wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 16 november 2018

Livat i Engelska skogen

Av Wilma Border collie - 16 november 2018 18:18

I dag blev det en sån där ensam dag. Men jag lyckades ha tassarna fulla i alla fall. Först hade matte en plan, men så ändrades den. Vi skulle utföra ett uppdrag i stället.

   

Trevligt jag blev skjutsad till Engelska skogen. Var nämligen ett tag sedan jag kollade att allt var okej med huset där.

   

Kollade bäcken, fortfarande alldeles för lite vatten. Undrar när Vattentjuven tänker återlämna allt som den stulit.

   

Men ett under skedde idag för i stället för den ständiga dimman så var det blå himmel och sol. Mycket sällsynt fenomen.

   

Kom på att jag skulle kolla om det fanns några Svarta trumpetsvampar kvar. Matte var övertygad om att de skulle vara döda.

   

Var de inte alls, jo en del hade dött. Men de som levde var enorma.

   

Ja, ja jag kommer!! Varför går du bara? Jag var faktiskt tvungen att kolla ett träd där Ekorre var en gång för länge sen, kanske att den kommit tillbaka. Hade den tyvärr inte.

   

Nu så ska jag utföra uppdraget och kolla att allt är okej med huset.

   

Allt var lugnt inga Vilda grisar som bökat sönder tomten.

   

Inga korkade människor som gjort inbrott heller. Bra så här ska det vara.

   

Den begagnade hundpälsen gör nytta. Fast denna är inte min utan det är bidrag från Terra sen hon klippte sej.

   


Gick genom skogen för vi skulle kolla så flotten låg kvar och lite annat. Jag ställde mej på båten, har ett minne av att den ger ost. Mycket riktigt så gjorde den det.

   

Bäversjön hade lika gott vatten som vanligt. Passade på både att dricka och svalka tassarna lite.

   

Sen började matte stirra på sjön, nånting rörde sej långt där borta på andra sidan. Troligen var det Bäver som var ute och simmade.

   

Jag la mej på båten och spanade jag också. Har aldrig träffat Bäver, tänkte att det kanske är en trevlig typ. Jag vet var de bor i sjön. Men detta nåt försvann under ytan och troligen simmade Bäver till sitt hemma utan att hälsa på sällskapssjuk hund. Tänk om jag vetat vad som skulle hända senare.

   

Gick från sjön och kollade av mer i skogen. Allt var precis som det ska vara, bara Vilda grisarna som levt om på en del ställen.

   

Hälge var minsann ute och rörde på sej. Den här högen var alldeles färsk så han var nog alldeles nära .

   

Jag spanade, men ingen Hälge syntes till. Alltså ville han inte umgås med mej. Fortfarande var jag lyckligt ovetande om vad som komma skulle.

   

Hittade mängder med stora Trattkantareller. Fick självklart beröm och ost för väl utfört arbete.

   

Spanade av skogen, kanske skulle Hälge eller nån annan som vill umgås med mej visa sej.

   

Skogen fortsatte att vara övergiven, men jag hittade mer svamp och belönades med ost. Sen träffade jag faktiskt ett par människor. Mycket trevligt med umgänge en stund. Dessutom så hade de minsann läst om mej och det japanska TV programmet. Trevligt att bli igenkänd så där mitt ute i skogen.

   

Vad hände????? Alltså jag gick stillsamt på vägen och från ingenstans kommer det fyra Hjortar precis framför nosen på mej. Rena turen att de inte sprang omkull mej. Jag blev stående och stirrade in i skogen medan den fullkomligt oförstående matte hade hysteriskt roligt. Såg visst helt galet ut med hjortarna framför mej. Jag kan meddela att Hjortar är enorma och de har fruktansvärt bråttom!! Matte hon är glad för att Sigrid inte var med. Hon hade knappast ställt sej och tittat och funderat på vad som hände. Hon skulle ha dragit och startat karriär som hjorthund.

   

Hämtade mej från den minst sagt märkliga upplevelsen. Gick till bäcken och drack vatten och svalkade tassar. Elaka matte fnittrade fortfarande och tyckte att det var väldigt synd att inte allt hamnade på bild.

Gick till bilen och åkte hem. Sov och gick på en vanlig trist eftermiddagsrunda.

Nu ska jag vila mej i form för i morgon är det lördag. Jag får minsann gå på hundträffen helt enligt min planering eftersom jag fortfarande inte börjat lukta gott.

 
 
Ingen bild

Reidun sandvik

20 november 2018 22:31

Hej Vilma
Tack för du tittar till skogen och huset. Antagligen inga vildsvin eftersom pälsen är där.
Kul att du fortfarande hittar svamp.
Hälsa matte. ,,❤️

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards