wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 4 juni 2018

Tänk vi hittade svamp!

Av Wilma Border collie - 4 juni 2018 18:17

I dag var det äntligen lite bättre väder. Fortfarande varmt men inte lika vidrigt som i går alltså skulle vi hitta på nåt ett tag.

   

På väg mot det där hitta på nåt så träffade vi Pinchervalpen. Hon var faktiskt med på hundträffen i lördags och lekte med oss.

   

Började vid hundbadet och där träffade vi Inez.

   

Hörru ge sjutton i min Sigrid! Inez förstår inte att Sigrid inte alls vill umgås med henne så jag fick rycka in.

   

Jag och Sigrid badade en del. I dag hade vi ork att göra det. Eftersom det blåser nordliga vindar var det riktigt skönt vid sjön.

   

Eftersom det äntligen var lite mindre hett så skulle vi gå en runda. Tog spårvägen som var länge sen vi gick. Fast Sigrid hon planerade minsann att rymma på ett av sina rymningsställen. Synd för henne att matte visste vad hon planerade så hon fick vara koppelfånge. Jag slapp mitt precis efter att bilden var tagen.

   

Äntligen i skogen! Här var det ett tag sen vi var. Alltså massor ett kolla Allt var precis som det skulle.

   

Detta är våran godisrotvälta. När vi står på den så får vi alltid ost eller nåt annat gott. Lönade sej idag också.

   

Bredvid den så hittade jag en Fjällticka. Fick massor med beröm eftersom jag kom ihåg den sen förra året.

   

Sigrid var inte sämre hon, hon markerade också snyggt och fick godis. Matte provade med Micco men han hade ingen lust så han slapp.

   

Ute på ängen och Sigrid verkar vara försvunnen. Var hon egentligen inte alls, bara gräset som är så högt att det effektivt dolde henne.

   

Springa har vi inte orkat göra så mycket i ovädret. Alltså passade vi på en stund, väldigt trevligt.

   

PUST!!! Det var varmare än vi trodde och efter den snabba springturen var det bara att flämta i skuggan en stund.

   

Sen fortsatte vi och kollade av den där vägen som Sigge kallade Dunkvägen eftersom han hade en dunk där. Hittade inget av intresse.

   

Eller Sigrid hittade för hon hade planer men matte såg vad hon planerade och så blev hon fånge igen. Det är bättre att sköta sej och få vara på fria tassar.

   

Här hittade vi nåt intressant. Är så bra att vara flera så vi kan prata om dofterna vi hittar. Matte har så urusel nos att hon fattar ingenting av sånt.

   

Fästingarna tycker inte om ovädret och torkan. Men en hade glömt det och kröp i pälsen på Micco. Korkat beslut för matte såg den och den är numer en död fästing.

   

Passerade hundbadet igen och eftersom vi var varma så passade vi på att bada lite mer.

   

Så letade vi godis också. Hittade självklart allt och det finns inte minsta lilla smula kvar.

   

Gick spårvägen hemåt. Titta här på duktiga Sigrid. Hon hittade minsann en Syllsvamp och markerade alldeles på egen tass. Massor med beröm fick hon självklart. Jo jag markerade också med samma resultat.

   

Micco fick prova och han gjorde det så bra. Detta är ingen matsvamp, men strunt samma vi kan lära oss massor med arter. Är så skoj detta att få en massa beröm och gods för väl utfört jobb.

   

Dags att lämna hem Sigrid och Micco. Titta så sönderbrända gräsmattorna är. Knastrar under tassarna när vi går på dom.

I morgon ska vi visst jobba. Efter vad jag hört blir det väldigt bra för det ska bli ännu svalare så vi orkar röra på oss ordentligt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards