wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 14 november 2018

Kollat mer skog

Av Wilma Border collie - 14 november 2018 18:22

I dag skulle ytterligare en skog kollas. En sån där som det var länge sen vi var i.

   

Perfekt sällskap med Sigrid och Micco idag också. Sist vi var här var nån gång i somras så vi hade fullt upp med att ha koll på allt.

   

Människorna tittade efter Svart trumpetsvamp på ett par sällen. Men det fanns inga där idag, är minsann inte alla ställen som haft i år.

   

Jag och Sigrid hittade Frostvaxskivlingar. Fick självklart beröm fast svamparna är kvar i skogen. Inga som matte vill ha fast de är matsvamp.

 

Ser ut så här

   

Det är tur att Sigrid har sitt rosa täcke för annars skulle hon knappt synas när hon springer på bergen.

   

Har hört till leda nu att det inte ska plockas mer Trattkantareller. Men jag vet minsann att när jag markerar dom så får jag beröm och godis. Alltså visade jag såna. Dessutom plockade människorna för de hade kommit på att det skulle gå att göra sej av med svampen.

   

Kom till min Sörmlandsledsetapp. Här där de fyra socknarna möts brukar det finnas ost. Vadå posera för en onödig gruppbild? Vi kräver ost!!

   

Tjat lönar sej för helt plötsligt så växte det ost där. Alltså precis som det ska vara. Som fyrbent etappledare har jag rätt att ställa krav på vissa ställen av min etapp.

   

Vad gör ni? Är det lek eller behöver jag vara polis??

   

Lika bra att visa den hårdföra polissidan och meddela Micco att nu är det nog. Ser brutalt ut men egentligen deltog jag i leken.

   

Nä nu tar ni och sköter er, vi har en massa viktiga saker att göra!!

   

Kom till sjön. Lika gott vatten som alltid i den. Blötte tassarna och inte är det speciellt kallt heller.

   

Innan det blev så där vidrigt torrt och hett så fanns det mängder med Tranbärskart. Men de klarade inte torkan så det vara bara några få Tranbär som levde.

   

Bor en mycket långhårig typ alldeles vid sjön också. Men vi fick vara vid hans sjö.

   

Sigrid återupptog sin gamla hobby en stund med att gräva upp rötter. Förra året var hon bedrövlig här, hon grävde och sorterade rötter så matte fick tvinga iväg henne.

   

Gick en sväng till i skogen. Kunde jobba mera för det fanns kantareller.

   

Mitten av november men fortfarande så är de fina.

   

Jag kollade att Sigridmatte plockade alla. Man måste övervaka människorna så de inte missar en massa svampar,

   

Så håller skogstimmarna på och tar slut. Dags att gå till bilen och åka hem igen, tiden i skogen går alltid alldeles för fort.

   

Hem och drabbades omgående av passa huset. Rottis Helga behövde hjälp att komma ut en sväng. Stackars Helga trodde nog att det var en massa godis till henne i påsen, men det var dagens svamp som matte dumpade av där. Fast Helga fick godis sen när hon hade varit ute, tror inte ens att hon uppskattat svampen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards