wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 28 november 2018

Storviltjägarens återkomst

Av Wilma Border collie - 28 november 2018 18:23

Om det inte hade varit så eländigt svinkallt så skulle vi ha fått åka till en skog som vi inte besökt på väldigt länge. Men när jag gjorde morgontoaletten var det nästan 15 minus och dessutom dimma.

Det där åka till den där skogen det blir nån annan dag.

   

Har hämtat Sigrid och Micco och ska gå nånstans. Det var så kallt att röken från värmeverket låg ner och då är det kallt.

   

Sigrid och Micco letade dofter, inte det enklaste nu för när det är kallt så försvinner mycket av dom.

   

Den där dimman försvann och det enda som syntes av den var moln på himlen.

   

Hamnade på vägen över fälten för matte hade en plan på en bra runda. Den hade säkert blivit bra om inte…………

   

Rimfrost var det så mycket att det nästan såg ut som om det hade snöat.

   

Sigrid och hennes märkliga hobby att rulla på varenda isfläck som hon hittar. I dag så idiotförklarade även Micco henne. Han begrep inte alls varför hon ska rulla på allt som är täckt av is. Förstår inte jag heller märklig hobby detta.

   

Så hände det. Sigrid försvann snabbare än blixten med Micco i släptåg. Jag som är lagon trögtänkt hormonhäxa hann inte med i vad som hände så jag blev fånge.

   

Ute på fältet syns det en prick. Det är Rådjur som kom från backen där Sigrid och Micco försvunnit. Det hade väldigt bråttom men varken Sigrid eller Micco syntes till.

   

Matte tappade mitt koppel så jag drog, tänkte hämta tillbaka den elänadiga Storviltjägaren som säkert rusade runt och letade efter Rådjur. Dessutom var ju Micco borta.

   

Ja jag kommer. Lika bra att hålla reda på matte så inte hon också skulle försvinna i röran.

   

Nånstans i den här backen ska Sigrid befinna sej. Ropa och vissla hjälpte inte, hon var stendöv eländiga Storviltjägaren.

   

Micco fick vi syn på han satt i skogskanten och vågade inte komma. Såg ut som om han var livrädd för att få skäll vilket han självklart inte fick.

   

När matte gick för att hämta Micco då uppenbarade sej Storviltjägaren från ingenstans och såg så oskyldig ut. Nu går det inte att ljuga för matte så hon blev inte alls trodd när hon försökte se ut som om hon bara gått en sväng.

   

Blev kollektiv fångenskap och matte vände. Ingen idé att ta den planerade rundan för då skulle det bli fångenskap hela tiden efter som Rådjur sprang åt ett håll där vi skulle ha gått.

   

Jaha här bor minsann Maggan. Som tröst borde vi faktiskt få hälsa på henne. Skitmatte vägrade, vi skulle inte alls hälsa på nån.

   

Gick till sjön istället där var dimman kvar och det nästan syns hur kallt det faktiskt var.

   

Vi återfick friheten och ägnade oss åt en del spring för att hålla värmen.

   

Jag och Sigrid kollade bryggorna. Hade inte hänt nåt med dom.

   

Finns det inget vatten att dricka så går det lika bra att käka en blandning av snö och rimfrost. Släcker törsten det också.

   

Ja jag är på isen och jag vet att det är förbjudet. Men jag var tvungen att hämta pinnen som låg på den. Enligt matte kunde pinnen ha legat kvar. Vadå isen höll och pinnen var mycket bra.

   

Hörru det är väldigt dåligt med ost på den här gungan. Kan du möjligen åtgärda det?

   

Matte kan trolla för jag hittade ost på gungan och Micco och Sigrid hittade på ställningen. Finns inga spår kvar av att de funnit ost där.

   

Skulle gå hem men jag var tvungen att kolla av Ekorrskogen. Tänkte att Ekorrarna kanske frös och ville följa med hem till mej och värma sej. Såg inga Ekorrar nånstans tyvärr.

Lämnade hem Sigrid och Micco.

Vanlig eftermiddagsrunda där höjdpunkten var att jag minsann lyckades ta mej in i Susannas affär och få godis.

Men i morgon ska det hända nåt skoj säjer matte.

 
 
Linda

Linda

28 november 2018 21:44

Så himla söta med svansarna som sticker upp :D

http://www.hundmatonline.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards