wilmablogghund

Alla inlägg under augusti 2018

Av Wilma Border collie - 7 augusti 2018 18:23

Skulle ut och åka i morse, ganska tidigt innan ovädret slog till. Självklart så trodde jag att Micco och Sigrid skulle följa med men inte det. Dumheter vi ska minsann göra allt tillsammans!

   

Hamnade i Eskilstuna på min privata köttbullerestaurang. Jo, jag är hungrig, har inte ätit på många veckor. Kan det finnas nån köttbulle till mej?

   

Jodå jag fick ett par stycken som stillade min värsta hunger.

   

Sen tiggde jag fler av matte. Bästa att passa på när det serveras nåt ätbart.

Så skulle mattes mamma skjutsas.

   

Aha hon skulle till den där ön. Jag bestämde mej för att kolla Mälaren.

   


Stor är den och långt bort på andra sidan ligger nåt som heter Västerås.

   

Vattnet var helt okej, jag drack lite och doppade tassarna. Är tämligen trött på att bada eftersom det inte gått att göra så mycket annat i flera månader.

   

Gick i väg och hittade en brygga som jag inte kollat. Hittade en båt som innehöll mattes bror också. Funderade på om jag skulle åka med den men det skulle jag inte. Bara mattes mamma som skulle till den där ön. Den syns till höger där det ligger en vit båt.

   

På väg tillbaka så hittade jag Ekorre. Tänkte att de som bor här kanske är socialare än de hemma. Jag försökte prata med den.

   

Syns dåligt men den är uppe i trädet och säjer en massa fula ord till mej. Jag ville ju bara ha sällskap.

   

Tillbaka hemma i Malmköping och jag behövde röra mer på mej. Bestämde mej för att leta efter Ossy var ett bra tag sen jag träffade honom senast.

   

Hade sån tur att han var på sitt dagis. Jag pratade en massa med hans dagismatte också. Bäst att visa uppskattning.

   

Var ovädershett igen så vi orkade inte leka så mycket. Men jag fick förklara för Ossy att jag jobbar på lördagarna ett tag nu. Tydligen hade han saknat mej i lördags. Men vi får försöka träffas i veckorna i stället och ha trevligt.

   

Ossy fick självklart sitt ben. Mycket viktigt och gott enligt Ossy.

   

Jag fördrev tiden medan han tuggade ben med att rulla på gräset. Sen pratade vi lite mer innan jag skulle hem.

   

Blev eftermiddag och nu skulle grannarnas sommarstuga vaktas igen. Eller jag vaktade hus och matte ägnade sej åt att vattna alla blommor som var alldeles torra.

   

Men jag var minsann inte själv där. Matte hade den goda smaken att hämta upp Sigrid och Micco så vi fick umgås en stund. Hörde att de minsann hade längtat efter mej. Tänk om människorna kunde begripa att vi måste umgås mycket och ofta.

   

Oväder var det så nåt leka som i går var inte att tänka på. Sigrid blev bra flåsig och jag letade skugga. Skitväder var mycket trevligare när vi kunde göra en massa skoj.

   

Var hemma hos Sigrid och Micco sen medan människorna fikade så käkade vi ben. Jag slukade mitt snabbt och väntade på att de långsamma skulle bli klara så jag kunde sno deras rester.

Hörde att i morgon ska vi försöka hinna med ett jobb innan det blir alldeles för mycket oväder. Det är mycket att göra i mitt hundliv just nu.

Av Wilma Border collie - 6 augusti 2018 18:13

I går kväll försvann matte. Hette att hon skulle gå till grannkatten och komma snart. Jag väntade i tusen evigheter, ingen matte kom. Bestämde mej för att hon säkert gått vilse i trappen så det var lika bra att ut och leta. Turen var med mej för den förvirrade människan hade glömt att låsa in mej. Öppnade dörren, kolade av den tomma trappen. Gick ner till grannen för att berätta att det var dags att komma ihåg den övergivna hunden. Försökte öppna deras dörr, gick inte. På andra sidan dörren hörde matte hur handtaget trycktes ner och höll på att få hjärtinfarkt. Hon trodde att det var skumma typer i farten eller nåt. Tog en stund innan dörren försiktigt öppnades, jag blev överlycklig och matte svalde ner hjärtat igen. Fast jag fick höra att det kunde ha blivit så att jag hade varit tvungen att skaffa ett nytt hem för enligt henne var det rean turen att hon inte dog. Äh, känsliga människa, se till att komma tillbaka då!

Så blev det idag och ganska behagligt väder. Hämtade Sigrid och Micco för nu skulle vi för första gången på länge till en ordentlig skog.

   

Här har inte jag och Sigrid varit på länge och för Micco var det premiär. Jag och Micco sprang massor medan Sigrid fick vara koppelfånge. Hon har nämligen några väl utvalda platser där hon anser att hon ska avvika på egna äventyr.

   

Eftersom det fallit en hel del svampvatten över den här skogen så kommer alla underbara dofter. Sigrid och Micco hittade nån extra spännande.

   

Så började Sigrid lukta i mossan och visa att det fanns nåt.

   

Duktiga hund!! Kantarell som vaknat efter nedfallet. Alltså finns det hopp.

   

En bit bort satt det en sån här Strecknagelskivling. Ingen matsvamp men allt som är svamp är bra enligt matte. Hon trodde att detta skulle bli dagens fynd.

   

Svalt och skönt så vi kunde röra oss i skogen utan att få värmeslag. Tänk så mycket lättare hundlivet blir.

   

Flämt! Vi har precis ägnat oss åt att tokspringa en stund. Men oj det blev visst varmt. Klantmatte kom på att hon hade glömt att ta med vatten till oss. Sånt är fortfarande en bristvara i skogen.

   

Men titta!! Eftersom det trillat ner mera svampvatten här så fanns det minsann ljuvligt lervatten till oss. Alltså det är så mycket godare än vanligt rent vatten. Mycket gott eftersom vi var törstiga efter allt spring.

   

Alldeles bredvid vattnet så hittade jag nåt. Tyckte att doften var bekant och Micco var med mej och kollade.

   

Gissa om jag fick beröm i mängder. Jag hade hittat årets första Karl Johan. Alldeles nyfödd och jättefin. Detta hade matte absolut inte väntat sej.

   

Micco som aldrig sett en sån fick lukta på den och skötte sej med den äran. Han blir så lycklig när han får en massa beröm och ost för väl utfört jobb.

   

Micco och Sigrid firade svampfyndet genom att leka en massa.

   

Fast jag kollade så jag inte skulle behöva göra ett polisingripande. Men det var för ovanlighetens skulle inget Miccomord på gång.

   

Så fanns det mer svamp. Detta är Brödticka. Ätlig men inget matte plockar, fast vi nosade självklart på dom. Man kan aldrig lära sej för många arter.

   

Så en Blek taggsvamp. Matte började tro att hon hade hallucinationer. Men den var minsann alldeles riktig den också. Det finns alltså hopp att det kommer svampar i skogen,

   

Så visade Sigrid framtassarna igen. Alltså hon är så himla duktig för här har hon hittat en Karl Johan igen.

   

Jag som utbildade elever hela helgen visade Micco hur man bästa markerar. Han tittade noga och gjorde som jag. Mycket läraktig han kommer att bli en duktig svamphund.

   

Stor och fin var den och inte hade larverna hittat den heller. Matte pratade om att hon hade aldrig kunnat drömma om såna här fynd idag.

   

Vi kollade av mer skog. Svampar fanns det inte fler, men en massa spännande dofter och sånt. Sen var det dags att gå till bilen och åka hem.

   

Hos Sigrid och Micco var det människofika. Micco han somnade i den där korgen jag brukar försöka använda. Det tar på krafterna med ny skog, svamphundsutbildning och en massa spännande.

   

Jag var inte direkt pigg jag heller. Faktiskt så sov vi gott alla tre. Men vi hade haft en mycket bra förmiddag i skogen. Så här ska alla dagar vara.


Av Wilma Border collie - 5 augusti 2018 18:00

Dags för andra dagen med helgens elever. Inte var Åskar på besök i morse så vi kunder träffas precis som planerat.

   

När vi kom till skogen var det bara att sätta igång och träna direkt. Bästa att passa på för det hotades med äckelhetta senare idag. Baci kom i håg hur han skulle göra med svamparna.

   

Bella var lika duktig hon. Kunskaperna hade inte rymt under natten.

   

Förövrigt är Baci väldigt snygg.

   

Jag övervakade hans träning. Så mycket som jag tränat både själv och övervakat andras så kan jag det här. Känns bra att kunna vara lärare också.

   

Bella hon letade kantareller som om hon aldrig hade gjort annat.

Båda jobbade på bra ett tag.

   

Men det behövs lite avbrott ibland så då tränade Baci på att balansera på stockar. Han klarade det alldeles utmärkt.

   

Är det fikadags nu? Jag är faktiskt i behov av min macka.

Jo det blev fika och jag fick min macka.

   

Men titta!!! Helt plötsligt så fick vi besök! Micco och Sigrid var ute och rastade sin matte och kom förbi och sa hej. Micco blev alldeles överlycklig när han träffade Baci. Han har ju badat med honom ett par gånger och de blev superkompisar.

   

Jag blev så glad över att återse dom att jag låg på rygg i ren glädje. Det är och förblir onödigt med såna här skilsmässor.

   

Micco hälsade fint på Bella också. Men sen skulle de gå vidare.

   

Vi gick till ån mellan sjöarna för att dricka lite och svalka oss innan det var dags för Baci och Bella att fortsätta att träna.

   

Titta här då! Baci har fattat detta med svamp han nosade jättefint på en syllsvamp på spårvägen. Massor med beröm fick han för det. Han kommer att bli en duktig svamphund efter mer träning.

   

Fortsatte med träningen inne i skogen. Bella kommer också att klara detta hur bra som helst.

   

Jag visade framtassarna och markerade på ett ställe. Under alla löv finns de små, små kantarellvalparna. De hade just inte växt nåt och var för små för att Baci och Bella skulle kunna träna på dom.

   

De omsorgsfullt vattnade kantarellerna lever fortfarande och är stora och fina.

   

Bella markerade dom som om hon aldrig gjort annat i sitt liv.

   

En stolt och varm Baci har också markerat dom utan problem.

   

Sen var det dags att avsluta. Började vara alldeles för hett och mina elever var ganska okoncentrerade. Vi tog ett dopp vid hundbadet och samtidigt så anmälde Åskar sin ankomst.

Jag hann lagom hem så kom han och släppte ur sej en lite skvätt med svampvatten.

   

Eftermiddag och dags för nästa uppdrag. Dags att vattna alla blommor vid grannens sommarstuga.

   

Ja, det där med vattna struntar jag i. Hade sån tur att jag hade Sigrid och Micco och deras matte med mej. Så vi kollade att allt var okej med huset och letade trevliga dofter. Efter allt passande av huset i Engelska skogen är vi experter på huspassning.

   

Micco han försökte markera den konstgjorda svampen igen. Fast den luktar inte rätt.

   

Var skönt att springa ordentligt ute på åkern tillsammans med mina kompisar, behövde lite avkoppling efter allt kursarbete,

Hörde att i morgon får vi nog åka till en skog vi inte besökt på väldigt länge. Hoppas att äckelhettan håller sej borta så det blir av.

Av Wilma Border collie - 4 augusti 2018 18:04

I dag så var det dags för årets första svamphundskurs.

När jag gjorde morgontoalett så mullrade Åskar en hel del långt bort. Mate sa bara att det blir som vanligt muller och inget mer.

   

Det blev mer. Svampvattnet öste ner. Bilden är tagen från balkongen och alla björkfrön spolades bort. Mina elever de fick minsann vänta tills det värsta hade gett sej innan vi kunde träffas.

   

Så nu är vi på plats och ska in i skogen och göra det bästa vi kan trots torka och svampbrist.

   

Himlen den blev så där otrevligt klarblå igen. Sånt har vi sett nog av för i år.

   

Hallå Ekorre!!!! Jag vet att du brukar sitta här. Vill du kanske vara med och lära dej att leta svamp? Tänkte alltså prova ett nytt sätt för att få kontakt. Hjälpte inte.

   

Här är helgens elever Baci och Bella.

   

De lekte lite medan matte berättade en massa ovidkommande tråk för människorna.

   

Jag tog på mej ansvaret att berätta om hur det går till att lära sej att leta svamp. Kan det nu och jag är säkert bättre på att berätta än vad matte är.

   

Bacis första kontakt med en kantarell. Nu ska han lära sej att det ger en massa smaskigt godis och beröm när man luktar på dom. Duktig var han.

   

Bella övade med samma sak och var också väldigt duktig.


Jag var med   och övervakade en stund och visade ett par gånger. Sen la jag mej och slappade med an de tränade.

   

Baci övade och övade under övervakning av matte.

   

Samma med Bella hon övade också massor. Duktiga var de.

   

Dagens höjdpunkt. Dags för fikapaus och macka till mej. Har varit alldeles för dåligt med skogsfika i år.

   

Det tar på krafterna att lära sej att leta svamp. Bella somnade medan människorna pratade tråk.

   

Baci var inte piggare han, för han satt och sov bredvid människorna.

   

Jag var faktiskt under huset en stund. Hittade inget spännande, men Bella kollade också och inte heller hon hittade något av värde.

   

Sen var det dags att fortsätta att träna. Jag visade hur man gör när det växer svamp. Sen delade jag och Baci på belöningen. Som kursledare så gäller det att kunna samarbeta både om svampar och belöning.

   

Bella övade mycket och var väldigt duktig. Både hon och Baci kommer att klara detta med glans. Ungefär nu hördes ett mycket märkligt ljud i skogen. Det susade och sen ett brak. Människorna pratade om att det lät som ett träd som föll. Märkligt för det var vindstilla.

Mina elever tränade en del mer och så svalkade vi oss en del i sjön också.

   

För en gångs skull hade människorna rätt. En stor björk hade tröttnat på livet och lagt sej rakt över stigen. Väldig tur att vi inte passerade där när det hände. Men torkan kan tydligen orsaka att träd trillar.

   

Dagens övningar är slut och vi ska gå till bilarna och åka hem igen. Vi var ganska trötta alla tre så det var skönt att avsluta.

Åkte hem och käkade lite och sov.

I morgon är det dags för andra dagen då ska de lära sej mer i en annan skog.

Det berättar jag om i morgon.

Av Wilma Border collie - 3 augusti 2018 18:17

Det har strulat rejält med bloggen. Den fanns igår, försvann och dök upp igen. Nu hoppas jag att detta inlägg inte tänker stjälas och återlämnas lite hur som helst. Undrar om Kleptoman Leya lyckats komma över mitt lösenord kanske?

   

Inte nog med att bloggen stjäls och återlämnas lite hur som helst. Nu försvinner matte och dess värre kommer hon alltid ihåg att låsa in mej så jag kan inte kontrollera att hon inte går vilse i trappen. Detta är Bullen som bor hos mina grannar. De har rymt på semester så matte försvinner till Bullen för service. Många evigheter är hon dessutom borta varje gång. Tycker att jag skulle kunna sköta det där uppdraget.

   

I dag var vädret lite bättre. Inte riktigt lika äckelhett och den fuktiga luften var borta. Vi blev skjutsade. Här var det ett tag sen sist åc det var mycket dofter att kolla.

   

Hittade en bänk och jag hade djupa diskussioner med Sigridmatte. Bland annat om att umgänget med Micco och Sigrid behöver utökas. Vi träffas för sällan.

   

Så skulle vi posera snyggt på bänken trodde matte. Äsch, vi tittar åt precis vilka håll vi vill.

   

Jaha Micco har kommer precis under min mage. Passade honom perfekt att stå där och fundera över livet.

   

Vi blev erbjudna att bada, men vi är faktiskt urtrötta på att bada efter eländesvädret. Jag upptäckte att det gick alldeles utmärkt att inspektera en brygga genom att gå under den. Vattentjuvens fel att detta fungerade.

   

Fast det är enklare att kolla dom från rätt håll. Hittade en märklig stege också. Vi provade vattnet men det var precis som vanligt och bada har vi gjort så det räcker.

   

Kollade runt lite mer ett tag. Skönt at värsta äckelhettan har gett sej så vi orkar röra på oss igen.

Sen skulle vi åka och göra nåt.

   

Och hur kul är detta? Passa Ica i Flen. Inte nog med Ica vi lyckades passa några som försökte frälsa människor också. Eller matte släpade i väg oss en bit efter en diskussion om att hon respekterar deras tro, men delar den inte och vill respekteras för det.

   

Sigrid somnade så trist hade vi det. Inte fick vi åka och shoppa i bästa Grisöronaffären heller. Hörde bara att det kan vi göra nästa gång. Vi behöver alltid åka dit!

Åkte hem ett tag.

   

Eftermiddagsrunda och här har jag bara varit en gång förut.

   

Micco som aldrig har varit här han verkade veta precis vad som döljer sej bakom den här dörren.

   

Perfekt, vi hamnade på glasscaféet och människorna hade den goda smaken att köpa glass till oss. Utsökt god glass.

   

Micco han fördrog att ha den stå på bordet och sen äta.

   

Sigridmatte kan detta med service. Jag blev minsann serverad från sked och slapp slicka direkt i byttan.

   

Efter glassätandet så tog vi en sväng till hundbadet. Träffade Loke som i bland är med på hundträffarna. Micco gillar verkligen honom och Loke som inte vågat lita på andra hundar gillar Micco. Jo han gillar mej och Sigrid också.

   

De började leka och jag funderade på om jag skulle behöva vara polis. Ingen fara, de hade bara skoj tillsammans.

   

Dessutom hade vi sällskap av ett gäng halvvuxna såna där Andvalpar. De brydde sej inte ett dugg om oss.

Sen var det dags att skiljas åt och jag hörde de hemska orden ”Ses på måndag” Vadå måndag, jag diskuterade ju utökat umgänge med Sigridmatte.

Inte nog med det i morgon är det lördag och det blir ingen hundträff för mej. Nu börjar min jobbarsäsong och i morgon har jag kurs för blivande svamphundar. Blir en utmaning i torkan, men de där som matte ömt vattnat under lång tid finns ska användas.

Av Wilma Border collie - 2 augusti 2018 18:17

Hundlivet är så trist, så trist.

Bara avskyvärd hetta och sån luftfuktighet att allt är fuktigt.

   

Har hämtat upp Sigrid och Micco. Nu ska vi ägna oss åt den extremt ovanliga sysselsättningen bada. Egentligen är vi dödströtta på att bada, men det går inte att göra nåt skoj.

   

Jag och Sigrid tog ett dopp, Eller Sigrid simmade och jag drack vatten. Bästa att passa på innan Vattentjuven stulit hela sjön.

   

Sigrid tror att hon får energi av att bada så hon försökte dra igång lek med Micco. Jag övervakade så hon inte skulle bestämma sej för att döda Micco. Allt dödande överlåter vi till matte som är så folkilsken att hon hela tiden kan fler och fler plågsamma mordmetoder.

   

Försökte leka jag också. Men det blev självklart för hett. Varför är det inte normalt väder så vi orkar göra en massa skoj saker?

   

Har ni sett Stora Stygga Wilma som precis tänker överfalla oskyldiga Micco? Blev inget av med överfallet, tappade koncentrationen.

   

Som sagt för hett för lek så det var bara att ut i sjön igen. Här borde jag behöva simma men så var det Vattentjuven.

   

Kollade till den lilla ön. Allt var precis som vanligt.

   

Nu är det illa. Sigrid behöver inte simma för att ta sej till och från ön. Vattnet är så lågt att hon kan gå. Micco däremot hade ingen lust att ta en promenad till ön.

   

Äsch då! Jag glömde att det inte går bra att rulla precis intill grillen. För väl skylla på rådande oväder.

   

Jag har TRÅKIGT!!!!!!! Bada är inget skoj, det går inte att leka för det är för varmt, inte var Ossy hemma heller och hundlivet är pest. Micco spanade efter nåt skoj i vattnet men inte ens Snok behagade visa sej.

   

Och där kom stora svarta molnet. Åskar började föra en massa oväsen. Matte började genast hoppas på att han skulle komma med svampvatten och bättre luft.

   

Sigrid hon har aldrig hört talas om att man inte ska bada när det åskar.

   

Inte kom det nåt svampvatten inte. Åskar var nära en stund men vägrade släppa ifrån sej nåt sen kom otäcka blå himlen tillbaka igen.

   

Skulle hem. Eftersom Ossy inte var hemma och jag inte träffar honom i helgen så bestämde matte att lägga hans ben på trappen. Jag hade värmeslag och glömde alldeles att jag inte äter vita ben. Fast matte tog det från mej.

   

Hos Sigrid så skulle det fikas. Jag somnade under elementet, blir alldeles slut av ovädret.

   

Sigrid hon har sin favoritplats under en hylla. Bara hennes ben som syns.

Hem och gjorde ingenting.

Trist vidrigt het eftermiddagsrunda

Matte letar efter svala grottor eller en resa till Norra ishavet eller Sibirien.

Av Wilma Border collie - 1 augusti 2018 18:09

I går kväll så skulle jag helt plötsligt gå till torget. Enligt matte var det nån som väntade på mej där.

Jodå där var Ann Marie mycket trevligt för hon hade ett akut behov av att ge mej ett paket med köttbullar. Hade varit ännu bättre om matte kommit ihåg kameran. Men hennes kokta hjärna la av att fungera för flera månader sen. Alltså varken bild på de utsökta köttbullarna eller när jag hälsade på Ann Maries katt.

   

Matte fick en ”blomma”. Alltså en kruka sallad med en kantarell och en champinjon. Fotad när vi kom hem igen.

Så blev det idag. Fortfarande lika fullkomligt avskyvärt vidrigt väder. Hämtade upp Sigrid och Micco för vi skulle åka och bada. Vore trevligt om vi kunde vara i alla skogar i stället.

   

Titta! Det kommer minsann nån vi känner. Baci som vi träffat här en gång förut. Tydligen hade människorna kommit överens om att vi skulle få umgås idag.

   

Micco gillar Baci, de blev riktiga kompisar när de träffades förra gången.

   

Jag och Sigrid började med att bada. Fast detta var enda gången Sigrid ansåg att hon skulle bada.

   

Baci och Micco höll också till i vattnet. Ungefär enda stället som det går att var på i ovädret.

   

Fast de gjorde ett par försök att leka. Om det varit normalt svalt väder så hade de säkert kunna ha väldigt skoj. Men nu blev det bara försök innan orken tog slut.

   

Jag hann med att kolla om jag behövde vara polis men inga problem. Behövdes inga insatser från mej.

   

Så premiär med att simma i Båven. Var faktiskt helt okej att simma här, Kanske ska börja göra det oftare?

   

Men så var det den där detaljen med att jag blir så blöt av vatten. Är ett evighets jobb att försöka få pälsen torr igen.

   

Jag berättade för Baci hur man bäst rullar och torkar sin päls. Tror han uppskattade kursen.

   

Dagens surkärring vid namn Sigrid. Ingenting passar henne. Bada har hon slutat med, umgås med oss andra är under hennes värdighet, godis har hon aldrig ätit osv. Troligen ska hon snart lukta gott och detta oväder tar ner humöret på alla.

   

Jag och Baci käkade ost tillsammans. Micco fick också, men Sigrid äter inte sån heller.

   

Vägrar man bada och det är outhärdligt hett då blir det tvångsbad. Matte bar ut Sigrid i sjön och släppte ner henne i vattnet. Definitivt under hennes värdighet.

   

Inte bara jag som måste dryga ut kosten med bark. Baci får tydligen inte heller mat hemma för han käkade också bark.

   

Som sagt det är oväder värre än värst. Baci var precis utslagen. Inte bara han för jag låg i buskar, Sigrid hade gömt sej och bara Micco som inte berörs.

   

Dags att gå tillbaka till bilen och åka hem igen. Men jag träffar Baci i helgen, får då ska han lära sej att leta svamp på kurs som jag och matte har.

   

Fast innan vi kom till bilen så visade Baci en annan badplats. Passade till och med Sigrid att prova den.

   

Hemma igen och matte tog in kyldynan från bilen. Senaste idén är att jag kan sitta på den när jag ska åka nånstans. Kleptoman Leya var överlycklig när hon fick tillbaka SIN kyldyna. Låg på den länge, jag anser att den är onödig jag.

   

Var ute en sväng på eftermiddan. Hälsade på i Susannes affär och bjöd mej på godis. Utanför affären träffade jag Inezmatte som bjöd mej på köttbullar. Måste säja att torget är ovanligt givmilt numer. Köttbullar både i går kväll och idag.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards