wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 6 november 2018

Jobbat lite i min ensamhet

Av Wilma Border collie - 6 november 2018 18:22

Äsch då, jag hade faktiskt förväntat mej sällskap med mina kompisar i dag också. Trodde att de skulle hämtas när jag skulle åka till skogen. Men inte det inte.

   

Ensam skulle jag besöka en skog där jag inte har varit på ett tag. Nåt om att kolla den en sista gång innan det blir vinter.

   

Märkligt nån människa hade tappat en lapp med en massa siffror och nån annan hade lagt en kotte på lappen. Människor gör mycket märkliga saker.

   

Kollade skogen noga. Men allt var precis som det skulle. Tyvärr var det ingen Ekorre hemma till min stora besvikelse. Hade varit trevligt att försöka prata bort en stund med en sån.

   

Grått och dimmigt var det. Enligt matte typiskt novemberväder.

   

Efter att ha dragit runt en stund så skulle jag jobba. Lika bra att gå och titta om det finns nåt att jobba med.

   

Jo jag hittade. Skönt att kunna fördriva tiden med nåt.

   

Här sitter de Svarta trumpetsvamparna och försöker gömma sej, men se min nos kommer de inte undan. Fanns en del så jag jobbade bra en stund.

   

Ännu bättre, jobb kräver lön och allra bästa lönen är ju osttuben naturligtvis.

   

Märkligt fast jag kunde jobba med svampen så hittade jag helt plötsligt ett ostträd. De brukar inte blomma när det finns svamp. Tänk om deras säsong börjar i denna skog nu och matte pratade om sista besöket innan vintern. Känns lite oroande, tänk om det blommar en massa ostträd till ingen nytta?

   

Jobbade mer och visade en hel del Trattkantareller också. Fast enligt matte börjar de gå mot sitt slut nu, många var alldeles för gamla.

   

Passerade sjön och passade på att dricka. Som Vattentjuven härjar så kanske hela sjön är stulen nästa gång jag kommer.

   

Körde lite skogsagility med hopp över fallna träd. Måste hålla min vackra kropp i trim.

   

Använde ett annat fallet träd för att stå och spana en stund. Kände mej ensam och lagom uttråkad. Men det fanns inget sällskap eller nåt annat skoj hur jag än tittade.

   

Hittade faktiskt en Blomkålssvamp, men den var för gammal så den bor kvar i skogen. Kanske kommer det en ny där nästa höst.

   

Jaha så var det slut på det roliga för i dag. Gå till bilen och åka hem och ha tråkigt då.

Fast på eftermiddagsrundan hade jag tur och träffade Beagel Mimmi. Mycket trevligt, hörde att vi nog ses på lördag så då kan vi röja loss tillsammans. Var inte läge för sånt på en gata imed en massa trafik.

I morgon blir det visst en annan skog. Har hört matte prata om att hon ska överbevisa sej själv om att svampen är slut där.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards