wilmablogghund

Alla inlägg under mars 2018

Av Wilma Border collie - 7 mars 2018 18:27

I dag så skulle jag och Sigrid få åka till skogen med Vithajssjön. Där har vi inte varit sen Vikingatiden eller i alla fall inte på många månader. Lät väldigt bra för matte sa att vägen in brukar vara plogad. Såg fram emot en massa spännande.

Men…………...snöeländet ställer till det. Visst var vägen plogad, men det fanns ingenstans att ställa bilen. Bara stora snödrivor. Tänker inte berätta vad matte sa. Bara att vända och hitta nån annanstans att gå. Matte hade nån idé om Gröna männens skog men så såg hon deras bilar, alltså ställdes det också in.

   

Så där vi har hamnat i Hålan och är äntligen utsläppta ur bilen. Vi var här för ett tag sen men det hade säkert hänt saker sen dess.

   

Jodå, det fanns massor med trevliga dofter överallt. Är så bra att vara två så vi kan diskutera dom tillsammans. Matte fattar ju ingenting om såna viktiga saker.

   

Jaha här bor våran Chef, en viktigt kunskap för oss som fyrbenta etappledare på Sörmlandsleden. Doftade spännande efter hans hund, men vi träffade varken Chefen eller hunden.

   

Gick vidare, var tvungna att vara koppelfångar för det var en massa människor ute och så såg vi några hundar som inte fick hälsa på oss.

   

Sist vi var här då forsade det massor med vatten. Men det hade frusit nu, dags att det tinar igen.

   

Samma sak med bäcken den var också stulen av isen.

   

Så där ÄNTLIGEN kan vi vara på fria tassar. Mycket trevligare att kunna röra oss som vi vill.

   

Ja du kallade. Är det så att du tänker ge oss ost eller nåt annat gott?

   

Det var den friheten det. Kom mer människor, mötte ett par hundar till som inte fick hälsa på oss. Märkliga hundar i den där Hålan. Vi är vana att hälsa och umgås. En Schäfer blev insläpad i skogen när dess människa såg oss. Vadå, vi är snälla finns ingen anledning att gömma sej för oss.

   

Bra med tjock is. Matte bestämde att vi kunde gå över sjön för att slippa människor och asociala hundar.

   

Vi sprang långt och mycket på isen. Alltid skoj att få prova en ny sjö att springa på.

   

Så fanns det massor med spännande att undersöka också. Hade jag och Sigrid fått bestämma så hade vi inventerat hela sjön.

   

Det var djup snö ute på sjön så Sigrid fick kämpa ibland. Men hon är så vältränad att det bekom inte henne.

   

På land igen så hittade jag bord vid skärmskyddet. Såna måste provas och det var ett bra godisbord.

   

Sigrid hon samlar på snöbollar under sitt täcke. Fast hon och matte har väldigt skilda åsikter om dom ska vara kvar eller inte.

   

Detta är ungefär ett kilo snöbollar som matte befriat Sigrid från. Den damen som nästan fryser ihjäl om det kommer tre droppar regn blir suuuuuur när hon inte får behålla alla snöbollar. Kan inte vara skönt att släpa runt på lera kilo snö, men det bekommer henne inte.

   

Blev fångar igen, den här gången ar ursäkten att förra gången vi var här så drog vi långt på bort på ett otillåtet äventyr.

   

Denna underbara barmark. Hittade lite runt en gran, Tänk alla ljuvliga dofter som kommer fram. Så här borde det vara överallt nu. Då skulle vi kunna åka till alla våra bra skogar också. När det blir sån överallt kommer vi att ha tassarna fulla med att kolla alla skogar.

   

Jag tror att detta är Kung Bore som ligger och flinar belåtet. Han borde begripa att han antingen ska somna och sova djupt nu eller packa och flytta till Norra ishavet eller annat lämpligt ställe.

   

Den här vägen verkar spännande. Matte lovade att den kan vi ta vid nåt annat tillfälle om vi är i Hålan. Tydligen vet matte massor med vägar där också.

   

Det är inte alltid enkelt att vara liten. Sigrid hade vissa bekymmer att nå de bra dofterna fast självklart så löste hon det.

   

Jaha där står Pelle Peugeot och det är dags att åka hem igen. Tiden går alltid alldeles för fort när jag och Sigrid har skoj.

Lämnade hem Sigrid till sej och jag åkte hem till mej och käkade lite innan jag somnade. Tar på krafterna att undersöka alla dofter och allt annat spännande när vi är på ställen vi besöker sällan.

Gick på eftermiddagsrunda. Först var det en vanligt tråkrunda men sen blev den bra.

Jag hittade nämligen Sigrid som rastade sin matte. Vi blev lika lyckliga båda två, det var flera timmar sen sist. Alldeles för lång skilsmässa. Men säj den lycka som varar, självklart skulle vi åt olika håll. Men i morgon är en ny dag och nåt skoj hittar vi säkert på.

Av Wilma Border collie - 6 mars 2018 18:24

I dag var det jobb som hundliga assistenter som väntade mej och Sigrid.

Hamnade i bilen, hämtade Sigrid och hennes matte som skulle göra nåt på sitt jobb. Lämnade Sigridmatte, hämtade mattes mamma, passade bil på ett tråkställe, hämtade Sigridmatte och passade bil på ytterligare två tråkställen. Det är ett slit att vara hundliga assistenter.

   

Äntligen efter att ha jobbat som bilpassare i flera månader så är vi utsläppta. Nu är det bråttom eftersom vi vet vart vi ska.

   

Men se till att släppa in oss då!

   

Snälla har du köttbullar? Du förstår att vi får aldrig varken mat eller godis hemma och vi är så hungriga.

   

Jo mattes mamma förstod oss så vi fick köttbullar. Var verkligen på tiden.

   

Ni fikar och jag VET att det finns mer köttbullar. Kan du tänka dej att ge din svältande hund?

   

Sigrid visade hela registret med konster som hon kan. Allt för att få mer köttbullar.

   

Så här ser en extremt köttbullesugen Sigrid ut. Ögonen håller på att tränga ut ur skallen. Troligen beroende på den långvariga svälten hon varit utsatt för.

   

Vet ni hur gott det är med köttbullar? Finns få saker som slår det. Gäller verkligen att njuta vid de få tillfällen som såna serveras. Funderar på att önska mej några kilo när jag fyller år så kan jag och Sigrid ha fest sen.

Sen när människorna pratat tråk i en massa evigheter så var det dags att åka hem.

   

Men vi behövde röra på oss ett tag så vi blev skjutsade till sjön. Nu ska vi göra nåt skoj ett tag.

   

Tänkte att vi skulle leka men Sigrid förvandlades till en Pitbull och försökte som vanligt slita strupen av mej. I dag var dessutom både mina öron och läppar i farozonen. Men jag har lärt mej att parera attackerna.

   

Så där en vända ut på sjön. Bäst att passa på för isen lär nog inte leva så väldigt länge till med tur.

   

Jag hittade en pinne som jag hade väldigt skoj med. Men när jag lekt klart med den så käkade jag upp barken. Bark är nyttigt har jag hört och med matbristen hemma så får man vara glad för det lilla.

   

Vi sprang mycket på isen och långt också. Blev en hel del lek med.

   

Hittade en pinne igen när vi närmade oss land. Den var också jätteskoj, men den här gången lät jag barken vara.

   

Den här stackars båten är alldeles fastfrusen. Undrar om den kommer att sjunka när isen dör?

   

Jag och Sigrid använde den som ligger på land. Den brukar ge godis och det gjorde den idag också.

   

Sigrid hon fortsatte springa på isen. Här brukar hon normalt vara koppelfånge för att inte ge sej ut, men nu är det tillåtet.

   

Sen blev vi koppelfångar för det hände nåt vid bryggorna och det skulle vi inte bry oss om eller försöka ge hjälpande tassar.

   

Nån rensade bort is vid badstegen för de där människorna som vinterbadar ska tydligen bada idag. Tror att jag och Sigrid kunde ha bidragit med en del om vi varit på fria tassar.

   

Detta är en väldigt förolämpad Sigrid. Hon anser att när hon åker bil så ska hon sitta i sin bur. Människorna hade idéer om att eftersom hon bara skulle åka en liten bit hem till sej så kunde hon sitta på golvet framför sin matte. Sigrid hade som synes helt andra åsikter men dom togs det ingen hänsyn till.

Hörde att om det låter bli att vräka ner en massa snö i morgon så ska vi minsann få åka till den där skogen som vi inte besökt sen stenåldern.

Av Wilma Border collie - 5 mars 2018 18:04

Matte hade en plan för vad jag och Sigrid skulle göra idag. Vi skulle få åka till en skog där vi inte har varit på massor med månader. Men när jag gjorde morgontoalett så började snön falla och det tänkte den fortsätta med. Alltså blev det ändrade planer.

Gick och hämtade Sigrid för nu skulle vi fördriva tiden med nånting annat.

   

På Heden så kom Inez och Rick springande. Trevligt med sällskap en stund.

   

Vi passade på att leka en del med dom. Roligt hade vi.

   

Sen blev jag och Sigrid koppelfångar, när man passerar ställen med trafik och dessutom en hel skolklass då är det fångenskap om gäller. Halt på vägen och det kan finnas hundrädda människovalpar.

   

Men sen kunde vi vara på fria tassar. Lekte den väldigt skoj leken begrava Springer spaniel i snön.

   

Sen blev det till Sigrids oerhörda glädje besök på isen. Jag håller med henne, det är nåt alldeles speciellt att få rusa runt på den.

   

Inezmatte är generös med godis så det gäller att hålla sej framme. Hon bara serverar utan krav, jag och Sigrid är vana vid att få jobba för att få nåt.

   

Blev en massa mer skoj spring på isen. Perfekt att springa riktigt snabbt där.

   

Jag och Rick hade dragkamp om en pinne. Sigrid utsåg sej till domare och hejade högljutt på mej.

   

Sigrid är en bra domare för jag vann!!!!! Firade med att käka upp den goda barken.

   

Skildes från Inez och Rick som skulle gå hem, medan jag och Sigrid hade saker kvar att göra. Fast här blev Sigrid fånge eftersom hon brukar rymma precis här.

   

Kollade efter Ossy men han verkade inte vara hemma. Men vi hittade en björk där det växte blodpudding. Mycket bra björk det där och den är välstädad numer.

   

Kollade men inte var det nån hundträff idag inte, alldeles övergivet.

   

Gick förbi skidbacken. Där hittade Sigrid en tröja som nån slarvig människa tappat.

   

Så växte det godis på marken. Vi städade ordentligt, ska inte växa sånt där.

   

Matte var upptagen med att försöka ta bild på en snöflinga. Märklig sysselsättning.

   

Skulle gå hemåt och det kom mer och mer snö. Men nu har vi span på nån vi känner igen.

   

Dixie var ute och rastade sin matte, Trevligt med mer hundumgänge en stund.

   

Fast Dixie hon vet att matte har den där osttuben och sån vill hon alltid ha. Vi delade självklart med oss.

   

På torget så träffade vi Dreamy. Kändes bra att ha träffat många kompisar på samma runda.

   

Detta är inte Dreamy utan hennes kompis Fia (dementa matte tror att hon heter det). Hon är ganska rädd för andra hundar men Sigrid vågade hon vara nära en liten stund. Fast jag var alldeles för stor för att passa henne

Gick hem med Sigrid. Hörde att i morgon så ska vi jobba som hundliga assistenter. Har vi tur så är köttbullerestaurangen öppen också.

Av Wilma Border collie - 4 mars 2018 17:53

Det händer att turen är med mej.

Började redan i morse när jag var ute på morgonrunda. Träffade Sigrid som var ute i samma ärende. Stor lycka eftersom vi inte setts sen i fredags, alltså alldeles för lång tid. Tyvärr skulle vi skiljas åt efter en stund.

Sen när det var dags för min långrunda så hamnade jag i bilen. Ännu bättre, vi åkte och hämtade Sigrid och hennes matte. Jag hade alldeles missat att människorna bestämde saker på morgonrundan.

   

Blev skjutsade till stora sjön Båven. Jag var ju där en sväng förra veckan men idag var det varmare och vindstilla så ispromenad skulle bli bra. Fast vi hittade massor med intressanta dofter på land.

   

Ja, ja vi kommer. Men ni förstår vi hade så mycket spring i benen att vi var tvungna att ta en rejäl sväng.

   

Sigrid hon vet inte till sej av lycka när hon får springa på isen utan att det hörs en massa mänskligt gnäll och hot. Bäst att passa på nu när isen är så tjock.

      

Vi sprang massor tillsammans. Det är nåt alldeles speciellt att kunna springa på isen.

   

Visade Sigrid stenen som jag hittade vid mitt förra isbesök,

   

Bra sten det här, för vi fick minsann blodpudding när vi hoppade upp på den.

   

Undrar vad Sigrid trodde att hon skulle hitta? Hon grävde och grävde men under snön fanns bara den tjocka isen.

   

Efter att ha sprungit långt på isen så hittade vi en ö.

   

Massor med spännande att undersöka på den. Nya ställen är alltid skoj finns så mycket att kolla. Både dofter och annat spännande.

   

Perfekt den här ön var verkligen bra! Det växte nämligen blodpudding på den. Vi städade väldigt noga. Vem vet när och om vi hittar en ö igen med blodpudding? Tror de är synnerligen sällsynta.

   

Sigrid hon använder hela huvudet när hon letar och förvandlas till ett snömonster.

   

Långt, långt där borta så var det bilar ute och åkte på isen. Ytterligare ett tecken på att det är tjock och bra is.

   

Hörru Sigrid vi tar och leker en stund va? Blev en massa skoj jaktlek. Perfekt att ägna sej åt sånt på den stora sjön.

   

Men titta så liten Sigrid ser ut mitt ute på isen.

   

Kom tillbaka till land. Sist jag var här gav den här bänken godis Lika bra att prova idag igen. Jo den levererade sånt i dag också. Alltså en mycket bra bänk.

   

Jaha, slut på det roliga men vi hade varit ute länge och haft massor med skoj. Sigrid hade ökat sin vikt med ett par kilo i form av snöbollar i pälsen.

Skulle åka hem, men först så skulle människorna titta på nåt.

   

Åkte till hamnen för där var det fullt med bilar på isen.

   

Flera som var ute och snurrade med sina bilar och åkte snöskoter och fyrhjuling. Jag och Sigrid vi fick minsann sitta kvar i bilen medan människorna var ute och tittade.

Sen skjutsade vi hem Sigrid och hennes matte, men vi ses igen i morgon och då ska vi hitta på nåt annat skoj. Har vi tur så får vi åka nånstans.

Av Wilma Border collie - 3 mars 2018 18:17

ÄNTLIGEN lördag igen. Tar alldeles för många dagar mellan gångerna. Eftersom jag har stenkoll på veckodagarna så vandrade jag rastlöst runt i morse. Bara väntade på att matte skulle bli klar med tråket så jag kunde komma iväg. Sigrid blev upptagen med att lämna Sally till hennes människor så hon missade allt skoj idag.

   

Hallå Ossy!!!!! Jag kommer nu var är du???????

   

Jo han kom självklart ut och mötte mej så vi kunde ägna oss åt en massa trevligt umgänge.

   

Men så kallade Anne så det var lika bra att kolla vad hon ville. Tydligen skulle vi in till Ossy en sväng.

   

Ossyhusse hade nån lektion med matte i att känna skillnad på olika maskiner. Det är tydligen en dödssynd att kalla en hjullastare för traktor vilket matte har lyckats med. Enligt matte är det ingen större skillnad.

   

Ossy han hade span på vad som hände ute. Det kom minsann kompisar till oss.

   

Lika bra att ge oss ut och hälsa på de som kommit.

   

Dreamy kom i dag, hon har varit borta flera gånger eftersom hennes matte blev sjuk.

   

Hittade en ny hund en jättevacker Siberian huskeytjej. Roligt hade vi lekte en massa och sprang mycket och snabbt tillsammans. Självklart har matte glömt namnet på henne,

   

Vackra engelska Sansa lekte också med henne. Här har de lyckas drämma Inez i backen. Men det var ingen fara bara en skoj lek.

   

Så kom Leonberger Peggy och lilla Teja som också haft sjuk människa och inte kunnat komma på flera gånger.

   

Enligt ett rykte bland oss hundar hade Inezmatte ost. Sånt måste alltid undersökas och ryktet stämde.

   

Stackars Sansa gjorde illa en klo och blev tvungen att åka hem. Hoppas den där klon läker snabbt så hon kan vara med och ha skoj igen.

   

Ossyhusse fixade som vanligt en eld till människorna. Vidhåller att det vore bättre att de sprang och lekte som vi gör.

 

Titta här vi springer och har jätteroligt, inte behöver vi nån eldför att hålla värmen inte.

   

Pinnbröd är tydligen populärt om man är människa. Matte hade gjort nån deg med svampsmak.

   

Ossy han tiggde korv av sin husse. Att det var en vegetarisk korv spelade tydligen ingen roll.

   

Lilla Schanuzervalpen kom också. Här lär han sej att tubost är gott, det är en mycket viktig hundkunskap.

   

Peggy hon upptäckte att matte hade handen i fickan och i den fickan fanns det minsann blodpudding idag också.

   

Inez och Ossy upptäckte samma sak. Blodpudding är gott.

   

Peggy blev erbjuden att få åka med Ossy och hans husse, Hon var synnerligen tveksam. Men med en massa övertalning så åkte hon med en liten bit tillsammans med sin husse.

   

Tiden går alltid för snabbt på lördagarna. Helt plötsligt så hade nästan alla gått hem och Ossy bad om sitt ben.

   

Men då kom Bamse förbi, han skulle ut och dra sin husse på skidor. Såg att de försvann mot sjön.

   

Tog vägen genom Tråkskogen hem. Den var precis lika tråkig som alltid. Gick hem och somnade gott drömde om allt skoj jag hade haft idag.

I morgon väntar en sån där tråksöndag, men jag överlever nog den också. Sen är det dags för Sigrid igen.

Av Wilma Border collie - 2 mars 2018 18:13

När jag var nästan klar med min morgonrunda så träffade vi Rottis Helgas matte.

   

Titta här matte fick minsann paket av henne.

   

Kunde knappast bli mer passande två olika sorters svampsalt, en med tryffelsmak och en med Champinjonsmak. Väldigt snälla människor som Rottis Helga har.


Sen gick jag och hämtade Sigrid och Sally. Fast Sally hon ville inte alls hänga med ut hon försökte gå och gömma sej. Hade hon ingenting för.

   

Matte hade en plan att vi skulle gå en runda som vi inte gått på ett tag. Ungefär här blev det ändrade planer, blåste isbjörnar från det hållet.

   

Tänk visan stämmer Ekorren satt verkligen i granen, men var totalt asocial. Måste finnas sociala ekorrar nånstans.

   

I en snödriva så hittade vi en väldigt sur gubbe. Dags att han dör tödöden nu så det går att åka till alla mina bra skogar. Om det hade varit normalt väder skulle vi ha åkt till en idag. Den där Sigge har sin grav för idag skulle han ha fyllt 14 år. Är säkert stor fest där på andra sidan regnbågsbron.

   

Hamnade vid skidbacken. Hörru Sigrid, kan du sluta rulla, det är faktiskt roligare att leka.

   

Under kan ske för Sally hon sprang med oss i typ en minut eller nåt sen tröttnade hon.

   

Helt plötsligt så fanns det in massa blodpudding på snön. Mycket trevligt så jag och Sigrid städade noga. Sally bestämde sej för att blodpudding är giftigt.

   

Men när vi passerade pistmaskinen och det växte där då passade det att leta och käka blodpudding. Sally har märkliga åsikter, blodpudding är gott var man än hittar det i alla fall enligt mej och Sigrid.

   

Sigrid hon planerade, men matte hade gjort henne till koppelfånge så hon kunde glömma allt om förbjudna äventyr.

   

Titta!!!!!!!! Vi har hittat Ossy, men tydligen hände det en olycka när han hälsade på Sally. Ser ut som om hon bitit bakbenen av honom.

   

Jag och Ossy vi hade så där våldsamt skoj igen. Undrar varför en del människor tror att vi slåss när vi bara har så där skoj som bara vi kan ha,

   

Sigrid och Sally de ägnade sej åt att tigga av Ossys dagishusse. Fanns visst en massa sockerkakssmulor och det passade dom.

   

Ossy och Sigrid älskar båda att rulla sej överallt. De hade nån diskussion om bästa ställena. Märklig hobby det där, tacka vet jag rådjursbajs, det är grejer det att rulla sej i.

   

Sen var det dags för Ossy att få sitt ben. Så ska det alltid vara när vi lekt klart.

   

Sally kan imponera ibland, idag gick hon frivilligt en sväng in i skogen.

   

Jaha, Ossy han ville umgås mer med oss. Han kom springande med benet i munnen. Bara att vänta då tills han hade käkat upp det.

   

Egentligen skulle vi ha gått genom Tråkskogen, men det var lika bra att följa med Ossy till hans dagis.

   

Detta är en stilstudie av en tvärvägrande Sally som inte tänkte gå nånstans. Matte vann som vanligt.

   

Detta är en skoj lek. Border collien tänker käka upp en Australian shepherd. Fast jag tycker så väldigt mycket om Ossy så han fick fortsätta att leva. Man ska vara rädd om sina vänner.

   

Ossy fick lite mer blodpudding och så gick vi vidare.

   

Finn ett fel. Det är en hund för mycket på bilden. Ossy han tänkte minsann fortsätta att umgås med oss. Förstår Ossy, det är ett elände att vara en ensam och övergiven hund. Vi umgicks en stund till.

   

Stackars Ossy där vandrar han ensam mot sitt dagis. Men vi träffas i morgon när det är veckans bästa dag.

   

Hörru Sigrid det är öppet, vi måste ta oss in till Susanne och det smarriga godiset.

   

Så klart vi lyckades och vi fick godis. Fast Sally var övertygad om att det var gift och vägrade ta nåt. Blev mer till mej och Sigrid istället.

   

Jag funderade på att ta anställning som dörrvakt. Fast man får visst inte somna på sin post så det blev ingen anställning.

Gick hem med Sally och Sigrid. Nu var det sista dagen hon följde med oss för i helgen ska hon åka hem till sina människor.

När jag kom hem så blev jag uppmanad att passa huset direkt.

   

Rottis Helga behövde hjälp att komma ut en sväng så matte gick och fixade det.

   

Sen när Helga har varit ute får hon alltid nåt gott av matte som ska ätas upp snabbt.

Nu tänker jag ladda inför morgondagen, det är äntligen LÖRDAG

Av Wilma Border collie - 1 mars 2018 18:28

Det är inte alldeles enkelt att få variation i tillvaron dessa dagar med griskylan. Fast i morse var det ”bara” 15 minus så det kanske blir varmare till hösten eller så.

Gick och hämtade Sigrid och Sally för nåt skulle vi fördriva en del tid med.

   

Nu ska vi nånstans, hade det varit vettigt väder så finns det massor med skogar och rundor, men nu är det inte enkelt att hitta bra ställen.

   

Turen var med oss för vi träffade Frasse. Mycket trevligt och Frasse blev överlycklig när han såg oss.

   

Till Sigrids oerhörda glädje så hade Frasse en människovalp med sej. Sigrid utsåg omgående henne till sin nya favorit.

   

Jag och Frasse lekte en massa vid sjön. Kolla hur hans öron fladdrar när han springer fort ihop med mej.

   

Jag lekte med människovalpen jag också. Skoj dragkamp med en stor pinne bland annat.

   

Så lekte vi tillsammans alla tre, mycket skoj hade vi.

   

Sally hon skulle inte delta i nånting, däremot trodde hon att hon skulle kunna smita hem igen. Men som vanligt misslyckades hon.

   

Frasse han ville leka med Sally också men det ville inte Sally som sa fula ord. Sen var det dags att skiljas från honom. Hoppas vi ses snart igen.

   

Tjoho! Vi fick minsann springa på isen idag igen. Alltså det är superskoj att springa där. Näst att passa på nu när den är så tjock och håller.

   

Sigrid hon var så lycklig så lycklig när hon insåg att et var tillåtet att vara på sjön.

   

Vi lekte en hel del också. Det är extra roligt att leka jaktlekar på isen.

   

Men Sally hon var på sitt gå hemhumör. Fast det hade hon ingenting för, bara att följa med oss andra.

   

Eftersom det både har snöat och blåst massor så var snön djup på sjön. Men vi hundar är smarta. Jag som är störst gick först sen följde Sigrid i mina spår och sist kom Sally som var koppelfånge för att inte rymma hem.

   

Men på land där hade minsann Sigrid planer. Tyvärr för hennes del så hade matte genomskådat dom och hon var koppelfånge.

   

Kan men inte ge sej i väg på förbjudna äventyr så går det lika bra att rulla på noga utvalda ställen. Begriper inte vad hon sysslar med, fanns inte ens intressanta dofter.

   

Men Sally har lärt sej detta med dofter. Här är hon med mej och Sigrid och kollar vem det är som gått här och lämnat spår. Måste ha koll på vilka hundar som rör sej här.

   

Passerade skidbacken och titta! Sally springer tillsammans med Sigrid.

   

Jag och Sigrid kom snyggt på inkallning. Men långt bort syns Sally om en prick hon hade inte en tanke på att komma.

   

Men så till slut insåg hon att vi minsann käkade ost som belöning och att matte inte alls tänkte hämta henne. Så hon kom tillbaka.

   

Så klart även Sally fick ost när hon var duktig och gjorde som hon skulle.

   

Ska gå hem, men det var då väldigt vilken tid det tar att passera gatan vid Heden. Kom bilar hela tiden. Men sen kunde vi gå och jag lämnade hem Sigrid och Sally.

Var hemma och slappade ett tag.

Hamnade i Pelle Peugeot för han skulle motioneras så hans batteri inte dör i kylan. Trodde, tänkte hoppades……..men inte det. Matte körde nämligen mot Grisöronaffären, men passerade bara. Det var bara åka till Flen och vända som gällde. Korkat, jag hade kunnat ta en rejäl shoppingrunda.

Så har det varit en massa tråkiga besked idag. Min människokompis Ann Maries gamla hund Selma blev sjuk och har vandrat över regnbågsbron idag. Matte träffade Labrador Maltes matte och fick veta att Malte bara 3 år ung också vandrat över regnbågsbron på grund av sjukdom. Hoppas att Selma och Malte träffar varandra där på andra sidan bron och kan ha skoj tillsammans. Så fick vi veta att en hund jag och Sigrid träffar i bland förlorade sin husse i går och nu letar hon efter ett nytt hem. Mycket elände alltså.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards