wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 15 november 2018

En vanlig hunddag

Av Wilma Border collie - 15 november 2018 18:29

Dagen började lite märkligt här. Matte pratade om nån tid att passa och hinna med min morgontoalett. Slutade med att jag hamnade i min bil, fick åka till människoveterinärens tillhåll och gå en morgonrunda där. Sen fick jag passa bilen medan matte lämnade prover inför nån kommande besiktning och fixade nåt hos nån annan människoveterinär. Allt avklarat på tio minuter. Hon kan vara snabb om hon vill.

Var hemma en stund, sen fick jag bråttom, mycket bråttom. Jag studsade runt och skulle ut och det i förra veckan. Matte försökte sätta på sej skorna vilket inte var alldeles enkelt eftersom jag lyckats placera mina baktassar i dom. Var viss röra innan jag ÄNTLIGEN kom ut genom dörren.

   

Förstår ni varför jag hade så bråttom? Jag hade minsann hört att Sigrid och Micco befann sej på min gata. Tänk om de tröttnat på att vänta och gått och gjort nåt superskoj utan mej?

   

Vi skulle inte åka nånstans idag utan ta en runda i hemmaskog. Började vid sjön med en massa skoj spring.

   

Den där gungan den är minsann pålitlig för det fanns ost på den idag också. Perfekt eftersom vi behövde energi.

   

Nu tar vi och leker va? Bäst att passa på.

   

Som alla vet ska inte stora hundar umgås med småhundar. Vi stora käkar småhundar till frukost. Lika bra att bevisa att ryktet stämmer så jag försökte bita huvudet av Micco. Fast han har det i behåll, så klart jag inte käkar upp mina kompisar, för övrigt inga andra hundar heller.

   

Efter en massa skoj lek och brygginspektioner så fortsatte vi. Jag och Sigrid kollade om den här trädstammen fortfarande gav ost. Bra trädstam för vi får ost när vi balanserar på den.

   

Tänkte leta efter Ossy, men istället så hittade vi Frasse och Bosse. Trevligt för det var ett tag sen sist. Fast Bosse som börjar bli vuxen blev väldigt kär i mej. Jag har fortfarande inte börjat lukta gott men det trodde hanatt jag hade.

   

Bosse och Micco har inte träffats förut men blev kompisar och försökte leka med varandra..

   

Fortsatte vår planlösa vandring in i skogen en sväng. Kollade av men inga nyheter av värde.

   

Ja jag kommer! Skulle bara kolla om det var nån Ekorre hemma vid ett känt Ekorrträd. Men icke, var alldeles övergivet.

   

Höjdaren i skogen var en blommande osttall som vi noga städade bort allt på. Känns bra att ostens blomningssäsong har börjat igen.

   

Passerade Ossys dagis igen, men han var inte hemma. Jag och Micco lämnade i alla fall hälsningar så han vet att vi passerat. Men vi lär träffa honom på lördag. Ja alltså matte pratar fortfarande om det där med att jag inte alls får gå på hundträff om jag börjat lukta gott. Hm, sånt bestämmer jag.

   

Provade stockarna och de var givmilda idag också.

   

Sen avvek jag, hade nåt mycket viktigt att göra. Såg hur människorna och Micco och Sigrid gick en bit. Struntade jag i. Hörde att matte ropade, jag var upptagen. Tänkte att de kunde stå nånstans och vänta tills jag var klar oavsett om det skulle ta fem minuter eller resten av dagen.


Här satt jag. Tänk en Ekorre som pratade mej mej!! Hade jag fått hållas så hade jag säkert kunnat etablera närkontakt med den. Vi hade ett långt och mycket givande samtal.

   

Förbaskade matte!! Hon förstörde allt genom att komma och störa. Inte nog med det jag blev koppelfånge och släpades brutalt iväg från min nyfunna kompis.

Skildes från Sigrid och Micco men hörde talas om umgänge i morgon igen, hoppas det belr nån trevlig skog med sociala Ekorrar.

   

Ute på eftermiddagsrunda. Susanne har minsann sin affär öppen. Enligt matte försökte jag slå in dörren. Frågar ni mej så knackade jag bara på.

   

Fick mitt mycket välbehövliga godis, precis vad jag behövde.

Gick en tråkrunda och sen hem och hade tråkigt. I morgon blir det förhoppningsvis en bra dag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards