wilmablogghund

Alla inlägg under oktober 2018

Av Wilma Border collie - 23 oktober 2018 18:15

Hade fallit en massa svampvatten i natt. Mycket bra och ännu bättre att de upphörde när jag skulle gå ut för min morgonrunda.

Träffade Ossyhusse men han hade ingen Ossy med sej. Trist jag hade inte tackat nej till en del skoj lek på morgonen

   

Sen var det dags för min skogsrunda. Hörde talas om att i dag skulle jag bli ensam. Men titta vad jag hittade när jag kom ut på gatan! Sigrid och Micco, tänkte att det skulle nog bli bra och jag skulle få sällskap.

   

Micco var så sur, så sur och rörde sej som en mycket gammal hund som har väldigt ont i alla leder. Regnoverall var inte vad han tänkte använda. Inte hade jag sån tur att de skulle med till skogen heller. Nä de skulle nåt annat tråk idag.

   

Framme i skogen. Nu skulle vi leta efter mitt onödiga koppel som matte lyckades tappa bort där precis innan Tråkveckan. Jag hade som vanligt en massa att kolla, I bland händer det mycket i mina skogar under min frånvaro.

   

Vadå bli kallt och kanske snö? Tror jag inte alls på för det blommar fortfarande Blåklockor

   

Va ska vi verkligen åt det här hållet? Du vet jag gillar det inte sen den där hemska dagen när jag virrade runt ensam i skogen och alla människor var bortslarvade.

   

Följde med matte men höll mej precis som förra gången väldigt nära henne. De där Svarta trumpetsvamparna som var valpar då hade växt massor och var riktigt stora nu.

   

Jag hjälpte till att visa dom och fick självklart en massa ost som belöning.

   

Titta vid mitt ben, där sitter det några som jag hittat. Men jag fortsatte att vara nära matte hela tiden. Tänk om hon tänkte försvinna?

   

Inte är det lätt att hitta dom nu om man som människor bara använder synen. Tittar man noga så syns en del och det fanns massor under löven också.

   

Så det blev en skrytbild idag. Tycker att jag jobbade väldigt bra. Ungefär nu kom matte på att vi skulle gå och kolla ett ställe där det ibland växer Rödgul trumpetsvamp.

   

Nä vet du, jag vill inte vara här, jag gillar inte alls den här delen av skogen. Har varit här massor med gånger. Men matte förstår nu att även här sprang jag ensam och ledsen då när alla hade försvunnit för jag tänkte inte följa med utan vända.

   

Fanns faktiskt Rödgul trumpetsvamp där. Inga massor men ett par liter fick matte ihop medan jag hårdbevakade henne.

   

Äntligen!!! Matte har inte försvunnit och nu ska vi tillbaka åt samma håll som vi kom ifrån. Hörde att matte pratade om att vi nog ska ta och gå en hel del i den där skogen bara för att få mej att förstå att den inte är farlig. Jag har gått här massor med gånger innan det otäcka hände och aldrig varit orolig.

   

Nattens svampvattennedfall gjorde nytta för helt plötsligt så hittade jag vatten!! Perfekt eftersom jag var törstig och det borde faktiskt alltid finnas vatten i mina skogar.

   

På väg tillbaka mot bilen och det är nåt i skogen. Vet inte riktigt vad men nåt djur. Jag blev koppelfånge och matte började uttala en massa såna där ord som jag inte tänker upprepa. Bara för att hon helt plötsligt kom ihåg stället med de Rödgula trumpetsvamparna så blev det en annan väg i skogen. Vi skulle leta efter det där försvunna kopplet var meningen. Nu var det inte att tänka på att gå hela vägen tillbaka och släpa på en svampkorg som vägde många tunga kilon. Kopplet det får vi leta efter nästa gång och då se till att hålla oss på rätt ställen enligt dementa matte.

Åkte hem och sov medan matte rensade all svamp som räddats undan frostdöden. Tydligen mår den bättre i varma svamptorken.

I morgon ska en annan skog kollas, typ rädda det som räddas kan innan det blir kallt och eländigt.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 22 oktober 2018 18:15

Hörde talas om åka till Eskilstuna för matte skulle göra tråk. Förväntade mej alltså en tråkdag.

Men det blev bra, för när jag skulle åka så visade det sej att Sigrid och Micco med vidhängande matte skulle följa med.

   

Massor med dofter finns det i det där Eskilstuna. Jag och Micco hittade en del som var alldeles extra intressanta.

   

Nu så vi närmar oss vår privata Köttbullerestaurang, länge sen Sigrid och Micco var där men de hade mycket bråttom och hissen tog alldeles för många evigheter.

   

Snälla mattes mamma, du förstår vi svälter alla tre. Finns nån köttbulle till oss?? Mat serveras ytterst sällan i våra hem.

   

Jo vi fick och Sigrid var så utsvulten att hon kastade sej över första biten. Som tur var fanns det mer som vi delade på medan människorna fikade och pratade tråk.

   

Sen behövde mattes mamma hjälp att byta gardiner. Det fixade Sigridmatte.

När vi var klara där så fick vi passa bil medan en del tråk utfördes.

   

På väg hem men självklart stopp för skogsrunda. Nu har vi hamnat i Bortglömda skogen. Jag och Sigrid var här en gång förra året men Sigridmatte och Micco har aldrig varit här. Dementa matte brukar glömma att denna finns därav namnet.

   

Wow!!! I Bortglömda skogen så finns det minsann vatten!! Sånt är extremt sällsynt i alla mina andra skogar. Sigrid glömde sina hormoner och både badade lite och drack.

   

Jag och Micco kollade på andra ställen där det också fanns vatten. Ska faktiskt alltid finnas vatten i skogarna.

   

Detta var intressant. När jag och Sigrid var här förra året så hittade vi lämningar. Fanns i dag också. Gick åt massor med lukta på det för Sigrid och Micco. Var ett tag sen den nummer två högen hamnade är men fullt med rester av både päls och ben i högen

   

Övergav bajshögen och ägnade oss åt en massa skoj spring istället. Hade en del energi att bli av med. Eftersom det var evigheter sen denna skog besöktes så fanns det massor att undersöka också.

   

Jag spanade av skogen. Måste ha stenkoll på allt.

   

Sigridmatte hittade en massa Trattkantareller som skulle följa med hem. Korkat att de står kvar i skogen.

   

Jag gjorde en insats som svamphund och markerade en del.

   

Här var de stora och fina och märkligt nog inte alls torra.

   

Det här kärret brukar vara så blött att människor som inte uppskattar vatten ibland har svårt att ta sej fram. I alla fall påstår matte det, jag har aldrig sett en massa vatten här. Det var lika försvunnet idag och mest bara torrt.

   

Fast det fanns faktsikt lite Rödgul trumpetsvamp i alla fall. Inga mängder men några liter fick människorna ihop.

   

Jag hittade en väldigt bra pinne som jag hade skoj med ett tag. Gäller att passa på och roa mej när tillfälle ges.

   

Slut på svampen vid det torra kärret så dags att gå tillbaka till bilen. Hörde att människorna pratade om hungriga också. Ja, ja vore bättre att de om ihåg att ge sina hundar mat.

   

Sprang mera, bäst att passa på för vem vet när vi får vara på fria tassar igen?

   

Tar mycket plats? Ja och? Det är faktiskt min bil och mitt baksäte, för övrigt är Sigrid och Micco så små att de får plats i alla fall. De blev inte kvar i skogen utan fick plats bredvid mej.

I morgon ska nån annan skog kollas. Matte har visst sett otrevliga väderprognoser om att det ska bli kallt och kanske komma snö så nu gäller det att ligga i.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 21 oktober 2018 18:10

Idag skulle det hända nåt bra fast det är helg och troligen fullt med jägare i mina skogar.

Anade vad det var eftersom jag sett vad matte grejade med igår kväll.

   

Aha, gathörnet som matte mobil döpt till garderoben. Vänta här brukar innebära trevliga saker. Efter att ha haft koll på en polisbil som stod och smög vid Rottis Helga så såg det väldigt bra ut.

   

Tjoho Sigrid och Micco! Kommer att bli alldeles strålande bra detta.

   

Vid Heden så provade vi en del stenar, bra stenar för de gav godis. Fast det blev aldrig nån bild med oss alla tre på samma för vi knuffade ner varandra när vi försökte.

   

Människorna var mer upptagna med att titta på polisbilen som tydligen hittat bilen som de smög efter.

   

Jag och Micco som kunde vara på fria tassar lekte en massa. Sigrid som doftar gott och har en massa hormonstormar fick vara fånge.

   

Ännu bättre, nu har vi hittat Ossy också. Mycket bra att få umgås idag också.

   

Sigrid och Micco har inte träffat honom på många evigheter så de hade en massa att prata om.

   

Jag och Ossy lekte som vanligt. Va ser galna ut?? Inte alls vi har bara alldeles väldigt skoj.

   

Micco som inte har en massa onödiga hormonstormar var med oss och hade skoj.

   

Skulle till Ossys hemma en sväng, tänkte att kanske skulle det vara hundträff idag. Men den turen hade vi inte.

   

Lekte mera, bäst att passa på.

   

Nä jag har inte svimmat, bara Ossy som lyckades drämma mej i backen.

   

Sigrid hon ägnade sej åt att tycka att hela livet är pest. Leka det har hon aldrig ägnat sej åt alla rykten om sånt är överdrivna.

   

Så helt plötsligt var vi koppelfångar alla fyra och hundnappade av Sigridmatte.

   

Nu skulle Anne lära sej hur man bäst skvätter blod omkring sej i skogen. Märkligt det där två vegetarianer går runt och skvätter blod medan köttätaren hundnappat oss.

   

Så ska det göras ett slut på spåret också. Det är mycket viktigt att hitta ett bra slut.

   

Nu är det bråttom, vi vet minsann vad som ska ske. Elände detta med fångenskapen i koppel.

   

Vaddå gå hela spåret? Detta är fusk på hög nivå. Ossy drog i väg och jag hängde på, vi hittade spårslutet med en massa köttbullar innan vi gott spåret. Ossy är bra smart i bland.

   

Sigrid och Micco hade ett annat spår och de klarade sitt mycket bttre. Till och med Sigrid glömde hormonerna och spårade.

   

De hittade sitt slut, men jag kom och hjälpte dom. Jag och Ossy hade redan tagit reda på alla våra köttbullebitar.

   

Ossy han tycker det är så skoj med spår så han gick vårat utan fusk ett par gånger till, men det fanns inget nytt slut på det.

   

Finns det inget nytt slut med köttbullar kan man alltid kolla om det blommar nåt ostträd, men det gjorde det inte heller.

   

Snälla Anne, har du nåt att bjuda på? Vi har bara käkat en massa köttbullebitar och är godissugna.

   

Människorna pratade tråk i en massa evigheter så jag och Ossy fortsatte att leka.

   

Men Micco tyckte tydligen att vi var väl våldsamma och lät för mycket för han försökte söka skydd.

   

Tog vägen förbi sjön, jag inspekterade bryggor Micco plaskade runt i vattnet och Sigrid ägnade sej åt att vara sur. Bada det är nåt hon aldrig nånsin gjort påstår hon.

Sen var det dags att gå hem igen.

Men jag hörde att jag ska få träffa dom i morgon också. Låter väldigt bra.

Av Wilma Border collie - 20 oktober 2018 18:12

Lördag och alltså veckans bästa dag.

Jag väntade i alldeles för många evigheter innan matte ansåg att det var dags att ge sej iväg. Tänk om jag hade missat en massa skoj bara för att hon ska vara så eländigt långsam?

   

Ossy måste ha längtat efter mej för han kom minsann och mötte när jag kom. Mycket trevligt.

   

Självklart lekte vi en massa var evigheter sen sist eller i alla fall sen i torsdags vilket är alldeles för länge.

   

Var inne hos Ossy en stund. Människor gör märkliga saker som köra runt med nåt som heter Drönare inne.

   

Var bättre att gå ut för det kom minsann kompisar som ville ha skoj.

   

Hej Golden Mikko, det var länge sen, Nu ska vi ha en massa skoj igen.

   

Kom fler så det var bara att börja leka och ha en massa skoj. Människorna räknade och säjer att vi var 20 hundar idag. Desto fler desto roligare.

   

Beagel Mimmi har jag inte träffat på ganska länge. Hon är en väldigt skoj kompis så vi lekte massor.

   

Men det gäller att leka med alla så här har jag så där jätteroligt med en annan kompis som dementa matte självklart glömt namnet på.

   

Hörru Mimmi kom igen nu. Vi behöver leka mer, vem vet när människorna hittar på nåt korkat så vi inte kan roa oss.

   

Kom en ny hund, den bruna som syns längst fram. Också en mycket trevlig kompis, ja alla som kommer på våra fantastiska träffar är trevliga. Mycket skoj blev et.

   

Mimmi och Sansa hade tydligen en massa viktigt att prata om. Som sagt vi hinner med en massa viktiga diskussioner också, men alltid i allra bästa samförstånd.

   

En massa lek kräver energi. Enkelt att skaffa sån bara att söka upp första bästa människa som har godis i fickan.

   

Hoppsan!! Trillade du?? Nä var ingen fara bara en massa skoj lek.

   

Rick kom, han har inte varit med på massor med evigheter så det var trevligt att träffas igen. Hade en massa skoj med honom.

   

Nä Mimmi är inte galen, bara alldeles väldigt sugen på blodpuddingen som matte har i fickan.

   

Kom ännu en ny hund som heter Frasse, En mycket trevlig hund och så kom Chow Chow Hermann som inte varit med på hela långa sommaren. Skoj med både nya och gamla vänner.

   

Alltså om ni bara visste hur skoj vi har. Hela livet är en enda stor lek med massor med trevliga kompisar, så här ska det vara varje dag.

   

Jag och Sansa provade att dansa (jag är nästan helt dold) och Herman var domare. Vi fick självklart högsta poäng för väl utförd dans.

   

Så kom ytterligare en kompis som varit borta länge. Behöver antagligen inte ens berätta vilken dement matte som glömt namet, Han och Ossy hade en hel del att prata om sånt där oss hanar emellan snack,

   

Kom igen nu så leker vi mera, vem vet när människorna påstår att det är dags att gå hem.

   

Sprang en massa med Sansa och HanVarsNamnMatteHarGlömt.

   

Alfonzo han är fortfarande dödligt kär i mej. Jag är det absolut vackraste han vet. Brukar lite diskret påtala att jag vet att jag är oemotståndlig men att han behöver inte visa sina känslor så översvallande. Har ingen större framgång.

   

Hur går det? Behövs en polisinsats från mej? Nä ingen fara det var bara lek. Men det var typ sista rycket för det var dags för alla hundar att gå och åka till sina hemma igen.

   

Jaha, Ossy ligger och smaskar på sitt ben och det är dags för mej också att gå hem. Men jag var väldigt nöjd och belåten. Har haft superskoj.

   

Blev en svamp idag. På hemvägen så hittade matte en Stolt fjällskivling som fick följa med.

Sov gott när jag kom hem och hade käkat lite.

Har hört att imorgon blir det visst också en skoj dag. Tror jag vet för matte har grejat med nåt som ser trevligt ut.

Av Wilma Border collie - 19 oktober 2018 18:10

I morse så fyllde matte på mat till mina katter. De kom, alla utom Kleptoman Leya.

   

Så skulle marsvinen också ha sin frukost. Väldigt märkligt marsvin i buren, påminner mycket om Kleptomanen som ska vara en Maine coon och inget marsvin. Morötter och vitkål passade inte, men det gick alldeles utmärkt med hö. Den där katten är definitivt inte som andra normala katter.

   

Så skulle jag kolla av en skog innan det blir helg och en massa jägare i skogarna. Började hur bra som helst. Hann inte många meter innan den satt där. Högt uppe i en gran, men av den lite mer sociala arten. Ekorre pratade minsann med mej!! Fast eftersom jag var i Engelska skogen så var det lite språksvårigheter mellan oss, tycket det lät som den pratade engelska. Jag pratade tjeckiska som liten valp men det språket glömde jag när jag flyttade till Sverige. Behöver nog plugga engelska i vinter i fall jag träffar denna trevliga Ekorre igen.

   

Gick vidare för Ekorre försvann och jag fick inte alls följa efter och prata mer med den. Korkat hade jag fått tillbringa mer tid där så hade den kanske kommit ner och umgåtts.

   

Skulle kolla om de Svarta trumpetsvamparna hade dött av torka och frosten som var i morse. En del var döda men jag visade matte en del levande.

   

De där små som lämnade när Terra och hennes matte var med hade blivit stora och fina. Nu r de räddade undan tork och frostdöden.

   

Skulle inte kolla huset idag, det får bli en annan dag enligt matte. I stället skulle skogen vid Bäversjön kollas.

   

Fortfarande mycket gott vatten i sjön, fast även här så härjar Vattentjuven för fullt.

   

Bäversjön var alldeles spegelblank och enligt matte väldigt vacker.

   

Gissa varför den kallas Bäversjön? Här är Bävers ena enorma hydda, de kräver tydligen stora bostäder.

   

Smarta djur för de har inte bara ingångar under vatten det finns minsann från land också så de kommer in och ut från bostaden när isen ligger tjock.

   

Jag kollade noga av den där hyddan. Kände lukten av Bäver, men de är tydligen minst lika asociala som Ekorrar. Ingen som ville komma ut och umgås med en ensam hund inte.

   

Enligt matte så skulle vi kolla om det fanns fler Blomkålssvampar bland alla tallar. Jag kollade ett gäng med såna och matte en massa hon också men inte en endaste Blomkålssvamp fanns det.

   

Kollade av bäcken mellan Bäversjön och de andra sjön. Fortfarande alldeles för lite vatten.

   

På en sten låg denna enorma svamp. Det är en Biskopsmössa eller Lömsk biskopsmössa någon hade tydligen plockat den och lagt den där för ett tag sedan. Kolla den normalstora grankotten bredvid den. Matte sa att hon har nog aldrig sett en så enorm.

Åkte hem, käkade lunch och somnade.

   

Eftermiddagsrunda och matte hade den goda smaken att ta med min boll. Alltid skoj att leka med den.

   

Fast det är inte alltid bollen gör som jag vill inte. Här har den försökt slå mej på nosen, men den misslyckades så jag fortsatte ha skoj en stund till.

   

Avslutade mitt lekpass med lite hundyoga, positionen sträck benen högt upp. Bra och avslappnande.

Nu ska jag vila mej i form för i morgon är det lördag, dags för alla kompisar, en massa lek, mingel och annat skoj.

Av Wilma Border collie - 18 oktober 2018 18:20

I dag var det dags för såna där korkade mänskliga påhitt. Inte skulle jag åka nånstans och inte fick jag några kompisar med mej heller. Hörde nåt om att det var dags för en lugnare dag.

   

Ensam vandrade jag över Heden mot okända mål, inga andra hundar var ute och inga människor jag känner heller.

   

Finns det möjligen nån Ekorre som vill umgås då? Nä ingen Ekorre nånstans, tyckte mycket synd om mej själv.

Passerade Ossys dagis och inte fanns det nån Ossy där inte.

   

Men titta!!! Där är ju Ossy!! Matte skulle göra nåt tråk vid hans hemma och han var minsann där.

   

Äntligen kunde vi leka igen, har faktiskt inte gjort det på massor med dagar.

   

Den väldigt skoj leken skrämma Ossy gillar jag. Tänk att han blir rädd.

   

Men Ossy det vet du väl att snälla, lugna fridsamma jag aldrig nånsin skulle komma på idén att skrämma dej.

   

Ha, ha, ha hanhundar är bra korkade, han gick minsann på den enkla grejen. Jag visade hur många fina tänder jag har, Sen fortsatte vi ha massor med skoj.

   

Matte befriade ett av Ossys äppelträd från en del äpplen medan vi hade mer skoj.

   

Nä du Ossy man får ingen blodpudding om man fuskar. Det krävdes minsann gå på gungbrädan för utdelning inte bara stå och se bedjande ut.

   

Jag skötte mej och gick på den några gånger, gav blodpudding.

   

Men vad gör du? Finns det nåt i trädet?

   

Kollade, märkligt äppelträd det här för det växte blodpudding i det, hittade en del jag också.

   

Ossy han kollade varenda kvadratmillimeter mycket noga. Inte minsta lilla smula får gå till spillo.

   

Kollade av en massa viktiga saker på Ossys marker. Alltid enklare att ha koll när man är tvä. För övrigt är vi ett väldigt snyggt par.

 


 

Blev en massa mer lek som syns på denna film. Fast vi är ovanligt tysta och stillsamma för att vara vi. Men skoj hade vi.

   

Skulle gå med Ossy till hans dagis. Men han trodde nog att matte skulle ha haft den goda smaken att lägga spår till oss. Fanns inget spår idag men matte lovade att vi ska få gå sånt ganska snart.

   

Undrar om alla de där månaderna har gått nu så Terra kommer tillbaka? Vi spanade men ingen Terra dök upp så hon är tydligen kvar i det där Halland fortfarande.

Lämnade Ossy vid dagis och han fick sitt ben. Nöjd och belåten efter allt skoj vi haft.

   

Jag tog vägen förbi sjön, drack lite eftersom jag var törstig och fortfarande försöker Vattentjuven stjäla sjön.

Vadå svampfritt?? Jag har faktiskt hittat svamp.

   

Några små Ostronmusslingar, men de sitter kvar var ingen idé att ta hem så lite.

   

Hittade ett bord som jag inte hade provat. Bra bord för det gav belöning.

   

Provade sjön vid badplatsen. Skönt svalt vatten så jag gick runt en stund och svalkade tassarna.Sen var det bara att gå hem till tråkhemma.

Sov och på eftermiddagsrundan så lyckades jag ta mej in till Susanne. Bra för där fanns det som vanligt gott godis.

I morgon blir det visst nån skog, för sen är det helg och då är nog jägarna där igen.

Av Wilma Border collie - 17 oktober 2018 18:06

Blev tassarna fulla idag också. Ännu en skog skulle kollas och jag hade sån tur att jag fick sällskap av Sigrid och Micco idag också. Perfekt mycket roligare med kompisar i skogen.

   

Men var sjutton är ni? Skulle inte vi leka en del eller???

   

De dök upp så vi kunde springa massor och fort tillsammans. Sånt är superskoj och inte alls lika roligt när jag är ensam.

   

En massa spring kostar energi och Sigrid ansåg att hon behövde påfyllning. Doftade blodpudding från mattes ficka. Jodå vi fick allihopa.

   

Nähä, jag tänkte, jag trodde men det var minsann akut Ekorrbrist i den här skogen,

   

Vi testade en trädstam. Jo det var en bra sådan för den gav godis. Lika bra att ägna sej en del åt såna här sysselsättningar för vi hörde hur människorna pratade om ökentorka. Kanske inte blir så mycket mer svamphundsjobb.

   

Bredvid den där trädstammen så växte det massor med såna här Biskopsmössor. De är vackra men ingen matsvamp.

   

Matte hittade faktiskt en liten Blomkålssvamp, men även de håller på att ge upp nu.

   

Jag och Sigrid passade på att leka en del. Gäller att utnyttja de där korta stunderna som hon glömmer bort sina hormonstormar.

   

Sigridmatte hittade en massa Trattkantareller som hon plockade.

   

Jaha, så var det dags igen då. Nånstans här befinner sej Sigrid på ett av sina otillåtna äventyr.

   

Jag och Micco kom på det idiotsäkra sättet att få Sigrid att återkomma. Vi tiggde ost och när hon hörde att vi smaskade från tuben då passade det minsann att dyka upp.

   

Sen hamnade vi i Svarta havet, ja alltså havet av Svart trumpetsvamp. Överallt satt det såna här stora såna.

   

Syns lite grann på den här bilden. Fast just nu är de mer grå än svarta eftersom det är så eländigt torrt. Människorna plockade och plockade. Jag hjälpte till och visade en del.

   

Bra jobbat Sigridmatte. Många svampar blev det.

   

Hörru matte tänker du sitta länge till på den där stenen? Hörde nåt om att vila ryggen efter att ha krälat runt och plockat svamp.

   

Så var det dags att röra på sej igen. Sigridmatte hade tydligen inte fått nog för hon plockade en massa mer Trattkantareller.

   

Tog en genväg sen. Här borde det inte gå att ta sej fram, men kärret är alldeles knastertorrt så idag fungerade det.

   

Fanns lite kantareller som Sigridmatte fick ta hand om.

   

Jag och Sigrid vi passade på att dricka en massa och svalka tassarna när vi passerade en sjö.

   

Blev en bra skörd idag. Massor med svamp i korgarna så vi fick posera med dom.

Gick till bilen för att åka tillbaka hem igen, hade varit länge i skogen. Fast jag hörde nåt bra, snart börjar Sigridmatte att jobba igen och då kommer Sigrid och Micco att hänga med mej på dagarna precis som vanligt. Ordningen kommer alltså att bli återställd.

   

På väg hem skulle matte kolla om det fanns nån Stolt fjällskivling. Jodå först stod det en stor som inte slagit ut hatten ännu.

   

Sen en fanns det tre till, blev en snygg bukett med fyra rejält stora såna.

Hem och sov medan matte rensade en massa svamp. Gick på en vanlig trist eftermiddagsrunda.

Hörde att i morgon ska det vara svampledigt, men har jag tur så blir det en väldigt bra dag i alla fall.

Av Wilma Border collie - 16 oktober 2018 18:13

I dag skulle ännu en skog kollas. Gäller att ligga i nu när de är åtkomliga igen.

Vad som var ännu bättre var att jag fick sällskap. När jag skulle åka till skogen så visade det sej att Sigrid, Micco och deras matte skulle följa med.

   

Så framme och nu skulle skogen med Vithajssjön kollas. Har inte varit här på massor med evigheter så det var tassarna fulla direkt för att kolla av alla händelser.

   

Äsch då! Blev koppelfångar när det stod en bil i skogen. Människorna visste inte om det var jägare eller nåt annat. Visade sej att det var nån som röjde sly i skogen bara.

   

Vithajssjön var sej lik, fast även i den härjar Vattentjuven för fullt. Tycker att nån ska låsa in den där Vattentjuven och smälta ner nyckeln.

   

Inspektera bryggor det är viktiga grejer det. Bryggorna var i perfekt skick.

   

Jag och Micco drack vatten och doppade tassarna. Sigrid som har fullt upp med sina hormoner har för tillfället slutat bada och dricka vatten.

   

Hjälpte Sigrid att leta dofter efter snygga hanar. Dåligt med såna långt bort i skogen och Micco han förstörde den där doften genom att kissa på den.

   

Gick in i skogen. Jo Sigrid hon kan glömma hormonerna korta stunder, hä markerar hon faktiskt Trattkantareller.

   

Alla såna fick deras matte plocka för matte säjer att vi har såna mängder sen förra året att det inte behövs mer här.

   

Undrar om det är nån Ekorre hemma i den här skogen? Var ett tag sen jag såg nån. Men det var tämligen ödsligt.

   

Fanns faktiskt en sån där Blomkålssvamp. Blev i alla fall nåt i mattes korg.

   

Detta är en mycket vacker svamp. Heter Sotriska, ingen matsvamp utan ögongodis i skogen.

   

Jag fortsatte spana efter Ekorre. Hörde att Sigrid och Micco sett flera stycken i går, var väl sjutton om inte jag skulle ha tur då. Hade ingen tur.

   

Träffade bara den här underliga figuren som var upptagen med sin cigarr eller vad han nu har i munnen.

   

Det brukar vara gott om Rödgul trumpetsvamp i den här skogen. Men eftersom det vägrar fala svampvatten hade många dött torkdöden. Fanns lite som gick att plocka.

   

Hörru vi KRÄVER blodpuddning!! Har faktiskt varit länge i skogen och energipåfyllning behövs. Jodå vi fick.

   

Skulle gå tillbaka mot bilen igen, men hade fortfarande en del att kolla.

   

Sigrid och Micco studerade Sigges gamla favoritspagrop länge. Denna älskade han visst att använda.

   

Titta!! Sigrid behagade till slut både att blöta tassarna och dricka lite vatten, finns lite vetta kvar under alla hormoner.

   

I ett träd där sitter det en konstgjord uggla. Undrar om den skrämmer bort nån??

Gick till bilen och åkte hem, nöjd med skogsrundan.

Var på eftermiddagsrunda och träffade Dixie. Tyvärr fick hon inte sin älskade ost för den var hemma. Men det gick visst lika bra med blodpudding.

I morgon är det dags för nån annan skog. Gäller att ligga i nu och rädda svampar undan torkdöden.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se