wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 15 juni 2018

Vi har jobbat som svamphundar

Av Wilma Border collie - 15 juni 2018 18:14

I dag skulle det vara en sån där onödig lugn dag. Matte påstår att vi har haft så mycket i massor med dagar så vi kunde ta det lugnt idag. Onödigt nu när det är lite bättre väder så borde vi få åka till alla våra skogar.

   

Började vid hundbadet Jag letade efter det där märgbenet. Men det var spårlöst försvunnet, troligen nån annan hund som hittat det.

   

Hörru, eftersom jag inte hittade benet kan jag väl få ost eller? Jo jag fick, de här bänkarna brukar vara lönande.

   

Så var jag tvungen att vara polis en stund igen. Micco behövde min hjälp eftersom Pitbull Sigrid var vaken. Försökte se ut som en tjur och tycker att jag lyckades ganska bra.

   

Om man ska försöka mörda stackars Micco blir man varm. Sigrid kastade sej i sjön för att få svalka.

   

Gräva gropar är viktigt. Stackars Micco han har fortfarande inte lärt sej att Sigrid gärna dödar alla som närmar sej hennes gropar. Nu överlevde han denna gång också som tur var.

   

Nu ska vi gå och göra nånting annat. En sväng i skogen ska det bli.

   

Här har vi inte varit på ett tag, alltså massor att kolla.

   

Allt var som det skulle i skogen, som vanligt en massa intressanta dofter och en del annat.

   

Under kan ske. Matte rotade på ett ställe där kantarellerna brukar vara tidiga. Trots den extrema torkan så har de fötts. Lite fukt har stannat i marken långt inne under de täta buskarna.

   

Det finns massor, bara en del av dom som syns på bilden. Om det kunde falla massor med svampvatten nu.

   

Jag markerade dom snyggt. Kan det här med att markera svamp, nu är min träning att lära mej flera arter.

   

Micco har nog aldrig sett kantareller. Men han såg vad jag och Sigrid gjorde och var superduktig. Fattade direkt att det lönade sej att nosa på dom.

   

Vi KRÄVER mer ost! Alltså vi har varit superduktiga alla tre, men behöver faktiskt extra belöning. Vi fick mera och hörde igen hur duktiga vi är. Man kan aldrig få för mycket beröm.

   

Kollade mer i skogen, mest bara torrt tyvärr. Men jag och Sigrid berättade en massa för Micco om hur vi jobbade som svamphundar här förra hösten.

   

Se där! Detta är årets allra första Föränderliga tofsskivlingar. Detta är en god matsvamp, men inget för en nybörjare. Jag och Sigrid kan den här arten.

   

Duktiga Micco! Han fattade direkt vad han skulle göra och markerade dom så fint. Fortsätter han så här så kommer det inte att dröja innan han också får efternamnet Svamphund. Tänk att vara tre som jobbar tillsammans i skogarna, det blir grejer det.

   

Började bli så där otrevligt ovädershett igen. Sigrid slängde sej på marken och försökte svalka magen. Alltså dags att lämna skogen.

   

Passerade ett ställe där Räv bor. Micco hamnade i fångenskap, han är ju av grythundssläkt. Skulle inte ha nån Micco i nåt gryt.

   

Sen blev vi fångar eftersom det var en massa människor ute på spårvägen.

   

På väg hem så fick vi passa hela kakfabriken medan matte fixade nåt.

Nu ska jag visst till Ossy en stund. Hans husse ringde så jag ska roa mej. Blir nog en bra kväll och i morgon är det lördag igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards