wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2018

Skogsrunda innan Tråkveckan

Av Wilma Border collie - 7 oktober 2018 18:08

I dag var det sista chansen att besök de bra skogarna för i morgon är det dags för eländiga Tråkveckan då det är fullt med skjutgalna jägare ute.

   

Alltså var jag i väg en sväng till en skog som jag inte kan besöka närmaste veckan. Kollade av den och allt var precis som vanligt.

   

Hittade en del kantareller. Fick självklart en massa beröm och ost, precis som det ska vara.

   

Spanade av mer i skogen, kände mej lite ensam så jag kollade efter sällskap men det fanns inget. Var alldeles övergivet i skogen, bara jag och matte.

   

Hjälpte matte att hitta en del Trattkantareller, finns mängder med små valpar som kan vara dags att hämta när Tråkveckan är över.

   

Gick på ställen där jag inte varit på väldigt länge, hittade just ingenting av värde.

   

Lyckades hitta ett gäng Svarta trumpetsvampar också. Matte har gett sej själv plockningsförbud av dom. Men de fick följa med hem, synd att de ska stå i skogen till ingen nytta.

   

Men snälla Ekorre, du förstår jag är en så ensam hund, har inga kompisar med mej. Vill bara umgås med dej. Varför låter du så illa? Vi kan väl lära känna varandra, jag tänker varken jaga dej eller äta upp dej. Vi skulle säkert bli bra vänner. Misslyckades som vanligt med alla kontaktförsök. Finns det kurser där Ekorrar lär sej att bli sociala?

   

Ryktet om att jag fäller är betydligt överdrivet, detta hände när matte kliade mej lite. Hon pratar om att fortsätter jag så här kommer jag att bli en nakenhund. Inte alls, jag gör mej bara av med min gamla sommarpäls. Känner för att förnya mej.

   

Drog runt ett tag till utan några händelser av värde, sen var det dags att åka hem igen.

   

Eftermiddagsrunda och matte tog med en frisbee till mej. Trevligt för det var länge sen jag lekte med en sån.

   

Hade mycket roligt med den ett tag. Skoj att springa efter den och sen tokrusa med den i munnen.

   

Men det var verkligen usel kvalitet på denna. Helt plötsligt så var det massor med hål där mina tänder varit. Frisbeen slutade sitt liv i en papperskorg.

   

Gick och kollade ett ställe där det i bland växer Stolta fjällskivlingar. Jodå jag kunde jobba. Här hittar jag den första

   

Fanns en till så två små fick följa med.

   

Passerade där Inez bor, hon var ute på sin tomt och ville umgås. Självklart ställde jag upp på umgänge en stund. Var för övrigt länge sen jag träffade henne.

   

Hon har en fågel som jag hade en massa skoj med. Andras leksaker är alltid roligare.

Nu ska jag jag fundera på hur jag ska fördriva tiden nästa vecka när jag inte kommer åt mina stora skogar. Men enligt matte kommer jag minsann att kunna sysselsätta mej i alla fall.

En del av er funderar säkert på var Sigrid och Micco har tagit vägen. För ett par veckor sen så fick vi veta att de inte skulle vara daghundar här längre. Från den ena dagen till den andra så skulle de stanna hemma. Trist men inget att göra åt, jag har ju fler kompisar som tur är.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards