wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 15 juli 2018

Vidrigt

Av Wilma Border collie - 15 juli 2018 18:19

Ovädret är ännu värre idag. Avskyvärt redan på morgonrundan strax efter sju i morse.

Göra nåt skoj var bara inte att tänka på.

Sigrid mår bättre men skulle ta det lugnt idag. Men Micco ville hänga med mej ut en stund.

   

På grund av ovädret så blev det bilen till sjön. Alldeles för hett för trevliga promenader. Här har Rådjur precis passerat över vägen och Micco är extremt intresserad. Rådjuret står inne i buskar,a.

   

Släpptes ut ur bilen och hade planerat att leta efter Ossy. Matte hittade ett hundhalsband på vägen. Tog upp det och tänkte att kanske att nån av hundarna igår hade tappat det. Bara det att Micco blev fullkomligt skräckslagen när han såg det. Skrek och försökte komma undan. När matte tog upp det ur fickan för att lägga det på Ossyhusses bil så gömde sej stackars Micco under bilen. I sitt förra liv så utsattes han för elhalsband (förbjudet att använda men tyvärr finns det de som använder det i alla fall). Troligen så trodde Micco att det var ett sånt och nu skulle han få en massa obehag. Tog sin lilla tid med en massa lockande och godis innan Micco insåg att det var inget farligt. Mattes ramsor om idioter som tror att man kommer nånstans med våld och straff av oss hundar de tänker jag inte upprepa. Micco förstår mer och mer att här finns inget sånt, i det liv han har nu då får man beröm och godis istället för elhalsband, bli kallad för korkad idiot och en massa bestraffningar. Han blir så glad varje gång han får beröm och han är en väldigt smart hund som gillar att lära sej saker.

   

Ossy sov nog ihop med sin husse för vi hittade inte honom. Men bada skulle vi. Enda som går att göra i detta vidriga väder.

   

Efter att ha badat en stund så gällde slappa i skuggan. Så hett att det nästans var för varmt för bad.

   

Inte nog med Vattentjuven, matte gjorde också sitt bästa för att stjäla sjön. Flera flaskor med vatten fyllde hon.

   

Badade en stund igen.

   

Micco hittade ork och hade dragkamp med matte om en pinne som från början hade tillhört mej.

   

Men titta här! Matte råkade ha fötterna i vattnet och genast så flockades alla människoätande Vithajar i tron om att de skulle sätta tänderna i henne. Inga fler fotbad för matte inte.

   

Fast jag och Micco badade i alla fall. Vithajar käkar inte hundar, troligen är det bara matte de är ute efter. Jag försökte locka med honom till ön. Men det vågar han inte ännu. Lite mer träning så kommer han att fixa det.

   

Äsch då, jag glömde att det var nedförsbacke här. Skulle bara torka pälsen och det blev en del ofrivilliga rull.

    

Har tröttnat på att bada och nu ska vi göra en annan sak. Tur att inte den fårvallande Sigrid var med för Ossys Fårskallar var ute och rörde på sej. Jag och Micco var koppelfångar, men vi har inget behov av att valla dom.

   

Anledning till att matte stal vatten i sjön. Vi har åkt en bit och gott in i skogen. Dags för kantarellvattning, Det hjälper för de har växt sen sist. Alltså vattnades de ordentligt, allt för att hålla liv i dom.

   

Till och med de pyttesmå har växt lite sen sist. Beviset för att det faktiskt hjälper att vattna.

   

Mycket vatten behöver dom och det tar tid. För vattnet måste sjunka ner i jorden innan mer hälls på.

   

Eftersom det var så vidrigt hett så behövde inte Micco träna och jag orkade inte. Vi letade godis medan matte pysslade med svampen.

   

Tillbaka hos Sigrid och hennes matte skulle människorna fika. Sigrid är hur pigg som helst nu och var synnerligen besviken över att hon inte fått vara med.

   

Micco la sej i den där korgen jag brukar låna och blev fullkomligt medvetslös. Hettan är hemsk.

   

Inte bara han för jag somnade också. Alltså om det varit fint väder, alltså svalt och gärna svampvatten då orkar vi utan bekymmer en hel dag i skogen. Nu orkar vi ingenting. Människorna påstår att jag snarkade vilket självklart är en lögn. Jag snarkar aldrig, de hade troligen hörselhallucinationer. Den som tittar nog ser att Sigrid sover ganska nära mej.

Hem och fortsatte sova, gick en kort eftermiddagsrunda i vidrig dallrande hetta och försök att undvika den heta asfalten.

I morgon ska vi väl bada i nån annan sjö.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards