wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2018

En del svamphundsjobb

Av Wilma Border collie - 28 oktober 2018 18:17

Dagen kunde ha börjat bättre. När jag gick ut för att öra morgontoaletten så utbröt det en fullkomligt onödig snöstorm. Ska inte ha snö ännu, har en massa kvar att göra i alla mina skogar,

   

Så skulle jag till nån skog för att greja med en del och förhoppningsvis hitta en del svamp också. Titta på stackars Pelle Peugeot, alldeles vit hade han blivit på alla rutor.

   

Kom iväg till en skog som borde vara jägarfri enligt matte, skulle nog kunna vistas i delar av den i alla fall. Var några veckor sen sist så jag hade som vanligt en massa att kolla.

   

Stackars Smörsoppen, alldeles full med snö och det var minusgrader så den förs troligen.

   

Hittade lite Rödgula trumpetsvampar på ett ställe. Samma sak med dom, de hade snö på sej och var alldeles frusna. Men de fick följa med hem.

   

Jag jobbade en hel del, hittade Trattkantareller bland annat. Här är det svamp på gång.

   

Stora Svarta trumpetsvampar så längtade efter värmen i svamptorken. Tur att jag kom och räddade dom från att dö av kylan.

   

Självklart så fick jag ost för mitt väl utförda arbete.

   

Ska skicka matte till optikern. Hon trodde en lång stund att jag var bortslarvad. Var jag inte alls, jag syns ju hur bra som helst där jag sitter och kollar om det händelsevis är nån Ekorre hemme i nåt träd. Fanns inga Ekorrar nånstans idag.

   

Så hittade jag en alldeles enorm Rödbrun stensopp.

   

Hörru ta fram osten denna kräver belöning i massor helst lika mycket som den är stor. Fick självklart ost.

   

Matte trodde att den var alldeles för gammal men den kändes okej så hon tog upp den. Liten nätt svamp eller hur?

   

Helt felfri, inte minsta lilla larvangrepp nånstans. Den här räcker till mat för många den.

   

Kollade av mer i skogen, hittade lite mer Trattkantareller och så kollade jag en massa viktiga hundsaker också.

   

Mer Svarta trumpeter och de var också enorma. Bra växtkraft i den skogen.

   

Skulle börja gå hemåt, men jag hörde nåt. Bra att vi var på väg hem för helt plötsligt så var det jägare i skogen. Lika bra att lämna den.

   

Hemma så la matte min Rödbruna stensopp på vågen. Bra vikt på den och den fyllde flera ollor i svamptorken när den hamnade där.


Slappade ett par timmar innan det var dags för eftermiddagsrunda. Drog runt på gatorna och hade tråkigt. Då hörde jag att nån ropade på mej. Matte som inget begriper hörde en hund som skällde, men jag tvärvände för jag visste minsann.

Jodå Sigrid och Micco var ute och rastade sin matte, de blev alldeles överlyckliga är de träffade mej. Vilken tur att jag hörde Micco och kände igen hans röst. Umgicks en stund med dom. Hörde nåt om att vi ska träffas nån dag i veckan. Låter väldigt bra det.

I morgon ska jag visst åka och hälsa på nån människa, blir säkert bra det också.

 
 
Ingen bild

Reidun sandvik

1 november 2018 18:34

Ser kallt ut !!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards