wilmablogghund

Alla inlägg under juli 2018

Av Wilma Border collie - 15 juli 2018 18:19

Ovädret är ännu värre idag. Avskyvärt redan på morgonrundan strax efter sju i morse.

Göra nåt skoj var bara inte att tänka på.

Sigrid mår bättre men skulle ta det lugnt idag. Men Micco ville hänga med mej ut en stund.

   

På grund av ovädret så blev det bilen till sjön. Alldeles för hett för trevliga promenader. Här har Rådjur precis passerat över vägen och Micco är extremt intresserad. Rådjuret står inne i buskar,a.

   

Släpptes ut ur bilen och hade planerat att leta efter Ossy. Matte hittade ett hundhalsband på vägen. Tog upp det och tänkte att kanske att nån av hundarna igår hade tappat det. Bara det att Micco blev fullkomligt skräckslagen när han såg det. Skrek och försökte komma undan. När matte tog upp det ur fickan för att lägga det på Ossyhusses bil så gömde sej stackars Micco under bilen. I sitt förra liv så utsattes han för elhalsband (förbjudet att använda men tyvärr finns det de som använder det i alla fall). Troligen så trodde Micco att det var ett sånt och nu skulle han få en massa obehag. Tog sin lilla tid med en massa lockande och godis innan Micco insåg att det var inget farligt. Mattes ramsor om idioter som tror att man kommer nånstans med våld och straff av oss hundar de tänker jag inte upprepa. Micco förstår mer och mer att här finns inget sånt, i det liv han har nu då får man beröm och godis istället för elhalsband, bli kallad för korkad idiot och en massa bestraffningar. Han blir så glad varje gång han får beröm och han är en väldigt smart hund som gillar att lära sej saker.

   

Ossy sov nog ihop med sin husse för vi hittade inte honom. Men bada skulle vi. Enda som går att göra i detta vidriga väder.

   

Efter att ha badat en stund så gällde slappa i skuggan. Så hett att det nästans var för varmt för bad.

   

Inte nog med Vattentjuven, matte gjorde också sitt bästa för att stjäla sjön. Flera flaskor med vatten fyllde hon.

   

Badade en stund igen.

   

Micco hittade ork och hade dragkamp med matte om en pinne som från början hade tillhört mej.

   

Men titta här! Matte råkade ha fötterna i vattnet och genast så flockades alla människoätande Vithajar i tron om att de skulle sätta tänderna i henne. Inga fler fotbad för matte inte.

   

Fast jag och Micco badade i alla fall. Vithajar käkar inte hundar, troligen är det bara matte de är ute efter. Jag försökte locka med honom till ön. Men det vågar han inte ännu. Lite mer träning så kommer han att fixa det.

   

Äsch då, jag glömde att det var nedförsbacke här. Skulle bara torka pälsen och det blev en del ofrivilliga rull.

    

Har tröttnat på att bada och nu ska vi göra en annan sak. Tur att inte den fårvallande Sigrid var med för Ossys Fårskallar var ute och rörde på sej. Jag och Micco var koppelfångar, men vi har inget behov av att valla dom.

   

Anledning till att matte stal vatten i sjön. Vi har åkt en bit och gott in i skogen. Dags för kantarellvattning, Det hjälper för de har växt sen sist. Alltså vattnades de ordentligt, allt för att hålla liv i dom.

   

Till och med de pyttesmå har växt lite sen sist. Beviset för att det faktiskt hjälper att vattna.

   

Mycket vatten behöver dom och det tar tid. För vattnet måste sjunka ner i jorden innan mer hälls på.

   

Eftersom det var så vidrigt hett så behövde inte Micco träna och jag orkade inte. Vi letade godis medan matte pysslade med svampen.

   

Tillbaka hos Sigrid och hennes matte skulle människorna fika. Sigrid är hur pigg som helst nu och var synnerligen besviken över att hon inte fått vara med.

   

Micco la sej i den där korgen jag brukar låna och blev fullkomligt medvetslös. Hettan är hemsk.

   

Inte bara han för jag somnade också. Alltså om det varit fint väder, alltså svalt och gärna svampvatten då orkar vi utan bekymmer en hel dag i skogen. Nu orkar vi ingenting. Människorna påstår att jag snarkade vilket självklart är en lögn. Jag snarkar aldrig, de hade troligen hörselhallucinationer. Den som tittar nog ser att Sigrid sover ganska nära mej.

Hem och fortsatte sova, gick en kort eftermiddagsrunda i vidrig dallrande hetta och försök att undvika den heta asfalten.

I morgon ska vi väl bada i nån annan sjö.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 14 juli 2018 18:01

Är en speciell dag. För 2 år sedan så flyttade jag från mitt förra hem till matte. Det är alltså min hemflyttningsdag och sån ska firas lite.

Ovädret är ännu värre och stackars Sigrid mår inte bra, hon kräks en massa. Alltså ingen hundträff för henne.

   

Jag tog med mej Micco så slapp han vara hemma hos Sigrid och ha tråkigt. Många hundar som kräks och mår dåligt nu. Säkert ovädrets fel, bara några dagar sen jag var dålig.

Nu ska vi hitta Ossy och vänta på våra kompisar,

   

Hittade Ossy i skuggan under träden. Lekte lite, men kom på att det var bättre att spara på krafterna tills alla andra kom.

   

Kom som vanligt massor med kompisar trots ovädret. Det är service hos Ossy för det fanns en stor vattenskål. Labrador Alice och Rottis Amber delade glatt på det. Inte de enda tror vi alla var där och drack.

   

Lika bra att gå till sjön. Micco har tagit efter Sigrid och nyttjade det där lerdiket med det utsökt doftande vattnet (vidrigt stinkande enligt människorna).

   

Bara att ut i sjön för att söka svalka. Men vattnet är bra varmt där också och dessutom härjar Vattentjuven för fullt.

   

Vi blev som vanligt många hundar trots det vidriga vädret. När vi inte badade så minglade vi runt på land. Berättade för varandra om veckans händelser och en massa andra intressanta hundsaker.

   

Beagle Mimmi och Micco fann varandra idag och hade en massa skoj. Micco har väldigt lätt att skaffa sej nya kompisar.

   

Till och med människorna började hålla till ute i vattnet, då är det varmt. Sällan vi ser ett gäng såna där på våra träffar.

   

Vi höll mest till i vattnet. Absolut bäst att vara där och kunna svalka sej samtidigt som vi umgicks.

   

En del lekte massor i sjön. Bra ställe att ha vilda lekar på.

   

Fast helt plötsligt var vi ett gäng som bara var tvungna att ha en massa skoj på land också. Var inte många minuter med roligt var det.

   

Lika bra att springa tillbaka till sjön och bada.

   

Micco badade en del ihop med Ossy, han har utsett Ossy till sin stora idol.

   

Som vanligt var det nya hundar med idag. Bland annat tre stycken Jack russel alltså samma som Micco.

   

Han hälsade artigt på dom och umgicks en del. Men det gäller att hinna umgås med alla.

   

Men kasta nån gång! Var sån där kappsimningstävling på gång igen.

   

Jag och Beagle Mimmi lekte domare på bryggan. Olika som vann varje gång. Helt plötsligt så såg inte matte mej. Jag båttränade. Hade alldeles frivilligt hoppat i en båt och kollade runt. Inser att båtar är helt okej.

   

Rottis Amber och Pincher Gizma fann varandra och hade en massa skoj. Fast här ser det ut som två hundar blivit en.

   

Gizma är tuff för hon lyckades dänga Amber i backen, trots att hon är ungefär hälften så stor.

   

Var en ny tax med också. Han älskade verkligen att bada, tror han var mer i vattnet än på land.

   

Jodå jag är en artig hund så jag umgicks självklart med honom. Trevlig kille som jag hoppas kommer fler gånger.

   

Som vanligt gick tiden alldeles för fort, dags att avsluta för idag. Men det är snart lördag igen hoppas jag.

Skjutsade hem Micco till Sigrid som fortfarande kräktes men var pigg.

Hade det varit normalt väder så skulle jag ha fått åka till min bästa Grisöronaffär och välja hemflyttningspresent. Men det var inte att tänka på i ovädret. Ska få åka och göra det en dag med bättre väder.

Kom hem och Kleptoman Leya hade bestämt sej för att fira mej. Hon hade brutit sej in i skafferiet, hämtat påsen med mina kycklingpinnar och lagt ett gäng i hallen. Kleptomanen låg i mattes säng och tuggade på ett. Tyvärr hann jag inte äta upp alla för matte var snabb med att ta dom.

Släpade mej ut på en avskyvärt het eftermiddagsrunda. Insåg att precis som förra året så firar hela Malmköping min hemflyttningsdag, överallt flaggar dom för mej. Tänk att det blev flaggdag bara för att jag flyttade hit och förgyller tillvaron. Känner mej mycket hedrad.

Åskar hördes långt borta och det kom 8 droppar svampvatten, var torrt nästan innan de landat.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 13 juli 2018 18:24

Ovädret bara fortsätter och fortsätter, dessutom blir det värre. Går inte att göra nånting skoj, för äckelhett för allt.

   

Dagens badplats. Vi blev skjutsade för att få lite variation på sjöarna. Har massor med bra sjöar men många ligger alldeles för långt inne i skogen och ovädret tillåter inte så långa promenader.

Kollade av om det hänt nåt sen sist, var ett tag sen vi var här.

   

Sigrid kastade sej i sjön och simmade. Tror hon uppskattade att slippa simma som koppelfånge.

   

Micco gick iväg och grejade med nåt i sjökanten. Hörde att människorna pratade om att det är så skoj att se hur han vågar ta egna initiativ numer. Fast det han höll på med kunde han ha låtit bli.

   

Jag gick och kollade. Måste ha stenkoll på vad min flock pysslar med och jag vill inte missa nåt viktigt.

   

Micco hade minsann hittat en 153 meter lång och 10 ton tung Vithaj som han tänkte ge matte. Blev inte populärt. Fast vi fick massor med godis för att hålla oss borta från den enorma skendöda Vithajen.

   

Sigridmatte hon är minsann både modig och urstark för hon lyckades släpa i väg den till sjön där den ska vara.

   

Sigrid försökte dra igång lek, men det var ingen av oss som ens orkade tänka på lek i ovädret.

   

Tog en liten promenad som slutade med att vi skulle in i Komonsterhagen. Matte visste att den var befriad från såna så vi kunde vistas där.

   

Sigrid hon ansåg att rulla i gamla torra lämningar efter kossorna det var höjden av lycka. Hon har många märkliga intressen den damen.

   

Jag rullade också, men det var bara för att det kliade på ryggen och det är aldrig nånsin nån som kliar mej.

   

Micco han höll till på ett berg och studerade fåglar. Var några som försökte fånga Vithajar men misslyckades, lika bra det för annars hade säkert Micco fått tag på nån Vithaj igen.

   

Jag badade, skönt men det vore som sagt trevligt om man orkade göra nåt annat.

   

Undrar om gamla kolämningar är gott? Tänkte prova men blev hindrad, fick bara höra att jag får mat hemma. Får inte alls mat hemma.

   

Micco gjorde ett försök att leka och drog runt med två frisbee, men när till och med han tycker att det är för varmt då är det riktigt ovädersvidrigt.

   

Bästa att slappa i skuggan, det gjorde vi allihopa ganska länge. Drömde om bättre tider med svalt väder och en massa svampvatten.

   

Kollade ett annat badställe, säkert okej men vi tröttnade på att bada så det kan vi testa nån annan gång.

   

Micco har blivit jätteduktig på att gå själv över den här stättan. Han som knappt vågat hoppa upp på nåt, nu blir han modigare och modigare.

   

Dags att åka hem. Men vill du vara så vänlig och ta bort kopplet som hamnat på min nos? Jag orkar inte peta bort det själv. Fick hjälp med det.

Lämnade hem Sigrid och Micco. Hem och sov. Vidrigt het eftermiddagsrunda i lusfart.

Men i morgon är det lördag igen och en mycket speciell dag. Hoppas att det inte är lika ovädershett så vi orkar ha trevligt.

Av Wilma Border collie - 12 juli 2018 18:03

Jag mådde som ni vet inte riktigt bra i går. Fortsatte i går kväll, jag kräktes och var inte alls som jag brukar. Ville inte ens ha godis.

I morse var jag inte heller speciellt intresserad av nåt. Jag var ute och gjorde vad jag skulle utan problem. Såg hur matte hårdbevakade klockan. Sen ringde hon nån veterinär, men de hade inte tid och ingen röntgen. Hörde hur det pratades om att jag kanske hade inflammation i livmodern.

Matte ringde en annan veterinär, ungefär då bestämde jag mej för att åka till vetten hade jag inte alls lust med, finns viktigare saker att göra. Alltså gick jag till matskålen och åt mycket mat medan jag tittade på matte. Matte och vetten kom överens om att avvakta och matte tips om vad hon skulle hålla koll på.

   

Har hämtat Sigrid och Micco eftersom ovädret är vidrig fick vi åka bil den lilla biten. Bättre att använda krafterna till viktiga saker som leta efter Ossy.

   

Perfekt vi hittade minsann Ossy vid hans dagis. Nu kommer det att bli väldigt bra.

   

Dessutom är det godisutdelning där, ännu bättre.

   

Skulle gå till Ossys hemma, för att sen fortsätta till sjön.

   

Hm, Ossyhusse har byggt nåt nytt. Märklig sak.

   

Vi inspekterade, det är en Ossygrotta. Alltså han kan gå in och lägga sej här när det är så där vidrigt ovädershett. Han har verkligen en smart husse som bygger sånt här.

   

Och där är Ossys Fårsakllar. Sigrid som var koppelfånge blev alldeles galen. Det är minsann hennes får som hon ska valla. Ska hon inte alls, hon är ingen vallhund.

   

Lika bra att dra till sjön. Jag var så pigg att ingen kan tro att jag har mått dåligt.

   

Här anser Sigrid att hon ska simma, det är sånt där riktigt lukta gott vatten. Men eftersom hon var koppelfånge kunde hon glömma det.

   

Fast hon fick simma i sjön. Alltså matte gick ut med henne så fick hon vara fånge. För de där Fårskallarna var alldeles för lockande.

   

Jag och Ossy gick över till ön. Skönt att röra sej i vattnet.

   

Du behöver inte hålla på och bevaka mej. Jag mår alldeles utmärkt nu, visst äckligt hett men det är inget fel på mej.

   

Vi behöver alltid energi, altså tiggde vi ost. Micco som syns i bakgrunden fick självklart också, vi delar alltid lika på allt.

   

Men kan du kasta den där pinnen innan isen lägger sej? Att människor ska vara så långsamma.

   

Jag lyckades få tag på den då. Men sen var det några gånger när jag blev bestulen både av Ossy och Micco.

   

Sigrid hon var fortfarande fullt övertygad om att hon skulle ge sej i väg och valla får. Kunde hon glömma.

   

Badade mer, enda sysselsättningen som var tänkbar idag.

   

Jag och Ossy provade att leka lite. Nä det får vi göra när det är svalare. Var för hett för såna roliga övningar.

   

På väg tillbaka till Ossys dagis. Detta är Ostbjörken och det vet minsann Ossy.

   

Tänk det växte ut ost där. Självklart städades allt bort mycket noga.

   

Slut på det roliga, Ossy har fått sitt ben och dags att gå till bilen igen. Lämnade Sigrid och Micco. Hemma så åt och drack jag och mådde hur bra som helst. Slappade en hel del eftersom det var vidrigt hett.

   

Blev en bra eftermiddagsrunda. Träffade Sigrid och Micco, hade sällskap med dom och passade Apoteket medan deras matte gjorde nåt.

   

Sen träffade vi taxen Dreamy också. Var länge sen sist.

   

Passade Tempo också. Passade bara med mycket stillsamma aktiviteter i ovädret.

Hörde att i morgon får vi åka och bada ett tag på förmiddan. Vill ha väder så det går att vara i alla skogar och så vi orkar leka och göra en massa annat skoj.

TACK till alla er som frågat matte hur jag mår,känns bra att så många bryr sej om mej.

Av Wilma Border collie - 11 juli 2018 18:29

Ovädret bara fortsätter alltså finns det bara en sak att göra.

Hämtade Sigrid och Micco för att åka och bada.

   

Så där framme, trevligt med annan badplats och det var nån vecka sen vi var här.

   

Kollade om det hade hänt nåt sen sist. Jo det hade gått andra hundar här..

   

Nu så är det bara att ge oss i väg mot målet, bråttom har vi. Långsamma matte kan komma nån annan gång.

   

Så sjön och bad. Mycket skönt och dessutom sån tur att när vi är här tidigt så är det skugga.

   

Micco är kleptoman. Pinnen han har i munnen den skulle minsann jag hämta. Men han smyger bakom mej och sen snor han den snabbare än blixten.

   

Tillbringade massor med tid i vattnet. Mycket skönt.

   

Men man blir så förskräckligt blöt av vatten. Jag skulle torka mej oc marken är så torr att det dammar när jag rullar.. Fast det kanske blir lite fukt i backen efter torkningsförsöken.

   

Måste ni leka? Det är alldeles för hett och jag orkar nog inte vara polis.

   

Äsch, kan väl prova att leka då. Var skoj i två minuter sen var det bara att slänga mej i sjön igen eftersom det blev för hett.

   

Sigrid hon lät inte Micco vara ens i sjön. Detta ska föreställa den där hunden som människor tittar på och säjer. ”Åh en sån där liten söt och enkel hund skulle man ha”. De har inte umgåtts med Pitbull Sigrid.

   

Jag simmade nästan idag igen. Får jag hållas så kommer jag säkert att börja säjer matte. Jag har inte bestämt mej för om jag vill simma.

   

Ja du Micco vad ska vi hitta på? Det är för hett för allt som är skoj.

   

Provade att gå en sväng men det var inte att tänka på. Alldeles för vidrigt oväder.

   

Badade mera och sen påstod matte att det var dags att gå till bilen.

   

Jag tog en sväng och hittade nåt trevligt. Hörde mattes vrål om att släppa och låta bli.

   

Mitt byte, jag gör vad jag vill med det. Alltså rullade jag ordentligt på det, medan matte uppfann nya ord och pratade om Blocketannons.

   

Blev koppelfånge, vet inte riktigt hur eftersom matte inte ville vara när det jag hade. Men nu trodde Micco att han skulle ha det. Ett STORT halvt huvud med lite ryggrad efter en vidrig Vithaj. Märkligt platthuvud så det kan ha varit en Vithaj utklädd till sån där Mal som finns i den sjön. Självklart stendöd utom i mattes värld för enligt henne var den bara skendöd.

   

Jaha bara att åka hem och slappa då.

Sen började jag uppföra mej konstigt, verkade besvärad från munnen. Hade vissa problem med att tugga och matte försökte titta. Ingen har med min mun att göra.

Slutade med att jag hamnade hos Sigrid och Micco. För nu skulle människorna hjälpas åt med att titta i min mun. Matte var övertygad om att det var dags att åka till veterinären. Men jag gnagde lite på ett av Sigrids gamla märgben och helt plötsligt hade jag inga besvär längre. Detta nåt som orsakade smärre panik hos matte hade gett med sej. Men hon har fortfarande nån slags hökblick och kollar mej nog. Just nu skyller hon på den förklädda Vithajen och att nåt från den kanske satt mellan mina tänder.

Av Wilma Border collie - 10 juli 2018 18:12

Ovädret hindrar de flesta av våra bra sysselsättningar. Ta bara alla skogar om inte går att vara i nu.

Men idag skulle vi klara av ett uppdrag. Mötte Sigrid, Micco och deras matte som skulle med och utföra uppdraget.

   

Eftersom det redan var ovädershetta så började vi med att besöka hundbadet.

   

Skönt, vi missade baden i går så det gällde att ta igen det idag.

   

Människorna pysslade med märkliga saker. Sigridmatte satt och fyllde flaskor med sjövatten.

   

Matte gjorde samma sak för de skulle minsann ha många liter vatten med sej till skogen.

   

På spårvägen så visade Micco verkligen framtassarna. Han kom minsann ihåg att det lönade sej att lukta på Syllsvamp. Självklart massor med beröm och godis.

   

Inne i skogen och nu ska jobbet utföras. Eftersom vi hade två dementa och extremt förvirrade mattar med oss var det bäst att visa var kantarellerna växer.

   

Vattning lönar sej! De har minsann växt sen sist. Kommer det inte svampvatten från ovan så är det vattning som gäller.

   

Vattnades på många ställen. Kurserna om jag och matte ska ha har många deltagare i år så det måste finnas svamp för hundarna att träna på.

   

Sigridmatte försökte leta svamp. Vore bättre att människorna tränade upp sina usla nosar. Men hon hittade faktiskt ett par stycken. Måste alltså hit och vattna i gen om några dagar.

   

Sigrid levde hela tiden under hot om fångenskap i koppel. Var mycket sånt här spanade efter nåt att hitta på.

   

Vi provade att leka lite, dålig idé för det blev alldeles för hett. Jädra oväder att förstöra allt skoj.

   

Detta är Sigrid som varit på otillåtna äventyr. Att hon inte tål ovädershettan det hade hon alldeles glömt bort.

   

Så trodde hon att hon skulle få ligga och vila sej. Kunde hon glömma, det var ingen som bad henne ge sej i väg på dumheter.

   

Jag gjorde en insats som svamphund. Här markerar jag. Självklart en massa beröm och ost. Faktiskt fick Sigrid och Micco också fast de nådde inte svamparna.

   

Detta är Ostronmussling, de där små som vi hittade förra gången vi vattnade kantareller i den här skogen. Då trodde matte att de skulle dö. Tyvärr hade hon rätt för de har dött av ovädret.

   

Gick tillbaka till hundbadet och badade mer. Mycket välbehövligt eftersom de var vidrigt hett.

   

Micco hälsade på ett par hundar från campingen som också var i behov av bad och svalka.

   

Sigrid var som sagt varm efter sina otillåtna rusningar i skogen. Hon tillbringade mycket tid så här för att försöka kyla ner sej.

   

Micco han blev tvångsbadad. Nånstans i skogen hade han hittat nåt stinkande att rulla sej i. Han ansåg att han doftade utsökt, människorna hade andra åsikter.

   

Jag hittade en människovalp som förstod hur ensam jag är och att det aldrig är nån som bryr sej om mej. Mycket skönt att äntligen bli kliad.

   

På väg hem så fick vi passa affären. Först både affären och Sigridmatte, sen matte och affären. Fast det var drägligt i skuggan.

Resten av dagen har det inte hänt nåt, för hett för allt. Dags att det blir svalare så vi kan ut i alla våra skogar. Matte pratar om allt vi behöver fixa på Sörmlandsleden men det går inte heller nu. Skitväder!

Av Wilma Border collie - 9 juli 2018 18:10

Äntligen dags för Sigrid och Micco igen. Alltså två dagars skilsmässa är två för mycket.

Hämtade upp dom och så skulle vi åka till Eskilstuna.

   

Under kan ske på väg mot Eskilstuna och det faller svampvatten!!!!! Fast det var synnerligen lokal och mycket kortvarigt.

   

Så där, matte har hållit sitt löfte vi ska besöka vår privata köttbullerestaurang.

   

Hej mattes mamma! Du förstår vi är alldeles utsvultna, serveras aldrig mat och än mindre köttbullar.

Självklart fick vi såna.

   

Micco är en smart hund för nu har han kommit på att han kan be om köttbullar alldeles själv. Han gör fler och fler framsteg hela tiden och blir allt modigare.

   

Hm, vi vet att det finns mer köttbullar och vi vet att du är vegetarian så ge hit det som tillhör oss nu!!!! Vi fick och sen var vi tvungna att kolla så påsen verkligen var tom. Inte minsta smula får gå till spillo.

   

Jaha nu ska vi vara stadshundar. Jag och Sigrid har vanan inne men för Micco var det första gången på Eskilstunas gator. Hade sällskap med mattes mamma en bit.

   

Lämnade henne vid nån buss och vi fortsatte på gatorna. Finns en hel del att titta på där också och en massa spännande dofter. Enligt matte är det bra för oss skogshundar att vara stadshundar nån gång ibland.

   

Nu har vi arbetat, passat hela biblioteket i fem minuter. Gick alldeles utmärkt. Lättpassat ställe.

   

Skulle vidare och massor med dofter överallt. Sigrid och Micco hittade nåt som de ansåg var extra spännande.

   

Men du förstår Sigrid att man får inte bada i Eskilstuna ån. Matte påstår att den är alldeles för ström och det finns ingenstans att komma upp heller.

   

Sigrid gav sej inte. Hon fortsatte att stirra på ån och hade hon kunnat hade hon slängt sej i. Visade tydligt sitt missnöje med att vara koppelfånge.

   

På väg mot bilen passerade vi där Ann Marie bor. Sigrid tänkte dra med sej Micco och hälsa på. Men matte satte stopp för de planerna.

Gick till bilen för att åka hem.

   

Blev ett stopp i Spökskogen. Matte skulle kolla nåt.

   

Äsch då, någons koppel plockade upp en gren och sen snodde vi snyggt in den i alla koppel. Tog en liten stund att reda ut röran, Hade aldrig hänt om vi varit på fria tassar.

   

Nä du Micco de där stinkande svamparna matte skulle titta efter har inte vaknat. Det var alldeles dött och sterilt överallt.

Skjutsade hem Sigrid och Micco, hörde talas om att vi har ett uppdrag i morgon. Låter trevligt.

Resten av dagen har jag mest slappat medan matte gjort tråk. Blev så där äckligt oväders hett och dessutom kvavt.

Av Wilma Border collie - 8 juli 2018 18:25

Sån där ensam dag igen. Fast jag har lyckats ha tassarna fulla i alla fall.

Skulle kolla en grej på Sörmlandsleden,och matte skulle vattna kantareller. Märklig hobby, men vad gör man när det vägrar falla ordentligt med svampvatten.

   

Hm, det rör sej där inne. Men det verkade inte vara nåt spännande så jag struntade i vem det nu var.

   

I går försökte det falla lite svampvatten och fortfarande syntes spår genom lite droppar kvar på löven.

   

Matte ville hitta svamp också, minst en till ett mycket speciellt ändamål. Duger denna?

   

En fin alldeles nyfödd Aspsopp och matte blev väldigt glad.

   

Självklart fick jag massor med beröm och den goda osten.

   

Vill du ha mer? Nu hittade jag ett par Björksoppar och fick massor med beröm igen. Alltså det är ökentorka, men svamparna har reagerat på det svampvatten som föll vid midsommar.

   

Fortsatte och nu hittade jag minsann Kungschampinjoner. Egentligen för gamla men en av dom fick följa med. Passade perfekt.

   

Här var det länge sen jag gick, men vi skulle kolla nåt på grannetappen.

   

Jag vet alltid var jag ska. Här inne finns det där som matte sa att vi skulle kolla. Inte ett spår av torkan märks heller.

   

Kallkällan skulle kollas. Perfekt den är alldeles överfull med vatten och marken runt alldeles blöt. Såå många brunnar och kallkällor som sinar nu, men denna verkar fullkomligt outsinlig och gott vatten har den också.

   

Gick tillbaka och tog en sväng vid mitt skärmskydd. Passerar inte där utan att ha varit på bordet och fått ost. En mycket viktig del av mitt fyrbenta etappledaruppdrag.

   

Men Ekorre jag tänkte, jag trodde men………...nä den sa bara en massa fula ord till mej från högt uppe i trädet.

   

Här inne doftar det. Måste kolla.

   

Jodå massor med Föränderlig tofsskivling fanns det. Så mycket att matte kunde plocka massor och jag fick mitt välförtjänta beröm och belöning.

   

Det har blåst och ett litet träd har tröttnat på livet. Ska alltså tillbaka nån dag när det inte är ovädershetta och ta bort det.

   

Sen var det vattna kantareller som gällde. Om inte svampvattnet faller får man hjälpa svamparna att överleva tills svamphundseleverna kommer.

Färdiga med uppdragen i den skogen så skulle vi till nästa ställe.

   

Idag för två år sedan så vandrade Sigge Svamphund över regnbågsbron, alltså är detta en sorglig dag. Han har sin grav på en vacker plats i en vacker skog. Matte ville hitta minst en svamp att lägga på hans grav idag. Men det blev sex olika, Aspsopp, Björksopp, Kantarell, en liten Kremla, Föränderlig tofsskivling och Kungschampinjon. Så lite blommor från skogen och en grankotte. Han älskade grankottar och la alltid en sån bredvid svampen när han jobbade. Han lärde sej 60 olika art svamp. Jag kan runt 15-20 jag. Men så klart han höll på i många, många år och jag har nyss börjat.

På väg hem så stannade matte utanför affären, vevade ner rutorna lite och satte en krok i bagageluckan för luftväxling. Den var öppen ca 15 centimeter

Hon var inte ens bort i fem minuter men jag har nu mer ett nytt namn. Utbrytardrottningen.

Matte kom ut från affären och hittade mej utanför. Jag hade tagit mej ut via bagageluckan och satt utanför bilen. Dessutom hade jag kopplat fast mej. Bagageluckan hade slagit igen och halva kopplet var kvar i bilen, missräkning hade tänkt gå in i affären och hämta matte. Kroken den hade jag lyckats få bort så den låg utanför bilen. Nä jag fick inte skäll, blev bara utskrattad (matte behövde nåt roligt denna dag). Hörde nåt om att den där kroken är tydligen ingen idé att använda eftersom jag kommit på hur man tar sej ut. Blev ingen bild eftersom kameran låg i bilen. Men matte funderar på om det var människor som såg mej när jag tog mej ut bilen. Undrar vad de trodde?

   

Eftermiddagsrunda och jag är på Rottis Helgas tomt. Matte tittade på en vinbärsbuske där det ska plockas såna.

   

Sen studerades en krusbärsbuske, men plocka sånt det får bli en dag med bättre väder för ovädershettan var tillbaka igen.


I morgon då är det minsann ÄNTLIGEN dags för Sigrid och Micco igen. Hörde nåt om Köttbullerestaurangen.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se