wilmablogghund

Alla inlägg under juli 2018

Av Wilma Border collie - 23 juli 2018 18:12

I dag var det dags för jobb igen.

Hade sån tur att Sigrid och Micco skulle följa med. Hörde att de hade passerat min gata i går och stannat och gråtit efter mej. Kanske att människorna begriper nu att det inte ska var en massa onödiga skilsmässor.

   

Tillbaka till början av min Sörmlandsledsetapp. För nu skulle det fixas med en massa. I går tillverkade matte  såna här lappar. Nu skulle de upp på en massa ställen för att människor förhoppningsvis ska begripa att de inte ska elda.

   

Vi passade på att springa en massa, Var hett men inte värre att det gick att göra det krta bitar.

   

Lekte lite också. Måste ta igen det vi missade igår, men samma sak där blev ganska kortvaringt på grund av ovädret.

   

Gick till skärmskyddet för nu skulle det utföras en massa jobb där. Inte nog med den där stora träbiten i grillen. Denna låg kastad utanför.

   

Men Sigridmatte visade sej ha oanade kasttalanger så hon slängde dom långt bort där ingen hittar dom.

   

Det här ska ni väl också ta bort eller? Jodå allt som kan inbjuda till eldning skulle städas bort.

   

Jag hade en lång och ingående diskussion med Sigridmatte. Det började vara vidrigt hett och vi hundar blev varma bara av att övervaka människornas städande.

   

Vi fick gå och bada precis vad vi behövde. Egentligen är vi ganska trötta på dessa eviga bad, men vi behöver svalka oss och dricka. För övrigt så håller Vattentjuven på och stjäl hela sjön.

   

Har jag vägrat kliva i båtar? Nä det måste ha varit nån annan hund. Tror faktiskt att jag ska börja jobba som båtprovare.

   

Eftersom vi är mycket artiga hundar så tackade vi gemensamt Sigridmatte för att hon hade lyssnat på mitt förslag och vi fick bada.

   

Sen var det dags att fortsätta städa vid skärmskyddet. Matte fick ihop en hel kasse med träbitar efter någon eldares vedhuggning.

   

Sigridmatte ägnade sej åt att sätta silvertejp på grillen medan Micco övervakade så hon gjorde rätt.

   

Så nu borde alla fatta att de inte ska tända nån eld där.

   

Dags för den andra grillen och nu övervakade jag att det blev rätt utfört. Litar inte riktigt på att människor kan hantera silvertejp utan hundliga instruktioner.

   

Blev bra här också. Nu har vi gjort allt vi kan för att ingen ska elda och i värsta fall starta en enorm brand.

   

Jag funderade på om jag skulle ligga kvar och vakta skärmskyddet. Men så kom jag på att jag skulle bli alldeles ensam och det har jag ingen lust att vara.

   

Matte tog bort en sån där huggkubbe och Sigrid hade planer på att påbörja nån av alla viktiga gropar där. Men det gick inte eftersom jorden är som cement.

   

Ska det ta flera evigheter att utföra en enkel sak? Vi är minst sagt uttråkade.

   

Mattes i vårat tycke evighetsgöra. Sätta lappar vid etappgränsen också. Nu går det inte att missa att man inte eldar eller har nån form av öppen låga ute.

   

På vägen så jobbade myrorna stenhårt. De hade hittat en död geting som de skulle släpa i väg nånstans. Vi djur vi är kloka vi och håller rent i naturen på olika sätt. Människor har otroligt mycket att lära av oss.

   

Men snälla Ekorre du kan väl komma och prata. Jag har jobbat hårt med att övervaka att människorna gjort vad de kan för att ingen korkad människa ska elda upp din skog. Då skulle du väl kunna komma och prata med mej? Hade ingen framgång nu heller

   

Dags att åka hem men vi försökte svalka oss i ån. Men den är stulen av Vattentjuven så det räcker knappt att doppa tassarna i.

Åkte hem, käkade lite och somnade.

Matte var sysselsatt med att prata med nån som heter Expressen i telefon. De hade sett bilden på det de eldande idioterna skrivit i gästboken och sen hittat mattes nummer. Blev tydligen en lång intervju. Ska komma på deras hemsida så kanske att jag kan länka till det i morgon.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 22 juli 2018 18:25

Insåg i morse att idag skulle jag drabbas av en sån där trist ensam dag. Ingen Sigrid och Micco.

Men vädret var lite bättre, alltså inte superhett redan på morgonen så jag skull åka och göra nytta.

   

Hamnade i början av min Sörmlandsledsetapp för matte skulle göra nånting. Vackert är det när solen lyser på alla löv.

   

Jag kollade sjön, mycket viktigt arbete. Vattnet var väl varmt men gott.

   

Denna eländiga Vattentjuv, Det stjäls mer och mer av sjön, snart är den väl helt borta. Syns på stenarna var vattnet borde befinna sej.

   

Undrar om hon tänker komma i år? När matte har grensaxen med sej så hittas det alltid en massa att klippa.

   

Nästa väntan. Matte står på en sten i sjön och fyller en flaska. Skulle vattnas kantareller som märkligt nog lever.

   

Denna stackars insekt av okänd art hade vandrat över regnbågsbron. Sånt som matte ser när hon friserar grenar. Jag höll reda på alla dofter i stället.

   

Så nu är det där trädet som fallit över leden friserat. Alla grenar som hindrar vandrande hundar är bortklippta. Men titta hur löven rasade, de brukar sitta kvar nu ligger det ett berg av torra löv.

   

Blev koppelfånge en stund för det var nåt djur nära, såg inte vad det var.

   

Så började eländet. Kom till skärmskyddet och någon eller några vandrare hade huggit ved. Det är sedan länge eldningsförbud och alltså får man inte elda.

   

Men eldat hade de gjort. Nu var detta som tur var alldeles kallt och helt utan glöd eller värme. Matte sa saker, många saker och ord jag inte tänker upprepa.

   

Så kollades gästboken. En del har vandrat trots ovädret. Så finns det papper där de kan skriva hälsningar. Nu blev matte galen! Ingen skogsbrand? Förbannade idioter men eldar INGENTING i skogen.

   

Titta på torrsprickorna bredvid min tass. Säjer lite om hur ruskigt torrt det är.

   

Finns ytterligare en eldstad. Där hade någon/några försökt elda upp en del av ett träd. Att människor är så korkade att det inte begriper vilken katastrof det kan bli av detta. Alla hemska bränder som redan är, varför elda? Så finns det de som gnäller på oss hundar, inte sjutton gör vi såna här korkade saker inte.

   

Alldeles nära skärmskyddet finns det ett hygge. Det är så knastrande torrt att det skulle kunna antända av typ ingenting. Tänk en gnista som hamnat där när dårarna eldade.

   

Gick tillbaka mot bilen. Då började jag uppföra mej precis som Sigge gjorde flera gånger där. Jag stannade och tittade åt det håll vi kom från. Det var minsann nåt där om jag inte gillade. Blängde och väntade. Sigge lär till och med ha stått och morrat nån gång.

   

Det syntes ingenting, men om matte hade lärt sej att använda sin nos hade hon känt doften av det där som inte jag heller gillade.

Åkte hem, åt lite och sov medan matte höll på med en massa saker. Tydligen ska vi tillbaka i morgon för att göra ett annat jobb.

Gick ut på eftermiddagsrunda och konstaterade att ovädret var tillbaka med full kraft igen. Så där vidrigt äckelhett.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 21 juli 2018 18:05

Äntligen lördag igen och dags för lite skoj i min tråkiga tillvaro.

   

Hm, har hamnat hos Ossy lite tidigare än normalt. Människorna skulle göra nåt tråk och här pågår det.

   

Skulle plockas en massa såna här körsbär. Typiskt mänskligt tråk det där.

   

Inte var Ossy ute heller men Micco hittade hans morot och hade skoj med den.

   

Självklart ovädershett så vi gick ner till sjön när människorna var klara med tråket. Badade en del och sen drog Sigrid igång nån lek.

   

Jag snodde Sigridmattes ena sko. Världens bästa leksak, hade så skoj med den. Om nån undrar så är jag försiktig och skon är alldeles oskadad trots min vilda lek med den.

   

Men var är alla kompisar? Har de glömt att det är veckans bästa dag?? Tänk om vi blir alldeles ensamma??

   

Ingen fara för helt plötsligt kom Sarek och ville leka.

   

Sen kom Sansa och Labrador Alice som redan hunnit med ett lerbad.

   

Dök upp många kompisar och alla kastade sej ut i sjön. Enda drägliga stället såna här dagar.

   

Alicehusse slängde sej ut i sjön han också och fick självklart sällskap av några hundar.

Det där plasket som syns vid bryggan är ingen hund utan Ossyhusse som kastar sej i. Några hundar såg ut som om de funderade på att rädda honom.

   

Den där konstiga brädan provades av lilla Västgötaspetsen. Han klarade alldels utmärkt att stå på den tillsammans med Ossy.

   

Rottis Amber tänker inte anfalla Ossy, hon har bara så där alldeles väldigt skoj med alla kompisar och sjön.

   

Vi försökte leka en del på land också. Men ovädret gör att det blir korta stunder. Tänk om det kunde bli svalt och bra så vi kan hålla på med alla roliga lekar utan att bli alldeles slut.

   

Ännu en hund som provade det där med att stå på den där brädan. Gick tydligen bra. Hörde att matte pratade om att nångång så ska jag prova. Vet jag inte om jag har lust med.

   

Golden Mikko lyckades få till dagens absolut galnaste utseende när han skulle ska vatten ur pälsen.

   

Hoppsan! Taskigt läge helt plötsligt. Där ute ska man inte stå, jag har lyckats trilla i där ifrån en gång. Nu gick det bra och blev inget ofrivilligt bad.

   

Sigrid hon satt på ett bord i skuggan och försökte se ut som om hon var Drottningen av hundträffen.

   

Lekte en del på land igen, men som sagt vädret förhindrar mycket skoj.

   

Buddy kan inte få nog av vatten, han hittade en balja och försökte bada i den. Men eftersom den stod i solen så var inte vattnet svalt utan nästan kokt.

   

Det vägrar regna och brandrisken är extrem. Ossyhusse han har laddat. Alla de här innehåller vatten om det skulle börja brinna i omgivningarna. Väldigt smart att var väl förberedd för det räcker med en gnista för att katastrofen ska var ett faktum.

   

Dags att åka hem igen och Ossy har bett om sitt ben. Han blir så nöjd och glad när han får det.

Åkte hem och sov, tog en långsam och äckligt het eftermiddagsrunda.

Har jag tur så blir det lite variation i morgon också om värsta äckelhettan håller sej borta.

Av Wilma Border collie - 20 juli 2018 18:17

I natt så provade matte den där kyldynan i sin säng vilket tydligen fungerade bra. Frånsett att en viss katt hade försökt komma över den några gånger.

   

När matte hade gått upp i morse så såg det ut så här. Rör inte MIN dyna och ar vänlig och ta bort lakanet SLAV! Kleptoman Leya är inte att leka med.

   

Hämtade Sigrid och Micco med vidhängande matte. Nånstans skulle vi bada för det var vidrigt redan tidigt. Blev samma ställe som i går för att fundera ut nåt annat ställe är överkurs i detta oväder.

   

Alldeles vindstilla, ingenting rörde sej och det var fullkomligt avskyvärt fast klockan var tidigt.

   

Jag och Micco badade, men vattnet svalkar inte nånting nu.

   

Sigrid hon fortsatte med sin grop. Bada var fullkomligt oväsentligt i hennes värld.

   

Fast hon fick minsann tvångsbada. Hennes matte bar ut henne i sjön så hon fick simma in.

   

Fy attan vad det är vidrigt! Till och med för varmt för att bada. Matte pratar om resor till Norra ishavet och det låter faktiskt som en trevlig plats.

   

Men skärp er!!!! Micco fick minsann inte närma sej Sigrids extremt viktiga grop utan att bli mordhotad.

   

Detta är en mycket sandig Sigrid innan ett sista tvångsbad. Sen tröttnade vi efter et par timmar vid sjön och åkte hem.

   

Hemma så hade Kleptoman Leya fått dela med sej av kyldynan till Idun. De gillar den verkligen.

Slappade ett par timmar sen var jag och hämtade Sigrid, Micco och deras matte igen.

   

Perfekt vi blev skjutsade till Ossy för nu skulle vi bada där. Nej jag ar inte svimmat, behövde bara rulla mej ordentligt.

   

Titta Micco är minsann för första gången på väg mot ön. Han blir modogre och modigare i vattnet.

   

Och för första gången sätter han tassarna på ön. Underbara illa hund som äntligen vågar en massa.

   

Kolla!!!! Där kommer minsann Labrador Alice med sina människor. Hon är en superskoj kompis.

   

Alice kastade sej i sjön och det syns hur hon njuter av att bada.

   

Jätteplasket i sjön är inte orsakat av en badgalen Alice. Det är faktiskt hennes husse.

   

Labrador Alice husse utnämndes av matte till dagens badpojke. Alla de där hoten som hördes, de lyssnade inte matte på.

   

Ännu bättre, Ossy kom också. Blev en hundträff i miniatyr, alldeles underst skoj.

   

Micco han blir så lycklig när han träffar Ossy.

   

Vi provade att leka lite på land men nä det förbannade ovädret satte stopp för såna skoj saker.

   

Detta är den nya rasen flygande Australian shepherd, här representerad av Ossy.

   

Blev ett väldigt plask när han landade i vattnet.

   

Ossy och Alice simmade en massa, jag nöjde mej med att vandra runt i vattnet i bland.

   

Efter bad ska man torka pälsen och Alice anser att gnida in den med sand är det perfekta sättet. Förstår inte varför hennes människor hade åsikter.

   

Sigrid umgicks en masa med Ossyhusse ute i sjön.

   

Provade att leka på land igen, men det slutade med sjön istället. Går inte att göra nåt skoj på grund av skitvädret.

   

Alicehusse och Sigrid hade nåt för sej ute i sjön. Jag kollade noga vad som egentligen hände.

Men sen var det dags för oss att åka hem igen efter en superskoj eftermiddag.

I morgon är det lördag igen, kommer säkert att bli lika underbart som'vanligt.

Av Wilma Border collie - 19 juli 2018 18:24

Blev faktiskt lite variation i eländestillvaron idag. Fortfarande lika avskyvärt hett så allt trevligt är inställt. Här är inte nån som klarar skitvädret.

   

Hämtade Micco och Sigrid plus deras matte. Åkte och hamnade på ett nytt ställe som Sigridmatte kände till.

   

Nä här vill jag inte gå, varning på kossor, men ingen fara vi skulle inte passera grinden.

   

Titta vi har minsann hittat en sjö, så perfekt.

   

Låg nåt skumt under sanden. Jag försökte bita bort det och Micco kissade på det. Inget hjälpte det ligger kvar.

   

Kollade bryggan, som sagt ett viktigt hundjobb. Tydligen får man inte dyka från den. Tur att jag inte ägnar mej åt såna sysselsättningar.

   

Men lugna ner er! Det är alldeles för ovädershett för att leka en massa. Var mest Sigrid som ansåg att stackars Micco skulle dö.

   

Vi badade istället, men vattnet är så varmt nu att vi blir blöta men inte speciellt svalkade. Men det var gott att dricka.

   

Vattentjuven är värre än Kleptoman Leya på att stjäla. Där jag ligger borde det vara vatten.

   

I brist på bättre sysselsättningar så ägnade jag en stund åt att vakta flaskor som matte fyllt med vatten. Våra kantareller skulle vattnas igen på väg hem.

   

Sigrid hon simmade och simmade. När det är så här hett är det bara sånt som gäller.

   

Jag testade att springa lite, skitväder, blev alldeles för hett.

   

Så var det hon som har Grävling i stamtavlan. Sigrid grävde enorma gropar.

   

Micco började han också. Räcker det inte med en grävgalning?

   

Jag fattar inte hur ni orkar. Blev trött bara av att titta på dom.

Badade lite mer och sen skulle vi vidare.

   

Ägnade tid åt att passa Sigridmatte och ICA i Flen medan matte handlade tråk. Människor lever tydligen på kolsyrat vatten numer. Äsch, sjövatten är faktiskt allra godast duger säkert åt människorna också.

   

ÄNTLIGEN!!!!! Vi ska shoppa. Jag behövde fylla på mina förråd av diverse i allra bästa Grisöronaffären.

   

Ossys benförråd var nästan slut så såna skulle också handlas. Jag ansåg att vi skulle köpa jätteben, matte hade andra åsikter. Bredvid benen ligger en massa vita oxöron. Fast enligt Sigridmatte var det öronvax, Hon hade värmeslag och läste konstiga saker.

   

Fick självklart godis när shoppingen var avklarad.

   

Jo, Magnus jag behöver faktiskt lite mer kan jag få det? Fick självklart och även Sigrid och Micco.

   

Utanför Grisöronaffären så studerade Sigrid skyltfönstret noga. Finns en massa fina målade hundar där. Att jag morrade åt en sån inne i affären för ett tag sen behöver vi inte prata så mycket om.

   

Så där! Kantarellerna växer och nu fick de en massa mer vatten. Det fungerar att vattna dom. Bra till mina kommande elever.

   

Vattningen hade lyckats väcka ett par Stinkkremlor också. Ingen matsvamp, men trevligt att se att det finns liv i mer. Troligen har fukten spridit sej från kantarellvattningen.

   

Hemma så visade det sej att matte hade köpt en kyldyna. Matte la den där jag brukar ligga. Nä det var absolut inget för mej. Men Kleptoman Leya snodde den på en gång.

Matte som skulle tvätta tog bort lakanen i sängen och placerade den där dynan där. Jodå Leya hon la sej på dynan och vägrade flytta på sej Tog tre timmar och till slut en kamp mellan matte och Leya innan det fanns nya lakan i sängen. Tror matte får sova på soffan eller golvet i natt för Leya är tillbaka och vägrar lämna stället där den ligger.

Av Wilma Border collie - 18 juli 2018 18:13

I dag skulle ett kommande jobb inspekteras. Jag hämtade upp Sigrid och Micco som kommer att få jobba som mina assistenter och sen åkte vi en liten bit.

   

Framme vid det som ska bli vår arbetsplats. Finns ett trevligt gärde där vi provade att springa.

Korkade idé för det var självklart alldeles för ovädershett.

   

Kollade runt en del på det som ska bli vårt uppdrag. Vi ska nämligen passa grannarnas sommarstuga när de är på semester. Har god vana av huspassning eftersom vi håller koll på huset i Engelska skogen. Men det blev bra hett att försöka inspektera allt.

   

Tänk det växer minsann en svamp på tomten som vi ska passa. Jag och Micco studerade den noga men det var nåt som inte stämde.

   

Äsch, den var inte riktigt inte konstigt att vi inte kände svampdoften. Får väl skylla på ovädershettan som gör att vi är lite trögtänkta.

   

Grannen Yvonne visade en massa oväsentligt som var det finns vatten och såna ointressanta saker. Vattna det kan matte ägna sej åt, vi tänker bevaka hus och omgivningar, mycket viktigare. Fast Sigrid var väldigt intresserad så hon kanske tänker vattna.

   

Sigrid som är övertygad om att en av alla hennes personligheter är Stenget klättrade runt på såna och tyckte att det var väldigt skoj.

   

Människorna fikade och pratade en massa tråk. Bland annat insåg jag att det kommer att bli en sån där period när matte försvinner morgon och kväll för att greja med deras katt. Behöver lära mej att låsa upp dörren så jag kan ta mej ut och kolla att hon inte går vilse i trappan.

Vi serverades utsökt god skinka, bra lön för att vi kollat kommande jobbet.

   

Åkte en liten bit och hamnade vid en obadad sjö, Sigrid och Micco var snabbt ute i vattnet för att svalka av sej.

   

Jo jag badade lite jag också och drack gott sjövatten. Men det var för hett för bad.

   

Kollade av en brygga. Alla såna måste kollas noga.

   

Nä det var för hett för den sysselsättningen också.

   

Badade lite mer. Hittade en båt, borde ha provat om det var en sån där lönande båt som ger ost. Men för hett för att ens tänka tanken på att hoppa upp på den.

   

Får vi åka hem nu? Det är för jobbigt att vara ute. Vi blev hemskjutsade och jag somnade när jag kom hem.

   

Släpade mej ut på eftermiddagsrunda. Avskyvärt hett, men vid torget så träffade jag människor jag känner. Trevligt med några som vill bry sej om mej en stund.

   

Torget var sej inte likt för där var det en massa försäljare. Kollade men inget som intresserade mej.

   

Kom trevliga moln, men inte hade de nåt svampvatten med sej och de bara försvann igen.

   

Den här bilden fick matte av Terras matte. Säjer allt, matte är folkilsknare än nånsin och kan extremt många mordmetoder. Hör bara talas om svala temperaturer, snöstormar, svampvatten, resor till Norra ishavet osv. Men jag håller med henne, låt det bli svalt så jag kan leva mitt normala hundliv igen.

Av Wilma Border collie - 17 juli 2018 18:13

Kan börja med att tala om att i dag så fyller minsann min blogg 2 år!! Hann alltså bara bo här i tre dagar innan jag blev blogghund. Tydligen var det så många som önskade att jag skulle blogga att det var bara att testa om jag skulle klara av det. Smygkollade Sigges gamla blogg mycket i början för att se hur han hade gjort. Han höll på i nästan 10 år. Numer är jag ju varm i tassarna och klarar av det hur bra som helst.

Ovädret är lika avskyvärt fortfarande, alltså var det bad som gällde idag.

   

Lite variation, började vid det där stället där det ligger gamla båtar. Ett tag sen vi badade här.

   

Undrar varför vissa människor tycker att det är så skoj att ha sönder allt? Några idioter hade slagit sönder en fågelholk där.

   

Fattade ett beslut och med en himla tur så………………

   

Jaaaaaaa!!! Turen var med oss för Ossy var på sitt dagis. Micco blev alldeles överlycklig och Ossy visade stolt att han minsann fått en leksaksmorot som just nu är hans käraste ägodel.

   

Vi bestämde oss för att gå och bada. Går inte att göra nåt annat i ovädret.

   

Sigrid hon bara måste kasta sej i det där lervattnet varje gång och simma. Enligt människorna stinker hon avskyvärt efter dopp där.

   

Fast hon fick minsann ut och simma i sjön sen för att bli av med dyvattnet.

   

Eftersom Sigrid fortfarande är övertygad om att hon är vallhund så var hon på fria tassar men med släpande koppel så hon skulle vara lätt att fånga. Bara det att Micco kom på nåt nytt, han tog Sigrids koppel i munnen och höll ordning på henne.

   

Ossy och Micco hade en del djupa samtal vid sjökanten. De har blivit riktiga superkompisar.

   

Titta jag simmar!!!!!!! Händer inte så ofta men nu gjorde jag det.

   

Nä det är för hett för att bada, ingenting är roligt i ovädret.

   

Ossy han orkade ingenting så han gick tillbaka till dagis. När han inte stannar och badar då är det illa.

   

Jag svimmade av ett tag, eller det gjorde jag egentligen inte men vem orkar nåt i skitvädret? Jobbigt bara att existera.

   

Badade lite mer och slappade. Sen skulle vi gå hemåt. Nackdelen med att bada mycket är att jag blir så förskräckligt våt. Går åt massor med rull för att få pälsen torr.

   

Vi hittade Ossy igen vid hans dagis. Mycket trevligt att kunna umgås mer men alldeles för hett för trevliga lekar.

   

Han har ett bra dagis för det bjuds alltid på godis där till sugna hundar.

   

Självklart så fick Ossy sitt ben, det ska han alltid ha, Micco funderade på att ta hans morot, men man snor inte kompisar saker så Ossy har den kvar.

På väg hem hälsade vi på hos Susanne och fick välbehövligt godis,

Var hemma ett tag sen hamnade jag i min bil. Skjutsades till Sigrid och Micco och matte försvann spårlöst.

   

Tydligen ett akut behov av kläder. Fast de här dunjackorna var inte intressanta. Var tydligen svala byxor som behövdes. Såna är visst en bristvara här.

Hon kom tillbaka och jag fick massor med beröm. Inte en endaste gång hade jag försökt öppna dörren och gå hem. Jag låg och sov medan hon var i det där Sparreholm. Enligt människorna perfekt att jag numer förstår att Sigridmatte inte alls hundnappar mej för resten av mitt liv utan att matte kommer tillbaka och hämtar mej

I morgon ska vi visst och och titta på ett jobb som vi ska sköta om ett par veckor.

Av Wilma Border collie - 16 juli 2018 18:06

Och idag var det alldeles perfekt väder. Det hade kommit massor med svampvatten , svalt och skönt så vi var i skogen hela dagen. Letade svamp, spårade, lekte en massa och hade väldigt skoj.

Nähä det var tydligen nåt jag drömde för redan vid morgonrundan var det avskyvärt.

   

Har hämtat Sigrid och Micco och vi är skjutsade till dagens badplats. Eftersom det är det enda vi kan och orkar ägna oss åt så gäller det att försöka variera ställena. Finns mängder med trevliga sjöar, men många ligger alldeles för långt bort i skogen. Detta vidriga väder hindrar promenader dit.

   

Så framme och Sigrid slängde sej i och simmade. Hon är effektiv för hon dricker samtidigt som hon simmar.

   

Så fick Sigrid och Micco för sej att de skulle leka.

   

Men är ni alldeles galna det är 15 000 grader hett går inte att leka nu.

   

Jag provade att leka med en pinne. Korkat var alldeles för hett. Går inte att göra nåt skoj nu.

 

 Ja jag äter bark. Det är gott och nyttigt, Sluta stirra på mej, mat är en bristvara hemma så jag måste dryga ut kosten.

   

Sigrid höll till i sin mattes knä en stund. Hon var väldigt tacksam för att hon fick hänga på idag. Inga kräkningar eller annat korkat.

   

Jag hittade en skuggig plats där jag somnade en stund. Alltså orken tar slut för ingenting i detta oväder.

   

Sigrid gick och tog sej en del dopp i bland. Men vattnet är så varmt så det svalkar inte speciellt mycket längre.

   

Jag och Micco badade också en del. Micco ville ha dragkamp om en pinne. Provade men han fick vinna orkade inte lägga energi på att vara starkast.

   

Enorma moln är på det på himlen. Man ska visst vara glad för det lilla. Ge hit de stora svarta molnen fulla med svampvatten och åska det vore grejer det.

   

Sjön vi badade i är stor så där är människor ute och åker båt. Var nog skönt i ovädret.

   

Micco han har inga begrepp om hur vidrigt det är. Han lägger sej gärna och slappar mitt i solen. Jag och Sigrid höll till i skuggan.

   

Skulle gå tillbaka till bilen. Där vi badade var det lite vind och skugga. Men vägen till dit var vidrig, passade på att vila i skuggan ett par gånger.

   

Hemma och matte begick misstaget att titta på termometern. Det var fortfarande skugga och denna avskyvärda temperatur. Inte konstigt att det var vidrigt att gå den lilla biten till bilen.

Slappade blev jätteglad när Sigridmatte kom. Tänkte att hon nog hade Sigrid och Micco med sej. Nä inte det, hon lånade bara min bil för att åka till nån som heter Tandläkare. Människor ar märkliga nöjen.

Kort och het eftermiddagsrunda. Ska vara lika hemskt i morgon också.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se