wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 21 juni 2018

Samlat ihop flocken

Av Wilma Border collie - 21 juni 2018 18:12

Idag blev det ordning i tillvaron igen. Hade fallit en hel del svampvatten i natt, mycket välbehövligt.

Men det hade upphört när jag skulle gå ut på längre runda.

   

Titta! Nu blir det ordning i tillvaron! Här kommer minsann min flock Sigrid, Micco och Atli med Sigridmatte. Bra ska inte vara onödiga skilsmässor.

   

Började med att kolla hundbadet. Sista chansen på några dagar för nu blir campingen överfull så det är enklast att hålla sej borta.

   

Sigrid hon återtog sin grop och fortsatte att försöka gräva sej ner till Kina eller nåt. Vi som inte är maniskt fixerade vid gropar passade på att bada, kolla vilka hundar som varit där och en del annat.

   

Lekte en del också innan vi skulle vidare. Var svalt och mycket behagligt väder.

   

På spårvägen så fanns det Syllsvamp. Sigrid och Micco markerade den snyggt och fick självklart en massa beröm.

   

Sen fick vi vänta på Micco som kollade nåt i sjökanten och sen hade vissa probelm att ta sej tillbaka. Men han löste det självklart.

   

Gick till skogen. Jodå det föds svampar. Detta är en Rodnande flugsvamp.

   

Sigrid visade framtassarna och gick direkt till stället med de millimetersmå kantarellerna. Hon är bra duktig när hon vill.

   

Fortfarande är de så små, så små. Men med mer svampvatten kan de säkert bli vuxna framöver.

   

Matte rotade på ett annat ställe och där finns det lite större.

   

Micco kommer att bli en utmärkt svamphund för han är så duktig. Här markerar han kantarellerna.

   

Sigrid försökte fuska och trodde att det räckte med att stå på stenen och övervaka när Micco och Atli tränade. Gjorde det inte så hon missade belöningen.

   

Lekte mer i skogen. Så skönt nu när det är bra väder, nu orkar vi leka och ha en massa skoj till skillnad mot när ovädret härjade som värst.

   

Matte hittade en svamp som heter Hasselsopp, sån ska vi lära oss är det tänkt. Men just då var vi upptagna av en skoj lek.

   

Atli fick träna på Föränderlig tofsskivling. Superduktig var han och jag övervakade att han gjorde rätt. Fanns så mycket och stora att matte kunde plocka.

   

Kollade mer i skogen, allt var som det skulle. Fanns mer små kantareller på en del ställen också. Kom ut på vägen och tänk svampvattennedfallet hade minsann fixat trevliga lerpölar till oss. Så ska det alltid vara, vi hundar ska kunna hitta vatten överallt.

   

Tro inte att jag tänker röra mej en millimeter! Vi har drabbats av kollektiv bestraffning allihopa eftersom Sigrid alltid drar på förbjudna äventyr här. Matte skulle kolla nånting och jag var övertygad om att det var hundnappning på gång. Nu var det inte så illa, men lika bra att ligga ner och väga ton i förebyggande syfte.

   

Passerade genom en liten skogsdunge på väg hem. Dör hade minsann stormen härom dagen fällt ett träd. Undrar hur många som trillat på min Sörmlandsledsetapp?

   

Sigrid passade på att kolla om det var en trädstam som levererar godis och tänk det var det. Fallna träd fyller sin funktion de också.

Sen var det dags att gå hem. Säja hej då till Atli som ska åka hem ihop med sina människor, men vi kommer att träffas igen och ha skoj.

Gick hem och ute började det falla massor med svampvatten. Perfekt, nu kan de vara sånt här underbart väder varje dag.

I morgon är det visst sån där midsommarafton, men jag ska i alla fall till nån skog och hörde att jag får sällskap av Sigrid och Micco. Får se vad vi hittar på för nåt.

Trevligt midsommar till er alla!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Av Wilma Border collie - Lördag 23 mars 17:57

Mina vanliga lördagsrutiner. Tråkfrukost och ensam morgonrunda, sen passa dörren i evigheter.   Så äntligen framme, nu ska jag bara hitta Basse som inte ens kom och mötte mej.   Där borta ligger han i den där kojan som Bassehusse byggde t...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards