wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 27 december 2018

Började som tråk men blev bra

Av Wilma Border collie - 27 december 2018 18:19

Börjar med en bild från igår kväll. Alltså jag och Kleptoman Leya är de allra bästa vänner fast hon stjäl allt som tillhör mej.

Vi brukar gosa en massa tillsammans.

   

Bilden blev alldeles för mörk och dålig men äntligen fastnade det på bild. Vet inte hur många försöka matte gjort, antingen har kameran varit på fel plats eller så har vi avbrutit precis när bilden ska tas. Hur som helst har vi väldigt mysigt ihop.

Så blev det idag. Insåg ganska snabbt att det skulle bli en sån där ensam dag.

   

Gick ut för att hitta på nåt skoj förhoppningsvis. Matte hade tagit med en frisbee och tänkte att jag kanske ville leka med den en stund. Jo det var skoj en liten stund.

   

Sen ägnade jag mej åt en del välgörande rullning på en fläck som doftade utsökt gott. Kollade efter nån att umgås med men det var alldeles övergivet överallt

   

Nånstans ska jag gå, matte hade inte heller nån plan för vår runda.

   

Kom till vägen över åkrarna, där var allt stulet av dimman.

   

Kollade dofter och det hade gått en del hundar jag känner här. Men tyvärr ingen ute nu.

   

Va?? Leka med frisbeen här?? Nä det har jag inga som helst planer på, den använder jag bara på Heden eller möjligen vid sjön.

   

Var så isigt på den vägen så vi vände, istället så skulle jag ta den här vägen. Det var ett tag sen sist.

   

Men nu tror jag att det kan kanske bli trevligt om jag har tur. Sa åt matte att vänta så skulle jag komma tillbaka sen.

   

Bara det att matte behöver tränas i lydnad. Hon tröttnade på att vänta på mej och kom efter. Tänk om hon låtit mej vara. Jag hade kontakt med Ekorre visst den kastade kottar på mej (matte råkade också få en i huvudet). Dessutom så pratade den med mej Visst det råder viss språkförbistring men vi hade kontakt. Hade jag fått fortsätta så kanske vi hade kunnat umgås.

   

Slutade så här, jag blev koppelfånge och bortsläpad. När jag äntligen hittar en Ekorre som faktiskt uppmärksammar mej då kommer matte och avbryter allt. Kommer att ta tid innan jag kommer över detta.

Sur vandrade jag iväg som fånge och ansåg att mitt liv var bedrövligt trist.

   

Men titta!!!! På torget så hittade jag minsann Ossy!!!!! Vi har inte setts sen igår så det var verkligen på tiden.

   

Ossy han vet precis var matte förvarar godiset och är hon inte tillräckligt snabb så försöker han sej på självservering ur fickan.

   

Matte trollade fram en osttub, en ny med annan smak. Lika utsökt som all annan tubost kom vi fram till efter vår gemensamma provsmakning.

   

Ännu bättre vi hittade vår allra bästa godisutdelare också. Blev bjudna på alldeles utsökt godis som vanligt. Funderade på att röja loss en stund på torget men det är inte bästa platsen så vi avstod. Ossy fick sitt ben och ett löfte om att vi kan leka en massa nån annan dag.

Gick hem, käkade lite lunch och sov en stund.

   

Eftermiddagsrunda och ÄNTLIGEN öppet hos Susanne. Jag har lärt mej att knacka på så det gjorde jag för att bli insläppt.

   

Fick självklart gott godis där och trevligt umgänge en stund.

   

Nästa affär. Nu var minsann den tillfälliga Pryl 7an också öppen. Lönade sej att knacka på där också.

   

Kom in och kunde umgås en massa med Anna. Insåg att dagen som började så trist faktiskt blev bra till slut.

I morgon blir det en bra dag. För då är det dags för Jenna att hänga med mej. Nu är det slut på hennes julledighet. Jag ska fundera ut vad vi ska hitta på för skoj i morgon och om jag ska ta och lära henne några bra hundkunskaper.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards