wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2018

En vanlig hunddag

Av Wilma Border collie - 19 oktober 2018 18:10

I morse så fyllde matte på mat till mina katter. De kom, alla utom Kleptoman Leya.

   

Så skulle marsvinen också ha sin frukost. Väldigt märkligt marsvin i buren, påminner mycket om Kleptomanen som ska vara en Maine coon och inget marsvin. Morötter och vitkål passade inte, men det gick alldeles utmärkt med hö. Den där katten är definitivt inte som andra normala katter.

   

Så skulle jag kolla av en skog innan det blir helg och en massa jägare i skogarna. Började hur bra som helst. Hann inte många meter innan den satt där. Högt uppe i en gran, men av den lite mer sociala arten. Ekorre pratade minsann med mej!! Fast eftersom jag var i Engelska skogen så var det lite språksvårigheter mellan oss, tycket det lät som den pratade engelska. Jag pratade tjeckiska som liten valp men det språket glömde jag när jag flyttade till Sverige. Behöver nog plugga engelska i vinter i fall jag träffar denna trevliga Ekorre igen.

   

Gick vidare för Ekorre försvann och jag fick inte alls följa efter och prata mer med den. Korkat hade jag fått tillbringa mer tid där så hade den kanske kommit ner och umgåtts.

   

Skulle kolla om de Svarta trumpetsvamparna hade dött av torka och frosten som var i morse. En del var döda men jag visade matte en del levande.

   

De där små som lämnade när Terra och hennes matte var med hade blivit stora och fina. Nu r de räddade undan tork och frostdöden.

   

Skulle inte kolla huset idag, det får bli en annan dag enligt matte. I stället skulle skogen vid Bäversjön kollas.

   

Fortfarande mycket gott vatten i sjön, fast även här så härjar Vattentjuven för fullt.

   

Bäversjön var alldeles spegelblank och enligt matte väldigt vacker.

   

Gissa varför den kallas Bäversjön? Här är Bävers ena enorma hydda, de kräver tydligen stora bostäder.

   

Smarta djur för de har inte bara ingångar under vatten det finns minsann från land också så de kommer in och ut från bostaden när isen ligger tjock.

   

Jag kollade noga av den där hyddan. Kände lukten av Bäver, men de är tydligen minst lika asociala som Ekorrar. Ingen som ville komma ut och umgås med en ensam hund inte.

   

Enligt matte så skulle vi kolla om det fanns fler Blomkålssvampar bland alla tallar. Jag kollade ett gäng med såna och matte en massa hon också men inte en endaste Blomkålssvamp fanns det.

   

Kollade av bäcken mellan Bäversjön och de andra sjön. Fortfarande alldeles för lite vatten.

   

På en sten låg denna enorma svamp. Det är en Biskopsmössa eller Lömsk biskopsmössa någon hade tydligen plockat den och lagt den där för ett tag sedan. Kolla den normalstora grankotten bredvid den. Matte sa att hon har nog aldrig sett en så enorm.

Åkte hem, käkade lunch och somnade.

   

Eftermiddagsrunda och matte hade den goda smaken att ta med min boll. Alltid skoj att leka med den.

   

Fast det är inte alltid bollen gör som jag vill inte. Här har den försökt slå mej på nosen, men den misslyckades så jag fortsatte ha skoj en stund till.

   

Avslutade mitt lekpass med lite hundyoga, positionen sträck benen högt upp. Bra och avslappnande.

Nu ska jag vila mej i form för i morgon är det lördag, dags för alla kompisar, en massa lek, mingel och annat skoj.

 
 
Ingen bild

Christina Johansson

20 oktober 2018 10:28

Önskar dej och din fina matte en riktigt mysig helg. Lycka till på hundträffen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards