wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 27 november 2018

Vilken superskoj dag detta blev

Av Wilma Border collie - 27 november 2018 18:13

I dag skulle vi få träffa en gammal kompis. Matte hade tydligen bestämt nåt och sa att vi skulle få en bra förmiddag. Den blev mycket roligare än vad vi kunnat tro.

   

Jaha, var är den där hemliga kompisen då? Befinner oss på torget och väntar på vem det nu är.

   

Så kom han. Det var Baci vi skulle få träffa igen. Honom lärde vi känna i somras när vi var och badade en del i Sparreholm och sen gick han kurs för mej och matte. Egentligen bor han i Stockholm men ibland är han hos sin extramatte i Sparreholm. Nu var det dags och vi skulle få oa oss ett par timmar.

   

Vi ska gå till nåt bra ställe där vi kan vara lösa och ha en massa skoj.

   

Gräsmattan vid sjön är ett bra ställe denna årstid. Nu kan vi vara på fria tassar och springa en massa. Jag och Baci sprang massor och hade jätteroligt. Vissa andra hundar de städade lämningar efter Rådjur och Harar.

   

I somras blev Baci och Micco riktiga kompisar, de hade lika roligt idag. Blev massor med lek tillsammans och nu orkar vi leka ordentligt i somras var det alldeles för ovädershett för att ha riktigt skoj.

   

Baci provade isen, men fick självklart inte vara där, den är förbjudet område. Behöver vara kallt mycket längre innan vi får gå på dn.

   

Sigrid hon ägnade sej åt favorithobbyn rulla på isen. Hade inte matte hindrat henne så hade hon säkert legat kvar och rullat fortfarande.

   

Fast som tröst så fick hon smarrig ost av Bacimatte. Ja självklart fick vi andra också.

   

Sen hade vi en massa mer skoj. Sprang mycket och snabbt tillsammans bland annat. Sigrid och Micco var så snabba att de hann ur bild.

   

Baci hittade en boll, men den hade frusit fast så den ligger kvar.

   

Vi försökte lära Baci att det lönar sej att hoppa upp på båtar. Men han oppade rakt över båten i stället. Fast han fick av vår ost i alla fall.

   

Så berättade jag för Baci att om vi har tur så kommer han snart att få träffa världens bästa Ossy.

   

Turen var med oss för Ossy var på sitt dagis och kom självklart och mötte. Han och Baci hälsade och sen var de kompisar.

   

Tog bara ett par minuter så var de igång och lekte som om de alltid känt varandra.

   

Alltså vi hade så skoj massor med lek blev det. Jag, Ossy, Baci och Micco lekte men Sigrid har just nu slutat leka så hon tittade bara på.

   

Vi sprang massor tillsammans, brottades och hade så där alldeles superskoj. Så här ska det alltid vara.

   

Jag kollade när Ossy och Baci lekte. Gillar detta att mina kompisar blir kompisar när de träffas.

   

Behövde tanka energi eftersom vi höll igång så mycket. Matte hade den goda smaken att ta fram osttuben till oss.

   

Så hittade vi Inez och Rick också eller om det var de som hittade oss. Blev som en hundträff i miniatyr.

   

Sigrid bestämde sej för att idag kunde Rick få leva så hon hälsade bara artigt på honom.

   

Baci och Rick blev också jättebra kompisar och hade så mycket skoj tillsammans.

   

Så insåg vi att Inezmatte hade godis. Lika bra att se till att få mer energi och vi lyckades hamna på samma bild alla sju.

   

Rick snodde Inezmattes vante. Bara det att jag snodde den för Rick och ansåg att den var mitt byte. Rick snodde tillbaka den och sen blev han av med den. Korkat vantar är skoj att leka med.

   

Så sprang vi en massa och hade så där alldeles väldigt skoj. Inte illa att Baci fick träffa flera av våra kompisar och vara med och ha så här riktigt skoj.

   

Så var det dags att skiljas åt. Ossy började be om sitt ben. Matte drabbades av nån panik och trodde att hon kanske hade ben bara i jackan som var hemma. Men efter lite grävande i fickorna så fanns det minsann ett ben till Ossy som blev nöjd och belåten.

   

Gick genom Tråkskogen, spännande för Baci som aldrig har gått där.

   

Nu tillverkar de sån där konstgjord snö i skidbacken. Tydligen är det tillräckligt kallt för det.

   

Jaha slut på det roliga dags för Baci att åka hem. Micco hade ingen större lust att skiljas från honom.

Men Baci kommer till Sparreholm fler gånger och han ska få komma och vara med på hundträff också. Antar att han kommer att ha riktigt skoj på en sån.

Gick hem med Sigrid och Micco och hemma somnade jag och sov gott alldeles väldigt nöjd med att ha haft så superskoj på förmiddagen. Så här borde alla dagar vara en massa umgänge och skoj lek med en massa kompisar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards