wilmablogghund

Alla inlägg under juni 2018

Av Wilma Border collie - 6 juni 2018 18:16

När jag var ute för min sista kvällsrunda i går så träffade jag Rottis Helga som var ute i samma ärende ihop med sin matte. Bara det att Helga hon luktar otroligt gott nu och bestämde sej för att hon och jag nog kunde göra valpar. Jag tycker att Helga är läskig så jag backade undan och Helga vek svansen och gjorde allt för att jag skulle hjälpa henne. Blev inga valpar gjorda.

Så blev det idag och ordning i tillvaron. Fortfarande ganska svalt så skogen väntade. Ännu bättre i dag var Sigrid och Micco hemma och skulle följa med mej.

   

Så framme och här var det ett tag sen vi var. För Micco var det premiär, han har aldrig gått här.

   

Självklart massor att kolla. När vi inte varit nånstans på ett tag så blir det tassarna fulla.

   

Jag leder min lilla flock. Mycket bättre att vara en flock än ensam och övergiven som jag var i går. Hade dessutom massor att visa Micco. Jag och Sigrid känner till den här skogen och kunde visa allt trevligt.

   

Gräset var alldeles utsökt. Passade på att äta mycket medan det finns.

   

Vi grejade med alla viktiga hundsaker och matte jagade såna här. Med mycket möda så lyckades en av dom fastna på bild.

   

Vi fortsatte genom skogen. Är så skönt att kunna gå där utan att det blir olidligt hett. Desutom hade vi massor att göra.

   

Här där de fyra socknarna möts brukar det minsann finnas ost. Kollade men ingenting. Kanske att den torkat bort.

   

Micco han hade tassarna fulla med att kolla allt nytt. Så kul att se hur han vågar göra saker alldeles på egen tass numer.

   

Kom till sjön. Som vanligt hade den utsökt gott vatten. Tyvärr är den inte speciellt badvänlig här men vi kunde i alla fall svalka tassarna.

   

Vid den här sjön har Sigrid en speciell hobby. Hon gräver upp en massa rötter som sen sorteras. Mycket viktigt i hennes värld. Stackars Micco skulle kolla vad hon gjorde och Sigrid blev tvärförbannad. Han har inte lärt sej att ingen får röra hennes gropar.

   

Detta är en sur Sigrid. Hade hon fått bestämma så hade hon stått kvar och grävt gropar och sorterat rötter den närmaste veckan. Men nu fick inte hon bestämma för vi skulle fortsätta.

   

Jo jag tänkte att vi skulle fortsätta åt det här hållet. Jo det hade matte också tänkte från början. Men eftersom hon är gravt dement hade hon glömt det där med frukost. Blev bara nån drickyoghurt från affären när vi skulle till skogen. Dessutom hade mobilen dött eftersom hon glömt att ladda den. Alltså blir den där rundan en annan dag. Inget skoj med blodsocker fall långt bort i skogen.

   

Va? Räcker det inte att Sigrid balanserar på trädstammen? Nä tydligen inte för jag fick ingen ost innan jag hade alla fyra tassarna på den.

   

Nu finns det blåbärskart. Inga mängder och börjar det inte regna snart så lär de torka bort.

   

Nu så fanns det ost vid de fyra socknarna. Finns absolut ingenting kvar efter att tre hundar städat mycket noga.

   

Nu bestämde sej matte för att hon hade svåra hallucinationer. För det jag gör på bilden borde inte vara möjligt. Det är ökentorka och inget regn på över en månad.

   

Det var inte alls nån hallucination. Detta är årets första Björksopp, en matsvamp. Gissa om matte öste beröm över mej. Jag hittade den alldeles på egen tass och minns från förra året att dessa lönar sej.

   

Sigrid visade också framtassarna och markerade den. Hennes kunskaper sitter kvar.

   

Micco fick prova och han nosade så fint på den. Får han träna så kommer han att bli en utmärkt svamphund han också.

   

Här ligger vi och är mycket nöjda efter dagens stordåd. Smälter allt beröm och ost som vi fick för den där svampen. Tänk om det börjar regna och kommer massor med svamp. Vad vi kan jobba då. Tre svamphundar borde kunna hitta enorma mängder.

   

Fler under kan ske. Nära bilen så hittade jag ett dike med utsökt lervatten. Sånt är mycket godare än vattnet i vattenskålen hemma.

   

Som sagt Micco blir mer och mer hund. Han har lärt sej hur gott och nyttigt det är med sånt vatten.

Åkte hem synnerligen nöjda med vår skogsrunda.

Dessvärre säjs det att oväderhettan lär komma tillbaka i morgon. Hoppas den glömmer bort det.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 5 juni 2018 18:11

I dag var det alldeles underbart väder, svalt och behagligt. Hade hört talas om jobb idag. Började med att jag fick höra att Sigrid och Micco var upptagna så jag skulle få fördriva dagen ensam och övergiven.

Men jobb skulle det bli eftersom vädret var bra för det.

   

Hörru går inte du fel nu? Är du säker på att vi ska ta den vägen? Jag tänkte ta den andra jag.

   

Nä vi skulle tydligen gå här för det var här jobbet skulle göras.

   

Jag spanade av omgivningarna. Var länge sen jag var här, men allt var precis som det skulle.

   

Det finns en gammal fornborg på min etapp och det var den vi var på. Syns bara rester av gamla murar.

   

Jag kollade så allt var som det skulle överallt. Matte ägande sej åt att klippa massor med sly och frisera granar. Vi hundar har inga problem med sånt men människor har det tydligen.

   

Nu så är det framkomligt igen. Eller i alla fall till nästa år för då behövs säkert jobbet upprepas.

   

Jag fick vänta på matte många gånger och i många evigheter, fast jag hade bra utsikt förstås.

   

Men ska du sluta motionera den där grensaxen nångång? Är du medveten om att jag har väntat i flera dagar på dej? Har faktiskt annat att göra.

   

Så äntligen kunde jag bada. Skönt var det och vattnet lika bra som alltid. Men nu härjar Vattentjuven ordentligt i sjön. Han bör omgående lämna tillbaka allt mitt vatten.

   

Fortfarande är det en massa gröt av allt pollen också. Den kan Vattentjuven sno istället för sjön.

   

Vänta, vänta och vänta. Ännu mer som skulle klippas. Jag hade behövt ha Sigrid och Micco med mej så jag hade haft sällskap.

   

Sist så tränade jag på Svavelticka. Då fanns det smått kvar. Det hade hunnit bli både vuxet och dessutom färdigtorkat.

   

Nu är det illa. Matte hörde röster så jag hamnade i fångenskap. Var människor ute och vandrade på min etapp. De gillade mej så den där fångenskapen var fullkomligt onödig.

   

Badade i andra sjön också. Matte kollade så allt var okej vid skärmskyddet, typ att inget försökt elda eller annat korkat.

   

Kollade av ån och där hade Vattentjuven jobbat extra hårt. Nästan inget vatten kvar.

   

Hörru ekorre jag är fruktansvärt ensam. Tänkte att du kanske möjligen skulle vilja umgås lite. Nähä, asociala typ.

   

Dags att åka hem igen. Fast jag har hört att det planeras mer jobb i morgon och då hoppas jag att jag har sällskap.

   

I lördags hade vi journalistbesök på hundträffen. Detta är förstasidan på Eskilstuna kuriren idag. Fina Beagle Mimmi pryder minsann den.

   

Inne i tidningen förekommer jag på bild, syns i bakgrunden när Ossy ska kasta sej i sjön.

   

Detta är artikeln, kanske går den att läsa om man klickar upp bilden. Den ligger tyvärr bakom betalvägg så det är ingen idé att jag länkar.

   

Några småbilder också och på webben var det massor. Hoppas att fler kommer på idén med såna här skoj träffar för hundar. För lördagar är ju veckans bästa dag

ANNONS
Av Wilma Border collie - 4 juni 2018 18:17

I dag var det äntligen lite bättre väder. Fortfarande varmt men inte lika vidrigt som i går alltså skulle vi hitta på nåt ett tag.

   

På väg mot det där hitta på nåt så träffade vi Pinchervalpen. Hon var faktiskt med på hundträffen i lördags och lekte med oss.

   

Började vid hundbadet och där träffade vi Inez.

   

Hörru ge sjutton i min Sigrid! Inez förstår inte att Sigrid inte alls vill umgås med henne så jag fick rycka in.

   

Jag och Sigrid badade en del. I dag hade vi ork att göra det. Eftersom det blåser nordliga vindar var det riktigt skönt vid sjön.

   

Eftersom det äntligen var lite mindre hett så skulle vi gå en runda. Tog spårvägen som var länge sen vi gick. Fast Sigrid hon planerade minsann att rymma på ett av sina rymningsställen. Synd för henne att matte visste vad hon planerade så hon fick vara koppelfånge. Jag slapp mitt precis efter att bilden var tagen.

   

Äntligen i skogen! Här var det ett tag sen vi var. Alltså massor ett kolla Allt var precis som det skulle.

   

Detta är våran godisrotvälta. När vi står på den så får vi alltid ost eller nåt annat gott. Lönade sej idag också.

   

Bredvid den så hittade jag en Fjällticka. Fick massor med beröm eftersom jag kom ihåg den sen förra året.

   

Sigrid var inte sämre hon, hon markerade också snyggt och fick godis. Matte provade med Micco men han hade ingen lust så han slapp.

   

Ute på ängen och Sigrid verkar vara försvunnen. Var hon egentligen inte alls, bara gräset som är så högt att det effektivt dolde henne.

   

Springa har vi inte orkat göra så mycket i ovädret. Alltså passade vi på en stund, väldigt trevligt.

   

PUST!!! Det var varmare än vi trodde och efter den snabba springturen var det bara att flämta i skuggan en stund.

   

Sen fortsatte vi och kollade av den där vägen som Sigge kallade Dunkvägen eftersom han hade en dunk där. Hittade inget av intresse.

   

Eller Sigrid hittade för hon hade planer men matte såg vad hon planerade och så blev hon fånge igen. Det är bättre att sköta sej och få vara på fria tassar.

   

Här hittade vi nåt intressant. Är så bra att vara flera så vi kan prata om dofterna vi hittar. Matte har så urusel nos att hon fattar ingenting av sånt.

   

Fästingarna tycker inte om ovädret och torkan. Men en hade glömt det och kröp i pälsen på Micco. Korkat beslut för matte såg den och den är numer en död fästing.

   

Passerade hundbadet igen och eftersom vi var varma så passade vi på att bada lite mer.

   

Så letade vi godis också. Hittade självklart allt och det finns inte minsta lilla smula kvar.

   

Gick spårvägen hemåt. Titta här på duktiga Sigrid. Hon hittade minsann en Syllsvamp och markerade alldeles på egen tass. Massor med beröm fick hon självklart. Jo jag markerade också med samma resultat.

   

Micco fick prova och han gjorde det så bra. Detta är ingen matsvamp, men strunt samma vi kan lära oss massor med arter. Är så skoj detta att få en massa beröm och gods för väl utfört jobb.

   

Dags att lämna hem Sigrid och Micco. Titta så sönderbrända gräsmattorna är. Knastrar under tassarna när vi går på dom.

I morgon ska vi visst jobba. Efter vad jag hört blir det väldigt bra för det ska bli ännu svalare så vi orkar röra på oss ordentligt.

Av Wilma Border collie - 3 juni 2018 18:08

I går hördes Åskar en gång långt bort. Matte trodde att nu äntligen så skulle det kanske börja regna

   

Jodå, flera prickar blev det, sekunden efter att de fallit hade de torkat bort. Hörde att i dag är det en månad sen det regnade senast. Håller på att bli öken här.

I dag var det vidrigt hett redan när jag gjorde morgonrundan. Men människorna hade tagit ett bra beslut. Min bil användes och så hämtade Sigrid ,Micco, Sigridmatte och grannens människovalp.

   

Hamnade hos Ossy, vi skulle få låna hans badplats idag. Var ett par andra hundar där också, träffade dom i fredags vid hundbadet. Men de badade bara en snabbis innan de gick igen.

   

Jag och Ossy provade sjön. Vattnet börjar bli så varmt att det svalkar inte så mycket. Dessutom var vi slöa av ovädershettan.

   

Fast sjön går att använda som kylskåp. Sigridmatte hade nåt som behövde vara kallt så det hamnade i sjön. Sigrid och Micco tog på sej jobbet att vakta påsen.

   

Matte hade tagit med en av mina badleksaker. Jo vi kan väl prova att hämta den då.

   

Ossy var snabbast så han tog den. Alltså det var så hett att jag orkade inte riktigt engagera mej.

   

Där är dom de glupska Vithajarna. Matte höll sej på säkerhetsavstånd från vattnet när de människoätande sakerna kom.

   

Pust! Skuggan under en bänk men det är vidrigt hett i alla fall.

   

Ossy tog leksaken och hade nog planer på att gömma den nånstans. Men eftersom matte upptäckte hans planer så blev den aldrig gömd.

   

Sigrid matte vadade genom stimmen med Vithajar ut till den lilla ön. Enligt matte mycket märkligt att både hon och människovalpen överlevde.

   

De är opålitligare än nånsin de där Vithajarna. Inne vid land så kokade vattnet av dom. En del var nästan uppe på land också.

   

Micco han blir inte alls lika påverkad av ovädret som vi andra. Han sprang minsann runt med leksaken och försökte leka en stund.

   

Jaha ni fikar. Jag då? Jag minns faktiskt inte när jag åt nåt senast. Fick eller jag stal faktiskt en smakbit.

   

Provade att bada ett par gånger till. Nä det är för hett för att orka engagera sej. När det är för varmt för bad då är det illa.

   

Sigrid hon somnade mitt på ett bord. Ingen orkar nånting.

   

Det kommer minsann nån. Hade det varit normalt väder hade vi sprungit och mött. Men nu fick Anne komma till oss istället

   

Struntade i sjön och gick och fikade i skuggan under äppelträdet i stället. Ossy stackarn var också utsvulten så han städade smulor från mattes byxor.

   

Tydligen blev han inte mätt av dom för han tiggde av sin husse också.

 

Sigrid somnade hos Anne.

   

Jag och Ossy sov på gräsmattan. Hade det varit bra väder hade vi kunnat leka en massa och ha skoj. Men vi orkade ingenting.

Sen var det dags att åka hem igen. Hemma så somnade jag.

Var ute en liten stund på eftermiddagen. Fullkomligt vidrigt och det gäller att försöka undvika asfalten som blir fruktansvärt het för tassarna

Sov mer och drömde om bra svalt väder med regn.

Av Wilma Border collie - 2 juni 2018 18:01

Dags för veckans bästa dag. Som vanligt så började jag vänta direkt efter morgonrundan. Begriper inte varför det ska ta veckor innan det är dags att ge sej iväg.

Eftersom ovädret är ännu värre så använde matte bilen. Hade blivit alldeles för hett att gå fram och tillbaka.

   

Så äntligen framme och förhoppningsvis har vi inte missat nåt skoj trots att det tog såna evighter att komma iväg. Ossy syns som en liten prick långt bort när han kommer och möter oss.

   

Men titta jag har hittat en journalist. Var dags för reportage idag igen, nu skulle Eskilstuna Kuriren skriva om oss. Självklart hälsade jag artigt och presenterade mej.

   

Ossy har fått en kyldyna, den provade jag. Jo det var svalt och skönt att sitta på den.

   

Självklart så hade vi öronen på helspänn. Gäller ju att se till att människorna säjer rätt saker.

   

Golden Mikko kom så det blev en del lek med honom. Funkade en stund i skuggan.

   

Sigrid bestämde sej för att Ossyhusse är hennes allra bästa vän.

   

Så kom pudeln som var kär i mej för ett par veckor sen. Hans heta känslor hade inte släppt utan snarare blivit ännu hetare.

   

Tänk vad det är skoj att vara en stor flock med hundar och kunna springa tillsammans. Så här ska hundlivet alltid vara.

   

Sigrid och Micco hade sin grannes människovalp med sej så de ägnade en del tid åt att hålla ordning på honom.

   

Det är så olidligt hett, men nu ska alla till sjön. Jag var faktiskt snabbast dit idag ihop med Beagle Mimmi. Fast det fastnade aldrig på bild.

   

Så skönt att nå sjön och kunna bada.

   

Bryggan är populär när vi ska fotograferas när vi badar. Dagens journalist höll sej också kvar på bryggan.

   

Jag hade hela tiden den störtförälskade pudeln som en skugga. Blev väl mycket uppvaktning från hans sida.

   

Ska man bada ska man vara många. Massbad är lika roligt som flockspring.

   

Lervatten det är grejer det när man är hund. Ypperligt för att få pälsen i perfekt skick.

   

En del kastar sej ut så det nästan blir fontäner. Tror det är Labrador Alice på bilden. Hon lär ha varit livrädd för vatten tills Sigge Svamphund hade kurs med henne.

   

Micco testade styrkan hos Labrador Alice husse genom dragkamp. Vet inte vem som vann, men tror det var Micco.

   

Ossy han plöjde sej fram genom vattnet. Tänk vad vi har det bra som kan bada så mycket när vi träffas.

   


Blev faktiskt en hel del vilda lekar på land också. Det funkar när det bara är att kasta sej ut i sjön för att svalka av sej sen.

   

Pust! Nu har vi hållit igång ett par timmar. Alla är trötta, jag och Cleo slappade tillsammans i skuggan en stund.

 

Jaha slut på det roliga. Dags att åka hem igen, men lika bra för nu var det fullkomligt olidligt hett.

Hemma så somnade jag och sov gott i några timmar.

Gick en kort eftermiddagsrunda när det knappt fanns luft. Kom en massa svarta moln och matte påstår att hon hörde Åskar långt bort en gång. Sen kom det några få regndroppar som torkade nästan fortare än de föll.

Av Wilma Border collie - 1 juni 2018 18:26

I dag skulle vi prova ett nytt badställe. Eftersom det bara går att bada just nu så är det skönt med lite variation av sjöarna. Vi har många bra men de ligger alldeles för långt in i skogen. Blir för jobbigt att gå dit.

   

Jaha ett nytt ställe, här har vi aldrig varit. Fast matte har självklart varit här.

   

Årets första smultron är hittat. Men det är kvar eftersom jag lyckades kissa på det precis när matte tagit bilden.

   

Hittade stället där det skulle badas. Micco lekte på land med badleksaken.

   

Jag provade sjön och Sigrid tog ett snabbt dopp sen bestämde hon sej för att rymma. Dessutom lyckades hon få Micco med sej.

   

Sjön där vi badade är jättestor. Men det var inget bra ställe så vi skulle vidare.

   

På väg genom skogen till en annan sjö där vi inte heller har badat.

   

Nytt ställe igen. Trevligt och en massa spännande dofter fanns det.

   

Micco kastade sej ut i den nya sjön. Är så skoj detta att han kommit på hur roligt det är att bada.

   

Provbadade jag också. Mycket bra sjö med behagligt svalt vatten och gott att dricka var det också.

 


Vi lekte lite i skuggan, men det blir korta lekstunder för sen blir det alldeles för hett.

   

Fick lov att göra en insats som polis. Sigrid bestämde sej för att Micco han skulle dö. Ska han inte alls så jag läste lagen för Sigrid. Hon brydde sej inte. I stället bestämde hon sej för att hon skulle rymma. Inte en gång utan flera.

   

Slutade så här. Sköter man sej inte så blir man koppelfånge.

   

Sigrid bada? Absolut inte! Möjligen dricka lite vatten och doppa tassarna. Helt plötsligt är bad nånting som Sigrid aldrig ägnar sej åt.

   

På andra sidan sjön går det en väg. Titta så det dammar när lastbilen kommer. Tänk om det kunde regna.

   

Vi gick en sväng, hittade inget av intresse och så skulle vi åka hem. Detta är den där bra sjön där vi badat ett par gånger denna vecka. Fast nu passerade vi i andra änden av den.

Lämnade hem Sigrid och Micco, åkte hem och sov.

   

Eftermiddagsrunda och jag har gått till hundbadet för att svalka av mej en del. Först träffade jag en Rottishane som jag inte ville träffa med en oförstående ägare som ansåg att han skulle leka med mej.

Hann bada en del innan det kom några andra hundar, inga som jag fick umgås med.

   

Ordning i tillvaron. Matte har köpt glass åt mej på campingens fik. Mycket gott och svalkande. Så träffade jag matten till en hund jag träffade ofta förra sommaren. Fick höra att han går och letar efter mej så jag måste se till att träffa honom nån dag. Är inte lätt att vara så oemotståndlig som jag är.

   

På väg hem så träffade jag Sigrid och Micco och Maggan och en dal andra människor jag känner

Nu finns artikeln om våra underbara hundträffar ute på nätet. http://sormlandsbygden.se/2018/06/traff-i-hundarnas-paradis/

I morgon är det ju dags igen för veckans bästa dag.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se