wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 21 november 2018

Bläää avslöjad!!

Av Wilma Border collie - 21 november 2018 18:15

Blää, alltså jag hade minsann planerat allt så himla bra. Tänkte gå runt och lukta gott alldeles så där i smyg. Visst jag har under ett par veckor saknat privatliv eftersom mattes senaste hobby har varit att studera mina bakre delar, gärna försedd med en bit papper. Ursäkta, men jag behöver aldrig torkas i baken, sköter min hygien själv!!

I går kväll gick jag ut för kvällsrunda, upptäckte att det snöade. Kom in intet ont anande när matte kastade sej över mej försedd med papper. Där och då blev jag avslöjad. Var väl det jag visste att du löper fast du försöker låtsas som nåt annat fick jag höra. Så viftade människan triumferande med pappersbiten där det fanns spår av en ynka bloddroppe! Tänk om jag hunnit tvätta bort den……….

Nu fick jag höra att jag har umgängesförbud med en del av mina manliga kompisar, hundträff på lördag det kan jag glömma och en massa annat skoj. Fast jag får träffa Micco, Ossy och en del andra manliga vänner som saknar väsentliga kroppsdelar. Alltså varför skulle hon upptäcka detta?? Jag som hade en massa planer för hur jag skulle leva precis som vanligt trots att jag luktar gott.

Så blev det idag, snöade och var minusgrader när jag skulle hämta Sigrid och Micco. Åka nånstans var inte att tänka på eftersom Pelle Peugeot fortfarande ha sommarskor, ska visst bli vinterkängor i helgen.

   

Sigrid hon har minsann oanade talanger. När jag kom så kom hon stolt med en stickning i munnen. Inte visste jag att hon kunde sticka!! Matte skrattade så tårarna rann medan hon snodde stickningen för Sigrid och påstod att hundar vanligtvis inte stickar och att den nog tillhörde Sigridmatte.

   

Nånstans ska vi, det snöar, regnar och är inget skoj alls ute.

   

Här har det minsann passerat nån snygg hane. Vi undersökte noga doften och hade en del diskussioner om den.

   

Ja, ja eftersom jag är avslöjad så var det lika bra att lämna hälsning till den där hanen att jag gått här och att jag är intresserad av dejt.

   

Det fortsatte att snöa. Matte som inte gillar snö gick runt och pratade om att all nederbörd är bra nederbörd så det är bara att stå ut med snöeländet.

   

Micco han kan nästan försvinna i visset gräs och snö. Inte alldeles enkel att upptäcka.

   

Jag passade på att käka upp de få gröna grässtrån som fanns. Ska det fortsätta så här så tar det ju månader innan det kommer nytt gott gräs.

   

Här var det väldigt länge sen vi gick. Det är en sån där ”i brist på bättre väg”. Eftersom det var väldigt länge sen sist så hade vi massor att undersöka.

   

Fast Sigrid hon sprang mest runt och försökte käka rådjursbajs. Måste lära henne att det är mycket bättre att rulla i det än att käka.

   

Vad vill du? Vi kommer, men eftersom du är långsam och vi har en massa att göra så har vi inte alltid tid att vänta på dej.

   

Kollade lite i skogen, bara Vilda grisar som dragit fram där, inget av intresse för oss.

   

Fortsatte att snöa, ibland ganska mycket till och med.

   

Blev koppelfångar en stund eftersom vi mötte en människa vi inte känner. Sen var det frågan om väg. Till höger då blir det stora vägen hem, dötrist. Till vänster hade det varit frågan om fångenskap en bra bit eftersom det finns Fårskalla och Sigrid tror att hon är vallhund. Slutade med att vi gixk samma tillbaka.

   

Jag och Micco hade vissa planer på att avvika en stund. Vi bestämde oss för att det nog fanns nåt spännande inne i skogsdungen.

   

Glömde bort det när vi upptäckte att Sigrid minsann var fullt sysselsatt med att leta godis. Alltså letade vi också godis istället.

   

Sen gick vi på en annan väg, Här var det inte tal om fria tassar inte. Alldeles för mycket spännande dofter.

   

Sigrid hon satte nosen i vädret och hade långt gångna planer på att dra på äventyr, men fångenskapen förhindrade allt sånt.

   

Om jag inte vore koppelfånge då……….jag känner hur det doftar av saker jag behöver undersöka. Var bara att glömma.

   

Slutade snöa och började regna istället så det var bra skönt att vi var på väg hem igen. Lämnade hem Sigrid och Micco och gick hem till mej.

   

Ute på eftermiddagsrunda. Men varför är Susannes affär stängd?? Jag har knackat på men det är alldeles mörkt och övergivet. Hade faktiskt behövt lite godis och umgänge plus tröst efter att matte genomskådat att jag doftar gott.

   

På torget har de ställt en gran. Kollade den noga men det bodde ingen Ekorre i den. Lämnade hälsningar till alla hanar istället.

Gick hem och hade tråkigt medan matte gjorde tråk. Förhoppningsvis en bättre dag i morgon.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards