wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 29 november 2018

Våran nya kompis

Av Wilma Border collie - 29 november 2018 18:18

Enligt matte så skulle det bli en bra dag idag och tänk hon lyckades hålla sitt löfte igen.

Gick och hämtade Sigrid och Micco så skulle vi till torget. Har insett att torget kan vara ett mycket bra ställe om man ska träffa kompisar.

   

Mycket riktigt, vi träffade lilla Jenna. Henne umgicks vi med på en av hundträffarna, då på stenåldern innan jag blev förbjuden att gå dit. Nu visade det sej att vi minsann skulle ha sällskap med henne och hennes matte idag. Jenna har precis flyttat hit och behöver lära sej bra rundor, få kompisar och såna viktiga saker.

   

Nära skidbacken så kunde vi vara på fria tassar. Underlättar mycket i tillvaron. Micco och Jenna de fann varandra på en gång. Jag övervakade bara deras lek.

   

I skidbacken där lekte vi alla utom Sigrid som just nu är på humöret att leka det är minsann under hennes värdighet. Skoj hade vi.

   

Jag sprang en massa tillsammans med Jenna. Mycket bra springkompis och snabb är hon.

   

Micco och Jenna fortsatte ha en massa skoj. Massor med lek blev det.

   

Sigrid hon föredrog att umgås med Jennamatte medan hon såg ut som om hon ansåg att vi var outhärdligt barnsliga som lekte en massa och hade skoj.

   

Nu när det var kallt så började de göra snö i backen. Matte hade glömt hur fruktansvärt hal sån där nygjord snö är. Vi fick vänta i evigheter innan människorna lyckades ta sej fram. Hade vi haft kameran kunde det ha blivit bilder på snygga vurpor, vattenplask och andra märkliga mänskliga aktiviteter.

   

Detta var bättre, den vanliga torra vägen i skogen och till och med människorna stod på benen.

   

Sen hade vi så himla tur att Ossy var på sitt dagis. Jenna och han träffades på hundträffen, men då är det så mycket hundar och nu skulle de bli närmare bekanta.

   

Självklart blev de vänner direkt och började leka. Är nog ytterst få som inte blir kompisar med allra bästa Ossy.

   

Titta så fina de är tillsammans. Mycket bra för Jenna att få ytterligare en bra kompis nu när hon är alldeles ny här och knappt känner nån.

   

Jag och Ossy lekte självklart också massor. Gäller att roa sej när tillfälle ges.

   

Så hade jag en lektion med Jenna hur man bäst drämmer Ossy i backen. Viktig hundkunskap eftersom han ofta drämmer mej i backen.

   

Oj! Vad hände?? Gick dom sönder undrar om det går att laga två trasiga hundar??

   

Ingen fara de lagade sej själva på nåt märkligt vis så vi fortsatte att ha en massa skoj.

   

Micco han var med och lekte och hade skoj. Sigrid satt på behörigt avstånd och blängde på oss. Leka har hon tydligen helt slutat med just nu.

   

Jenna lärde sej snabbt hur man bäst får omkull Ossy. Fast både jag och Jenna åkte i backen ett par gånger av hans attacker också. Skoj hade vi.

   

Jaha så ansåg Ossy att det var dags för benet. Lika bra att ge honom det och vi gick vidare.

   

Försökte lära Jenna att det minsann kan växa ost på björken vid huset där Terra brukar bo. Men det fattade hon inte riktigt. Fast hon fick ost i alla fall.

   

Men Ossy han måste ha känt ostdoften för han kom rusande och hjäpte till att rensa björken. Sen satt han och såg deppig ut när vi skulle gå vidare.

   

Hade en massa mer skoj i skogen Jenna och Micco de lekte och lekte hela tiden.

Hörde att människorna pratade en massa. Vissa dagar så jobbar Jennamatte tokigt och då behöver Jenna hjälp att komma ut. Eftersom vi blev så bra kompisar så bestämde människorna att Jenna kan få hänga med oss i skogen. Alltså kommer vi att ta med henne ibland. Kommer säkert att bli superbra detta. Hörde att innan det är dags så ska vi få ut och leka tillsammans nån mer gång.

Mötte Sigridmatte som hundnappade Sigrid och Micco med sej hem, men dom träffar jag i morgon igen precis som vanligt.

   

Hann vara hemma en stund sen började det snöa massor, blev alldeles vitt snabbt.

Gick på eftermiddagsrunda som blev spännande. Medan jag var ute så började det regna och det förvandlades till isbitar innan det nåt marken. Blev enligt matte läskigt snorhalt. Jag som fyrbensdriven märkte så inte mycket av hakan som matte svor över.

 
 
Willebus

Willebus

1 december 2018 00:17

Åh vad kul att ni fått en corgi till lekkompis ! Så söt hon är !!! Har hon ingen egen blogg ännu så får hennes matte/husse nog ordna en om hon ska matcha oss ;-)

http://willebuz.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards