wilmablogghund

Alla inlägg under november 2018

Av Wilma Border collie - 22 november 2018 18:24

När det var dags att hämta Sigrid och Micco idag så användes min bil. Perfekt antog att vi skulle bli skjutsade till nån trevlig skog.

Inte det inte, vi hamnade utanför Människoveterinärens tillhåll och fick passa bilen medan matte var och besiktigade sej. Var ganska snabbt avklarat och hon är godkänd för ett år framåt. Hoppas det är slut på det där springet hos Människoveterinärer nu, tycker det har varit lite mycket sånt senaste tiden.

   

Så där nu är vi äntligen på fria tassar, ska ta en runda och se om vi hittar nåt skoj.

   

Sigrid hon fick som vanligt vara koppelfånge eftersom hon inte kan uppföra sej i dessa trakter.

   

Nähä, ingen Ossy idag heller. Elände jag som hade planerat för en massa skoj lek och så berätta om det korkade att matte avslöjade mitt smygande med lukta gottperioden.

   

Gick en sväng genom skogen och hamnade vid sjön. Jag kollade vattnet. Bäst att passa på för det är så kallt att snart invaderar nog isen.

   

Hörru ge hit osten! Vi är faktiskt på båten alla tre och då ska vi ha ost! Fick ost.

 Gick vidare, inget spännande hade hänt.

   

Detta är Miccos åsikt om att balansera på trädstam. Märkligt han fick minsann belöning fast han bara hade två tassar på den.

   

Jag och Sigrid vi gjorde det ordentligt och balanserade på en stor i stället. Gav också belöning.

   

Sigrid kollade vattnet. Då är det minsann inte kallt enligt henne, men tre regndroppar och hon håller på och fryser ihjäl.

   

Nu börjar det. Ser ut som nåt bråk mellan Sigrid och Micco. Enligt matte lek, men hon fattar som bekant ingenting.

   

Lika bra att göra ett polisingripande. Bad  att de skulle sära på sej och uppföra sej som normala hundar.

   

Micco tog jag i örat för att han skulle sköta sej. Det är inte lätt att vara polis alla gånger. Hårt jobb att hålla reda på de där två.

   

Fast sen hade vi en massa skoj tillsammans. Springa snabbt och mycket det är livet det.

   

Men nu igen!! Är det ingen ordning på er idag? Jo de lugnade ner sej sen jag styrt upp allt igen.

   

Intressant, helt plötsligt så fanns det ost i det där märkliga stället där människor byter kläder på sommaren. Efter vår framfart finns det inte minsta lilla spår av ost kvar.

Sen sa matte att vi skulle till bilen för vi skulle åka och göra nåt.

   

Intressant, vi är i Flen och här finns det minsann snygga hanar som sprider sina dofter. Jag meddelade självklart att jag var på besök och att jag är oemotståndlig just nu.

   

Men öppna dörren!!!!!! Vi ska shoppa och det är faktiskt extremt bråttom att komma in. Sigrid och Micco som inte varit här på evigheter hade alldeles extra bråttom.

   

Kollade godiset och snodde smakbitar. Ja alltså jag som når bäst tar dom och så brukar kag lägga ett par bitar på golvet till Sigrid och Micco som inte när.

   

Är visst dags att fundera på vad jag vill ha i julklapp. Kollade alla skoj spel mycket noga. Kan tänka mej att få alla varianter av dom i julklapp. Finns massor med intressanta.

   

Mjukisdjur? Nä jag hittade ingen Ekorre så nåt sånt tänker jag inte önska mej.

   

Efter att ha köpt en del viktiga saker så var det dags för shoppinggodiset. Perfekt detta att alltid få godis när jag shoppat.

   

Sigrid och Micco som inte når lika bra som jag de fick minsann sitt av Gunnar som till och med var nere på golvet för deras skull. Vi hjälptes åt att tömma det sista ur en påse.

Åkte hem nöjda och belåtna efter shoppingrundan. Lämnade hem Sigrid och Micco och hem och hade tråkigt.

Var på eftermiddagsrunda. Nu hade jag tur för Susanne hade sin affär öppen så jag kom in och fick mitt välbehövliga godis och lite umgänge.

Av Wilma Border collie - 21 november 2018 18:15

Blää, alltså jag hade minsann planerat allt så himla bra. Tänkte gå runt och lukta gott alldeles så där i smyg. Visst jag har under ett par veckor saknat privatliv eftersom mattes senaste hobby har varit att studera mina bakre delar, gärna försedd med en bit papper. Ursäkta, men jag behöver aldrig torkas i baken, sköter min hygien själv!!

I går kväll gick jag ut för kvällsrunda, upptäckte att det snöade. Kom in intet ont anande när matte kastade sej över mej försedd med papper. Där och då blev jag avslöjad. Var väl det jag visste att du löper fast du försöker låtsas som nåt annat fick jag höra. Så viftade människan triumferande med pappersbiten där det fanns spår av en ynka bloddroppe! Tänk om jag hunnit tvätta bort den……….

Nu fick jag höra att jag har umgängesförbud med en del av mina manliga kompisar, hundträff på lördag det kan jag glömma och en massa annat skoj. Fast jag får träffa Micco, Ossy och en del andra manliga vänner som saknar väsentliga kroppsdelar. Alltså varför skulle hon upptäcka detta?? Jag som hade en massa planer för hur jag skulle leva precis som vanligt trots att jag luktar gott.

Så blev det idag, snöade och var minusgrader när jag skulle hämta Sigrid och Micco. Åka nånstans var inte att tänka på eftersom Pelle Peugeot fortfarande ha sommarskor, ska visst bli vinterkängor i helgen.

   

Sigrid hon har minsann oanade talanger. När jag kom så kom hon stolt med en stickning i munnen. Inte visste jag att hon kunde sticka!! Matte skrattade så tårarna rann medan hon snodde stickningen för Sigrid och påstod att hundar vanligtvis inte stickar och att den nog tillhörde Sigridmatte.

   

Nånstans ska vi, det snöar, regnar och är inget skoj alls ute.

   

Här har det minsann passerat nån snygg hane. Vi undersökte noga doften och hade en del diskussioner om den.

   

Ja, ja eftersom jag är avslöjad så var det lika bra att lämna hälsning till den där hanen att jag gått här och att jag är intresserad av dejt.

   

Det fortsatte att snöa. Matte som inte gillar snö gick runt och pratade om att all nederbörd är bra nederbörd så det är bara att stå ut med snöeländet.

   

Micco han kan nästan försvinna i visset gräs och snö. Inte alldeles enkel att upptäcka.

   

Jag passade på att käka upp de få gröna grässtrån som fanns. Ska det fortsätta så här så tar det ju månader innan det kommer nytt gott gräs.

   

Här var det väldigt länge sen vi gick. Det är en sån där ”i brist på bättre väg”. Eftersom det var väldigt länge sen sist så hade vi massor att undersöka.

   

Fast Sigrid hon sprang mest runt och försökte käka rådjursbajs. Måste lära henne att det är mycket bättre att rulla i det än att käka.

   

Vad vill du? Vi kommer, men eftersom du är långsam och vi har en massa att göra så har vi inte alltid tid att vänta på dej.

   

Kollade lite i skogen, bara Vilda grisar som dragit fram där, inget av intresse för oss.

   

Fortsatte att snöa, ibland ganska mycket till och med.

   

Blev koppelfångar en stund eftersom vi mötte en människa vi inte känner. Sen var det frågan om väg. Till höger då blir det stora vägen hem, dötrist. Till vänster hade det varit frågan om fångenskap en bra bit eftersom det finns Fårskalla och Sigrid tror att hon är vallhund. Slutade med att vi gixk samma tillbaka.

   

Jag och Micco hade vissa planer på att avvika en stund. Vi bestämde oss för att det nog fanns nåt spännande inne i skogsdungen.

   

Glömde bort det när vi upptäckte att Sigrid minsann var fullt sysselsatt med att leta godis. Alltså letade vi också godis istället.

   

Sen gick vi på en annan väg, Här var det inte tal om fria tassar inte. Alldeles för mycket spännande dofter.

   

Sigrid hon satte nosen i vädret och hade långt gångna planer på att dra på äventyr, men fångenskapen förhindrade allt sånt.

   

Om jag inte vore koppelfånge då……….jag känner hur det doftar av saker jag behöver undersöka. Var bara att glömma.

   

Slutade snöa och började regna istället så det var bra skönt att vi var på väg hem igen. Lämnade hem Sigrid och Micco och gick hem till mej.

   

Ute på eftermiddagsrunda. Men varför är Susannes affär stängd?? Jag har knackat på men det är alldeles mörkt och övergivet. Hade faktiskt behövt lite godis och umgänge plus tröst efter att matte genomskådat att jag doftar gott.

   

På torget har de ställt en gran. Kollade den noga men det bodde ingen Ekorre i den. Lämnade hälsningar till alla hanar istället.

Gick hem och hade tråkigt medan matte gjorde tråk. Förhoppningsvis en bättre dag i morgon.

Av Wilma Border collie - 20 november 2018 18:22

Försöker minsann bli vinter. Var kallt när jag var ute på morgonrundan och någon gång i natt hade det försökt snöa också. Är nog tur att jag har hunnit kolla en massa skogar ifall de blir oåtkomliga.

   

Men kan du långsamma människa se till att låsa upp dörren? Sigrid och Micco har väntat på mej i flera månader. Vi har faktiskt bråttom till vad vi ni ska göra idag.

   

Nånstans ska vi men tämligen okänt vart. Matte hade ingen lust att skjutsa oss så hemmaskogar skulle få duga idag.

   

Passerade Ekorrskogen och Micco hjälpte mej att spana, men det fanns inte en endaste Ekorre synlig.

   

Gick till sjön för matte antog att vi ville springa en massa eftersom det blev dåligt med sånt igår.

Sigrid och Micco de hittade vad de ansåg var den mest utsökta frukosten. Käka en massa Rådjurskulor. Märkliga matvanor, såna kulor duger möjligen till att rulla sej på och då endast vissa utvalda högar.

   

Så äntligen har de övergett kulorna och kommit på att vi ska springa en massa och ha skoj. Sprang massor och fort, mycket trevligt.

   

Kollade sjön. Ännu ingen is på den men det dröjer nog inte för vi så is på de vattenpölar vi passerade. Alltså var det lika bra att passa på att dricka och blöta tassarna. Kan ta många månader sen innan det finns vatten att dricka ute.

   

Testade en ny grej. Flyga mellan borden. Gick alldeles utmärkt så detta ska jag göra fler gånger.

   

Lekte en massa mera. Hade mycket att ta igen sen i går.

   

Men vad är detta? Hur ska jag kunna kolla den här bryggan? Tänk om det är nåt fel på den och jag behöver faktiskt inspektera alla bryggor jag hittar.

   

Fick ge upp, men de andra gick alldeles utmärkt att kolla. Perfekt skick som vanligt.

   

Gick vidare och jag och Micco fick bråttom eftersom vi hade planer.

   

Det hade Sigrid också men eftersom hon inte kan sköta sej överallt så blev hon fånge.

   

Letade letade Ossy, men han syntes inte till nånstans. Egentligen skulle Sigrid ha återfått friheten nu, men hon visade att hon minsann hade planer, såna där otillåtna planer så det blev fortsatt fångenskap. Men vi hittade en ostssten som vi noga rensade.

   

Gick genom Tråkskogen och där drabbades vi av fångenskap alla tre eftersom det var människor i skogen. Inte alltid alla som gillar oss.

   

Fast Sigrid var minsann duktig. Hon hittade Ostronmussling på trasiga rampen. Titta hur hon slickar sej runt nosen i väntan på ostbelöningen som hon självklart fick. Jag och Micco var också framme och markerade bara för att komma över ost vi också.

   

Men de var så små att de får sitta kvar där. Blir det nu så kallt som säjs så lär de inte växa heller.

   

Vad är detta? Märklig ska som hänger i trädet och under kände vi doften av hundar. Matte tror att den hänger där för att vissa hundar kampar med den.

   

För övrigt så är det vår nu. Videkissarna har vaknat. Känns väldigt bra om vintern blev så här kort.

   

Sen träffade vi en av våra kompisar som brukar komma på hundträffarna. Mycket trevligt för hon har inte varit där på ett tag nu. Men hörde att hon kommer när hon slutat lukta gott.

   

Så träffade vi Inez med matte. Bra för vi lyckades tigga till oss välbehövligt godis.

   

Matte skulle till Tråkapoteket och hämta tråkmedicin. Bara det att vi hittade minsann Sigridmatte som kommit från sitt jobb och också varit på det där Tråkapoteket. Vi passade henne medan matte gjorde vad hon skulle.

Skildes från Sigrid och Micco och gick hem och gjorde ingenting.

Vanlig trist eftermiddagsrunda.

Får se vad vi hittar på för nånting i morgon.


Av Wilma Border collie - 19 november 2018 18:26

I dag har det varit en sån där passa bilen dag.

Hade sån tur att jag i alla fall fick sällskap av Sigrid och Micco. Hämtade upp dom och sen skulle vi till Eskilstuna.

Först nåt stopp på soptippen, sen passa bilen igen på ett annat ställe medan matte fixade nåt tråk.

   

Jaha nu har jag studerat ICA Maxis parkering i flera månader, enligt matte en kort stund. Men hon saknar som bekant helt tidsuppfattning.

   

Sigrid och Micco de somnade av leda, innan matte behagade komma. Sen åkte vi och hämtade Sigridmatte på hennes jobb.

   

Gott om parkeringar i Eskilstuna. Nästa ställe där båda människorna skulle ägna sej åt att ta förbrytarfoton till nya körkort. En och och under tiden kördes bilen runt på parkeringen eftersom det inte fanns några platser och dessutom gick en parkeringsvakt runt där.

   

Äntligen!! Vi har väldigt bråttom, för detta är vägen till vår privata köttbullerestaurang. Mat får vi ju ingen i våra hemma så vi var alldeles utsvultna.

   

Snälla ge oss köttbullar. Vi har inte ätit sen vi var här sist och det var många evigheter sen.

   

Mattes mamma hon vet minsann vad vi behöver för vi fick en massa köttbullar. Mycket gott och stillade värsta hungern.

   

Det fanns mer köttbullar som matte va nån outgrundlig anledning hade. Hon är vegetarian och behöver inga köttbullar alltså utsåg vi Sigrid till taleshund, Hon fick framföra krav om att vi minsann behövde mer.

   

Människorna fikade och åt mackor. Det är väldigt bra med en vegetarisk matte när det är skinka på mackan. Jag såg till att få en del av det som matte vägrade äta.

   

Micco han var så utsvulten att skinkbiten försvann innan matte hann ta bild. Sigrid fick själklart hon också. Här delar vi minsann rättvist på allt.

Somnade ett tag medan människorna pratade en massa tråk. Sen var det dags att åka igen.

   

Vi behövde röra på oss en stund efter allt passa bil och köttbulleätande. Hamnade vid Ossys hemma så jag lämnade en hälsning. Ja inte bara till honom utan till alla snygga hanar som kan tänkas passera.

   

Jag och Micco letade efter Ossy men hittade honom inte. Fast vi hittade spår av att han rört sej i området.

   

Nähä, ingen Ossy och ingen Ekorre hemma. Eländiga tillvaro.

   

Sigrid som inte kan sköta sej här fick vara koppelfånge. Antingen försöker hon jaga katten som bor på Ossys dagis eller så försöker hon valla fårskallarna om hon ser dom. Båda sysselsättningarna är strängt förbjudna.

   

Var en sväng i skogen men det fanns inget av intresse. Fick lite bråttom när jag upptäckte att människorna var på väg tillbaka till bilen igen. Åkte hem, åt lite och sov.

Trist eftermiddagsrunda.

Är lovad en skogsrunda i morgon. Återstår att se om vi blir skjutsade eller om det blir hemmaskog.

Ska bli kallare så matte skickade sms till Sigridmatte om att Sigrid nog behöver sitt gula täcke. Bara det att den där mobilen from hell berättade att Sigrid behövde sina gula tänder. Förekommer ofta att mobilen blir mordhotad när den ändrar ord efter eget behag.

Av Wilma Border collie - 18 november 2018 18:37

Idag så skulle jag kolla en del på min Sörmlandsledsetapp. Lite sån där innan vintern koll, för kommer det snö då går det inte att komma dit, vägen plogas inte.

   

Hade tur för jag fick sällskap av Sigrid och Micco. Perfekt och det är mycket enklare att hålla koll på allt när vi är flera.

   

Den här lövhögen var extremt intressant. Vi luktade noga igenom den allihopa, människorna utan luktsinne begrep i vanlig ordning ingenting. Var minsann mycket intressanta dofter i den.

   

Gick till skärmskyddet. Först träffade vi en människa som hade sovit där i natt. Vandrade inte på Sörmlandsleden utan hade cyklat från Stockholm och idag skulle han fortsätta till Västerås. Blir väldigt många mil det

Märktes att det var helg för långt bort så hördes det både skott och skällande jakthundar. Himla tur att de inte får jaga precis här.

   

Sigridmatte kollade gästboken. Fanns inga hälsningar till oss och inte var det många som hade skrivit heller. Enligt matte har det varit ganska dåligt med vandrare i år.

   

Hörrni ska vi leka?

   

Nä kom fram till att vi inte hade nån lust med det. Micco studerade sjön.

   

Jag hade span på ett träd men inte fanns det nån trevlig Ekorre där inte. Tycker allt att de skulle komma och prata med mej. De har koll på min etapp när inte jag är där och vi skulle säkert kunna ha väldigt intressanta samtal.

   

Gick och kollade ett ställe som matte glömt att kolla i år. Men inte ett spår av några Svarta trumpetsvampar här inte. De har överhuvud taget växt dåligt i den här skogen i år.

   

Fast i den här stubben bor det nån. Syns hur denna nån håller koll på oss. Bra att skogen bevakas ordentligt.

   

Fortsatte och skulle kolla mer. Syns inte på bilden och ni kan vara glad att det inte är ljud till bilden. Kom sex idioter på crosscyklar och körde som om de var jagade av nåt riktigt farligt. Det är förbjudet att köra där eftersom det är reservat och människorna kunde väldigt mycket märkliga ord och annat som jag inte tänker upprepa.

   

Var väl ett förbaskat tjat1 Jag kommer, men jag var faktiskt tvungen att kolla om Ekorre var hemma. Mina Ekorrspan är viktiga, ni har inget att göra så det är bara att vänta tills jag är klar.

   

Sigrid kollade bäcken som i vanlig ordning hade alldeles för lite vatten.

   

Gick till sjön där Vattentjuven fortfarande härjar. De där marodörerna på crosshojarna hördes igen men nu åt samma håll som jägarna. Hoppas de träffade på riktigt förbannade jägare var det mildaste människorna önskade.

   

Jag satt och filosoferade ett tag på min mycket speciella plats i den här skogen. Mycket viktigt att utföra det precis här.

Sen var det dags att åka hem igen. Men nu vet jag att allt är okej i skogen här om snön kommer och hindrar nya besök.

   

Ute på eftermiddagsrunda. Råkade visst tappa bort alla mina kroppsdelar när jag skulle göra lite hundyoga på Heden.

   

För övrigt ska man akta sej där. Det springer runt en hemsk spökhund i skymningen med glödande ögon.

   

Fast jag lekte en stund med min boll. Var ett tag sen sist

I morgon väntar visst en massa passa bil för matte ska göra en massa tråk, men nåt skoj blir det säkert också.

Av Wilma Border collie - 17 november 2018 18:16

ÄNTLIGEN lördag igen, var faktiskt massor med månader sen sist. Enligt matte utan tidsuppfattning känns det som om det är lördag flera gånger i veckan. Jag som har ordning på tideräkningen vet att det är många månader sen sist.

   

Efter att ha väntat i evigheter så var det dags att träffa Sigrid och Micco och gå iväg. Nu gäller det att hitta Ossy.

   

Men där kommer han. Tydligen hade han varit en sväng på sitt dagis och hälsat på. Självklart så körde vi några trevliga brottningsmatcher men de bilderna blev bara skit.

   

Micco han gillar Ossy så han hälsade översvallande på honom.

   

Hej vem är du? Trodde först att det var Rottis Amber men det var det inte utan en annan rottis på sitt första besök på våra skoj träffar.

   

Ossy och Golden Mikko har alltid en massa underligt för sej. Vet inte riktigt vad de gör men de verkar ha skoj.

   

Kom som vanligt en massa hundar. Och även idag flera nya. Träffade en trevlig valp som matte tror att hon heter Jenna. Skoj var hon så vi sprang en massa tillsammans. Tydligen ska hon flytta till Malmköping. Perfekt att komma på våra skoj träffar och lära känna alla trevliga hundar som bor här.

   

Vi hade ett gruppsamtal också. Gäller att planera en del vad vi ska göra.

   

Nu har vi en plan för vad vi ska roa oss med. Känns bra när alla är överens om dagens övningar.

   

Labrador Alice hade en massa skoj med nykomlingen Jenna.

   

Jag vet att jag är oemotståndlig och idag fick jag en ny beundrare som ansåg att jag var det allra vackraste han någonsin sett. Han följde mej som en skugga hela tiden och försökte ibland med väl närgången uppvaktning.

   

Massor med skoj hade vi som vanligt. Massa spring, brottning och annat skoj. Tiden bara flyger iväg.

   

Jo jag vet att du är dödligt förälskad i mej men om jag går så blir det lite svårt att hänga på min rygg.

   

Sigrid som bestämt sej för att hon inte leker hittade en människovalp. Umgås med såna är mycket roligare än andra hundar just nu. Hon har lite märkliga idéer den damen.

   

Micco där emot han var med oss andra och lekte.

   

Titta nu kommer det fler hundar, bäst att möta dom. Vi möter ju alltid de som kommer så de känner sej riktigt välkomna.

   

Jag lekte en del med Rick men min beundrare var lite avundsjuk då. Äsch, jag leker med alla.

   

Det ska visst bli jul framöver. Då ska det dansas runt träd så vi tränade. Kanske ska ha juldans när det drar ihop sej till jul.

   

Valparna de fann varandra, både Jenna och den här som varit med ett par gånger och nu riktigt kommit igång med att vara med och leka.

   

Sigrid hon satt mest och såg sur ut. Hon ska absolut följa med men sen sitter hon och surar om hon inte hittar människor att umgås med.

   

Micco han roade sej massor med söta Vinthundsvalpen. De hade verkligen skoj.

   

Äsch då, nu har nästan alla gått hem igen. Ossy bad om sitt ben och jag och Alice delade på lite ost.

   

Jaha så var det över för idag då. Hoppas att veckan går väldigt fort, fast jag lever fortfarande under hotet att när jag börjar lukta gott då får jag inte gå och ha skoj. Kanske ska hoppa över lukta gott på lördagarna eller nåt så jag inte missar en massa skoj.

I morgon har visst matte nån plan, hoppas den går att genomföra.

Av Wilma Border collie - 16 november 2018 18:18

I dag blev det en sån där ensam dag. Men jag lyckades ha tassarna fulla i alla fall. Först hade matte en plan, men så ändrades den. Vi skulle utföra ett uppdrag i stället.

   

Trevligt jag blev skjutsad till Engelska skogen. Var nämligen ett tag sedan jag kollade att allt var okej med huset där.

   

Kollade bäcken, fortfarande alldeles för lite vatten. Undrar när Vattentjuven tänker återlämna allt som den stulit.

   

Men ett under skedde idag för i stället för den ständiga dimman så var det blå himmel och sol. Mycket sällsynt fenomen.

   

Kom på att jag skulle kolla om det fanns några Svarta trumpetsvampar kvar. Matte var övertygad om att de skulle vara döda.

   

Var de inte alls, jo en del hade dött. Men de som levde var enorma.

   

Ja, ja jag kommer!! Varför går du bara? Jag var faktiskt tvungen att kolla ett träd där Ekorre var en gång för länge sen, kanske att den kommit tillbaka. Hade den tyvärr inte.

   

Nu så ska jag utföra uppdraget och kolla att allt är okej med huset.

   

Allt var lugnt inga Vilda grisar som bökat sönder tomten.

   

Inga korkade människor som gjort inbrott heller. Bra så här ska det vara.

   

Den begagnade hundpälsen gör nytta. Fast denna är inte min utan det är bidrag från Terra sen hon klippte sej.

   


Gick genom skogen för vi skulle kolla så flotten låg kvar och lite annat. Jag ställde mej på båten, har ett minne av att den ger ost. Mycket riktigt så gjorde den det.

   

Bäversjön hade lika gott vatten som vanligt. Passade på både att dricka och svalka tassarna lite.

   

Sen började matte stirra på sjön, nånting rörde sej långt där borta på andra sidan. Troligen var det Bäver som var ute och simmade.

   

Jag la mej på båten och spanade jag också. Har aldrig träffat Bäver, tänkte att det kanske är en trevlig typ. Jag vet var de bor i sjön. Men detta nåt försvann under ytan och troligen simmade Bäver till sitt hemma utan att hälsa på sällskapssjuk hund. Tänk om jag vetat vad som skulle hända senare.

   

Gick från sjön och kollade av mer i skogen. Allt var precis som det ska vara, bara Vilda grisarna som levt om på en del ställen.

   

Hälge var minsann ute och rörde på sej. Den här högen var alldeles färsk så han var nog alldeles nära .

   

Jag spanade, men ingen Hälge syntes till. Alltså ville han inte umgås med mej. Fortfarande var jag lyckligt ovetande om vad som komma skulle.

   

Hittade mängder med stora Trattkantareller. Fick självklart beröm och ost för väl utfört arbete.

   

Spanade av skogen, kanske skulle Hälge eller nån annan som vill umgås med mej visa sej.

   

Skogen fortsatte att vara övergiven, men jag hittade mer svamp och belönades med ost. Sen träffade jag faktiskt ett par människor. Mycket trevligt med umgänge en stund. Dessutom så hade de minsann läst om mej och det japanska TV programmet. Trevligt att bli igenkänd så där mitt ute i skogen.

   

Vad hände????? Alltså jag gick stillsamt på vägen och från ingenstans kommer det fyra Hjortar precis framför nosen på mej. Rena turen att de inte sprang omkull mej. Jag blev stående och stirrade in i skogen medan den fullkomligt oförstående matte hade hysteriskt roligt. Såg visst helt galet ut med hjortarna framför mej. Jag kan meddela att Hjortar är enorma och de har fruktansvärt bråttom!! Matte hon är glad för att Sigrid inte var med. Hon hade knappast ställt sej och tittat och funderat på vad som hände. Hon skulle ha dragit och startat karriär som hjorthund.

   

Hämtade mej från den minst sagt märkliga upplevelsen. Gick till bäcken och drack vatten och svalkade tassar. Elaka matte fnittrade fortfarande och tyckte att det var väldigt synd att inte allt hamnade på bild.

Gick till bilen och åkte hem. Sov och gick på en vanlig trist eftermiddagsrunda.

Nu ska jag vila mej i form för i morgon är det lördag. Jag får minsann gå på hundträffen helt enligt min planering eftersom jag fortfarande inte börjat lukta gott.

Av Wilma Border collie - 15 november 2018 18:29

Dagen började lite märkligt här. Matte pratade om nån tid att passa och hinna med min morgontoalett. Slutade med att jag hamnade i min bil, fick åka till människoveterinärens tillhåll och gå en morgonrunda där. Sen fick jag passa bilen medan matte lämnade prover inför nån kommande besiktning och fixade nåt hos nån annan människoveterinär. Allt avklarat på tio minuter. Hon kan vara snabb om hon vill.

Var hemma en stund, sen fick jag bråttom, mycket bråttom. Jag studsade runt och skulle ut och det i förra veckan. Matte försökte sätta på sej skorna vilket inte var alldeles enkelt eftersom jag lyckats placera mina baktassar i dom. Var viss röra innan jag ÄNTLIGEN kom ut genom dörren.

   

Förstår ni varför jag hade så bråttom? Jag hade minsann hört att Sigrid och Micco befann sej på min gata. Tänk om de tröttnat på att vänta och gått och gjort nåt superskoj utan mej?

   

Vi skulle inte åka nånstans idag utan ta en runda i hemmaskog. Började vid sjön med en massa skoj spring.

   

Den där gungan den är minsann pålitlig för det fanns ost på den idag också. Perfekt eftersom vi behövde energi.

   

Nu tar vi och leker va? Bäst att passa på.

   

Som alla vet ska inte stora hundar umgås med småhundar. Vi stora käkar småhundar till frukost. Lika bra att bevisa att ryktet stämmer så jag försökte bita huvudet av Micco. Fast han har det i behåll, så klart jag inte käkar upp mina kompisar, för övrigt inga andra hundar heller.

   

Efter en massa skoj lek och brygginspektioner så fortsatte vi. Jag och Sigrid kollade om den här trädstammen fortfarande gav ost. Bra trädstam för vi får ost när vi balanserar på den.

   

Tänkte leta efter Ossy, men istället så hittade vi Frasse och Bosse. Trevligt för det var ett tag sen sist. Fast Bosse som börjar bli vuxen blev väldigt kär i mej. Jag har fortfarande inte börjat lukta gott men det trodde hanatt jag hade.

   

Bosse och Micco har inte träffats förut men blev kompisar och försökte leka med varandra..

   

Fortsatte vår planlösa vandring in i skogen en sväng. Kollade av men inga nyheter av värde.

   

Ja jag kommer! Skulle bara kolla om det var nån Ekorre hemma vid ett känt Ekorrträd. Men icke, var alldeles övergivet.

   

Höjdaren i skogen var en blommande osttall som vi noga städade bort allt på. Känns bra att ostens blomningssäsong har börjat igen.

   

Passerade Ossys dagis igen, men han var inte hemma. Jag och Micco lämnade i alla fall hälsningar så han vet att vi passerat. Men vi lär träffa honom på lördag. Ja alltså matte pratar fortfarande om det där med att jag inte alls får gå på hundträff om jag börjat lukta gott. Hm, sånt bestämmer jag.

   

Provade stockarna och de var givmilda idag också.

   

Sen avvek jag, hade nåt mycket viktigt att göra. Såg hur människorna och Micco och Sigrid gick en bit. Struntade jag i. Hörde att matte ropade, jag var upptagen. Tänkte att de kunde stå nånstans och vänta tills jag var klar oavsett om det skulle ta fem minuter eller resten av dagen.


Här satt jag. Tänk en Ekorre som pratade mej mej!! Hade jag fått hållas så hade jag säkert kunnat etablera närkontakt med den. Vi hade ett långt och mycket givande samtal.

   

Förbaskade matte!! Hon förstörde allt genom att komma och störa. Inte nog med det jag blev koppelfånge och släpades brutalt iväg från min nyfunna kompis.

Skildes från Sigrid och Micco men hörde talas om umgänge i morgon igen, hoppas det belr nån trevlig skog med sociala Ekorrar.

   

Ute på eftermiddagsrunda. Susanne har minsann sin affär öppen. Enligt matte försökte jag slå in dörren. Frågar ni mej så knackade jag bara på.

   

Fick mitt mycket välbehövliga godis, precis vad jag behövde.

Gick en tråkrunda och sen hem och hade tråkigt. I morgon blir det förhoppningsvis en bra dag.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards