wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 20 november 2018

Fördrivit tid med Sigrid och Micco

Av Wilma Border collie - 20 november 2018 18:22

Försöker minsann bli vinter. Var kallt när jag var ute på morgonrundan och någon gång i natt hade det försökt snöa också. Är nog tur att jag har hunnit kolla en massa skogar ifall de blir oåtkomliga.

   

Men kan du långsamma människa se till att låsa upp dörren? Sigrid och Micco har väntat på mej i flera månader. Vi har faktiskt bråttom till vad vi ni ska göra idag.

   

Nånstans ska vi men tämligen okänt vart. Matte hade ingen lust att skjutsa oss så hemmaskogar skulle få duga idag.

   

Passerade Ekorrskogen och Micco hjälpte mej att spana, men det fanns inte en endaste Ekorre synlig.

   

Gick till sjön för matte antog att vi ville springa en massa eftersom det blev dåligt med sånt igår.

Sigrid och Micco de hittade vad de ansåg var den mest utsökta frukosten. Käka en massa Rådjurskulor. Märkliga matvanor, såna kulor duger möjligen till att rulla sej på och då endast vissa utvalda högar.

   

Så äntligen har de övergett kulorna och kommit på att vi ska springa en massa och ha skoj. Sprang massor och fort, mycket trevligt.

   

Kollade sjön. Ännu ingen is på den men det dröjer nog inte för vi så is på de vattenpölar vi passerade. Alltså var det lika bra att passa på att dricka och blöta tassarna. Kan ta många månader sen innan det finns vatten att dricka ute.

   

Testade en ny grej. Flyga mellan borden. Gick alldeles utmärkt så detta ska jag göra fler gånger.

   

Lekte en massa mera. Hade mycket att ta igen sen i går.

   

Men vad är detta? Hur ska jag kunna kolla den här bryggan? Tänk om det är nåt fel på den och jag behöver faktiskt inspektera alla bryggor jag hittar.

   

Fick ge upp, men de andra gick alldeles utmärkt att kolla. Perfekt skick som vanligt.

   

Gick vidare och jag och Micco fick bråttom eftersom vi hade planer.

   

Det hade Sigrid också men eftersom hon inte kan sköta sej överallt så blev hon fånge.

   

Letade letade Ossy, men han syntes inte till nånstans. Egentligen skulle Sigrid ha återfått friheten nu, men hon visade att hon minsann hade planer, såna där otillåtna planer så det blev fortsatt fångenskap. Men vi hittade en ostssten som vi noga rensade.

   

Gick genom Tråkskogen och där drabbades vi av fångenskap alla tre eftersom det var människor i skogen. Inte alltid alla som gillar oss.

   

Fast Sigrid var minsann duktig. Hon hittade Ostronmussling på trasiga rampen. Titta hur hon slickar sej runt nosen i väntan på ostbelöningen som hon självklart fick. Jag och Micco var också framme och markerade bara för att komma över ost vi också.

   

Men de var så små att de får sitta kvar där. Blir det nu så kallt som säjs så lär de inte växa heller.

   

Vad är detta? Märklig ska som hänger i trädet och under kände vi doften av hundar. Matte tror att den hänger där för att vissa hundar kampar med den.

   

För övrigt så är det vår nu. Videkissarna har vaknat. Känns väldigt bra om vintern blev så här kort.

   

Sen träffade vi en av våra kompisar som brukar komma på hundträffarna. Mycket trevligt för hon har inte varit där på ett tag nu. Men hörde att hon kommer när hon slutat lukta gott.

   

Så träffade vi Inez med matte. Bra för vi lyckades tigga till oss välbehövligt godis.

   

Matte skulle till Tråkapoteket och hämta tråkmedicin. Bara det att vi hittade minsann Sigridmatte som kommit från sitt jobb och också varit på det där Tråkapoteket. Vi passade henne medan matte gjorde vad hon skulle.

Skildes från Sigrid och Micco och gick hem och gjorde ingenting.

Vanlig trist eftermiddagsrunda.

Får se vad vi hittar på för nånting i morgon.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards