wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2018

Kallt, shopping och lösa problem

Av Wilma Border collie - 26 oktober 2018 18:05

Försökte blir vinter idag. Var rejält kallt när jag gjorde min morgonrunda, enligt matte en massa otrevliga minusgrader. Men okänt hur många eftersom termometern bara fungerar när de har lust.

   

Skulle ut och åka och då fick matte rota fram den där isskrapan för det var fullt med is på stackars

Pelle Peugeot.

   

Hamnade i närbelägen skog för jag skulle kolla om det fanns några levande Svarta trumpetsvampar.

Lika kallt här.

   

Jo det fanns en del men de stackarna frös. Alltså tog matte hand om dom så de skulle få värma sej i svamptorken här hemma.

   

Tur att jag är med och visar var de sitter. Det är inte lätt att se dom nu bland alla löv.

   

De stackars Föränderliga tofsskivlingarna frös verkligen för de hade ett lager med is på sej. De ficka stanna kvar i skogen och frysa stackarna.

   

Passerade Terras sten. Jodå den gav godis i dag också. Mycket bra sten hon hittade här, hoppas hon hittar fler såna här ställen nästa år.

   

Kallt var det som sagt. Fast det är förmiddag så är det fortfarande rimfrost överallt. Enligt matte alldeles för tidigt.

   

Fallna träd är väldigt bra när jag behöver spana av området. Kommer upp en bit och för bättre överblick. Men allt var precis som vanligt, inga händelser av värde.

   

Tränade lite balansgång också. Gick utmärkt och gav självklart godis.

   

Hittade en kantarell. Men den står kvar i skogen.

Så skulle jag till bilen och åka och göra nånting.

   

Perfekt!!! Jag ska shoppa!! Var faktiskt ett par veckor sen sist och jag behöver shoppa massor.

   

Provade självklart lösgodiset, lika utsökt gott som vanligt. Umgicks en massa med personalen som begriper hur eländigt ensam jag är. Mycket trevligt med sällskap en stund.

   

Jädra snålmatte!! Blev inte så mycket shoppat till mej inte, nåt om att mina förråd fortfarande är välfyllda nu var det annat som behövdes. Fast jag fick i alla fall det mycket nödvändiga shoppinggodiset.

   

Ute på eftermiddagsrunda. Körde ett yogapass och tänkte att matte skulle förstå piken och ta fram bollen.

 
 

Jodå den kom fram och skoj hade jag som ni ser i filmen.

   

Otroligt det finns vattenpölar på Heden, trodde att de var utrotade här för det var länge sen jag hittade nån. Bra svalt vatten var det.

   

Alltså jag SKA lösa det här! Matte lyckas få ut pengar i denna. Jag behöver också pengar så jag kan shoppa utan att hon lägger sej i. Men jag har inte riktigt kommit på hur jag ska göra. Tänkte att det skulle välla ut pengar så jag kunde åka och shoppa mer. Ja, ja jag får väl träna mer, går förbi ganska ofta och förr eller senare ska jag lösa gåtan.

   

Kollade om jag hittade några spår efter nån hund jag känner. Gjorde jag inte.

Men i morgon är det lördag och då är det dags för alla kompisar igen. En massa lek, springa i flock, diskutera veckans händelser och hur vi ska träna våra människor står på schemat. Kommer som vanligt att ha en mycket trevlig förmiddag.

 
 
Ingen bild

Anders

26 oktober 2018 18:39

Köpte matte något nytt koppel till dig istället för det hon tappade?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards