wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 24 november 2018

Annorlunda lördag

Av Wilma Border collie - 24 november 2018 18:24

Om nu inte matte hade genomskådat mej så skulle detta ha varit veckans bästa dag. Men mänskliga hittepå om att man inte alls får gå på hundträff och lukta gott förstörde för mej.

När jag skulle ut så hamnade jag i min bil, tänkte att som tröst skulle jag kanske få åka till nån bra skog.

   

Nähä inte det heller. Bara runt hörnet för matte dumpade min bil hos Rottis Helga. Tydligen skulle Helgas husse ha den.

   

Men titta precis som vilken normal lördag som helst, där kommer minsann Sigrid och Micco. Tänk om människorna har ändrat sej eller glömt att jag luktar gott?

   

Nä de tog alldeles fel väg så vi hamnade vid sjön istället. Passade på att leka en del, gäller att göra det bästa av dagen.

   

Nu har det varit så kallt att isen har vaknat på sjön. Sigrid försökte döda den men hade ingen framgång. Jag däremot fick hål på den på ett par ställen. Bara att inse att nu är badsäsongen över.

   

Fortsatte på spårvägen. Hörru jag hör hur Ossy skäller där borta på andra sidan sjön, tror han ropar på mej. Är det alldeles säkert att vi inte ska gå dit? Har inte lekt med honom på flera år. Hade fortfarande ingen som helst framgång.

   

Gick och kollade skogen istället. Hade inte hänt nåt av värde. Fast det fanns ost på ett fallet träd. Sigrid drabbades av totalt hjärnsläpp och stod och var sur för att det inte fanns nåt på den sidan.

   

Det löste sej hon kom på att hon var tvungen att anstränga sej lite. Vi rensade stammen ordentligt så nu finns inte minsta spår efter nån ost.

   

Sigrid gav sej iväg på ett sånt där otillåtet äventyr, men hon kom efter att jag hade varit och hämtat henne.

   

Här brukar det vid gynnsamma tillfällen växa ost. Men inte i dag men någon hade tappat en massa godis på marken så det städade vi noga upp.

   

Micco har fått låna ett av Sigrids rosa täcken. Tycker han klär väldigt bra i rosa.

   

Sigrid hon börjar ha sitt vinterutseende med en massa snö på nosen. Nu prydde hon lite extra med några löv också. Gick vidare, träffade faktiskt människor jag känner vi campingen. Trevligt med sällskap en stund och de skulle ut och vandra på min Sörmlandsledsetapp.

   

Men öppna dörren och släpp in oss!!!!! Vi vet minsann att Susanne har öppet och vi är godissugna!

   

Jo vi kom in och fick vårt välbehövliga godis.

   

På torget så träffade vi Smilla, trevligt var ett tag sen sist.

   

Så helt plötsligt så träffade vi Ossy också!!!!! Han hade tydligen varit och fikat med sin husse. Mycket trevligt, synd bara att det inte går att leka på torget bland en massa bilar och människor,

   

Jaha där ligger Ossy och käkar ben. Han har minsann berättat för mej om vad som hände på hundträffen och allt skoj jag missade. Varför kom jag på idén att lukta gott?? Deppade ihop alldeles en stund.

   

Så kom taxen Dreamie också. Helt plötsligt var det nästan som hundträff i miniatyr, fast som sagt det går inte att ha skoj där.

   

Hittade en ny bekantskap också. En Aussietjej som vi inte träffat, alltid trevligt med nya bekanta.

   

Micco gillade henne och ville leka, men som sagt torget är inget bra ställe för sånt. Men kanske att hon kommer på nån hundträff framöver.

Gick hem och sov bort ett tag.

Ut på eftermiddagsrunda, hamnade hos Rottis Helga för nu hade hennes husse kommit tillbaka med min bil. Nu har Pelle fått vinterkängor och nån ny glödlampa. Helga har minsann en väldigt snäll husse som fixar så mycket med min bil.

Gick en sväng men hände inget av värde.

Fast matte säjer att i morgon kommer jag att få en bra dag. Hoppas verkligen att hon håller det löftet.

 
 
paula

paula

24 november 2018 23:54

Hah, nu har ni mera vitt än vi, och ni som bara älskar det! Ha en fin söndag, trevligt verkar ni ha, som vanligt! Kram från pörtet

http://paulaz.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards