wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 18 juli 2018

Inspekterat vårt kommande jobb

Av Wilma Border collie - 18 juli 2018 18:13

I dag skulle ett kommande jobb inspekteras. Jag hämtade upp Sigrid och Micco som kommer att få jobba som mina assistenter och sen åkte vi en liten bit.

   

Framme vid det som ska bli vår arbetsplats. Finns ett trevligt gärde där vi provade att springa.

Korkade idé för det var självklart alldeles för ovädershett.

   

Kollade runt en del på det som ska bli vårt uppdrag. Vi ska nämligen passa grannarnas sommarstuga när de är på semester. Har god vana av huspassning eftersom vi håller koll på huset i Engelska skogen. Men det blev bra hett att försöka inspektera allt.

   

Tänk det växer minsann en svamp på tomten som vi ska passa. Jag och Micco studerade den noga men det var nåt som inte stämde.

   

Äsch, den var inte riktigt inte konstigt att vi inte kände svampdoften. Får väl skylla på ovädershettan som gör att vi är lite trögtänkta.

   

Grannen Yvonne visade en massa oväsentligt som var det finns vatten och såna ointressanta saker. Vattna det kan matte ägna sej åt, vi tänker bevaka hus och omgivningar, mycket viktigare. Fast Sigrid var väldigt intresserad så hon kanske tänker vattna.

   

Sigrid som är övertygad om att en av alla hennes personligheter är Stenget klättrade runt på såna och tyckte att det var väldigt skoj.

   

Människorna fikade och pratade en massa tråk. Bland annat insåg jag att det kommer att bli en sån där period när matte försvinner morgon och kväll för att greja med deras katt. Behöver lära mej att låsa upp dörren så jag kan ta mej ut och kolla att hon inte går vilse i trappan.

Vi serverades utsökt god skinka, bra lön för att vi kollat kommande jobbet.

   

Åkte en liten bit och hamnade vid en obadad sjö, Sigrid och Micco var snabbt ute i vattnet för att svalka av sej.

   

Jo jag badade lite jag också och drack gott sjövatten. Men det var för hett för bad.

   

Kollade av en brygga. Alla såna måste kollas noga.

   

Nä det var för hett för den sysselsättningen också.

   

Badade lite mer. Hittade en båt, borde ha provat om det var en sån där lönande båt som ger ost. Men för hett för att ens tänka tanken på att hoppa upp på den.

   

Får vi åka hem nu? Det är för jobbigt att vara ute. Vi blev hemskjutsade och jag somnade när jag kom hem.

   

Släpade mej ut på eftermiddagsrunda. Avskyvärt hett, men vid torget så träffade jag människor jag känner. Trevligt med några som vill bry sej om mej en stund.

   

Torget var sej inte likt för där var det en massa försäljare. Kollade men inget som intresserade mej.

   

Kom trevliga moln, men inte hade de nåt svampvatten med sej och de bara försvann igen.

   

Den här bilden fick matte av Terras matte. Säjer allt, matte är folkilsknare än nånsin och kan extremt många mordmetoder. Hör bara talas om svala temperaturer, snöstormar, svampvatten, resor till Norra ishavet osv. Men jag håller med henne, låt det bli svalt så jag kan leva mitt normala hundliv igen.

 
 
Ingen bild

Christina Johansson

19 juli 2018 18:04

Ja, nu är det alldeles för varmt för både människor och djur. Du måste dricka mycket vatten och allra helst vara i skuggan såna här otroligt varma dagar. Nu får vi hoppas att det kommer massor med regn så att svamparna "ploppar" upp. Sköt om dej fina du och hälsa till din fina matte.

 
color switch

color switch

15 augusti 2018 06:48

La mej på bordet och försökte tycka synd om mej. Gick inget bra, var inget skönt där i nordanstormen.

http://colorswitch2.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards