wilmablogghund

Alla inlägg under december 2018

Av Wilma Border collie - 15 december 2018 18:07

I morse så visste jag självklart att det är lördag idag.

   

Efter min morgonrunda såg det ut så här, det är lördag och jag tänker INTE bli blåst på det som väntar. Låg alltså så här och passade dörren i ett par veckor innan matte ansåg att det var dags att gå.

   

Titta jag har minsann träffat Sigrid, mycket trevligt och lite längre bort kommer Micco släpande på sin matte. Mycket trevligt men jag drabbades av onda aningar. Tänk om jag skulle bli blåst på hundträffen och drabbas av hemsk hundnappning igen?? För att vara på den säkra sidan så passerade jag Hembygdsgården väldigt snabbt och hade stenkoll på att matte inte försökte avvika.

   

Nu kan jag koppla av, jag lär inte bli hundnappad men istället har jag väldigt, väldigt bråttom.

   

ÄNTLIGEN!!!!!!! Det är dags för hundträff och Sigrid slängde sej om halsen på Ossy i ren lycka.

   

Jag och Ossy passade självklart på ett leka en del på tu man tass innan alla andra kommer.

   

Var inne hos Ossy ett tag för människorna skulle fika. Men vi hundar såg minsann till att få godis från Ossyhusse.

Ossy håller på och tränar på en ny grej, hämta sin husses tofflor. Superduktig var han, men matte missade att få det på bild.

   

Jag var knähund hos Ossyhusse en stund. Berättade om hur fruktansvärt eländigt dötrist jag har haft det på lördagarna medan jag luktade gott. Han förstod mej fullständigt.

   

Gick ut och det hade kommit en del kompisar. Nu ska jag minsann ta igen allt jag missat under de trista lukta gottveckorna.

   

Som varje gång så kom det nya hundar. Här en trevlig Tollarkille som inte varit med förut. Han blev snabbt en i vårt stora härliga gäng.

   

Jag lekte massor med alla. Så här ska det alltid vara. Massor med kompisar att ha så här superskoj med.

   

Så kom det en Leonberger som jag inte heller träffat. Leonbergerkillar är stora. Men han var en bra kompis han också.

   

Rottis Amber har humor, hon visade en massa skoj saker i mitt öra medan vi lekte. Vad hon sa det stannar självklart mellan henne och mej.

   

Hur går det här då? Behöver jag vara polis eller klarar ni er?? Ingen fara, det var bara en massa skoj lek så jag behövde inte ingripa.

   

Kom ytterligare en ny hund på sitt första besök. Självklart var hon lika välkommen som alla andra. Alla hundar ska vara med i vår stora och härliga gemenskap.

   

Sigrid hon satt mest och var sur, den här försökte bli kompis med henne men se det ville inte alls sura Sigrid. Hon går på hundträffar för att umgås med människor hon.

   

Jag fick faktiskt lova att vara polis några gånger. Typ lära Sigrid att man uppför sej trevligt.

   

Sen fortsatte vi att ha skoj. Var precis som det ska en massa lek, springa i flock, intressanta diskussioner och allmänt mingel.

   

Här syns det hur enorm den där Leonbergerkillen är. Alla andra ser pyttiga ut bredvid honom.

   

Fortsatte att ha en massa skoj, jag som har tre veckor att ta igen dessutom. Gäller att leka med alla och hinna prata också. Hörde en del skvaller från mina missade träffar, tydligen hade alla haft superskoj även på dom.

   

Du och jag Amber, vi har mycket att prata om och en massa skoj lek också.

   

Micco minglade runt lite medan Sigrid fortsatte att se ut som om att leka det är minsann långt under hennes värdighet. Men ofta såg det ut så här.

   

Om man inte rör på sej så blir det kallt. Men Micco värmde sej under Ossyhusses jacka en stund.

   

Som vanligt gick tiden alldeles för fort. Alla kompisar har gått hem och Ossy har bett om sitt ben. Nu tar det en hel lååååång vecka till nästa gång. Fast har jag tur så träffar jag säkert Ossy nånting i veckan och kan leka en del.

   

Passerade skidbacken på väg hem, passade på att snörulla en del. Var bra varm efter allt skoj.

Hemma så somnade jag gott och drömde om allt skoj som jag hade idag.

Må nu veckan gå väldigt snabbt så det snart är lördag igen.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 14 december 2018 18:20

Bara så ni vet är jag en extremt ensam hund. Trodde, tänkte och hoppades att idag så skulle jag få nån kompis med mej. Men inte det inte, Jenna får jag umgås med på tisdag igen.

Bestämde mej för att försöka leta upp nån som ville umgås med mej.

   

Ute och jag valde väg alldeles på egen tass. Hade nämligen en massa planer.

   

Lika bra att mjuka upp kroppen med en massa trevligt snörull. Sekunden efter att denna bild togs så rullade jag lite fel och halkade ner från snöhögen. Blev utskrattad av min ondsinta matte.

   

Klättrade upp igen och spanade. Tänkte att med tur så skulle jag få syn på nån att umgås med. Övergivet överallt.

   

Gick vidare och jag hade bråttom. Matte kan släpa benen efter sej, jag tänkte att med tur………

   

Nä ingen Ossy på dagis inte. Han hade bara varit där och snott kattmat tidigt i morse. Men jag fick i alla fall en pepparkaka som tröst.

   

Gick och kollade om jag skulle se Ossy. Men det var bara hans Fårskallar ute.

   

Jag blev koppelfånge eftersom Fårskallarna var nära. Spanade men ingen Ossy. Elände jag som planerat för massor med skoj lek och umgänge med honom.

   

Finns det möjligen nån Ekorre i närheten som vill umgås med en extremt ensam hund helt utan kompisar?? Nä inte det heller. Inte en skymt av nån sån. Verkade som om det bara fanns jag och matte i hela världen.

   

Passerade sjön. Tröståt bark, tänkte att tillvaron kanske skulle bli lite roligare då, blev den inte men jag blev i alla fall mätt för stunden.

   

La mej på ett bord och deppade. Jag vill ha kompisar!!!!! Detta är ju alldeles bedrövligt, ingen att ha skoj med. Men helt plötsligt……………

   

Jag hörde bekanta ljud. Primo och Messo var minsann ute och rastade sina människor. Lille Mess han brukar höras och det var honom jag hade hört. Äntligen sällskap en stund.

   

Sorry Messo, du är för sent ute jag har slutat lukta gott. Fast han var övertygad om att jag fortfarande gjorde det.

   

Så kom Rick från ingenstans också. Helt plötsligt så kändes hundlivet bättre.

   

Blev en stunds skoj lek, precis vad jag behövde. Jag vill ha kompisar att umgås med hela tiden allra helst.

   

Tyvärr slut på det roliga igen. Alla skulle åt olika håll så ja fick vandra i väg ensam och övergiven. Pesttillvaro detta.

   

Passerade Ekorrskogen, dött och övergivet. Tror jag ska byta namn på den till Skogen utan Ekorrar. För nu var det länge sen jag träffade nån där.

Gick hem till tråkhemma. Matte försvann igen eftersom Rottis Helga behövde hjälp att komma ut i dag också.

   

Eftermiddagsrunda Hade tur, Susannes affär var öppen och där träffade jag Dixie. Först käkade vi godis och sen delade vi på ost tillsammans.

   

Så kom Chihuahua Dee Dee också. Trevligt eftersom det var länge sen jag träffade henne. Kändes bra med hundumgänge en stund.

   

Nästa affär, den där tillfälliga Mini Pryl 7an. Här ska jag bara in.

   

Bra val av mej både Elisabeth och Anna förstod att jag behövde en massa kli på magen. Får aldrig sånt. Kändes mycket bra den stund det varade.

Fortsatte min runda tan att träffa nån jag känner.

Men vet ni vad?? I morgon är det lördag och jag får gå på hundträffen igen!!! Där har jag inte varit på många år.

Tänk vad jag ska leka, springa fort i flock, prata med alla kompisar och mingla runt. De har säkert haft massor med skoj som jag har missat bara för att jag blev avslöjad med mitt lukta gott. Men nu är det över och jag tänker ha så där superskoj som jag bara har på hundträffarna.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 13 december 2018 18:25

Äsch! Inga kompisar i dag inte. Men jag skulle utföra ett av mina uppdrag sa matte.

   

Jodå jag blev skjutsad till Engelska skogen, var nästan en månad sen jag var här sist. Gäller att passa på nu för blir det en massa snö går det inte att komma dit. Väldigt vad mycket vatten det blivit här sen sist.

   

Jag hade ganska bråttom, massor att kolla. Kunde ha hänt vad som helst under min frånvaro. Men det verkade lugnt.

   

Bäcken hade också fått mer vatten. Bra fast det behövs massor med mera enligt matte.

   

Tro inte att jag har glömt. Sist jag var här så höll ett gäng hjortar på att springa ner mej precis här. Jag tittade, men de var inte kvar. Tänkte att de kanske hade haft lust att umgås med mej en stund.

   

Eftersom jag inte hittade hjortarna så kollade jag några säkra Ekorrträd, inte en endast Ekorre hemma heller. Jag som bara ville ha sällskap ett tag, är så bedrövligt trist att vara ensam.

   

Nu ska jag jobba med mitt viktiga uppdrag. Kolla mina engelska kompisars hus långt bort i skogen. Allt såg ut att vara precis som det skulle.

   

Matte grejade med den här gubben. Han fick en massa mer av både min och Terras begagnade pälsar. Gammal begagnad hundpäls är extremt bra för att skrämma bort Vilda grisarna.

   

Ja, jag kommer, trodde faktiskt att vi skulle till sjön. Skulle vi inte alls enligt matte så jag fick avbryta mina planer.

   

Här luktar det minsann av Terra. Jag luktade länge och kom ihåg att skoj som vi hade i höstas Tänk om alla de där massorna med månader hade passerat nu så hon kommer tillbaka från det där Halland. Har massor med skog att visa henne och vi har ju massor med skoj också.

   

Inte hade mina engelska kompisar kommit heller. Samma sak där, det tar en massa månader innan det är dags. Men allt var i alla fall orört inga korkade tjuvar hade varit på besök och begagnade pälsen har haft effekt. Vilda grisarna har inte varit i närheten av att förstöra tomten.

   

Chris han sågar minsann bra vedträn. Det växte ost på dom idag också. Undrar om det är nåt speciellt engelskt knep om får osten att växa där. Hur som helst finns det självklart ingenting kvar.

   

Kollade runt lite mer på tomten och hittade vatten att dricka. Gäller att passa på när det finns. För antingen är det för torrt eller så ligger det in på pölarna.

   

Spanade av skogen. Verkade vara lugnt och stilla, hade gärna kollat en del i den men matte påstod fortfarande att vi inte skulle till sjön.

   

Men vi kanske kan ta en sväng här? Det var länge sen. Nä sa tråkmatte det får bli en annan gång.

   

Gick tillbaka och på ett ställe tyckte jag att jag såg en Ekorre. Men tydligen inte för när jag kom till trädet var det övergivet. Ville bara ha sällskap.

   

Kollade av bäcken, mycket gott iskallt vatten i den.

   

Dessutom forsade de rejält nära Bäversjön, kanske finns hopp om mer vatten om inte vattentjuven vaknar igen.

   

Ute på Bäversjön var det is. Matte har hökblick ibland och såg att flotten låg precis där den skulle säkert fastfrusen i isen.

   

Sen var det dags att gå till bilen igen. Jag hade lyckats fördriva flera timmar i Engelska skogen.

   

Hemma så drabbades jag av passa huset. Rottis Helga behövde hjälp att komma ut och kissa. Men hon var så trött, så trött matte fick ropa länge innan den här halvsovande skuggan behagade uppenbara sej.

   

Gå ut ansåg hon vara tämligen onödigt. Kissa vid soptunnan skulle räcka och sen försökte hon gå in. Men matte släpade iväg henne en bit till innan hon fick gå hem och fortsätta sova.

På eftermiddagsrundan så lyckades jag i alla fall ta mej in i den där tillfälliga Pryl 7an och hälsa på. Lyckades bjuda mej på lite godis också.

I morgon väntar visst ytterligare en ensam dag, undrar hur jag ska lyckas fördriva den?

Av Wilma Border collie - 12 december 2018 18:24

Förstod redan i går kväll att det skulle bli en bra dag idag. Utbröt nämligen ett mindre kaos här, jag borde lära mej att hantera kameran så kunde jag ha visat bilder på det.

Snodde mattes Facebookinlägg om vad som hände.

Står vid diskbänken och kladdar med blod (jo även en vegetarian använder blod, vad gör man inte för hundarna )
Detta intresserar helt plötsligt den galna Maine coonen extremt mycket. Känner hur hon slår med framtassarna på min rygg, jag koncentrerad på att få blodet från burken i flaskan. Galen katt landar på min axel och stirrar förtjust på blodet. Jag säjer vissa otryckbara ord, ställer ifrån mej burk och flaska var vid galen Maine coon dunsar ner på diskbänken, stoppar tassen i burken med blod vispar runt och försöker stoppa ner hela huvudet. Galen, numer blodig, Maine coon försvinner medan jag lyckas få undan flaskan med spårblod och burken till frysen. Den blodtörstiga Maine coonen återkommer utan blod i pälsen och har högljudda åsikter om att det inte finns mer blod till henne.
Livet med en Maine coon med extrem kleptomani blir aldrig tråkigt

Alltså den där Kleptoman Leya har inga gränser för vad hon kan hitta på.

Så blev det idag och jag skulle gå och hämta Jenna. Matte hade en mycket trevlig påse med sej så jag visste att detta skulle bli toppen.

   

Träffade Inez en snabbis på Heden. Men ingen lek då det är synnerligen olämpligt att vara på fria tassar där med hala gator runt omkring.

   

Vid skidbacken så hade vi en diskussion om en pinne. Jag vann och pinnen var väldigt god.

   

Jag ger mej inte. Förr eller senare så ska Jenna lära sej hur skönt det är att snörulla. Alltså nya lektioner idag, men framgångslösa. Spelade egentligen ingen roll eftersom jag visste att hon skulle få lära sej andra skoj saker.

   

Blev fångar vid ett träd. Jag ägnade tiden åt att förklara för Jenna att det inte var nån fara. Om ett tag så skulle matte återkomma och sen om ytterligare några evigheter så skulle vi få göra nåt riktigt skoj.

   

Vi blev befriade och gick och hittade Ossy. Var tydligen planerat att han skulle vara på sitt dagis idag och få vara med på det skoj som väntade.

   

Jenna hon gillar Ossy så de började leka direkt.

   

Självklart så lekte vi massor tillsammans också. Hade så där alldeles väldigt skoj som vanligt. Så här borde det vara varje dag.

   

Bra Jenna, lyckas lägga Ossy på rygg fast du är liten. Fast sanningen är nog att Ossy hjälpte till att hamna på rygg men Jenna kan tro att hon fixade det på egen tass.

   

Kan bara inte låta bli den roliga leken skrämma Ossy. Tänk att han blir lika rädd varje gång.

   

Bara för att han blev rädd så lyckades Jenna få omkull honom igen. Bra samarbete av oss.

   

Så ägnade vi oss åt en massa spring också. Fort ska det gå, och skoj har vi.

   

Sen ansåg jag att det var dags. Ossy visste inget och Jenna hade ingen aning om vad som skulle hända. Jag skvallrade för dom.

   

Matte hade nån plan om att Jenna som aldrig testat detta skulle få prova ensam med matte medan jag och Ossy tog vårt spår. Bara att glömma för Jenna hon drog med oss.

   

Vi hittades här vid spårslutet. Mycket bra slut idag för det fanns massor med köttbullebitar.

   

När köttbullarna var bortstädade så visade Jenna att blod det doftar minsann intressant. Hon kollade mycket på alla fläckar hon hittade.

   

Ossy han älskar spår så mycket att han gärna går samma flera gånger. Nu hängde Jenna på honom och spårade så fint. Fast mer köttbullar hittade de inte.

   

Vem vet när vi ses igen, lika bra att leka en massa mer igen.

   

Hoppsan där hamnade Jenna på rygg under nån vild lek med Ossy.

   

Jag hade ett samtal med honom om att han ska vara försiktig med min lilla kompis. Hörde bara att det där tålde hon för hon har lagt honom på rygg flera gånger.

   

Fanns köttbullebitar kvar så vi fick leta efter såna också. Inte minsta mikroskopiska smula finns kvar.

Sen bad Ossy om sitt ben och jag och Jenna skulle gå vidare.

   

Kom inte långt innan Ossy kom rusande med benet i munnen, Han ville ha sällskap medan han åt upp det.

   

Blev inte planerad väg för vi följde med Ossy till hans dagis och matte sa åt honom att stanna där.

Jag och Jenna tog vägen genom skogen. Men jag ser minsann nåt där nere.

   

Jodå Ossy som var ute och gick spåret igen. Sen kom han till oss och ville fortsätta umgås. Men matte sa åt honom att gå tillbaka till dagis. Fast jag hörde nåt bra. Du träffar Wilma på lördag. Är det verkligen äntligen dags igen då?? Ska jag få gå på hundträffen??

   

På väg hemåt så passerade vi Susannes affär, det går framåt med Jenna nu har hon lärt sej att stå så hon ser in i affären.

   

Hann bara in så blev Jenna hundnappad av Susanne. Jag och Dixie delade på en del ost istället. Dixie ska alltid ha ost när hon träffar matte.

   

Sen såg vi till att få godis av Susanne också. Jenna och Dixie har aldrig träffats men det var inga problem de blev kompisar.

   

På torget så träffade vi Essie. Ytterligare en ny bekantskap för Jenna fast Essie tyckte att hon var lite läskig. Men får det träffas några gånger så går det nog över.

Gick hem med Jenna som var ganska trött. Mycket nytt för henne idag.

Fast sen hämtade jag henne för en eftermiddagsrunda och då var hon pigg igen. Den rundan var en vanlig tråkrunda, vi träffade varken människor eller hundar vi känner.

Av Wilma Border collie - 11 december 2018 18:34

Hade hoppats att det skulle bli en massa skoj umgänge idag också. Men tyvärr var inte turen med mej. I dag väntade en dag i ensamhet. Men matte bestämde att vi skulle vara lite nyttiga.

   

Så där jag har blivit skjutsad till min Sörmlandsledsetapp och nu har jag bråttom. Var ganska länge sen sist och det kan ha hänt hur mycket som helst.

   

Hm, nånting har nyss passerat, jag känner minsann doften. Enligt matte så kanske det var fler av de där som heter Hjort. Sprang ett gäng över vägen vi kom med bilen.

   

Struntade i vad det nu var och drog in i skogen istället. Hade mycket att kolla, men allt var som det skulle.

   

Just ja, här satt det minsann en Ekorre en gång. Men inte fanns den där i dag inte, fast det var säkert den asociala typen som inte vill umgås med mycket ensam hund.

   

Gick till sjön. Fanns vatten att dricka och det hade blivit lite mer vatten också. Kanske har Vattentjuven flyttat nån annanstans ett tag nu.

   

Samma sak med bäcken, lite mer i den också fast det saknas fortfarande enorma mängder med vatten.

   

Gick vidare och kollade så leden var i bästa skick för vandrande hundar. Inga träd hade fallit och inga andra hinder heller. Hittade ett av alla gamla ben. Gnagde på det en stund, bäst att passa på. Nu har jag inte nån diet längre men jag litar inte på att matte helt plötsligt snor mitt käk.

   

För första gången på massor med månader så fanns det lite vatten vid spängerna. Enligt matte så borde det ha varit massor här om det varit normalt.

   

Gick till skärmskyddet. Jag frångår inte mina rutiner så jag ställde mej på bordet och väntade.

   

Jo jag fick min välbehövliga ost. Ska alltid ha ost här.

   

Den här sjön är obrukbar nu. Den ser spegelblank ut, men eftersom det blåste så skulle det ha varit små vågor. Hela sjön är invaderad av onödiga isen.

   

Kolla gästboken är enligt matte viktigt. Jag kollade, verkade fullkomligt ointressant så jag struntade i den.

   

Medan matte kollade om några vandrare skrivit nåt så satt jag och filosoferade en stund. Hade en hel del att tänka på.

   

Gick tillbaka och jag planerade att gå samma runda en gång till. Skulle vi inte alls enligt matte. Men det kunde faktiskt ah hänt en massa viktigt medan jag var och kollade skärmskyddet.

   

Kollade av bäcken och funderade på om jag skulle bada eller drica. Nä, struntade i båda delarna.

   

Ja, ja jag kommer. Ja, jag var på andra sidan bäcken. Eftersom vi inte alls skulle gå den vägen var jag faktiskt tvungen och sticka iväg och kolla en viktig sak som jag missade förut.

   

Borde vi inte ta och kolla så leden är okej över fornborgen också? Enligt matte så skulle vi inte alls göra det idag. Dumheter, jag kanske missade en massa viktigt.

   

Tänker du komma? Tyckte att du sa att det var dags att åka hem och jag har suttit här i flera timmar och väntat.

Åkte hem, somnade medan matte grejade med mänskligt tråk.

   

Ute på eftermiddagsrunda. Susannes butik är minsann öppen och jag ska in, är godissugen. Tog mej in och fick mitt godis och välbehövligt umgänge.

   

Alldeles säkert att vi inte ska hämta Jenna? Du vet jag har inte träffat en endaste hundkompis idag. Enligt matte var det alldeles säkert. Men i morgon ska vi hämta henne. Kommer att bli bra tror jag för jag har sett vad matte tagit fram så det blir nog en spännande förmiddag.

Av Wilma Border collie - 10 december 2018 18:24

Kan meddela att jag mår hur bra som helst igen. Bara matte ger sjutton i att låta mej bli hundnappad så mår min mage bra. Fast i morse fick jag fortfarande käka nötfärs med morotspuré för hon ville kolla att jag verkligen mådde bra.

Sen skulle jag ut på längre runda. Hamnade i min bil och matte stannade där Jenna bor.

Jenna hade blivit alldeles ifrån sej när inte jag var med och hämtade henne. Letat i trappan och varit tveksam till att hänga med matte. Men när hon såg mej i bilen då var allt okej igen

   

Jaha bara skjuts till skidbacken. Men jag förklarade för Jenna att troligen väntade mer skoj saker senare och det var därför vi bara åkte den lilla biten. Jag har minsann aldrig varit dålig, vi sprang och lekte massor.

   

Så försökte jag ha en sån där lektion i hur man bäst snörullar. Förklarade noga för Jenna hur man gör och hur skönt det är. Men hon var fortfarande helt oförstående.

   

Fast rulla i backar är inte alltid så smart. Jag lyckades rulla ut på isen och den är inte lika skön som snön.

   

Höll på med det där med inkallning Jenna sköter sej alldeles exemplariskt. Fast hon för första gången i sitt liv prövar på att vara Hormonhäxa. Hon började alltså lukta gott i helgen så vissa av mina kompisar får hon inte träffa på några veckor nu.

   

Tänkte lära Jenna att det lönar sej att klättra på stockarna. Äsch, typiskt när jag skulle visa hur enkelt det är, då halkade jag. Skyller på matbristen.

   

Letade efter Ossy, men honom hittade vi inte men däremot nåt annat.

   

Precis ett sånt här aktivitetsspel har jag hemma. Det är skoj att pilla godis ur.

   

Gick vidare och då kom Inez och Rick rusande.

   

Blev massor med lek. Jag har minsann inte lekt på flera månader och tydligen hade Jenna drabbats av samma öde.

   

Jenna uppfann leken dra Rick i hans långa öron. Tydligen en väldigt rolig lek. Efter som Rick saknar vissa kroppsdelar så tillhör han de som hon kan leka med trots lukta gottperioden.

   

Så dök Inez och Ricks mattar upp. Då hoppade de upp på en sten och Jenna hade bekymmer. Hur skulle hon komma upp där??

   

Smart tjej för hon lyckades hoppa upp helt utan hjälp. Fick godis av Inezmatte för bra utfört hopp.

   

Sen sprang vi massor tillsammans. Det är roligare att springa i flock.

   

Lekte en massa mer också. Jag höll i gång extra mycket för att visa matte att jag mår hur bra som helst. Men helt plötsligt saknades Jenna. Ingen fara hon kom fram, eftersom hon har så korta ben hade hon lyckats försvinna under Rick medan vi lekte.

   

Vid skidbacken hittade vi en pöl med alldeles utsökt lervatten. Perfekt eftersom vi var törstiga efter allt lekande och spring.

   

Lekte en massa i snön också. Det är skoj att leka i snö.

   

Hade en lektion med Jenna. Hon lärde sej snabbt leken kast med Springer spaniel. Jag övervakade så det gick rätt till och Rick var uppe lika fort varje gång.

   

Sen avslutade vi med att springa massor i skidbacken. Sen skulle vi till bilen för att åka vidare och göra nåt.

   

Först drabbades vi av passa bilen medan matte handlade nåt tråk. Förklarade för Jenna att detta är sånt som händer ibland men eftersom jag visste var vi befann oss så skulle det bli väldigt bra sen.

   

Nu förstår du Jenna ska jag lära dej att shoppa i världens bästa Grisöronaffär.

   

Jenna kollade storögt in allt smarrigt godis som finns att handla där. Jo, jag minns minsann mitt första besök här. Fattade knappt att det finns ett butiksparadis med bara en massa underbara saker till hundar.

   

Jag stal menar provsmakade en del och delade med mej till Jenna. Sen visade jag en massa andra trevliga hyllor i affären. Detta är extremt viktiga hundkunskaper.

   

Vi kollade in en massa olika sorters käk också. Med tanke på mattes korkade påhitt om min diet var jag hungrig och kunde lätt ha käkat upp en hel säck eller så.

Valde ut en present också. Nästa vecka fyller Kleptoman Leya 3 år och då ska hon självklart ha en present, men den är hemlig, för som den katten lyckas komma över allt så smygläser hon säkert bloggen också.

   

Inte ett besök utan shoppinggodis. Fick självklart och det var extra gott eftersom jag var hungrig.

   

Dagens sista viktiga lektion med Jenna. Hur man får godis vid avslutad shopping. Hon lärde sej snabbt och nådde upp genom att ta stöd mot mej.

Åkte hem, lämnade hem Jenna som troligen somnade gott sen.

Jag fick faktiskt lite mat hemma, alltså min vanliga mat. Inga problem inte, min mage mår hur bra som helst.

Av Wilma Border collie - 9 december 2018 18:16

Dagen började mindre bra. Min mage var i olag så jag var ute på morgonrunda tre gånger. Bara för det så tog matte bort min mat. Inte nog med taskig mage jag ska svälta också!!

   

Jaha i dag slipper jag säkert allt vad hundnappning heter. Den här vägen brukar jag gå om jag ska till nån hemmaskog.

   

Nä ingen skog inte, men gatan som går förbi Susannes affär, Det är stängt sa matte, var det inte alls dörren var öppen så jag kastade mej in. Fick några välbehövliga godisbitar. Eftersom min frukost uteblivit var de extra välbehövliga.

   

Kollade torget där det tydligen också var julmarknad. Mycket ödsligt och inga trevliga hundskaer fanns det.

   

Hamnade vid Hembygdsgården. Behöver du min hjälp med vedträna? Tänkte att jag kan säkert passa elden eller nåt. Började nämligen förstå att risken för hundnappning var överhängande.

   

Jodå mina onda aningar besannades. Micco blev jätteglad över att träffa mej. Jag har inget emot honom men förstod vad som skulle hända.

   

Försökte liggstrejka. Tänkte att hundnapparen skulle förstå att det var synnerligen olämpligt att hundnappa mej. Eller att matte skulle inse att jag borde passa henne och Hembygdsgården. Hade ingen framgång, släpades i väg till skogen en sväng. Dötrist eftersom jag var fånge. Hade jag varit på fria tassar så hade jag minsann gått till matte.

   

Efter flera månader så blev jag släppt ur fångenskapen och fick gå till matte. Sigrid ansåg att hon skulle sitta i mattes knä och jag försökte klättra upp där. Hörde hur det skvallrades om att min mage fortsatt att bråka. Så klart den gör, jag blir stressad av hundnappning och tvingas till fångenskap. För övrigt så hörde jag hur matte pratade om att det varit extremt lugnt i dag. Alltså var hundnappningen fullkomligt onödig enligt mej.

   

Följde med Sigrd, Micco och Hundnapparen ut när de skulle gå. Träffade Essie igen. Trevligt tyckte jag, Micco han var inte alls säker på vad han tyckte om henne.

   

Var ett par timmar kvar så jag passade Hembygdsgård genom att sova under bordet. Inte kom det några jag känner heller.

Sen var det slut och matte packade ihop allt kvarvarande. Innebär att hon faktiskt tänker hålla sej hemma hos sin stackars hund nu.

   

Lämnade hem sakerna och sen skulle vi gå och fixa nåt. Vilken tur jag hade. På gatan kom minsann Jenna som blev alldeles överlycklig över att träffa mej. Nu var jag inte riktigt på humör för att leka eftersom magen fortfarande bråkade. Men hörde att i morgon då ska minsann Jenna hänga med mej ut. Blir säkert en mycket bra dag.

Matte gick till affären och handlade så jag skulle få nåt att äta.

Hemma serverades jag en yttepytte portion av rå nötfärs och morotspuré. Sånt är bra när magen bråkar. Ska få det ett par gånger till i kväll. Fast jag är mest trött nu och tänker sova.

Har dessutom hört att med tur får jag och Jenna göra nåt riktigt skoj i morgon. Hoppas det stämmer.

Av Wilma Border collie - 8 december 2018 18:14

Eländes dag detta. Jag vet minsann att det är lördag. Såg att matte grejade med märkliga saker och jag tänkte absolut inte passa nåt eländigt tråkhus i flera månader.

   

Alltså la jag mej innanför dörren. Inte en chans att hon skulle kunna smita utan mej inte.

Hamnade vid Hembygdsgården igen, kollade när matte grejade med nåt.

   

Så skulle jag gå ut. Men titta där kommer Sigrid och Micco. Kan matte ha tagit sitt förnuft till fånga och begripit att jag behöver gå på hundträffen??

   

Sigrid blev alldeles överlycklig över att träffa mej igen.

Men vad är detta? Varför ska Sigridmatte hålla i mitt koppel också? Detta känns inte alls bra.

   

Jaha jag blev hundnappad!!! I vägsläpad på en skogsrunda och ingen hundträff inte. Grundlurad kallas sånt här för.

   

Matte hon passade Hembygdsgården. Inte nog med det, hon hade träffat en massa människor jag känner. Ännu värre hon träffade Ossy också!!!!!! Fast det blev det inte bildbevis på. Men Ann Marie fastnade på bild. Hon hade visst kunnat tänka sej att hundnappa mej.

   

Så efter flera månaders fångenskap hos Hundnapparen blev jag utsläppt. Hade extremt bråttom för jag var tvungen att kolla så inte matte hade rymt från hembygdsgården. Jag hittade henne och kastade mej över henne för att berätta hur hemskt det är att vara hundnappad och att jag saknat henne. Sigrid och Micco smög under bordet och tiggde godis.

   

När de hade gått tillsammans med Hundnapparen så kom lilla Essie och hälsade på. Mycket trevligt för det var ett tag sen vi träffades sist. Träffade en del människor jag känner också.

   

Men det tar på mina krafter att bli hundnappad så jag somnade på golvet. Men sov bara med ett öga i taget så fort matte rörde på sej så var jag klarvaken. Fast det var bara ett atg. För sen var det dags att gå hem till mitt hemma och umgås med mina katter. Fast jag är så trött att jag somnade ganska snabbt igen.

Tyvärr har jag hört att historien kommer att upprepa sej i morgon. Men kanske sker det under i natt.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se