så där superintresserad av dom längre, men bra att ha koll inför kommande lukta gottperioder.

   

Tänk Eskilstunaån har ingen is. Funderade på om jag skulle få prova vattnet men det var bara att glömma enligt matte. En massa ursäkter om för strömt, för kallt och en massa annat.

   

Matte skulle göra nåt tråk och jag skulle passa hennes mamma. Nu litar jag inte på att hennes mamma inte planerar för hundnappning så jag satte mej och ökade vikten till några ton. Blir omöjlig att rubba då, mycket smart drag av mej.

Matte återkom ganska snabbt. Sa hej då till hennes mamma som skulle göra tråk hon med.

   

Här bor minsann Ann Marie, undrar om jag ska hälsa på? Verkade alldeles övergivet och dessutom påstod tråkmatte att vi inte hade tid.

Åkte hem och hade tråkigt medan matte höll på med en massa tråk. Vet att det väntar en tråkhelg för mej för matte tänker vara på julmarknad på Hembygdsgården här. Därför håller hon på med en miljon tråksaker.

   

Gick ut för eftermiddagsrunda. Matte tog fram min bästa boll så jag lekte en massa med den.

   

Hade riktigt skoj med den ett tag innan jag kom på att jag skulle annat.

   

En bit bort hittade jag Ossyhusse och nån mer som jobbade med nåt. Fick godis och funderade på att fråga efter Ossy.

   

Tjoho Ossyhusse kan trolla!!!!! Han öppnade bildörren och ut kom Ossy. Perfekt för matte hade visat mej bilder där Jenna minsann träffade Ossy på förmiddagen.

   

Nu tar vi och leker en stund va? Det var faktiskt länge sen, i alla fall ett par dagar sen sist.

   

Blev en massa skoj lek naturligtvis.

   

Så där kan du ligga. Dänga Ossy i backen är skoj, så pratar vi inte om att jag åker i backen lika ofta. Det som inte finns på bild har inte hänt eller hur det nu var.

   

Passade på att ha ännu mer skoj för vem vet när vi ses igen? Kan ta alldeles för många evigheter.

   

Sen började Ossy klättra på matte och rota i hennes fickor. Dags för benet eftersom vi var klara för stunden. Fast jag hörde att matte pratade med Ossyhusse så det finns hopp om att vi ses snart igen.

   

Här bor minsann Jenna. Jag hade gärna hämtat henne när jag passerade. Men enligt matte så ska jag hämta henne på fredag och så var det tjat om att måste gå hem och göra saker.

Gick hem och sov medan matte fortsatte med tråksakerna.

Av Wilma Border collie - 4 december 2018 18:08

I dag var det dags lilla Jenna skulle hänga med mej på egen tass utan sin matte för första gången.

Eftersom det var första dagen så ansåg matte att vi kunde hålla oss i hemmaskog.

   

Så jag har hämtat Jenna och nu ska vi gå och göra nåt. Jag hade en massa planer för viktiga saker jag.

   

Passerade Heden och där kom Inez springande, sin matte hade hon som vanligt slarvat bort. Hon och Jenna har inte träffats.

   

Men Jenna hon gillar alla så hon utsåg omgående Inez till sin nya kompis.

   

Så dök Rick upp också. Lärde Jenna den mycket skoj leken kast med Springer spaniel. Hon fattade snabbt.

   

Undrar om det är detta som kallas hundröra? Ja, ja roligt hade vi i alla fall.

   

Heden är inget bra ställe eftersom det är gator med en massa trafik nära så vi gick till sjön där alla kan vara på fria tassar. Nog för att Jenna har korta ben, men snabb är hon och Inez var tydligen extremt skoj att jaga.

   

Av en massa skoj lek så blir man törstig. Nu fanns det vatten på isen så vi kunde dricka allihopa. Jenna lärde sej snabbt av oss andra att det går bra att dricka där.

   

Kolla bryggor är enligt mej en mycket viktig hundkunskap. Alltså lärde jag Jenna hur man gör och flockspring på brygga är himla skoj.

   

Passerade båtarna. Jag Inez och Rick hoppade upp och förväntade oss ost.

   

Jenna vågade inte hoppa upp på båten men hon fick ost i alla fall. Det där med båtar kan jag lära henne nån annan gång.

   

Passerade vid Ossy, men han var inte på dagis så det blev inget skoj umgänge med honom idag tyvärr. Men det kommer fler dagar.

   

Vad är detta? Varför är vi fångar?? Inez och Rick skulle gå sin vanliga runda och vi skulle inte hänga på dom så därför blev vi tillfälligt fångar.

   

Fortsatte i skogen och matte höll på med tråk. Plocka lingonris är typiskt mänskligt tråk. Jag och Jenna höll på med annat och jag berättade en massa viktigt för henne.

   

Kom nu ska jag lära dej mer roliga saker. Jenna verkar se upp till mej så hon hänger på allt jag gör.

   

Jag visade hur man bäst snörullar. Lilla Jenna har aldrig upplevt en vinter eftersom hon bara är ett halvår så detta behöver hon lära sej.

   

Men hon tittade bara helt oförstående på mej. Rulla i snö verkade mycket märkligt.

   

Gjorde ett försök till men då tyckte hon att vi skulle brottas istället så då gjorde vi det.

   

Så visade jag Jenna att jag minsann jobbar som svamphund och markerade Ostronmusslingarna på rampen.

   

Matte lät Jenna prova och hon var så duktig och luktade på dom. Smart tjej det här, fast så klart med alla hundar matte utbildat så vet hon hur vi ska lära oss.

   

Självklart så kom osttuben fram eftersom vi varit duktiga.

   

Eftersom jag bestämt mej för att visa en massa viktiga hundkunskaper så demonstrerade jag att det lönar sej att hoppa upp på bord också. Men det är överkurs för Jenna ännu, men tids nog kommer hon säkert att lära sej.

   

Blev att ostträd också. Nu fattade Jenna hur man gör för att få bort osten från trädet. Var mycket uppskattat.

   

Så dök Inez och Rick upp igen. Lekte en massa med dom i snön. Jenna har superduktig på att springa i snön, lika snabb som oss med långa ben.

   

De andra gick vidare och Jenna kollade om med möjligen hade växt ut ny ost, men det hade det inte gjort. Jag berättade att det inte är alla träd som har ost och att det tar tid mellan blomningarna.

   

På väg från skogen var det dags för nästa viktiga lektion. Hur man knackar på dörren till butiker som bjuder sugna hundar på godis.

   

Självklart kom vi in så jag kunde presentera Jenna för Susanne och godis fick vi. Var nära att Jenna blev hundnappad för Susanne blev alldeles kär i henne.

Gick hem med Jenna som säkert somnade väldigt gott efter alla nya upplevelser. Jag sov gott jag också när jag kom hem. Tar på krafterna att vara lärare och ha en massa skoj.

Sen när det var dags för eftermiddagsrunda så hämtade jag Jenna igen. Vi gick en vanlig eftermiddagspromenad tillsammans men träffade människor jag känner som vi umgicks med.

Nu får jag vänta tills det blir fredag innan jag ska umgås med henne igen.

Av Wilma Border collie - 3 december 2018 18:11

Började som en sån där riktigt tråkdag. Försökte regna och jag skulle vara ensam och övergiven idag. Inga kompisar att hänga med.

   

Matte använde min bil och skjutsade mej till en skog där det var ett tag sen jag var. Kanske att det skulle finnas nåt skoj här.

   

Nå kommer du? Finns ingen anledning att dra benen efter sej och jag har en del att greja med.

   

Skulle kolla om det hade fötts några Bombmurklor. De kan visa sej denna årstid. Förra året så hittade jag såna i den här skogen vid denna tid. Nä ingenting de sover tydligen fortfarande.

   

Kollade av en del i skogen, allt var som vanligt. Inget hade hänt mer än att Vilda grisarna bökat upp på en del ställen.

   

Här då? Nä inga Bombmurklor här heller enligt matte kommer de nog i vår.

   

Tröstade mej med ett ostträd, gäller att hitta saker som förgyller tillvaron en dag med regn och tråk.

   

Träffade en märklig varelse också, men den var inte intresserad av att umgås med mej inte.

   

Så råkade matte berätta vad som var på gång. Men kommer du nån gång?? Jag har bråttom och ska till bilen nu.

   

Så klart jag hade bråttom från skogen. Matte råkade säja att vi skulle åka och fylla på Ossys sinande benförråd. Tänk att träffa honom och hans ben är slut, det vore katastrof.

   

Jag kollade som vanligt av lösgodiset och snodde några smakbitar. Som vanligt säljer min allra bästa Grisöronaffär alldeles utsökt godis.

   

Snart jul så jag undersökte vad de säljer för ben. Tänkte att Ossy ska få julklapp av mej och jag tror jag vet vad jag ska köpa till honom. Kollade runt en del på sånt som jag tänker önska mej också.

   

Människor måste ha nån världsmästartitel i tråkprat. De bara pratade och pratade en massa ointressant.

   

Men titta här bruna ben. De här kan jag minsann tänka mej att köpa. De där vita som Ossy älskarvill jag inte ha men dessa verkar goda.

   

Kollade en del mer, de har minsann färdiga julklappar också. Doftade väldigt gott från dom. Men julklappsinköp det blir det en annan dag. Kan rekommendera hundar att önska sej julkallapr från Flens djurcenter.

   

Magnus ser du mej?? Jag har shoppat klart och är så sugen på mitt shoppinggodis.

   

Självklart fick jag det. Bland det allra viktigaste med att handla här.

Åkte hem och var hemma en stund så skulle jag ut igen.

   

Trevligt jag träffade Jenna igen. Vi skulle gå en sväng tillsammans.

   

Jenna är ju bara valp ännu men hon har utsett mej till sin stora idol här i livet. Jag har minsann planer för en massa viktigt som jag tänker lära henne.

   

Jenna vill kramas med mej och det kan hon få göra.

   

Jag snodde hennes pinne och höll mej på lagom avstånd, jag var på fria tassar men Jenna fick vara fånge eftersom vi var på Heden

   

Så har hon en liten människovalp också. Såna är skoj typer så vi hade dragkamp med honom om en pinne bland annat.

   

Jodå vi är kompisar. Hörde nåt trevligt, i morgon så ska Jenna hänga med mej till skogen. Var nåt strul på hennes mattes jobb så jag lovade att ställa upp och ta hand om henne.

Tror det kommer att bli en bra dag i morgon. Vi kan säkert hitta på en massa skoj.

Av Wilma Border collie - 2 december 2018 18:29

Blev mycket bättre än vad jag vågat hoppas på idag.

Söndag alltså risk för jägare i alla bra skogar och dessutom sån dimma att allt var stulet. Inget åka nånstans.

   

Tog vägen genom Tråkskogen. Dimman hade stulit en hel del av den. Dessutom var det alldeles övergivet. Inga hundar eller människor ute.

   

Insåg när jag var ovanför skidbacken att alla mina skogar jag brukar se därifrån var stulna inte ens sjön syntes.

   

Detta är säsongens första snörull. Jag gjorde ganska många i den konstgjorda snön. Var svalt och behagligt.

   

Sen när jag var klar med rullandet så kände jag en bekant doft från en tall. Alltså gick jag dit och hittade precis det jag hade känt doften av. Matte var övertygad om att hon hade hallucinationer eller nåt.

   

Inte alls. Detta är en fin Blomkålssvamp. Man kan se dom nu men då brukar de vara döda sen länge av kyla och sånt. Denna var hur fin som helst så den fick följa med. Rekordsent att hitta fin sån nu påstår matte.

   

Fortsatte och tog stigar som jag inte gått på ett tag. Fortfarande lika övergivet och inte verkade det ha hänt nåt spännande heller.

   

Passerade Ossys hemma. Till min oerhörda besvikelse så var det alldeles dött Jag hittade Ossys stora ben och tröstgnagde lite på det en stund.

   

Elände inte hade Terra kommit tillbaka till stugan heller. Matte påstår fortfarande att det tar massor med månader. Jag är övertygad om att alla de där månaderna borde ha passerat nu. Men ungefär nu fick jag span på nåt.

   

Jag stack för jag hade minsann sett att Anne var på väg till Ossy och hon brukar kunna trolla fram honom. Men tur skulle det ske nu också.

   

Jag gillar Anne för hon hade minsann hittat Ossy. Vi har inte setts sen i fredags vilket är alldeles för lång tid.

   

Vi pratade en del om gårdagen. Jag berättade om hur trist jag hade det när matte förbjöd mej att gå och ha skoj. Ossy berättade att han hade saknat mej alldeles väldigt mycket. Han hade minsann mest haft koll på vägen och ropat på mej flera gånger men blev bara ledsen när jag inte kom. Tänk om människorna kunde förstå hur mycket vi längtade efter varandra.

   

När vi pratat klart om lördagens elände så bestämde vi oss för att vi skulle leka. Idag var jag på humör för att röja loss ordentligt.

   

Alltså vi har så roligt. Så här ska det faktiskt vara varje dag.

   

Vi sprang en massa mellan alla brottningsmatcher och annat skoj vi pysslade med.

   

Behövde energi så vi försökte tigga godis av matte. Slutade med att vi fick leta efter det, ingen servering här inte utan vi får minsann jobba för vårt godis.

   

Ha, ha, ha försöker du skrämma mej?? Tro inte att jag blir rädd inte.

   

Suddig bild eftersom matte skrattade åt oss (vi ska inte bli utskrattade) men jag är minsann fortfarande en mästarinna på att skrämma Ossy. Mycket skoj lek eftersom han blir lika rädd varje gång.

När vi lekt en stund till så var Ossy bensugen, det var så akut att han klättrade på matte och försökte ta sej in i hennes ficka. Tyvärr inga bilder på det, men han fick självklart sitt ben.

   

Så skulle människorna fika. Ossyhusse han tränade trix med mej. Jag skulle ha godiset på nosen innan jag fick ta det. När jag klarade det så skulle det ligga på tassen innan jag fick det. Självklart klarade jag uppgifterna utan problem.

   

Alltså hanhundar de har en massa märkliga saker för sej. Syns inte på bilden men Ossy jagar nån röd prick. Märklig sysselsättning.

   

Jag var trött efter en massa lek och det där trixtränandet så jag la mej på soffan och somnade. Sov gott medan människorna pratade en massa tråk.

Blev väckt för det var dags att gå hem.

Hemma så käkade jag lite innan jag somnade igen. De där korkade hormonerna tar en massa energi, men snart ska det vara ordning på dom igen. Hoppas jag för jag vill kunna umgås med alla jag känner och få roa mej på lördagarna som vanligt.

Av Wilma Border collie - 1 december 2018 18:18

Undrar om lördagar kan avskaffas tills jag får gå på hundträffarna igen? Jag är mycket väl medveten om att det är lördag idag och inte hade matte glömt bort att jag doftar alldeles oerhört gott heller.

   

Skulle på en längre runda nånstans, var ingen idé att åka för det är säkert jägare i mina bra skogar.

Jo jag tänkte att vi skulle ta den här vägen. Kan du glömma fick jag höra. Synd att jag var koppelfånge annars kunde jag ha tagit saken i egna tassar. Typ skyllt på att jag visste att Ossy var sugen på ben eller nåt.

   

Alldeles övergivet vid sjön också. Fanns inga att leka med och min boll den blängde jag bara på. Tror att jag för tillfället har slutat leka med bollar.

   

Tog spårvägen. Jag hör minsann hur alla mina kompisar håller på och samlas. Varför är sjön med svag is i vägen.

   

Där borta på andra sidan är de och de kommer säkert att ha massaor med skoj medan jag får vandra här ensam och övergiven.

   

Fick i alla fall tröstost av matte när jag hoppade upp på de bra godisställena.

   

Kollade skogen. Hade inte hänt nåt direkt. Inga snygga hanar hade besökt den, bara en del spår efter Hälge Rådjur och Räv.

   

Blommade faktiskt ost på en trädstam. Den här brukar vara gabska säker vad det gäller blomning denna tid. Finns inget kvar.

   

Så kunde jag jobba som svamphund. Hittade kantareller, de syns vid mina tassar.

   

Här är de, men de bor kvar i skogen eftersom de var för gamla men jag fick i alla fall ost och beröm för väl utfört jobb.

   

Bara en liten bit bort så visade jag att jag minsann kommer ihåg att Vinterskivling lönar sej att markera. Självklart blev det ost.

   

Tyvärr var de bara några stycken så de bor också kvar i skogen. Kan säkert hitta fler nån annan dag.

   

Gick vidare, var totalt händelselöst. Funderade mycket på allt skoj som säkert hände på hundträffen.

Kom på att det var ett tag sen jag kollade den här delen av min Sörmlandsledsetapp. Matte höll med om att vi ska kolla den men det var inte aktuellt i dag. Enligt tråkmänniskan så ska vi göra det nån annan dag. Kan faktiskt ha hänt en massa och tänk om det trillat träd så inte vandrande hundar kommer fram?

   

Gick i kanten av Tråkskogen. Hittade tomtar där, såna fanns det en massa runt förra julen och nu har de återkommit.

   

Om man tittar ordentligt så finns de både här och där. Kanske ska kolla det där ordentligt nån dag.

   

På väg hem så hade jag tur och träffade min allra bästa godisutdelare. Perfekt eftersom jag behövde energi. Gick hem hade tråkigt medan matte höll på med massor av tråk. Begriper inte varför människor alltid ska göra så mycket tråk.

Lika trist eftermiddagsrunda. Hoppas på en bättre dag i morgon.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se